Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Dziewczyny, kupujecie nianie elektroniczne? Jeśli tak, to jaka? Muszę w końcu coś zamówić, ale nie mogę się zdecydowac...
Ja kupiłam taka: http://www.philips.pl/c-p/SCD560_00/avent-audio-monitors-elektroniczna-niania-dect
Znajomi mają i bardzo sobie chwalą, dobrze i dokładnie słychać, można tez mowić do maluszka przez pilota, ma jakieś bajery typu lampka, melodyjki, ale to Akurat mało ważne.kalika lubi tę wiadomość
-
nam Angelcare z monitorem oddechu b dobrze sprawdzila sie plus dodatkowo zakupilismy kamerke EyeonBaby D-Link tym bardziej ze wynajmujemy poziomowy dom
cene to trzeba sobie w mysli rozdzielic na 4 lata I 2 dzieci conajmniej I jak najbardziej wtedy kalkuluje sie dobry product lub kupic uzywane w ok stanie I tez dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 19:37
kalika lubi tę wiadomość
-
My w kwestii bujaczka coś nie możemy się zdecydować. Mąż chciał wypasionego 4moms, ale nawet używany i tak jest moim zdaniem za drogi jak na ilość miesięcy, przez które będzie używany przez synka, więc wybiłam mu to skutecznie z głowy
Ja chciałam kupić przez olx jakiś fajny, ale używany i na razie przyczajam się i wypatruję.
Jestem specjalistką od okazji i promocji - więc wierzę, że i tym razem natrafię na taki, który nam się spodoba i będzie to świetny deal
Niby się zarzekam, że ubranek dziecięcych na razie nie kupuję, ale jednak wybieram się w sobotę do Lidla z samego rana, choć poluję już na rozmiary większe niż 68
Mam pytanie. Zastanawiam się kiedy powinnam ubrać łóżeczko - czy jakoś wcześniej np. we wrześniu i przykryć kocykiem, czy też zostawiacie prześcieradła, baldachimy i tym podobne rzeczy mężom, aby to zrobili jak będziecie w szpitalu? jak robicie? hmmm... -
nick nieaktualny
-
Ja sie zastanawiam czy wogóle bede obierać łóżeczko przed porodem. Tym bardziej ze u mnie to tylko prześcieradło na materac i ochraniacz na szczebelki. Jak sie wcześniej nic nie wydarzy to pewnie kolo terminu porodu sie skuszę ;)A jak nie to mąż ubierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:22
-
nick nieaktualnyJa mam turystyczne lozeczko, to tez tylko przescieradlo na materac zaloze u iore poduszke i kolderke przygotuje i zawiesze organizer no i w sumie chyba tyle , no j wozek ubiore bo go pralam i jest rozlozony na czesci pierwsze no i przygotuje nosidelko samochodowe jak maz po nas przyjedzie
A baldachimow nie mam i nie kupowalam bo to skupisko kurzu jest moim zdaniem, a nie chce miec dziecka alergika dlatego w domu tez nie mam zadnych dywanow ani chodników -
ja ze swoim turystycznym łóżeczkiem nic nie robię
wrócimy ze szpitala i założę prześcieradło
co do niani to dzisiaj znalazłam monitor, który chciałam babysense 5 używany 3 miesiącei go kupiłam. patrzyłam na angelcare z nianią, podobał mi się, ale ta oferta jednak wygrała
ale jak tak mówiłam mężowi, że nie ma tej niani to powiedział, że napiszę mi aplikację jeśli będę chciała i podłączy kamerkę z głośniczkiem i będę miała wszystko
ja kupiłam "LINOMAG Krem z tlenkiem cynku 50ml" opakowanie białeto jest ten zwykły? moje zamówienie drogeryjne już przyszło, ale tak wyszło, że zamówiłam do mamy to w weekend zobaczę jak wygląda wszystko
Anieńka trzymaj się cieplutko, myślę, że teraz dla dziecka jest ważny Twój spokój, bo ono czuje, że się boisz.
Aneta super, że wizyta udanaBlu lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:A baldachimow nie mam i nie kupowalam bo to skupisko kurzu jest moim zdaniem, a nie chce miec dziecka alergika dlatego w domu tez nie mam zadnych dywanow ani chodników
Też nie mam dywanów, ale jedynie ze względu na to, że w całym domu mamy ogrzewanie podłogowe.
Kurz to moim zdaniem to po prostu w lwiej części kwestia dbania o porządek.
Ja odkurzam najczęściej 2xdziennie i codziennie myję wszystkie podłogi, nawet taras. Pościel piorę max co dwa tygodnie albo częściej, często też firany, nawet posłanka dla psów są co chwilę w pralce heheh bo lubię mieć wszystko pachnące. Więc myślę, że nie zdąży się nic zakurzyć. No tak czy siak walczę z kurzem intensywnie, ale na miarę swoich coraz mniejszych siłszynszyl, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, kalika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola ja ci powiem tylko ze ja jak dzieci nie mialam to tez non stop sprzatalam a jak urodzilam core pozniej musialam sie zajac praca, domem mezem i dzieckiem to bardzo szybko przeszedl mi pedantyzm i odkurzanie dwa razy dziennie serio
Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola1985 wrote:My w kwestii bujaczka coś nie możemy się zdecydować. Mąż chciał wypasionego 4moms, ale nawet używany i tak jest moim zdaniem za drogi jak na ilość miesięcy, przez które będzie używany przez synka, więc wybiłam mu to skutecznie z głowy
Ja chciałam kupić przez olx jakiś fajny, ale używany i na razie przyczajam się i wypatruję.
Jestem specjalistką od okazji i promocji - więc wierzę, że i tym razem natrafię na taki, który nam się spodoba i będzie to świetny deal
Niby się zarzekam, że ubranek dziecięcych na razie nie kupuję, ale jednak wybieram się w sobotę do Lidla z samego rana, choć poluję już na rozmiary większe niż 68
Mam pytanie. Zastanawiam się kiedy powinnam ubrać łóżeczko - czy jakoś wcześniej np. we wrześniu i przykryć kocykiem, czy też zostawiacie prześcieradła, baldachimy i tym podobne rzeczy mężom, aby to zrobili jak będziecie w szpitalu? jak robicie? hmmm...
Jola ja zakupiłam sobie pokrowce ochronne takie jak na koc czy poduszki na zamek. Piorę wszystko, potem prasuje i tam chowam. Będzie zabezpieczone, a wolę to sama zrobić niż męża prosić bo wiem, że będzie mi potrzebny do innych rzeczy i zrobię to tak jak chce heheh:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:03
Jola1985 lubi tę wiadomość
-
szynszyl wrote:co do niani to dzisiaj znalazłam monitor, który chciałam babysense 5 używany 3 miesiące
i go kupiłam. patrzyłam na angelcare z nianią, podobał mi się, ale ta oferta jednak wygrała
ale jak tak mówiłam mężowi, że nie ma tej niani to powiedział, że napiszę mi aplikację jeśli będę chciała i podłączy kamerkę z głośniczkiem i będę miała wszystko
Co do niani - mój mąż robi tak samo, mówił, że są nawet gotowe aplikacje do instalacji, też sam "zrobi" taką nianię z obrotową kamerą z wykrywaniem ruchu i dźwięku, no i opcją na telefon/tablet, chociaż mi aż tyle funkcji nie jest potrzebne - on lubi takie gadżety, więc ma frajdęAż się boję, co będzie jak syn trochę podrośnie. Zawalą mi pokoje gadżetami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:09
szynszyl lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Jola ja ci powiem tylko ze ja jak dzieci nie mialam to tez non stop sprzatalam a jak urodzilam core pozniej musialam sie zajac praca, domem mezem i dzieckiem to bardzo szybko przeszedl mi pedantyzm i odkurzanie dwa razy dziennie serio
na zwolnieniu przeszedł mi pracoholizm, więc jest nawet szansa, że na macierzyńskim przejdzie i pedantyzm
sarcia123, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Anieńka, trzymaj się kochana, mojej siostry córa była 2 razy owinięta pępeowiną i lekarz powiedział, żeby sie nie martwic, bo połowa dzieciaczków tam ma, takze spokojnie.
Odebrałam dzisiaj drugie posiew i jest CZYSTY!!!!!!!!!, nie ma nic, żadnej bakterii a przede wszytski gronkowca, ja myślę że oni po prostu nie do końca poprawnie higienicznie to zrobili, bo wyszło go bardzo mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:17
diewuszka86, Reni@, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, kalika, Blu, szynszyl, Pumpkin, aneta93, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Jola ja zakupiłam sobie pokrowce ochronne takie jak na koc czy poduszki na zamek. Piorę wszystko, potem prasuje i tam chowam. Będzie zabezpieczone, a wolę to sama zrobić niż męża prosić bo wiem, że będzie mi potrzebny do innych rzeczy i zrobię to tak jak chce heheh:)
-
Anieńka nie dziwię się, że się denerwujesz, chyba każda z nas by się stresowała. Ale na pewno będzie wszystko ok, zwłaszcza, że lekarz mówi, że to nie taka rzadka sytuacja. Trzymaj się i postaraj się bardzo nie denerwować ze względu na maleństwo.
Ja za to jestem po planowej wizycie. U małego wszystko ok, waży już 1850 gramów(29+5), serduszko bije miarowo, wszystkie wymiary prawidłowe. Szyjka 45 mm więc na szczęście w porządku.
No i gin namówił nas na prenatalne 3 trymestru. W sumie mieliśmy się nie decydować, ale niektóre ewentualne problemy są możliwe do wykrycia dopiero wtedy np. jeśli chodzi o serduszko. A ja mam akurat arytmię a parę lat temu miałam ablację z powodu wrodzonej wady serca. Więc dla spokoju sumienia idziemy na to badanie 02.09 i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie w porządku. Czy myślicie, ze warto nagrywać płytkę czy dzidziuś już jest za duży?
Reni@, Jola1985, Chwilka84, Sylwia91, kalika, Blu, szynszyl, aneta93, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Anieńka nie dziwię się, że się denerwujesz, chyba każda z nas by się stresowała. Ale na pewno będzie wszystko ok, zwłaszcza, że lekarz mówi, że to nie taka rzadka sytuacja. Trzymaj się i postaraj się bardzo nie denerwować ze względu na maleństwo.
Ja za to jestem po planowej wizycie. U małego wszystko ok, waży już 1850 gramów(29+5), serduszko bije miarowo, wszystkie wymiary prawidłowe. Szyjka 45 mm więc na szczęście w porządku.
No i gin namówił nas na prenatalne 3 trymestru. W sumie mieliśmy się nie decydować, ale niektóre ewentualne problemy są możliwe do wykrycia dopiero wtedy np. jeśli chodzi o serduszko. A ja mam akurat arytmię a parę lat temu miałam ablację z powodu wrodzonej wady serca. Więc dla spokoju sumienia idziemy na to badanie 02.09 i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie w porządku. Czy myślicie, ze warto nagrywać płytkę czy dzidziuś już jest za duży?
Ja mam płytkę i zdjęcia i jestem b. zadowolona mimo, że sprzęt był kiepskiej jakości bo zapłaciłam za usg 160 zł... Widać, że córa ma moja twarz:) tylko teściowej to nie pasuje hahahah
No i mam cala odbitą stopę z usg małej. Cudo.
A na filmiku mam np jak wkłada kciuka do buzi i ogólnie fajnie:)
Z całego filmiku zrobiłam sobie chyba z 20 zdjęć! Na kompie i wysłałam całej rodzinie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:46
diewuszka86, Jola1985, Chwilka84, kalika, Blu lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Sunshine89 też miałam wybrać to łóżeczko + komoda + szafa, ale ostatecznie wybrałam ten zestaw, z uwagi na to że z tych sówek szafa była dosyć niska (niecałe 180cm)
http://www.klups.pl/dalia-grey/
Czekamy na mebelki i wózek, mam nadzieję, że będą w ciągu 2tyg... Już będę spokojniejsza.
Ogólnie mam depresje od kilku dni, ryczę na zawołanie - można powiedzieć tak delikatnie, bo w sumie to jest wycie do księżyca - głównie wieczorami. Moje dziecko ma owiniętą szyjkę trzykrotnie przez pępowinę. Oczywiście lekarze mówią, że to normalne. Moja gin mi powiedziała, że na miejscu radiologa by mi nie powiedziała, żeby mnie dodatkowo nie stresować. Ale weź się tu człowieku nie stresuj... Oczywiście, że niezmiernie rzadko zdarzają się uduszenia dziecka, co nie zmienia faktu że się zdarzają. Niestety nie mam na to wszystko wpływu, a najbardziej bym chciała, żeby ktoś włożył mi tam rękę i nadzwyczajniej w świecie go obrócił i rozplątał. Jutro idę znowu na USG 3trym do lekarza, który przyjmuje na Starynkiewicza w sumie żeby z nim to skonsultować, czy są one mocne no i jakie on ma doświadczenie z tym - może i panikuje, ale zrobie wszystko co mogę żeby też i siebie uspokoić, a nóż widelec się Młody wywinął z tych pętli (ale jakoś mam przeczucie że nie)... Jakby ona była jedna, a ich jest aż 3!!
Przepraszam, miałam się nie żalić głośno, ale nie mogę - nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją i najbardziej na świecie bym chciała żeby Jasio był już w moich ramionach.
Anieńka strasznie współczuję nerwówale postaraj się myśleć pozytywnie!
A lekarze nie rozważają wcześniejszego rozwiązania z tego powodu?
Jeśli nie to może faktycznie sytuacja jest pod kontrola? -
Ja mam płytkę i jest Ok. Widać buźkę Małego pomimo że jest duży. Do tego mam 5 zdjęć w 4d i kilka zwykłych. U mnie lekarz daje ją w gratisie, bo USG kosztuje 200 zl i nie wziął więcej, nawet nie pytał czy chcę płytkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 12:48
diewuszka86 lubi tę wiadomość