WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała spuchniety kanalik mlekowy? "I wie z czym to się je"???

Jak odczuwasz ten spuchnięty kanalik mlekowy?
    Ja u siebie z boku lewej piersi wymacalam cos jakby guzek, jutro mam usg piersi wiec dowiem sie co mniej wiecej tam siedzi.. Na pewno przed ciaza tego nie miałam.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakie smoczki kupiłyście?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Lovi

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Baby Ono 0m+ taki fajny malutki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było :) Rośniemy sobie, Iga w 30+4tc wazla 1900 więc też mam dużą dziewczynke. Czekamy do 36tc i zobaczymy jak przybrała żeby podjąć decyzję o ewentualnej cesarce. Jestem juZ w 34tc i szczerze mówiąc mam dosyć, najchętniej bym już urodziła :)

Tak dobrze to nie ma do pazdziernika jeszcze troche czasu, swoje trzeba wychodzic :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Kauczukowy Hevea.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Jak odczuwasz ten spuchnięty kanalik mlekowy?
    Ja u siebie z boku lewej piersi wymacalam cos jakby guzek, jutro mam usg piersi wiec dowiem sie co mniej wiecej tam siedzi.. Na pewno przed ciaza tego nie miałam.
    Mam brodawce czerwona spuchnieta kropkę z ktorej leci krę lub ropa. A tak pierś Ok. Kolor brodawki wszystko Ok. Tylko ten srodeczek choruje.
    Ja, tez nie miałam przed ciążą nic.
    Usg napewno pokaże wszelkie zmiany w piersi w tamtym roku miałam usg piersi. 3mam kciuki za dobry wynik. Ja idę dzisiaj do jakiejś ginekolog zobaczymy ci powie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Lovi retro :) do trzeciego miesiaca
    A od trzeciego tez lovi ( kipilam juz bo takie słodkie 2 szt razem z łańcuszkiem 19zl w gemini) love mamy a drugi love dady :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Lovi retro :) do trzeciego miesiaca
    A od trzeciego tez lovi ( kipilam juz bo takie słodkie 2 szt razem z łańcuszkiem 19zl w gemini) love mamy a drugi love dady :)

Ja mam sówki i lisek ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mam tak samo:/ kiedyś na śniadanie serek, a teraz jem kanapki z połowy chleba!!

Hahahaha :-D idealnie to opisałaś!
    Ale dobrze czytać, że nie tylko ja tak mam. Już myślałam, że coś ze mną nie tak. Mąż się śmieje, że jestem małym odkurzaczem.

Godzinę temu zjadłam 4 kanapki i już myślę czym by tu poprawić.... straszne to jest!

Beattkie lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Hahahaha :-D idealnie to opisałaś!
    Ale dobrze czytać, że nie tylko ja tak mam. Już myślałam, że coś ze mną nie tak. Mąż się śmieje, że jestem małym odkurzaczem.

Godzinę temu zjadłam 4 kanapki i już myślę czym by tu poprawić.... straszne to jest!

Ja zobaczyłam znaczna różnice po pieniądzach. Zawsze sobie wypłacalam jakaś sumę tylko na jedzenie jak dostawałam wypłatę. No i na koniec miesiąca nawet zostawało mi jakieś 200 zł, a teraz nic nie zostaje i kończa się pieniądze po 3tygodniach, a nie 4:)
    A potem dziwie się, że moja Miska ma czkawkę za czkawka:) je razem ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 13:44

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mam brodawce czerwona spuchnieta kropkę z ktorej leci krę lub ropa. A tak pierś Ok. Kolor brodawki wszystko Ok. Tylko ten srodeczek choruje.
    Ja, tez nie miałam przed ciążą nic.
    Usg napewno pokaże wszelkie zmiany w piersi w tamtym roku miałam usg piersi. 3mam kciuki za dobry wynik. Ja idę dzisiaj do jakiejś ginekolog zobaczymy ci powie.

Moze czysta lanolina złagodzi. Przy kolejnej wizycie powiedz lekarzowi. U mnie środek brodawki jest zmieniony jakby lekko pootwierane kanaliki ale raczej to nie boli.

uwo93e3kacedpezy.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Moze czysta lanolina złagodzi. Przy kolejnej wizycie powiedz lekarzowi. U mnie środek brodawki jest zmieniony jakby lekko pootwierane kanaliki ale raczej to nie boli.
    Ja mam takie pootwierane kanaliki właśnie, ale też nic nie boli i nie paskudzi się.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na "usg". Czekałam 2 godz bo nie ma lekarzy, wszyscy na urlopach. Najpierw przyszła babka ze nie będzie ale ze dopyta, potem moze bedzie a moze nie aż w koncu przyszła. Usg trwalo 30 sęk, na odpier*** zmierzone i pa. O szyjkę nawet nie zdążyłam zapytać a juz zawołali następna na badanie bo nie ma czasu. Tak badaja na nfz w moim szpitalu. Ide w poniedziałek prywatnie. Porazka.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja bylam dzis na "usg". Czekałam 2 godz bo nie ma lekarzy, wszyscy na urlopach. Najpierw przyszła babka ze nie będzie ale ze dopyta, potem moze bedzie a moze nie aż w koncu przyszła. Usg trwalo 30 sęk, na odpier*** zmierzone i pa. O szyjkę nawet nie zdążyłam zapytać a juz zawołali następna na badanie bo nie ma czasu. Tak badaja na nfz w moim szpitalu. Ide w poniedziałek prywatnie. Porazka.

Masakra a nie wizyta. Na szczescie do poniedziałku niedaleko. A wagę dzidzi chociaz znasz ?
    Moj lekarz na NFZ to jednak anioł. Nikogo nie zbywa. Jak trzeba to wizyta trwa nawet 40 minut dopoki nie odpowie na wszystkie zadane pytania

Anoolka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Masakra a nie wizyta. Na szczescie do poniedziałku niedaleko. A wagę dzidzi chociaz znasz ?
    Moj lekarz na NFZ to jednak anioł. Nikogo nie zbywa. Jak trzeba to wizyta trwa nawet 40 minut dopoki nie odpowie na wszystkie zadane pytania
    Waga niby 1985 g ale przy takim tempie to ja nie wiem jak to jest zmierzone. Położenie glowkowe i wody w normie. Jeszcze tak to mnie nikt nie zbyl. Co ciekawe jak patrzę na pomiary to Maly miał 3 tyg temu dłuższa kość udowa niz dzis..

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin gratuluje dużej dziewczynki!

Rutelko póki co Adrian i Krystian.

Adrenalina ja już spakowana.jeszcze dziś myśle zamówić poduszki kliny do łóżeczek i może poduszke do karmienia.

Asia też pije to żelazo.

A w ogóle dziś była drugi raz u mnie położna i znów nam przyniosła mega dużo prezentów :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zauważyłyscie u siebie nietrzymanie moczu? Chyba mam z tym problem, bo kolejny raz majtki mokre jak nie wiem co. A ze cały dzień w biegu to do sklepu musiałam pójść po bielizne... Nie śluz, po prostu mokre jakbym wodą zmoczyła. Tylko zapach nie wody ;) najgorsze jest to, że nie czuje momentu w którym to sie dzieje. Miała któraś tak?

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, a może po prostu się pocisz? Jak tak biegasz...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny, czy zauważyłyscie u siebie nietrzymanie moczu? Chyba mam z tym problem, bo kolejny raz majtki mokre jak nie wiem co. A ze cały dzień w biegu to do sklepu musiałam pójść po bielizne... Nie śluz, po prostu mokre jakbym wodą zmoczyła. Tylko zapach nie wody ;) najgorsze jest to, że nie czuje momentu w którym to sie dzieje. Miała któraś tak?

Ja tak mam, ale to nie mocz. Poce sie w ten sposob. Szczegolnie po duzym wysiłku fizycznym mam całe majtki w kroku mokre.

Natomiast ja mam klopot z piersiami. Jak tylko rozmawiam o dziecku/porodzie/wyprawce czy ogladam w internecie meble/inspiracje to mi leci strasznie duzo pokarmu. Martwie sie czy mi starczy do porodu.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ