Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka, super jestem Ci wdzięczna. Możesz podlinkować jej profil fb? Chetnie bym poczytała co jeszcze tam ma. :)

Melduje się tez po wizycie u gin. Mało nie padłam na zawał. Mała juz nie jest taka mała ani przeciętna. 32tc waga 2800g. Wybiega 3 tygodnie do przodu. Gin powiedziała, ze prędkość przyrostu wagi raczej nie zwolni więc idziemy na rekord 4200g. No i mamy być gotowi na poród od 36tc. Jak to się ma do mojej planowej cc dowiem się pewnie jutro bo mam wizyte w szpitalu. Czuje, że będzie się działo! ;)

Ale duża dziewczyna! Mój synek tylko 1,5 tygodnia młodszy, a na wizycie tydzień temu ważył niecałe 1,5 kg! Połowę tego, co Twoja córeczka!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie na szkole rodzenia nam mówili, że przez pierwsze dwie - trzy doby wcale się tyle nie zużywa. Że to jest jakieś 5 pieluszek na dobę. Dostaliśmy nawet taką broszurkę z informacjami jak, ile karmić, jaką wielkość ma żołądek malucha, ile jest pieluszek z siuskami i kupkami w poszczególnych dobach życia.

Tak? W pierwszych kilku dobach idzie mniej pieluch? Nie wiedziałam. Jeśli tak, to zabiorę do szpitala połowę tego, co zaplanowałam.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ja tez czytam mamę ginekolog na instagramie :) jesli macie to polecam rownież duzo fajnych rzeczy codziennie opisuje :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dla dziecka chyba nie jest potrzebny ręcznik? :)
    U mnie w szpitalu był i jest potrzebny :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Matko! Ja tez jem non stop, non stop jestem głodna i tylko chodzę i podjadam... raz to chyba zmiana pogody na zimno, a dwa moze organizm chce kumulować do porodu i karmienia i 3, dzieci tez teraz szybciej rosną? Innych pomysłów i wytłumaczeń nie mam :)
    I ja mam problem z jedzeniem i najedzeniem się.... ale ja najchętniej jadabym same fast foody i słodycze :/ taki mam mądry organizm - tak mi podpowiada czego potrzebuję....

Pumpkin - wow, ale dzidzia :D Ja też mam dzisiaj USG to zobaczę ile mój robaczek

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym do listy szpitalnej dopisała ręczniki papierowe - do wycierania po prysznicu miejsc intymnych, a właściwie nie tyle wycierania co do osuszania.
    Naprawdę przydatne i pewnie niektóre położne też polecały na SR

Też mi się kojarzyło, że poprzednio wystarczyła mi mała paczka pieluszek Huggies, ale nie pamiętam ile tam sztuk było

I wiecie... ja chyba poprzednio nie prałam po powrocie ze szpitala poduszki i kocyka... przynajmniej niczego takiego nie pamiętam. Chyba muszę kupić drugi kocyk, żeby mieć na zmianę.

P.S. Zaczęłam 33 tydzień!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:21

kehlana_miyu, Reni@, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin super, że mały człowieczek już taki duży!

Chwilka bardzo się cieszę z Twojego posta :D już zapisałam na kompie, żeby nie zgubić :)

India my z mężem też często mówimy na naszego maluszka "robaczek" :D

nick nieaktualny, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze jest nas więcej :D teraz dzieci najwiecej przybieraja na wadze wiec chyba stad te napady głodu. Mam to samo.
    Najlepiej sie w swoim szpitalu dowiedzieć co dokładnie zabrać. Z tymi ręcznikami papierowymi to fakt ze mogą sie przydac po kapieli. Ja mialam swoj papier toaletowy i go używałam. Chyba najwyzszy czas zrobic sobie liste rzeczy do spakowania bo widze ze część może umknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:36

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 32 ☺. Gdyby nie konieczność trzymania diety, zjadlabym wszystkie słodycze i fast foody! Coś mi się zdaje, że sporo przytyje po porodzie, jak sobie przestanę ilosciowo ograniczać porcje, nie będę pilnować pór posiłków i zacznę wcinac produkty o eysokim ig... slodkiego tez się pewnie będzie dało cos zjesc... hmmm... rozmarzylam się ☺.

nick nieaktualny, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka, super jestem Ci wdzięczna. Możesz podlinkować jej profil fb? Chetnie bym poczytała co jeszcze tam ma. :)

Melduje się tez po wizycie u gin. Mało nie padłam na zawał. Mała juz nie jest taka mała ani przeciętna. 32tc waga 2800g. Wybiega 3 tygodnie do przodu. Gin powiedziała, ze prędkość przyrostu wagi raczej nie zwolni więc idziemy na rekord 4200g. No i mamy być gotowi na poród od 36tc. Jak to się ma do mojej planowej cc dowiem się pewnie jutro bo mam wizyte w szpitalu. Czuje, że będzie się działo! ;)

Pumpkin gratulacje! Odstawiasz witaminy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała spuchniety kanalik mlekowy? "I wie z czym to się je"???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, od dwóch dni mi się jakiś żarłok włączył :-/ ciągle jestem głodna. To pewnie przez to leżenie. Macie jakieś pomysły na zapychające dania? Nie mogę za bardzo stać w kuchni.

Mam tak samo:/ kiedyś na śniadanie serek, a teraz jem kanapki z połowy chleba!!

nick nieaktualny, aneta93, szynszyl, kalika, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Pumpkin gratulacje! Odstawiasz witaminy?

Nic nie odstawiam. Dostałam kolejna recepte na zelazo mimo że wyniki sie poprawily mam dalej brać. No i falvit mama bo go brałam.
    Gin pobrała mi już wymaz jeden i drugi, bo obawia się że jednak szybciej się rozpakuje. :) wcale mi to nie przeszkadza, wrecz chciałabym w polowie wrzesnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mam tak samo:/ kiedyś na śniadanie serek, a teraz jem kanapki z połowy chleba!!

Hahahaha, poplakałam się ze śmiechu. ;P mam tak samo. Rano idę do piekarni i pół chałki biore. Mam na raz ;)
    Wczoraj zjadłam śledzie (całą ciążę mam na nie fazę) i ostatni kęs zagryzlam jeżykiem. I dopiero po chwili do mnie dotarło. ;) moje talenty do łączenia produktów w ciąży rozwinęły się jak widać. Normalnie bym się pochorowała po takim miksie a przynajmniej spedzilabym pół wieczora w toalecie a tu prosze... nic. I smakowało ;)

nick nieaktualny, szynszyl, a.badziak, Evelle, NiecierpliwaKarolina, nick nieaktualny, Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

witaj w klubie ja tez dzis zaczelam 33 tc :)

India9 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Hahahaha, poplakałam się ze śmiechu. ;P mam tak samo. Rano idę do piekarni i pół chałki biore. Mam na raz ;)
    Wczoraj zjadłam śledzie (całą ciążę mam na nie fazę) i ostatni kęs zagryzlam jeżykiem. I dopiero po chwili do mnie dotarło. ;) moje talenty do łączenia produktów w ciąży rozwinęły się jak widać. Normalnie bym się pochorowała po takim miksie a przynajmniej spedzilabym pół wieczora w toalecie a tu prosze... nic. I smakowało ;)
    Ja na początku ciąży miałam takie fazy, raz usmażyłam placki ziemniaczane i jadłam je na zmianę ze śledziami w oleju. Teraz jak o tym myślę to mnie odrzuca, ale wtedy? Sama radość :-)

nick nieaktualny, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze Lubiłam mieszać smaki:) jak robie 4 kanapki, 2 z serem żółtym i pomidorem i 2 z malinami to musze jesc raz słona raz słodka i na słodkim kończę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:37

nick nieaktualny, kehlana_miyu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja zawsze Lubiłam mieszać smaki:) jak robie 4 kanapki, 2 z serem żółtym i pomidorem i 2 z malinami to musze jesc raz słona raz słodka i na słodkim kończę:)

Mam tak samo! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mam tak samo! :)

Kehlana_miyu to rzadkość :) chyba nikt mi tego wcześniej nie mówił:)

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było :) Rośniemy sobie, Iga w 30+4tc wazla 1900 więc też mam dużą dziewczynke. Czekamy do 36tc i zobaczymy jak przybrała żeby podjąć decyzję o ewentualnej cesarce. Jestem juZ w 34tc i szczerze mówiąc mam dosyć, najchętniej bym już urodziła :)

nick nieaktualny, szynszyl lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ