X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Musze jeszcze ogarnąć jakiś prezent który Ignaś przywiezie po urodzeniu dla starszego brata

Też o tym pomyślałam i na ostatnich zakupach kupilam córce książeczkę z bajkami o myszce minnie ;) moja jest jeszcze mała, ale i tak nie chce by poczuła się pokrzywdzona. Cały czas mi chodzi po glowie jak wytrzymam bez niej w szpitalu...

Co do lidla moja kochana siostra ma tuż pod pracą, więc ostatnio poprosilam ją o pampersy bo mega promo była. Mówiła ze ludzie sobie z taśmy do kasy podbierali :o :D sama kupiła ostatnie 2 paczki :)

Reni@, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    czy ktoras mama rodzi na inflanckiej Warszawa ??szukam bratniej duszy

Ja Żelazna.:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz pojechałam przez przypadek do lidla z rana jak crocsy były... zawsze chciałam poczuć sie jak za komuny i moje marzenie sie spełniło :p a ludzie stali z kamerkami, kręcili i sie naśmiewali :)
    Oczywiscie mało co nie zostałam staranowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 18:15

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    czy ktoras mama rodzi na inflanckiej Warszawa ??szukam bratniej duszy

Ja! Ja! :) Mam termin na 7.10. Podejrzewam, że urodzę wcześniej, bo dziecko duże, ale kto to wie.

Chodzę teraz do szkoły rodzenia na inflanckiej. Oswajam się ze szpitalem i z drogą do niego.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiem Ci Karolina ze mnie w 1 ciąży przy takich ciągłych skurczach do 36 tygodnia na kroplówkach w szpitalu trzymali i nie chcieli wypuścić.

Dzisiaj coś już się zastanawiali i ciumkali pod nosami, ale syn duuuuży jest, mam do nich 5 minut drogi, no i w zasadzie nie czuję tych skurczów. Dla mnie to nadal jest twardnienie brzucha.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wogóle to ciągle chodzi i mówi ze on też ma Ignasia w brzuszku, podnosi koszulkę wciąga brzuch i mówi : "popatrz mamo jak się Ignaś rusza :D "

Jaki kochany Maluch <3 <3 <3 <3 <3 <3 przytulić i ukochać i zacałować :-) to musi być strasznie rozczulające :-)

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Madalińskiego i inflacka mam w tej samej odległości. Ja chyba zdecyduje jak zacznę rodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja Żelazna.:-)

Mama wrażenie, że większość szpitali jest spoko. Nie wliczam w te przemyślenia tylko tych, które mają stary wygląd jak na Kasprzaka......

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo w instytucie matki i dziecka albo w miedzylesiu. Jeszcze nie wiem. Zalezy kiedy zaczne rodzic i kto bedzie mnie wiózł: -)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy prócz mnie i Iskierki jest jeszcze tu jakaś październikowa mama, która rodzi we Wrocławiu? :)

Iskierka33 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Dea?! :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Gdzie jest Dea?! :)

Pewnie karmi albo przewija. Albo robi to i to jednocześnie :D

Czekamy na wieści <3

lu.iza, nick nieaktualny, Anieńka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Pewnie karmi albo przewija. Albo robi to i to jednocześnie :D

Czekamy na wieści <3
    Haha ale cudnie ❤️ Tak, tak czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 20:57

nick nieaktualny, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, Bródnowski jest typem starego szpitala i rodziłam tam, bo mnie odesłali z Żelaznej. Może nie był odnowiony, ale było czysto i personel też ok.
    Chciałam rodzić na Inflanckiej,bo ze względu na ciężki poród nie chciałam wylądować znowu na tej samej porodówce, ale życie weryfikuje różne kwestie i raczej nastawiam się na poród w Bródnowskim. Poza tym do tego szpitala mam jakieś 4 km.
    No i z tego co pamiętam jedzenie było bardzo smaczne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 21:10

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Beattkie, Bródnowski jest typem starego szpitala i rodziłam tam, bo mnie odesłali z Żelaznej. Może nie był odnowiony, ale było czysto i personel też ok.
    Chciałam rodzić na Inflanckiej,bo ze względu na ciężki poród nie chciałam wylądować znowu na tej samej porodówce, ale życie weryfikuje różne kwestie i raczej nastawiam się na poród w Bródnowskim. Poza tym do tego szpitala mam jakieś 4 km.
    No i z tego co pamiętam jedzenie było bardzo smaczne :-)

India Właśnie słyszałam, że z Żelaznej odsyłają i ze w każdym miesiącu szpital cieszy się dużą popularnością. Ja jeszcze myślę o praskim, ponieważ maja tam całkowicie nowy oddział i same dobre opinie. Ale muszę jechać przez całą Warszawę i wszystko zależy od porodu w jakim stanie będę.

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja cały czas nie zdecydowałam, który szpital :( byłam zdecydowana na bielański ale teraz na mnóstwo złych opinii ( z córką tam rodziłam ze swoją położna, która już tam nie pracuje ).
    Myślę chyba nad wszystkimi, które wymienilyscie...
    brodnowski bo blisko :p
    Inflancka
    Żelazna- chciałabym ale ponoć dostać się to cud :p
    Madalińskiego
    no o ten bielański...ale to tylko dlatego, że jest mi dobrze znany, a pozostałe wcale..

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    India Właśnie słyszałam, że z Żelaznej odsyłają i ze w każdym miesiącu szpital cieszy się dużą popularnością. Ja jeszcze myślę o praskim, ponieważ maja tam całkowicie nowy oddział i same dobre opinie. Ale muszę jechać przez całą Warszawę i wszystko zależy od porodu w jakim stanie będę.
    Praski też brałam pod uwagę :-) ale tam tylko chyba dwa miejsca na porodówce są i ne chciałabym znowu być odsyłana...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bródnowski podobno jakiś remont przeszedł, ale chyba tylko poczekalni i gabinetów... nie wiem czy remont dotarł na porodówkę i oddział poporodowy.
    Ale w sumie już tam byłam, źle nie było, pomijając poród było mi tam dobrze. No i bez problemu da się zaparkować :-) a na Inflanckiej przeraża mnie brak miejsc do parkowania....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - zrób losowanie :-)

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ja nie mam takiego dylematu ;) Najblizszy szpital w mojej okolicy to Szpital Wojewodzki w ktorym pracuje tez moj lekarz wiec innego kierunku nie przewiduję

Moj maly dzisiaj tak bije po szyjce ze aż krzyknelam z bólu w pewnym momencie. Nie wiem czy glowe ma tak nisko czy co. Byle do wtorku. Zobaczymy na USG co tam kombinuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 22:14

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ