X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Moim dzisiejszym smakiem był bigos :D nigdy w życiu go nie robiłam, ale miałam trochę mrożonego od mamy :P może podpasuje Ci na jutro :D

Tak na marginedie bigosu nie lubię ;)
    picgifs-animals-cats-pets-41981.gif

grzeszysz! i teraz bigos bd za mną chodził!! :D

picgifs-animals-cats-pets-7544634.gif

Blu lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Tak samo mówił mi lekarz.. Ja miałam już 8 usg, mam wyrzuty sumienia, ale w szpitalu bombardowali mnie badaniami, trafiłam tam w 6tyg z poronieniem zagazajacym...
    Teraz już mam wizyty planowo co 4tyg.
    Myślicie, że to nie zaszkodziło maluszkowi? To były krótkie usg, góra 2min... :( lekarze chcieli sprawdzić czy ciąża nadal jest, czy się rozwija itd... I znaleźć źródło krwawienia..

Nic dzieciaczkowi nie zaszkodzilo :) chodzi po prostu o rozsądek, jak trzeba robic badanie to się robi :) a jak nie to nie :) zeby nie robić ot tak dla frajdy :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Zauważyłam ze mam spadek formy właśnie koło 13 godziny.
    Rano wstałam, poodkurzałam, pozmywałam podłogi, poprasowałam pranie (wszystko przy jednoczesnym bieganiem za dzieckiem albo z dzieckiem na plecach) i myślałam ze taki piękny dzień będzie.
    Teraz mała zasnęła, a mnie znowu dopadł "tumiwisizm".
    Oooooo to tooooo :)) własnie leżę :P

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kurczę bo ja od czasu pierwszych plamień które de facto były w terminie @ biorę właśnie to samo co Ty i w tej samej ilości. Było 10 dni spokoju, porę pare dni w kratkę różowego śluzu popołudniami, pare dni spokoju i znów od kilku dni plamię :/ W poniedziałek byłam na badaniach krwi i jak wróciłam to miałam jasnej czerwonej krwi na wkładce troche, no smugę sporą, do wieczora i w nocy była cały czas przy podcieraniu, rano wczoraj prawie czysto, cały dzień nic i wieczorem po wzięciu Luteiny z godzinę znów krew przy podcieraniu i w nocy, ale mniej niż poprzedniej nocy, rano dziś też prawie czysto i jak na razie nic nie było. W południe brałam Luteine i czyściutko było.

Te pare dni plamień lekko różowych nieco ponad tydzień temu było w dniach gdzie więcej łaziłam, w poniedziałek teraz też sporo chodziłam. Ale faktem też jest, że teraz miałabym drugą @.

Nic mnie brzuch nie boli, ale się boję. :(

Położna ostatnio mi mówiła, że sa cięzarne ktore tak po prostu mają... bez zagrożenia ciąży plamią i tyle... spokojnie <3 byłaś na wizycie zeby się uspokoić?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:
    Dziewczyny, a sa wsrod Was studentki? Ja jestem tak zmeczona praca, ze jak wracam do domu to po prostu nie mam sily sie uczyc ani pisac prac. Jestem ambitna osoba ale skad brac motywacje a przede wszystkim sile?!
    Pierwsze studia kończyłam będąc w ciąży... było ciężko...
    Ostatni kierunek z kolei jak byłam mamą 2 dzieci, z czego młodsze miało 9 miesięcy jak rozpoczynałam studia
    Egzaminy, zaliczenia... nieprzespane noce niekiedy... oj lekko nie było, ale wspominam baaardzo baaardzo miło ten czas

To zmęczenie pewnie wynika z ciąży... lada moment powinno się wszystko zmienić na plus :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh wróciłam od dietetyczki i... troszke posmutnialam bo nie mogę schudnac w ciąży :( !! Buuuuuuuuu jedynie dobra rzecz to jadłospis ktory nie pozwoli mi przytyc wiecej niz 9 kilo ...

Myślałam, że będzie tak pięknie hehe

;-) oj tak u mnie tez teraz spadek formy tymbardziej, że zjadłam obiadek i spaaaaać mi sie chce niemiłosiernie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Ruletka, Auro, Basia, Szynszyl - mam podobne przemyślenia- też sobie wszystko planowałam, a życie i tak zweryfikowało moje plany bardzo brutalnie.
    Bo nie da się przewidzieć ani co będzie ani jakie będzie... ale majac jakies doswiadczenia można zauwazyc plusy i minusy swoich poczynań... uczymy się na wlasnych doświadczeniach przeciez :) ja dzisiaj wyraznie widze jakie błędy popełniałam jako młoda mama, ale wiem ze mialam do tego prawo, w koncu to było moje pierwsze bycie mamą :) wyciągnęłam wnioski i juz przy drugim dziecku zmienilam taktykę w pewnych kwestiach, okazało się, że słusznie... nie tyle planuję co wiem, że w pewnych kwestiach będę postępować (w miarę mozliwosci) tak jak przy 2gim dziecku czyli z lekkim dystansem, bez nadskakiwania (zwyczajnie nie będę miala na to czasu), rozpieszczania (wiem czym to pachnie hihihi) i nadmiernego chuchania (bo to zwyczajnie nie ma sensu a efekt jest odwrotny do zamierzonego)

Jestem śpiąca :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Położna ostatnio mi mówiła, że sa cięzarne ktore tak po prostu mają... bez zagrożenia ciąży plamią i tyle... spokojnie <3 byłaś na wizycie zeby się uspokoić?

Nie jeszcze nie byłam, jutro chyba mój ginekolog przyjmuje w szpitalnej przychodni, to myślę żeby tam podjechać i po prostu wyjąć kartę. W poprzedniej ciąży jak zgłosiłam się po południu na IP no to lekarz zbadał mnie na oddziale i wypisał receptę, a jak drugim razem rano się zgłosiłam to kazali mi wyjąć karte do tej przychodni właśnie.

Także tego, kombinuję żeby jutro rano podjechać tam, w lutym jeszcze przyjmował w czwartki więc chyba nic się nie zmieniło ;)

Objawy jakieś tam mam, choć w sumie senność nieco mi przeszła, ale piersi dalej bolą, raz słabiej raz mocniej, przy dotyku i jak się w nocy przekręcam ;) No i z siusianiem to też dość często chodze przy takiej samej ilości wypijanych płynów jak przed ciążą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:18

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    spróbuje nadrobić :)

ja juz po obiedzie :) zrobiłam sb kwaśną ogórkową która za mną chodziła od kiedy Blu o niej napisała! :D spełniłam swoje marzenie :) +kebab z sałatką :)
    będę gruba i tak i tak :D
    Ja ogórkowa robię jutro bo juz tez nie mogę się od myśli o niej odgonić :P Właśnie za sprawą BLU ;)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

grzeszysz! i teraz bigos bd za mną chodził!! :D

Ja bigos bardzo lubię, ale dzień w dzień mam takie wzdęcia że chyba po nim to musiałabym z wiatrakiem chodzić ;)

Blu, Sunflower, mizzelka lubią tę wiadomość

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oj inna.. kiecki w ogóle nie przydatne, szczegolnie przy raczkowaniu.. ;/
    Takkkk.... idealnie się wtedy przydeptują kolankami :P masakra :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Aaaa, bigos... chyba sobie zrobię w weekend :D
    ooo i to jest plan!! po ogókowej bigos :)) mam kapustę... idealnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:23

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Ja bigos bardzo lubię, ale dzień w dzień mam takie wzdęcia że chyba po nim to musiałabym z wiatrakiem chodzić ;)
    Od poczatku tej ciąży największym jej objawem są wzdęcia... straaaszneee... dlatego smieję się czasami że może facet zamieszkuje mój brzuch ;) bo to co sie dzieje jest nie do opisania :P

Sunflower, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 2 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Pierwsze studia kończyłam będąc w ciąży... było ciężko...
    Ostatni kierunek z kolei jak byłam mamą 2 dzieci, z czego młodsze miało 9 miesięcy jak rozpoczynałam studia
    Egzaminy, zaliczenia... nieprzespane noce niekiedy... oj lekko nie było, ale wspominam baaardzo baaardzo miło ten czas

To zmęczenie pewnie wynika z ciąży... lada moment powinno się wszystko zmienić na plus :)

Dziekuje anulka za pocieszenie. Staram sie to wszystko jakos ogarnac. Teraz i tak najwazniejsza jest ciaza, wiec jak jestem zmeczona to sie nie przymuszam do nauki, tylko sie klade spac. Jeszcze tylko miesiac do konca pierwszego trymestru, potem juz bedzie lepiej:)

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUNFLOWER cieszę sie ogromnie, że trafiłas na wymarzonego lekarza, to bardzo ważna kwestia :) od razu inny poziom komfortu i samopoczucia :)

RUTELKA jak z tym krwiaczkiem?

Sunflower lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:
    Dziekuje anulka za pocieszenie. Staram sie to wszystko jakos ogarnac. Teraz i tak najwazniejsza jest ciaza, wiec jak jestem zmeczona to sie nie przymuszam do nauki, tylko sie klade spac. Jeszcze tylko miesiac do konca pierwszego trymestru, potem juz bedzie lepiej:)
    Pewnie, że tak... pogoda tez robi swoje... widzę to doskonale i po dzieciach i po zwierzakach... mój bull, cudak, przesypia całe dnie teraz, a ciązy przeciez nie jest :P

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u nas sukienka była na święta i sylwestra ( miała półtora miesiąca ) potem jakoś w wakacje na spacer (przyjazd dziadków z Ukrainy, pierwszy wspolny spacer-zdjęcia :p ) i teraz czasem nosimy ale Nikola juz biega wiec teraz jej nie przeszkadza :)

oj te moje zdrowe jedzenie to..... dziś spagetti na obiad :D Mój kochany to taki łasuch ze ciężko przy nim zdrowo jesc...jak go tydzień nie było to tydzień jadłam mega zdrowo wrócił i bach....za dużo pokus :D

Właśnie wraca z sądu, był złożyć wniosek o zwolnienie z obowiązku posiadania jednego z papierków do ślubu :) juz niedługo aaaaa :)

Mój cukiereczek śpi juz prawie 3 h <3 a mama leży obok jak kołek :D dzień leniwca

mizzelka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza :) serduszko pięknie pukało a maluch ma juz 13 mm :)

Jacqueline, Ola_85, Rutelka, Jusstin, Auro, Blu, marti_88, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Zetzet, Sylwia_i_Niki, LillaMy, Sunflower, Anoolka, kasia_1988, Visenna, Ibiza, kehlana_miyu, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza - super :) Gratulacje :)

Kiedy następną wizytę masz ? ;) Tak z ciekawości pytam :)

lu.iza lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza :) serduszko pięknie pukało a maluch ma juz 13 mm :)
    Super!! ale te nasze dzieciaki rosną!!
    Ja idę jutro... ciekawa jestem co tam słychac u malucha :)

lu.iza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ