Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rutelka wrote:
ŚliczneRutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
Mnie się dzisiaj nic nie śniło chyba, bo do 4:30 nie spałam. Jakieś bóle mnie łapały i mały się wiercił. A o 8 trzeba było jechać na badania krwi i ktg.
No i mnie zdenerwowali, bo wózek dopiero jutro albo w poniedziałek dojedzie
Na poprawę humoru musiałam kupić synkowi królika z La Millou
Rutelka, kalika, Jola1985, Chwilka84, Anieńka, Reni@, India9, marlon, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Hehehehe i ja już zaczęłam się pakować z tych emocji
W weekend skończę, potem dopakuję jeszcze kilka drobiazgów z apteki o których zapomniałam i już.
Też mam ciągle sny "okołoporodowe", ale to pewnie dlatego, że tyle o tym myślę i wiem, że to już niedługo.
Mamy w szkole rodzenia cykl zajęć dotyczących karmienia piersią. Aż mnie strach obleciał, czy dam radę z tym i technikami karmienia, odpowiednim nasadzeniem na sutek, i pielęgnacją sutków, pleśniawkami, ewentualnym nawałem pokarmu, obsługą laktatora i w ogóle, w ogólePewnie wszystko przychodzi intuicyjnie, ale sama teoria przeraża
-
Nie moge sie doczekac wpisu o samopoczuciu swiezo upieczonej mamusi i jej niemowlaczkow ♡♡
Jutro w lidlu ciuszki
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258
Zamierzam kupic pajacyka i zestaw body
Chyba 56, ale to jeszcxe przemysle;)kehlana_miyu, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Rutelka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Tak może być, bo dzisiaj na ktg wróciły skurcze 40 i były jeden za drugim. W zasadzie jeden wielki skurcz jak to położna powiedziała
Powiem Ci Karolina ze mnie w 1 ciąży przy takich ciągłych skurczach do 36 tygodnia na kroplówkach w szpitalu trzymali i nie chcieli wypuścić. -
Anieńka wrote:Nie moge sie doczekac wpisu o samopoczuciu swiezo upieczonej mamusi i jej niemowlaczkow ♡♡
Jutro w lidlu ciuszki
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258
Zamierzam kupic pajacyka i zestaw body
Chyba 56, ale to jeszcxe przemysle;)
Powodzenia
Ja pojechałam kiedyś z rana kupić jakieś body i to co zobaczyłam było przerażające. Tłum kobiet wyrywających sobie ciuchy z rąk. Nawet nie patrzały na rozmiary tylko ile łapały, tyle lądowało w wózku.
Fajnie te ciuszki wyglądają ale z brzuchem nie zaryzykuję takiej przeprawy a pewnie później już nic nie zostanie -
W zasadzie chyba wszystko co potrzeba mam przygotowane w 1 miejscu , tylko muszę spakować do torby. Ale pewnie będę spokojniejsza jak juz to zrobię. Tylko potem będę musiała codziennie synkowi tłumaczyć ze nigdzie nie wyjeżdżam bo jak zobaczy torbę to się będzie dopytywał ciągle.
Wogóle to ciągle chodzi i mówi ze on też ma Ignasia w brzuszku, podnosi koszulkę wciąga brzuch i mówi : "popatrz mamo jak się Ignaś rusza"
Musze jeszcze ogarnąć jakiś prezent który Ignaś przywiezie po urodzeniu dla starszego brata
kalika, lu.iza, Ola_Ola, Rutelka, Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Powodzenia
Ja pojechałam kiedyś z rana kupić jakieś body i to co zobaczyłam było przerażające. Tłum kobiet wyrywających sobie ciuchy z rąk. Nawet nie patrzały na rozmiary tylko ile łapały, tyle lądowało w wózku.
Fajnie te ciuszki wyglądają ale z brzuchem nie zaryzykuję takiej przeprawy a pewnie później już nic nie zostanie -
nick nieaktualnyReni@ wrote:Moze u Ciebie nie będzie takich akcji chociaż przy ubrankach dziecięcych to chyba zawsze tak jest. Prawie jak z Karpiem przed Bozym Narodzeniem
haha kiedyś przejeżdżałam obok Lidla w drodze do pracy. Nigdy takich kolejek w Warszawie nie widziałam....
a jak zrobili zakupy w piżamach to cały parking stał ludzi ubranych w szlafroki:)
Reni@, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do Lidia nie chodzę. Po ostatnim razie jak zobaczyłam ludzi zachowujacych się jak bydło. Wszystko porozrywane, wyszarpywanie sobie z rąk. Jezu
moja mama czasem 2 dni po jakieś promocji idzie. Bo wtedy ludzie najwięcej zwracaja. Ostatnio na spokojnie, bez bicia i szarpania kupiła sobie te lniane ubrania co były. Elegancko i w swoim rozmiarze.
Ona jest pielegniarka i po takiej promocji przywieźli jej złamany nosReni@, Anoolka lubią tę wiadomość
-
kalika wrote:Też mam od niedawna ten problem, 2 paskudne hemoroidy mi wylazly, także wiem co czujesz Kochana. Kup dostępna bez recepty maść Procto Hemolan (ten sam skład co Procto Glivenol, tylko mniejsze i tańsze opakowanie, a jest bardzo wydajna więc starczy na dlugo). Ona działa przeciwbolowo i przeciwswiadowo, także przy regularnym stosowaniu można normalnie funkcjonkwac. Rada z siemieniem lnianym jest dobra, musisz zadbać o to, żeby wyproznienia były regularne i nie wymagały dużego parcia, bo to będzie pogłębialo problem. Oby do porodu!