X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Pokażę Wam mojego cudaka ;)
    Najwspanialsze prosię na świecie <3

Pozycja relaksacyjna:

4bcfb659821847d1med.jpg

Miejscówka numer jeden czyli kuchnia (młody jest okrutnym śmieciożercą, każdy paproch znajdzie i pożre, dlatego kocha siedziec w kuchni)

2003a2fe2d49d673med.jpg

I z Hanuśką w polu:

cba304ab2afb1b01med.jpg

A tu oba moje czworonogi, na spacerze

7e8d36fba408e13dmed.jpg

Labka jest wybitnie mądrą suką, rozumie doskonale co mówię, jest zrównoważona, stabilna emocjonalnie... bo młody to mały gangster, nakręcony nieprzeciętnie, cykająca bomba dosłownie... ale to minie (mam nadzieję) :P

o boziu kocham zwierzaki! nie wyobrażam sobie bez nich życia.

A widzę że u Ciebie w domu też pozy takie wyczyniają zwierzaki, że szok! zaraz ogarnę moje kociaki to Wam prześle dla śmiechu :)

Sunflower lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziękuję bardzo <3 kuchnia moje oczko w glowie, projekt własny ;)
    to tylko fragment, reszta zabudowy w wenge, juz bez wanilii...

Fryzura :D wlasnie dzisiaj skracalam wlosy.... strasznie zybko teraz rosną (w siensie - w ciąży), zwykle skracam co 5 tyg a teraz po 3 juz nie moge na siebie patrzec ;)

Włosy ściełam kilka lat temu, z długich, do pasa ;) zmieniłam wtedy w zasadzie 90% mojego "ja"... któraś z Was tu napisałą że jestem twarda etc... nie :) tzn nigdy nie byłam... zawsze bylam wycofana, nadwrazliwa, niesmiała i uległa....
    W koncu trzeba bylo zacząc walczyć o normalne życie ;) cięłam włosy plus osobowościowo zmieniłam się biegunowo ;) zmieniłam bardzo dużo... nawyki, sposob odzywiania, aktywnośc...
    Teraz dobrze się czuję w swojej skórze ;) mam moc której nigdy nie miałam ;)

to ja pisałam :) wg mnie silna i pewna siebie babaka jesteś!
    a wrzucałaś zdjęcie brzuszka chyba w długich włosach nie?

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczutuje was na bieżąco, ale nie mam jakoś sily pisać. U nas goraczkowo caly dzien. Mała ma powyzej 38, jak tylko jej zbije to 4-5 godz i ponownie do gory idzie. Obawiam sie, że to nie tylko ząbkowanie. Ja poki co troche powyzej 37, więc niby nie jest źle, ale czuje się cala połamana :(

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin a może to tylko 3 -dniówka? U nas było podobnie jakieś 2 tygodnie temu tylko zaczęło się katarem, później taka gorączka nawet do 39 stopni i na koniec katar i przeszło. Dawałam tylko na zbicie gorączki pedicetamol i ściągałam katarek. Tez gorączka spadała na chwile i znowu rosła. Moja rada nie dawaj na Z bicie jak nie ma tych 38 stopni, żeby organizm sam sobie radził.

Będzie dobrze, o sobie też pamiętaj :)

anulka1978 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    to ja pisałam :) wg mnie silna i pewna siebie babaka jesteś!
    a wrzucałaś zdjęcie brzuszka chyba w długich włosach nie?
    nie :) to Sunflower ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Podczutuje was na bieżąco, ale nie mam jakoś sily pisać. U nas goraczkowo caly dzien. Mała ma powyzej 38, jak tylko jej zbije to 4-5 godz i ponownie do gory idzie. Obawiam sie, że to nie tylko ząbkowanie. Ja poki co troche powyzej 37, więc niby nie jest źle, ale czuje się cala połamana :(
    Kochana 38 to jeszcze nie gorączka :) spokojnie... 38 wskazuje na wirusówkę (lub ewentualnie ząbki)... tu w zasadzie nic tylko czekać az przejdzie...
    Ja bym zbiła tylko na noc zeby nie skoczylo wyzej a tak w ciagu dnia czasami lepiej te 38 zostawic niz zbic, szybciej infekcja mija <3

Przy takich temperaturach jak 37-38 ja tez czuję sie połamana, obolała :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Jusstin a może to tylko 3 -dniówka? U nas było podobnie jakieś 2 tygodnie temu tylko zaczęło się katarem, później taka gorączka nawet do 39 stopni i na koniec katar i przeszło. Dawałam tylko na zbicie gorączki pedicetamol i ściągałam katarek. Tez gorączka spadała na chwile i znowu rosła. Moja rada nie dawaj na Z bicie jak nie ma tych 38 stopni, żeby organizm sam sobie radził.

Tak to wlasnie cala magia... nie zbijac do 38,5 :) naprawdę :)
    na noc oczywiscie tak, dla sojego spokoju chociazby zeby moc sie spokojnie zdrzemnac a nie skakac z termometrem... ale w dzien dac sobie spokoj :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wróciłam od lekarza bo dostałam tej opryszczki na ustach i przepisał mi heviran 200mg 5x1 troszkę mnie to przeraziło ale oczywiście necik mnie uspokoił więc biorę.

Jak się tu wstawia zdjęcia to pokażę Wam moją kociarę.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi się również rzuciła w oczy piękna kuchnia :)

dzisiaj któraś z Was pisała o ogórkowej i tak w pracy myślałam o ogórku kiszonym i musiałam kupić! i śledzika :)

mizzelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś kalafiorowa :)

mizzelka lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Anulka mi się również rzuciła w oczy piękna kuchnia :)

dzisiaj któraś z Was pisała o ogórkowej i tak w pracy myślałam o ogórku kiszonym i musiałam kupić! i śledzika :)

"Będzie chłopak!" Wróźbita Maciej :P

szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

• Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mc4umh.jpg

9azepc.jpg

To moja kocica kochana :)

Jacqueline, Blu, Sunflower, Anoolka, kehlana_miyu, marti_88, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Będzie dobrze, o sobie też pamiętaj :)

No u nas wychodzi powyżej 38, gdzies w granicach 38,5. Podaje wlasnie pedicitamol i spada do 37,2-37,5. Wtedy mała zasypia. Nastepnie budzi sie i powtorka z rozrywki. Staram się jej robić odstepy po 5-6godz miedzy kolejna dawka leku.
    Do tego smarowalam dziasla, ale nie daje ich niemal dotknąć, więc stąd podejrzenie o zęby. No i doszedł katar i od czasu do czasu lekki kaszel. No i niestety bardzo mało pije.
    Ja jutro raczej musze juz iść do pracy, a mąż z małą rano do lekarza.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - jej, Brytyjczyk... Śliczne te koty są :)

Anulka - pieski fajne :) Ta poza relaksacyjna boska :D A labrador marzy mi się :) Jeśli kiedyś ponownie zdecyduję się na kupno psa, to najbardziej jestem obecnie za labradorem :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze współczuję :( lekarz przynajmniej sprawdzi czy to nic poważniejszego się nie zaczyna.zdrówka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    mc4umh.jpg

9azepc.jpg

To moja kocica kochana :)

Piękna jest. :D
    Moja szarobura. Też piękna, ale inaczej. hehe

Basia1771 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki morfologii. Niewielki stan zapalny jest. Nic mnie nie boli. Tylko brzuch przez zaparcia. Kurcze

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Nic dzieciaczkowi nie zaszkodzilo :) chodzi po prostu o rozsądek, jak trzeba robic badanie to się robi :) a jak nie to nie :) zeby nie robić ot tak dla frajdy :)
    Też tak myślę, choć kusi niemiłosiernie :-)
    Ale lekarza mam o podobnym podejściu.
    Byłam dzisiaj na wizycie. Pan dr mnie zbadał (wszystko dobrze, szyjka zamknięta, ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona) i zaprosił za 3 tygodnie na następną wizytę i wtedy też zrobimy usg.
    Badania sprawdził wszystkie. Tez ok.
    Anulka pytalam o ten cukier. Powiedział, że norma od 70 do 90. Bedziesz powtarzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:40

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moja szaro-bura znajdka :D

d71f6ac681f41f99med.jpg

Basia1771, Blu, Sunflower, Anoolka, kehlana_miyu, marti_88, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    a to moja szaro-bura znajdka :D

d71f6ac681f41f99med.jpg

Śliczna ☺

Rutelka, Sunflower lubią tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ