WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o bujaczkach i zaczęłam zagłębiać się w ten temat... Początkowo nie planowaliśmy zakupu tego gadżetu, ponieważ córcia znajomych miała problem z napięciem mięśniowym, fizjoterapeuta stwierdził, że to od nadużywania bujaczka właśnie. Pomyslałam, że skoro przy córce nie miałam, to teraz tez dam radę bez. Ale tak czytam i czytam i nie znajduje za bardzo negatywnych opinii , wiec myśle, że pewnie też sie zdecyduje.

Jeśli miałabym kupić, to taki, który ma opcje leżenia na płasko i sam sie buja / wibruje. Polecacie jakiś?

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Mam pytanie. Zastanawiam się kiedy powinnam ubrać łóżeczko - czy jakoś wcześniej np. we wrześniu i przykryć kocykiem, czy też zostawiacie prześcieradła, baldachimy i tym podobne rzeczy mężom, aby to zrobili jak będziecie w szpitalu? jak robicie? hmmm...

Ja mam narazie wizję taką, że sama ubiorę łóżeczko jak wrócimy ze szpitala. Pościel i wszystko jest już wyprane, wyprasowane i przygotowane w komodzie małego, a sam synek chyba wytrzyma te 10 minut z tatą. Jakoś jestem w tej kwestii pedantką i wolalabym zrobić to sama :-P
    a wcześniej faktycznie nie chcę, żeby się kurzyło.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z obrączka mialam śmiesznie. Cały czerwiec nie dalam rady nosic. I tak jakos w lipcu znowu zaczęła luźno wchodzici tak jest do dziś. Cieszę się, bo nie lubię chodzić bez obrączki. Na noc ściągam, na wszelki wypadek.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka, to pewnie przed pójściem do szpitala ubiorę wszystko, popatrzę sobie, zrobię fotki i schowam pościele. Mam sie stawić w szpitalu około 10 dni przed terminem, a nie wiadomo, czy nie urodzę po terminie, tak jak było to z córką. Będzie musiał Franio chwile poczekać aż ubierzemy łóżeczko jak wrócimy do domu.

Zastanawia mnie bardzo i nie daje spać po nocach inna kwestia... Mamy dużego psa, a raczej sunię. Jest totalnie rozpieszczona, 40kilogramowy kanapowiec, musi być ciagle przytulana, miziana i ogólnie w centrum uwagi, jest jak nasza młodsza córcia. Nasza córka może sie na niej kłaść, tarmosić ją i robić co tylko zechce, a ona nic. Niestety nie reaguje pozytywnie na inne dzieci, boi sie ich, szczeka na nie itp.
    Oduczam ja wyskakiwania na łóżko od kilku dni, bo wcześniej spała na nim kiedy tylko miała ochotę, czasem nawet z nami (w nogach).
    Bardzo boje sie co będzie jak wrócimy z Franiem ze szpitala, bo nie dość że nowe dziecko, to ja nie będę już mogła poświecić jej tyle czasu, traktuje mnie od szczeniaka jak matkę i przywódce stada.
    Miałyście, albo macie podobna sytuacje, albo znacie kogoś kto miał? Chciałabym już teraz przygotować ją jakoś, ale nie wiem jak, wiem że ona czuje że jestem w ciazy, bo psy to czuja.

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś wyczytałam ze warto przywieść np pieluszkę tetrowa do domu przed wyjściem ze szpitala aby pies przywykł do zapachu nowego dziecka

KKasiaKK lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Gdzieś wyczytałam ze warto przywieść np pieluszkę tetrowa do domu przed wyjściem ze szpitala aby pies przywykł do zapachu nowego dziecka

Też o tym słyszałam, mamy już plan, żeby wziąć z dwie, trzy pieluszki do szpitala i żeby mąż zawiózł jej do domu zanim my wrócimy, tylko nie wiem czy bedą bard złej pachnieć szpitalem czy małym ;)
    Ja bardziej boje sie, ze będzie zazdrosna jak będę małego brała na ręce, karmiła itp, albo że przypadkowo mu cis zrobi, bo to jednak duży pies.

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja kupiłam "LINOMAG Krem z tlenkiem cynku 50ml" opakowanie białe :D to jest ten zwykły?
    Nie, to nie ten. Kremy z cynkiem są fajne na odparzenia, ale w codziennej pielęgnacji nie powinny być stosowane, bo działają wysuszajaco. Może schowaj go sobie na czarną godzinę, a dokup coś typowo pielęgnacyjnego. Zwykly linomag to ten:https://www.doz.pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g
    Fajny jest też Alantandermoline maść z witaminą F.

szynszyl lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Moja gin twierdzi, że nie klasyfikuje mnie to na cesarkę, ale wiecie co, ja sama już doszłam do tego, że bym wolała cesarkę, niż żeby było nawet najdrobniejsze zaburzenie tętna. Do tamtego USG mówiłam, że bardzo bym chciała urodzić naturalnie, ale w takiej sytuacji nie wiem czy dam radę psychicznie jako "świadoma pacjentka" co tam się dzieje w moim brzuchu. Moja gin skomentowała, że ten doktor pewnie młody był - bo w miarę był, bo ogólnie to się nie mówi takich rzeczy pacjentkom, żeby uniknąć im takiego stresu jaki mają, bo to jest istotne dopiero przy porodzie.
    Oczywiście powiedziała mi też że nie tak owinięte dzieci rodzą się naturalnie, ona pracowała 20lat na porodówce i same się dziwiły położne i lekarze, że nawet najdrobniejszego zaburzenia nie było podczas porodu.

Powoli dochodzę już do siebie, nie pozostaje mi nic innego jak skonsultować to z innym lekarzem z kliniki i martwić się na zapas. Tym samym prawdopodobnie będę też zmieniać porodówkę na klinikę własnie na Starynkiewicza.
    A gdzie wcześniej chciałaś rodzić?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja mam narazie wizję taką, że sama ubiorę łóżeczko jak wrócimy ze szpitala. Pościel i wszystko jest już wyprane, wyprasowane i przygotowane w komodzie małego, a sam synek chyba wytrzyma te 10 minut z tatą. Jakoś jestem w tej kwestii pedantką i wolalabym zrobić to sama :-P
    a wcześniej faktycznie nie chcę, żeby się kurzyło.

Widze, że nie tylko ja uważam ,że zrobię to najlepiej:P staram się tego oduczać ,ale to trudne:)My jak rzadko wstaliśmy o 6 i juz spac nie możemy, myślimy tylko o wizycie:)
    Ja od jakis 2 dni czuje ,że puchną mi ręce i nogi, a z obrączki zrezygnowałam juz jakies 4 miesiące temu:(
    Wczoraj byłam na warsztatach na temat karmienia piersią prowadzone przez duale i powiem, Wam ,że super fajne informacje dziewczyna podała, robi tez warsztaty dla tatusiów i właśnie zdecydowałam, że wykupie u niej takie jednorazowe spotkanie , bardziej dla męża mojego, żeby opowiedziała nam o porodzie i jak on będzie mógł mi pomóc, bo wiem , że biedny jest w tej kwestii przerażony:)

Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Widze, że nie tylko ja uważam ,że zrobię to najlepiej:P staram się tego oduczać ,ale to trudne:)My jak rzadko wstaliśmy o 6 i juz spac nie możemy, myślimy tylko o wizycie:)
    Ja od jakis 2 dni czuje ,że puchną mi ręce i nogi, a z obrączki zrezygnowałam juz jakies 4 miesiące temu:(
    Wczoraj byłam na warsztatach na temat karmienia piersią prowadzone przez duale i powiem, Wam ,że super fajne informacje dziewczyna podała, robi tez warsztaty dla tatusiów i właśnie zdecydowałam, że wykupie u niej takie jednorazowe spotkanie , bardziej dla męża mojego, żeby opowiedziała nam o porodzie i jak on będzie mógł mi pomóc, bo wiem , że biedny jest w tej kwestii przerażony:)
    Chwilka, mój mąż też jest przerażony porodem, ale dlatego, że już przy jednym był :-) Niemniej takie spotkanie może wnieść trochę spokoju u nieświadomego przyszłego taty, więc może i dobry pomysł :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika dzięki za informację, kupię taki zwykły kremik :)

dzisiaj obudziłam się o 4 i za nic nie mogłam usnąć, to trochę poczytałam wiadomości ze świata a później już się rozjaśniło całkiem to czytałam książę :)

kalika lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano pojechałam na badania Tsh, ft3, ft4, mocz i morfologia. Ciekawa jestem czy w moczu cos wyjdzie. Dzis w zasadzie już nic nie boli. Moze dlatego ze od razu wczoraj zareagowałam i wzięłam ten Urosept i Żuravit

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja co chwile chodzę siku. Całe noce a w dzień odsypiam. Jakaś masakra.

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka mam to samo niestety, z tym że jakoś nie mogę zasnać w ciągu dnia :-/ jeszcze budzę się, bo boli jak cholera jak zmieniam bok z jednego na drugi :-/
    wory pod oczami mam juz do połowy policzków. Wyglądam jakbym tydzień imprezowała.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozytywów dzisiejszego poranka - mam wynik posiewu na GBS. Negatywny :-)

Blu, Reni@, Pumpkin, Chwilka84, Ola_Ola, Rutelka, Sunshine89, kalika, diewuszka86, szynszyl, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a dlugo czekałaś na wynik GBSa? Ja jutro idę na to pobranie, do tego jeszcze hiv i koniec takich poważniejszych badań, co mnie bardzo cieszy bo zawsze musze to planować jak dłuższą wycieczkę.

Dziewczyny może powoli przyzwyczajacie sie do nocek z maluchem na początku ;) też mam tak, ze jak chce zmienić bok to sie budzę, na szczęście jeszcze w miarę udaje mi się zasnąć.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sikaniem w nocy to i ja mam przejścia. Aż zaczęłam sprawdzać jak często wstaje i wychodzi mniej więcej co 1,5-2h. Zgroza. A nad ranem w okolicach 5 już zasnąć nie mogę.
    Blu, też myślałam właśnie, że to w ramach przyzwyczajania się do nocnego wstawania do malucha. Z tym, że zastanawiam się jak to będzie, skoro wstając na sikanie idę do toalety jak zombi z jednym okiem lekko uchylonym i wyciągniętymi rękoma, żebym na drzwi nie wpadła, bo nic nie widzę... ;)

NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstaję w nocy po kilka razy i to od początku ciąży!!! Nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam całą noc. Teraz dochodzi jeszcze ból przy przekręcaniu się z boku na bok. Jest ogólnie niewygodnie.
    Albo już nie pamiętam albo w pierwszej ciąży było mi lżej.

Mój mąż wstaje po 5, więc wtedy się budzę i albo się rozbudzam albo idę jeszcze spać dopóki synek nie przyjdzie, zwykle zjawia się po 7.
    W dzień bym z chęcią pospała, ale przy dziecku średnio to wychodzi.
    Nie chodzę jak zombie, ale mam ciągłego lenia i cierpię na brak energii życiowej

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A gdzie wcześniej chciałaś rodzić?
    Na Madalińskiego, tam chodzimy w tej chwili do szkoły rodzenia.

Ochłonęłam trochę od wczoraj... dzięki za miłe słowa Dziewczyny.

Przyszła paczka z Gemini i oglądam i macam wszystko.

A jaki kupujecie materac do łóżeczka? Na rynku jest tego tak dużo że nie wiem na co się zdecydować, różnią się tylko ceną.
    Kołyskę kupiliśmy już z materacem, ale takim najtańszym, więc nie wiem czy też nie będę kupować nowego. Chyba najpopularniejsze są te kokosowe, czy też może droższe lateksowe?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też wstaję kilka razy w nocy na siku i także to trwa bez przerwy od początku ciąży. Łączę się z Wami w tym bólu ;)

Mąż wstaje codziennie o 5:30 bo wychodzi z psami, a potem zbiera się do pracy a ja wstaję razem z nim, bo robię nam śniadnko i szykuję jedzenie do pracy, jak przykładna żona hehehe :D
    Potem, przed 7 wypada mi pomiar glukozy, a w międzyczasie kładę się jeszcze na chwilę, ale mega spaniem nie można tego nazwać, wiadomo :)

Pumpkin, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ