X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wesele z poprawinami za tydzień i też się zastanawiam, jak wysiedzę, skoro o 22 chce mi sie teraz spać :D Ale przynajmniej nie mam problemów z ciuchami, bo Bogu dzięki sukienka, którą kupiłam na wesele koleżanki w maju wciąż jest na mnie dobra :) Mam brzuch bardzo nisko i mało rozlany, więc wciąż mieszczę się w wiele ciuchów nawet sprzed ciąży, odpadają tylko te z dopasowaną talią. Ale za to rozstępy mam wszędzie, nawet te jeszcze z okresu dojrzewania zrobiły się żywo czerwone. Bikini raczej też odpada :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi piersi w ogóle nie urosły... No serio:)
    Miałam miseczkę b i mam nadal b wiec zakupiłam do karmienia tez b... :) a chciałabym c chociaż dzieki ciąży się pocieszyć ale chyba mi to nie dane, mpze od pokarmu troche sie wypchną :p

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja miałam przed ciążą C, w porywach D, a teraz mi się zrobiło F. Na początku się cieszyłam, ale teraz marzę o tym, żeby mój stary biust wrócił. A wiem, że w czasie karmienia może być jeszcze gorzej. Mojej mamie urosły piersi w ciąży i takie już zostały, ja mam szczerą nadzieję, że moje się trochę zmniejszą. Oczywiście mąż ma na to inny pogląd ;)

aneta93 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja próbowałam aplikatorem ale mi wylatywała ta tabletka i zawsze tylko paluszkiem ale długo jej nie brałam na poczatku ciąży coś tam ze 3 tyg i teraz też jakoś tak i więcej nie dam rady. Jestem na doustnym luttagenie - odpowiednik luteiny a nie trzeba nigdzie grzebać. Po tym wkładaniu non stop miałam infekcje. Zapytaj jak nie dasz rady lekarza o Luttagen.

Lu.iza moi mają krótkie nóżki chyba po mnie :D :D :D

Dzięki Rutelko już kiedyś gdzieś oglądałam ten filmik o bliźniakach :) a tak apropo jak się nic nie zmieni to moi chłopcy będa mieć na imię: Adrian i Krystian możesz dopisać :)

Sylwusia ja mam sporo bodów z krótkim rękawkiem u mnie w domku jest ciepło a w razie w moge zarzucić na to sweterek czy coś.

Limerikowo dzięki za słowa otuchy. Teraz tyje jakieś 800g każdego tygodnia tylko większość idzie mi w nogi :/ a z nimi to mam problem od urodzenia zawsze miałam masywne myśle że może zgubie podczas spacerów z dzieciakami :) ciekawe ile bede mieć kg na plus będąc na porodówce ha, jak mój mąż kiedyś powiedział że mi sie d... powiekszyła i rozstępy mam na brzuchu to mu powiedziałam że to jego synkowie uczynili i sie zamknął od tamtej pory w miare cisza :D na dodatek był jego kumpel z żoną kiedyś i mu powiedzieli że trzecie dziecko nosi w brzuchu więc chyba odpuścił :D :D :D

walleriana ja miałam kiedyś spadek żelaza dostałam tabletki od gina - Terdyferon żelazo mi sie podniosło na 19 i kazał odstawić teraz mam spadek na 8 i pije tym razem fiolki z żelazem ale polecam wszystkie zielone warzywa a jak najwięcej szpinaku - robiłam z serem feta, czosnkiem i makaronem i jeśli lubisz to suszone morele mają mega dużo żelaza. Też nie jestem mięsożerna jeszcze kurczak czy indyk tak ale czerwone to jak zjem u tesciów w niedziele kotleta to jest luksus :P u mnie jest tak śmieszne że hemoglobina w normie a żelazo poniżej normy. Wysysają chłopaki wszystko z matki

Renia a czemu po żelazie nie wolno jeść? Mi gin mówił żebym piła po obiedzie bo rano i wieczorem biore inne leki a nie wolno żelaza łaczyć z niczym nic nie mówił o jedzeniu.

Jeśli chodzi o tabletki biore:
    Rano:
    1 luteina
    1nospa
    1magnez
    1urosept
    1 mama dha
    i praktycznie ten sam skład wieczorem czasem jeszcze w południe magnez i nospa i po obiedzie żelazo a w międzyczasie insulinka i na noc insulinka. Ech jedziemy dziewczyny na podobnym wózku ale już niedługo i dzieciaki będą z nami!

Blu oglądałam ale emocje!!!

aneta mi miska też nie urosła choć nie mam co narzekać bo zawsze nosiłam D/E ale za to obwód z 85 mam 100 i mysle by taki został bo do karmienia kupiłam na 100 w obwodzie choć jakieś takie duże że wytrwam na allegro zamawiałam.

Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, aneta93, India9 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A mi piersi w ogóle nie urosły... No serio:)
    Miałam miseczkę b i mam nadal b wiec zakupiłam do karmienia tez b... :) a chciałabym c chociaż dzieki ciąży się pocieszyć ale chyba mi to nie dane, mpze od pokarmu troche sie wypchną :p
    I ja Miałam b, ale 3 dni po zapłodnieniu w ciągu 1 nocy urosły mi do c, a teraz już w E wchodzą i myślę, że tak zostanie.
    No i mój tyłek tak mi urósł, że wyglądam jakbym miała z przodu brzuch, a drugi z tyłu. Nie wiem skąd u mnie taka tendencja...:) a wesele mam za 3 tygodnie, wiec będę wyglądać jak potwór z bagien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Ja zdecydowałam się na nosidełko Tula zamiast chusty. Wiem, że nie miałabym cierpliwości aby motać.

Z tego co wiem nosidła nadają się dla dzieci już siedzących. Na grupie chustowej dziewczyny zdecydowanie doradzają nosidła dla maluszków które nie siedzą samodzielne. Poszukaj sobie info na ten temat.

Podobno producenci nosidła świadomie wprowadzają w błąd, wiadomo chcą sprzedać towar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana! Wróciłam ze sklepu z butami. Musiałam kupić jakieś na niskim obcasie, w które wejdę. Siedzę i płacze bo przed ciążą miałam 38 a teraz kupiłam 40/41 ; (; (; (
    W ogóle mam zły dzień, głowa mnie boli , nos mam zapchany. Nie chce mi się iść na to wesele. Ale już nie wypada odmówic dzień przed. Dzisiaj u mnie wszystko na nie.
    Moje rozstępy sięgają mi po same cycki! I są krwisto-czerwone. Codziennie mnie swędzi na końcówce i juz wiem ze rośnie do góry. Używałam musteli w kremie i olejku. U mnie to nic nie dało. Swędzi cały czas.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka ja mam rozstępy pod brzuchem nigdzie indziej nie widze ale i tak sie czuje jak orka. Ostatnio padał deszcz. Przed ciążą nosiłam buty 39 a teraz pojechałam do wujka w butach męża 41-43 nie wiem jakie one są bo on tak mniej więcej nosi zalezy od rozmiarówki :D

Beatkie każda kobieta w ciąży jest piękna i tego sie trzymajmy :) dziś byłam na badaniach i kiedyś kupiłam ciążowe rybaczki z panelem chciałam je założyć i uwaga - nie wejde w nie!! :D

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady odnośnie chust. Ja właśnie jestem najbliżej elastycznej z z firmy Tula. Bo tkanej się boję.
    Swoją drogą to ja mam nosidełko ergonomiczne tula. Cudny wynalazek ale tak od 5 czy 6 miesiąca. Jest to jedno z najzdrowyszych nosidel. Zatem polecam.

Chwilka dzięki za przepis. Kotleciki już zaplanowałam na jutro dla mojej corci przede wszystkim. Genialne.

Dziewczyny odnośnie rozstępów to ja podczas pierwszej ciąży dostałam na brzuchu z osiem sztuk. Mało estetyczne ale po ciąży jak brzuch się zmniejszył. Pi 2-3 miesiącach zniknęły. Teraz je widzę jak brzuch jest duży ale nie ma nowych póki co. I są koloru ciut ciemniejsze niż karnacja moja. Więc i Wam poznikaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:29

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zaproszenie na wesele, ale z żalem musiałam zrezygnować, bo to ostatnia sobota września. Weselle w 9. miesiącu, to już raczej nie najlepszy pomysł.
    Mnie biust urósł i jestem tym przerażona. Wczesniej mialam 65f, a teraz 75h!!! Nie chcę nawet wiedzieć, jaki rozmiar będę nosiła po porodzie. Na razie nie kupowałam stanikow do karmienia, bo boję się, że kupię za małe.
    Znowu chudne. Mam 1,7 kg na plusie w stosunku do wagi przedciazowej. Pytalam ginki o to, ale stwierdzila, że skoro mały rośnie i rozwija się prawidłowo, a ja mam dobrą morfologie, to żeby się nie przejmować. Mnie to jednak trochę niepokoi. Staram się jeść jak najczęściej, ale to nie działa.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi urosly prawie o 2 rozmiary. Z pierwszym dzieckiem tez tak mialam. Potem wszystko wróciło do normy no moze poza jedrnością :(

Dea28 bo zelazo ogolnie ciezko sie wchlania i bardzo duzo składników ma na to wplyw. Herbata np praktycznie wogole zatrzymuje jego przyswajanie. Nie powinno sie go rowniez brac np razem z magnezem. Ale to tez pewnie zalezy od organizmu.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea - A ja kupiłam sukienkę na oko. Nie chciało mi się mierzyć. Jest ogromna, jak plandeka. I co? Zatrzymała się nad brzuchem. Dalej nawet nie myśli się ruszyć. Musze jechać oddać. Całe szczęście ze nie wyrzuciłam paragonu. Będę musiała iść w ciemnej. Kiedyś w hm kupiłam ciążowa za 30 zł na przecenienia. Te ciążowe to chyba brzuch powiększają. Trudno się mówi. Mój mąż będzie nadrabial elegancja.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja też mam zaproszenie na wesele, ale z żalem musiałam zrezygnować, bo to ostatnia sobota września. Weselle w 9. miesiącu, to już raczej nie najlepszy pomysł.
    Mnie biust urósł i jestem tym przerażona. Wczesniej mialam 65f, a teraz 75h!!! Nie chcę nawet wiedzieć, jaki rozmiar będę nosiła po porodzie. Na razie nie kupowałam stanikow do karmienia, bo boję się, że kupię za małe.
    Znowu chudne. Mam 1,7 kg na plusie w stosunku do wagi przedciazowej. Pytalam ginki o to, ale stwierdzila, że skoro mały rośnie i rozwija się prawidłowo, a ja mam dobrą morfologie, to żeby się nie przejmować. Mnie to jednak trochę niepokoi. Staram się jeść jak najczęściej, ale to nie działa.

Kai ja w pierwszej ciazy lezalam kilka tyg w szpitalu. W pietwsze 2 tyg schudlam 4 kg. Nie nadrobilam tego juz do konca. Mimo to maly urodzil sie z wagą 3660 wiec byl spory. Ja mam zaledwie 156 i wtedy ma koniec wazylam 53 kg.
    Sluchaj ginki i sie nie przejmuj. Tym bardziej ze masz dobre wyniki wiec dziecku niczego nie brakuje

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Renia. Kobieta to sobie widać zawsze problem znajdzie. Przed ciążą marudzilam, ze ważę za duzo, a teraz, że za mało. A propos ciuchow. Mimo malej wagi, to i tak niewiele rzeczy na mnie pasuje. To po prostu chyba tak już jest. Nie chodzi o kilogramy, tylko o inną sylwetkę. Ciuchy zwykle mają się inną formę. Dlatego ja wolę teraz te ciążowe. Bo w zwyklych wygladam albo koslawo, albo jak w worku na kartofle.

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ja chciałam kupić ciążową sukienke ale nic nie opuści mi się na brzuch :D wszystko zatrzymuje sie na cyckach :D

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam na sprzedaz laktator Medela elektryczny ktoras chetna mam dwa w nadmiarze :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, badanie poziomu żelaza jest bardzo niewiarygodnym badaniem i szczerze mówiąc niewiele wnosi. Rano potrafi być poniżej normy, a wieczorem w górnej granicy normy. Dlatego też odchodzi się od jego oznaczania w diagnostyce anemii. Najważniejszy jest poziom hemoglobiny.

Póki co rozstępów nie mam, ale z każdym dniem obawa o ich pojawienie się rośnie. Smaruje brzuch balsamem, którego używałam przed ciaza. Uważam że jeśli ktoś ma predyspozycje do powstawania rozstępów, to one i tak wyskocza, bez względu na cuda, których by nie stosował.
    U mnie biust z B na C/D więc jestem zadowolona ;) Aneta93, kupujesz usztywniany czy miękki biustonosz do kp? Ja bym chciała coś, co go jeszcze optycznie powiększy (a co! ;)), ale większość to takie miękkie flaki...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio stanik do karmienia w rozmiarze E... mówię sobie "a weź trochę większy, bo pewnie jeszcze urosną". I co? Już teraz jest za mały.... żart jakiś :-/

Sukienki ciążowe na wesele polecam w happymum. Polska firma, ładne mają i rozmiarowo też duży wybór.

Odsypiam dzisiaj szpital. Cały dzień drzemka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 16:31

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam 75 B a teraz mam 80 C, ale w sumie mam jeszcze troche luzu w staniku, wcześniej cos mi leciało z piersi a teraz nic, sucho, mam nadzieje, że nie będzie sie to wiązało z problemem z pokarmem, zreszta będę chciała niedługo zacząć pic herbatke na laktacje, czytałam tu na forum jak dziewczyny pisały i polecały.

Cos widzę, że dzisiaj jakiś dzień narzekania na forum:)

Jeszcze mam pytanie ile mg magnezu bierzecie dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 16:49

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika hemoglobine mam 12,2 a pomimo tego spadek żelaza norma 9-30 a ja mam 8 i kazał gin łykać ;/ no ale skoro ma to juniorom pomóc niech mają.

ja mam do karmienia miękkie biustonosze już większych cycków nie chce :D

059.jpg

my z wczoraj :P

Chwilka84, Reni@, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Limerikowo, marlon, kalika, Blu, aneta93, India9, Jutysia lubią tę wiadomość

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ