WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Musze jeszcze ogarnąć jakiś prezent który Ignaś przywiezie po urodzeniu dla starszego brata

Też o tym pomyślałam i na ostatnich zakupach kupilam córce książeczkę z bajkami o myszce minnie ;) moja jest jeszcze mała, ale i tak nie chce by poczuła się pokrzywdzona. Cały czas mi chodzi po glowie jak wytrzymam bez niej w szpitalu...

Co do lidla moja kochana siostra ma tuż pod pracą, więc ostatnio poprosilam ją o pampersy bo mega promo była. Mówiła ze ludzie sobie z taśmy do kasy podbierali :o :D sama kupiła ostatnie 2 paczki :)

Reni@, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    czy ktoras mama rodzi na inflanckiej Warszawa ??szukam bratniej duszy

Ja Żelazna.:-)

Rutelka lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz pojechałam przez przypadek do lidla z rana jak crocsy były... zawsze chciałam poczuć sie jak za komuny i moje marzenie sie spełniło :p a ludzie stali z kamerkami, kręcili i sie naśmiewali :)
    Oczywiscie mało co nie zostałam staranowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 18:15

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    czy ktoras mama rodzi na inflanckiej Warszawa ??szukam bratniej duszy

Ja! Ja! :) Mam termin na 7.10. Podejrzewam, że urodzę wcześniej, bo dziecko duże, ale kto to wie.

Chodzę teraz do szkoły rodzenia na inflanckiej. Oswajam się ze szpitalem i z drogą do niego.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiem Ci Karolina ze mnie w 1 ciąży przy takich ciągłych skurczach do 36 tygodnia na kroplówkach w szpitalu trzymali i nie chcieli wypuścić.

Dzisiaj coś już się zastanawiali i ciumkali pod nosami, ale syn duuuuży jest, mam do nich 5 minut drogi, no i w zasadzie nie czuję tych skurczów. Dla mnie to nadal jest twardnienie brzucha.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wogóle to ciągle chodzi i mówi ze on też ma Ignasia w brzuszku, podnosi koszulkę wciąga brzuch i mówi : "popatrz mamo jak się Ignaś rusza :D "

Jaki kochany Maluch <3 <3 <3 <3 <3 <3 przytulić i ukochać i zacałować :-) to musi być strasznie rozczulające :-)

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Madalińskiego i inflacka mam w tej samej odległości. Ja chyba zdecyduje jak zacznę rodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja Żelazna.:-)

Mama wrażenie, że większość szpitali jest spoko. Nie wliczam w te przemyślenia tylko tych, które mają stary wygląd jak na Kasprzaka......

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo w instytucie matki i dziecka albo w miedzylesiu. Jeszcze nie wiem. Zalezy kiedy zaczne rodzic i kto bedzie mnie wiózł: -)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy prócz mnie i Iskierki jest jeszcze tu jakaś październikowa mama, która rodzi we Wrocławiu? :)

Iskierka33 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Dea?! :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Gdzie jest Dea?! :)

Pewnie karmi albo przewija. Albo robi to i to jednocześnie :D

Czekamy na wieści <3

lu.iza, Rutelka, Anieńka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Pewnie karmi albo przewija. Albo robi to i to jednocześnie :D

Czekamy na wieści <3
    Haha ale cudnie ❤️ Tak, tak czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 20:57

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, Bródnowski jest typem starego szpitala i rodziłam tam, bo mnie odesłali z Żelaznej. Może nie był odnowiony, ale było czysto i personel też ok.
    Chciałam rodzić na Inflanckiej,bo ze względu na ciężki poród nie chciałam wylądować znowu na tej samej porodówce, ale życie weryfikuje różne kwestie i raczej nastawiam się na poród w Bródnowskim. Poza tym do tego szpitala mam jakieś 4 km.
    No i z tego co pamiętam jedzenie było bardzo smaczne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 21:10

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Beattkie, Bródnowski jest typem starego szpitala i rodziłam tam, bo mnie odesłali z Żelaznej. Może nie był odnowiony, ale było czysto i personel też ok.
    Chciałam rodzić na Inflanckiej,bo ze względu na ciężki poród nie chciałam wylądować znowu na tej samej porodówce, ale życie weryfikuje różne kwestie i raczej nastawiam się na poród w Bródnowskim. Poza tym do tego szpitala mam jakieś 4 km.
    No i z tego co pamiętam jedzenie było bardzo smaczne :-)

India Właśnie słyszałam, że z Żelaznej odsyłają i ze w każdym miesiącu szpital cieszy się dużą popularnością. Ja jeszcze myślę o praskim, ponieważ maja tam całkowicie nowy oddział i same dobre opinie. Ale muszę jechać przez całą Warszawę i wszystko zależy od porodu w jakim stanie będę.

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja cały czas nie zdecydowałam, który szpital :( byłam zdecydowana na bielański ale teraz na mnóstwo złych opinii ( z córką tam rodziłam ze swoją położna, która już tam nie pracuje ).
    Myślę chyba nad wszystkimi, które wymienilyscie...
    brodnowski bo blisko :p
    Inflancka
    Żelazna- chciałabym ale ponoć dostać się to cud :p
    Madalińskiego
    no o ten bielański...ale to tylko dlatego, że jest mi dobrze znany, a pozostałe wcale..

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    India Właśnie słyszałam, że z Żelaznej odsyłają i ze w każdym miesiącu szpital cieszy się dużą popularnością. Ja jeszcze myślę o praskim, ponieważ maja tam całkowicie nowy oddział i same dobre opinie. Ale muszę jechać przez całą Warszawę i wszystko zależy od porodu w jakim stanie będę.
    Praski też brałam pod uwagę :-) ale tam tylko chyba dwa miejsca na porodówce są i ne chciałabym znowu być odsyłana...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bródnowski podobno jakiś remont przeszedł, ale chyba tylko poczekalni i gabinetów... nie wiem czy remont dotarł na porodówkę i oddział poporodowy.
    Ale w sumie już tam byłam, źle nie było, pomijając poród było mi tam dobrze. No i bez problemu da się zaparkować :-) a na Inflanckiej przeraża mnie brak miejsc do parkowania....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - zrób losowanie :-)

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ja nie mam takiego dylematu ;) Najblizszy szpital w mojej okolicy to Szpital Wojewodzki w ktorym pracuje tez moj lekarz wiec innego kierunku nie przewiduję

Moj maly dzisiaj tak bije po szyjce ze aż krzyknelam z bólu w pewnym momencie. Nie wiem czy glowe ma tak nisko czy co. Byle do wtorku. Zobaczymy na USG co tam kombinuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 22:14

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ