X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka, super jestem Ci wdzięczna. Możesz podlinkować jej profil fb? Chetnie bym poczytała co jeszcze tam ma. :)

Melduje się tez po wizycie u gin. Mało nie padłam na zawał. Mała juz nie jest taka mała ani przeciętna. 32tc waga 2800g. Wybiega 3 tygodnie do przodu. Gin powiedziała, ze prędkość przyrostu wagi raczej nie zwolni więc idziemy na rekord 4200g. No i mamy być gotowi na poród od 36tc. Jak to się ma do mojej planowej cc dowiem się pewnie jutro bo mam wizyte w szpitalu. Czuje, że będzie się działo! ;)

Ale duża dziewczyna! Mój synek tylko 1,5 tygodnia młodszy, a na wizycie tydzień temu ważył niecałe 1,5 kg! Połowę tego, co Twoja córeczka!

Pumpkin lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie na szkole rodzenia nam mówili, że przez pierwsze dwie - trzy doby wcale się tyle nie zużywa. Że to jest jakieś 5 pieluszek na dobę. Dostaliśmy nawet taką broszurkę z informacjami jak, ile karmić, jaką wielkość ma żołądek malucha, ile jest pieluszek z siuskami i kupkami w poszczególnych dobach życia.

Tak? W pierwszych kilku dobach idzie mniej pieluch? Nie wiedziałam. Jeśli tak, to zabiorę do szpitala połowę tego, co zaplanowałam.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ja tez czytam mamę ginekolog na instagramie :) jesli macie to polecam rownież duzo fajnych rzeczy codziennie opisuje :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dla dziecka chyba nie jest potrzebny ręcznik? :)
    U mnie w szpitalu był i jest potrzebny :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Matko! Ja tez jem non stop, non stop jestem głodna i tylko chodzę i podjadam... raz to chyba zmiana pogody na zimno, a dwa moze organizm chce kumulować do porodu i karmienia i 3, dzieci tez teraz szybciej rosną? Innych pomysłów i wytłumaczeń nie mam :)
    I ja mam problem z jedzeniem i najedzeniem się.... ale ja najchętniej jadabym same fast foody i słodycze :/ taki mam mądry organizm - tak mi podpowiada czego potrzebuję....

Pumpkin - wow, ale dzidzia :D Ja też mam dzisiaj USG to zobaczę ile mój robaczek

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym do listy szpitalnej dopisała ręczniki papierowe - do wycierania po prysznicu miejsc intymnych, a właściwie nie tyle wycierania co do osuszania.
    Naprawdę przydatne i pewnie niektóre położne też polecały na SR

Też mi się kojarzyło, że poprzednio wystarczyła mi mała paczka pieluszek Huggies, ale nie pamiętam ile tam sztuk było

I wiecie... ja chyba poprzednio nie prałam po powrocie ze szpitala poduszki i kocyka... przynajmniej niczego takiego nie pamiętam. Chyba muszę kupić drugi kocyk, żeby mieć na zmianę.

P.S. Zaczęłam 33 tydzień!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:21

kehlana_miyu, Reni@, Rutelka, Pumpkin, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin super, że mały człowieczek już taki duży!

Chwilka bardzo się cieszę z Twojego posta :D już zapisałam na kompie, żeby nie zgubić :)

India my z mężem też często mówimy na naszego maluszka "robaczek" :D

Pumpkin, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze jest nas więcej :D teraz dzieci najwiecej przybieraja na wadze wiec chyba stad te napady głodu. Mam to samo.
    Najlepiej sie w swoim szpitalu dowiedzieć co dokładnie zabrać. Z tymi ręcznikami papierowymi to fakt ze mogą sie przydac po kapieli. Ja mialam swoj papier toaletowy i go używałam. Chyba najwyzszy czas zrobic sobie liste rzeczy do spakowania bo widze ze część może umknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:36

Pumpkin lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 32 ☺. Gdyby nie konieczność trzymania diety, zjadlabym wszystkie słodycze i fast foody! Coś mi się zdaje, że sporo przytyje po porodzie, jak sobie przestanę ilosciowo ograniczać porcje, nie będę pilnować pór posiłków i zacznę wcinac produkty o eysokim ig... slodkiego tez się pewnie będzie dało cos zjesc... hmmm... rozmarzylam się ☺.

Pumpkin, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka, super jestem Ci wdzięczna. Możesz podlinkować jej profil fb? Chetnie bym poczytała co jeszcze tam ma. :)

Melduje się tez po wizycie u gin. Mało nie padłam na zawał. Mała juz nie jest taka mała ani przeciętna. 32tc waga 2800g. Wybiega 3 tygodnie do przodu. Gin powiedziała, ze prędkość przyrostu wagi raczej nie zwolni więc idziemy na rekord 4200g. No i mamy być gotowi na poród od 36tc. Jak to się ma do mojej planowej cc dowiem się pewnie jutro bo mam wizyte w szpitalu. Czuje, że będzie się działo! ;)

Pumpkin gratulacje! Odstawiasz witaminy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała spuchniety kanalik mlekowy? "I wie z czym to się je"???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, od dwóch dni mi się jakiś żarłok włączył :-/ ciągle jestem głodna. To pewnie przez to leżenie. Macie jakieś pomysły na zapychające dania? Nie mogę za bardzo stać w kuchni.

Mam tak samo:/ kiedyś na śniadanie serek, a teraz jem kanapki z połowy chleba!!

Pumpkin, aneta93, szynszyl, kalika, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Pumpkin gratulacje! Odstawiasz witaminy?

Nic nie odstawiam. Dostałam kolejna recepte na zelazo mimo że wyniki sie poprawily mam dalej brać. No i falvit mama bo go brałam.
    Gin pobrała mi już wymaz jeden i drugi, bo obawia się że jednak szybciej się rozpakuje. :) wcale mi to nie przeszkadza, wrecz chciałabym w polowie wrzesnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mam tak samo:/ kiedyś na śniadanie serek, a teraz jem kanapki z połowy chleba!!

Hahahaha, poplakałam się ze śmiechu. ;P mam tak samo. Rano idę do piekarni i pół chałki biore. Mam na raz ;)
    Wczoraj zjadłam śledzie (całą ciążę mam na nie fazę) i ostatni kęs zagryzlam jeżykiem. I dopiero po chwili do mnie dotarło. ;) moje talenty do łączenia produktów w ciąży rozwinęły się jak widać. Normalnie bym się pochorowała po takim miksie a przynajmniej spedzilabym pół wieczora w toalecie a tu prosze... nic. I smakowało ;)

Anoolka, szynszyl, a.badziak, Evelle, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

witaj w klubie ja tez dzis zaczelam 33 tc :)

India9 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Hahahaha, poplakałam się ze śmiechu. ;P mam tak samo. Rano idę do piekarni i pół chałki biore. Mam na raz ;)
    Wczoraj zjadłam śledzie (całą ciążę mam na nie fazę) i ostatni kęs zagryzlam jeżykiem. I dopiero po chwili do mnie dotarło. ;) moje talenty do łączenia produktów w ciąży rozwinęły się jak widać. Normalnie bym się pochorowała po takim miksie a przynajmniej spedzilabym pół wieczora w toalecie a tu prosze... nic. I smakowało ;)
    Ja na początku ciąży miałam takie fazy, raz usmażyłam placki ziemniaczane i jadłam je na zmianę ze śledziami w oleju. Teraz jak o tym myślę to mnie odrzuca, ale wtedy? Sama radość :-)

Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze Lubiłam mieszać smaki:) jak robie 4 kanapki, 2 z serem żółtym i pomidorem i 2 z malinami to musze jesc raz słona raz słodka i na słodkim kończę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:37

Pumpkin, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja zawsze Lubiłam mieszać smaki:) jak robie 4 kanapki, 2 z serem żółtym i pomidorem i 2 z malinami to musze jesc raz słona raz słodka i na słodkim kończę:)

Mam tak samo! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mam tak samo! :)

Kehlana_miyu to rzadkość :) chyba nikt mi tego wcześniej nie mówił:)

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było :) Rośniemy sobie, Iga w 30+4tc wazla 1900 więc też mam dużą dziewczynke. Czekamy do 36tc i zobaczymy jak przybrała żeby podjąć decyzję o ewentualnej cesarce. Jestem juZ w 34tc i szczerze mówiąc mam dosyć, najchętniej bym już urodziła :)

Pumpkin, szynszyl lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ