X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, pieknie wyglądasz, Ty chyba żeś naprawdę orki nie widziała...

Info dla dziewczyn z Łodzi:22.08.2016 sa bezpłatna warszataty MorzeMleka na temat karmenia, jesli macie fb to jest link https://www.facebook.com/events/167587366996795/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 17:06

Dea28, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka no fakt na żywo nigdy jedynie w tv :P

Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do karmienia 2 miękkie staniki po synku firmy Alles. Teraz już mam upatrzony z tej samej firmy usztywniany ale kupię po porodzie żeby wiedzieć czy mam wziac ten sam rozmiar
    http://allegro.pl/biustonosz-alles-do-karmienia-caffe-latte-u-80f-i6269503146.html

Co do ciuchów to chodzę na razie w tym co przed ciażą. Wiadomo ze we wszystkich bluzkach sie nie mieszczę ale cos mi tam do wyboru zostało jeszcze ;) Zamówiłam ostatnio używane ciażowe na Allegro i 2 nowe ciążowe i do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 17:22

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja przed ciążą miałam 75 B a teraz mam 80 C, ale w sumie mam jeszcze troche luzu w staniku, wcześniej cos mi leciało z piersi a teraz nic, sucho, mam nadzieje, że nie będzie sie to wiązało z problemem z pokarmem, zreszta będę chciała niedługo zacząć pic herbatke na laktacje, czytałam tu na forum jak dziewczyny pisały i polecały.

Cos widzę, że dzisiaj jakiś dzień narzekania na forum:)

Jeszcze mam pytanie ile mg magnezu bierzecie dziennie?

Magnezu 3x2 dziennie.

Taka pogoda na narzekanie dzisiaj :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3x1 magnezu

Poprasowałam dziś Ignasiowe bodziaki, półśpiochy i pajace. Wyprała też prześcieradła ręczniki i kilka innych rzeczy.

Macie może kocyki WOMAR ZEFIRO ? Zastanawiam sie czy go prać bo producent napisał ze nie zaleca sie prać nowego kocyka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja przed ciążą miałam 75 B a teraz mam 80 C, ale w sumie mam jeszcze troche luzu w staniku, wcześniej cos mi leciało z piersi a teraz nic, sucho, mam nadzieje, że nie będzie sie to wiązało z problemem z pokarmem, zreszta będę chciała niedługo zacząć pic herbatke na laktacje, czytałam tu na forum jak dziewczyny pisały i polecały.

Chwilka u mnie to samo! 2/3 tyg miałam wyciek siary codziennie w nocy, a potem nic... teraz 3 dni temu w nocy cos polecialo wiec juz sie ucieszylam ale to bylo jednorazowe... tez sie zastanawiam czy to dobrze czy zle, ale chyba bardziej spokojna bylam jak ta sara byla, chociaz narzekalam :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja kupiłam ostatnio stanik do karmienia w rozmiarze E... mówię sobie "a weź trochę większy, bo pewnie jeszcze urosną". I co? Już teraz jest za mały.... żart jakiś :-/

Sukienki ciążowe na wesele polecam w happymum. Polska firma, ładne mają i rozmiarowo też duży wybór.

Też polecam happymum, mam od nich sukienkę na poprawiny :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi urosły z B na E... i niestety oboje z mężem tęsknimy za ich starym kształtem i rozmiarem :( a licho wie, ile urosną gdy zacznę karmić.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A mi piersi w ogóle nie urosły... No serio:)
    Miałam miseczkę b i mam nadal b wiec zakupiłam do karmienia tez b... :) a chciałabym c chociaż dzieki ciąży się pocieszyć ale chyba mi to nie dane, mpze od pokarmu troche sie wypchną :p
    Jak chciałabym mieć miseczkę b, mega zazdroszczę!!! Mi praktycznie też nie urosły, dlatego do karmienia kupiłam stanik tylko z odrobinę większą miseczką: 70H...

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Z tego co wiem nosidła nadają się dla dzieci już siedzących. Na grupie chustowej dziewczyny zdecydowanie doradzają nosidła dla maluszków które nie siedzą samodzielne. Poszukaj sobie info na ten temat.

Podobno producenci nosidła świadomie wprowadzają w błąd, wiadomo chcą sprzedać towar.
    Rutelka dzieki - słyszałam o tym i wiem, że będę używać nosidła Tula, gdy mały zacznie siedzieć. Przez zimę (czyli gdy będzie za mały na nosidło) zakładam, że mi się nie przyda na spacery bo będzie w nim za zimno i niewygodnie. W domu mam mobilny kosz mojżesza, więc w razie czego będę go przeciągać za sobą w koszu.

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja mam do karmienia 2 miękkie staniki po synku firmy Alles. Teraz już mam upatrzony z tej samej firmy usztywniany ale kupię po porodzie żeby wiedzieć czy mam wziac ten sam rozmiar
    http://allegro.pl/biustonosz-alles-do-karmienia-caffe-latte-u-80f-i6269503146.html
    Ja zamówiłam ten sam model :) Jeszcze nie przyszedł, a jestem bardzo ciekawa, bo na zdjęciu wygląda ślicznie :) Oglądałam go w sklepie, ale nie było rozmiaru - one nie są na szczęście takie typowo "usztywniane" tylko raczej z miękkiej i cienkiej gąbeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 18:34

kalika lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jeszcze mam pytanie ile mg magnezu bierzecie dziennie?
    Ja biorę jedną tabletkę a w niej jest 535 mg magnezu, ale długo się uwalnia bo to lek, a nie jak większość magnezów - suplement diety.

ex2bwn15260327bu.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@, ja też w szpitalu schudłam, w prawdzie tylko1kg, ale mimo wszystko. Wydawało mi się że nic innego tam nie robię tylko jem, a waga w dół.

Chwilka, ja też miałam taki tydzień, może dwa, że jak lekko nacisnelam na sutki/brodawki to pojawialy sie kropelki, a teraz sucho. Staram się nie martwić, ale nie będę ukrywać, że również przeszło mi przez myśl czy to nie zapowiedź problemów z kamieniem.

A co do biustow, to ja wam kochane tych rozmiarów zazdroszczę! Zawsze nosiłam 75A mega push-upy aby cokolwiek od zeber odstawalo. Teraz niewatpliwie biust mi urósł, jak na moje standardy wydaje mi się na prawdę ładny i okraglutki. Staniki 75A sa ciut przymale, wiec radosnie pobieglam do sklepu kupic swoje pierwsze w zyciu B. Jakiez przezylam rozczarowanie gdy okazalo sie, ze 75B jest za ciasne pod biustem a w miseczkach fruwa powietrze :( Skonczylo sie na 80A... Problem pojawia sie w kontekscie stanikow do karmienia, jakos baaardzo jeszcze nie szukalam, ale wszystkie ktore widzialam sa z miseczkami B+...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też kupiłam sobie juz do karmienia biustonosze w H&M w dwupaku miekkie, fajnie leza ładnie wykończone koroneczka, tez nie mam obfitego biustu wiec myśle że sie sprawdza :-) normalnie noszę 75B lub C, ale z H&M musialam wziać 80E :-D !!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jestem załamana! Wróciłam ze sklepu z butami. Musiałam kupić jakieś na niskim obcasie, w które wejdę. Siedzę i płacze bo przed ciążą miałam 38 a teraz kupiłam 40/41 ; (; (; (
    W ogóle mam zły dzień, głowa mnie boli , nos mam zapchany. Nie chce mi się iść na to wesele. Ale już nie wypada odmówic dzień przed. Dzisiaj u mnie wszystko na nie.
    Moje rozstępy sięgają mi po same cycki! I są krwisto-czerwone. Codziennie mnie swędzi na końcówce i juz wiem ze rośnie do góry. Używałam musteli w kremie i olejku. U mnie to nic nie dało. Swędzi cały czas.

Pielęgniarka ja używam palmersa na ciepło na noc. Inaczej mam czerwony brzuch w rozstępów. Rano jak wstaje nie ma rozstępów ale noc na tłusto. Natomiast skóra na brzuszku jak u niemowlaka.
    Taki zabieg stosuje tylko raz w tygodniu:)

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Śliczny! Chyba też sie skusze :)
    Ciekawe czy w ogole są jakieś staniki do karmienia z push upem ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Przyjemne nie jest, ale mam już zrobione od początku ciąży prawie 200 zastrzyków, więc już można powiedzieć, że przywykłam. Tylko teraz trochę stresujące jest wbijanie igły w brzuch, gdy on jest taki duży i skóra napięta.

Wiem, że oprócz mnie Pielęgniarka też się kłuje...
    I ja od początku ciazy :p
    Tylko ja juz sie nie boję nawet przy większym brzusiu bo tez robiłam sobie zastrzyki w pierwszej ciąży.
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A luteinę dowcipną aplikujecie tym aplikatorem czy paluszkiem?
    Ja paluszkiem

Kkkaaarrr ja też leze, moja szyjka 2 tygodnie temu miała 28mm a z wtorku 24mm mam reżim lózkowy....no trudno, na razie w domu i mam nadzieję ze tak zostanie...
    Mi cycochy urosły, no ale nie mam ogromnych tylko takie duże D...

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam sukienki z happy mum.

Co do zastrzyków to tez zaliczam się do zacnego grona klujacych od początku ciąży. Tez to robiłam w poprzedniej ciąży i jakoś teraz weszło mi w krew... Haha

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Co do ciuchów to chodzę na razie w tym co przed ciażą. Wiadomo ze we wszystkich bluzkach sie nie mieszczę ale cos mi tam do wyboru zostało jeszcze ;) Zamówiłam ostatnio używane ciażowe na Allegro i 2 nowe ciążowe i do karmienia

Chyba gust mamy podobny :) dzisiaj przyszedl mi ten biustonosz, jest śliczny! Rozmiarowka jest adekwatna do tego co sie nosi. Jakosciowo wydaje sie byc super.

Mam kocyk zaffiro, prałam w 30 stopniach, nic mu sie nie stalo ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    U mnie biust z B na C/D więc jestem zadowolona ;) Aneta93, kupujesz usztywniany czy miękki biustonosz do kp? Ja bym chciała coś, co go jeszcze optycznie powiększy (a co! ;)), ale większość to takie miękkie flaki...
    Mam jeden miękki, jeden miękki z fiszbinami i jeden usztywniany:) wszystkie b75 jak przed ciążą bo w obwodzie tez nie przybralam

kalika lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ