WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dwa tygodnie Ci daje :p

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    graphics-babies-662998.gif
    WITAMY NA ŚWIECIE!

25.sierpnia 2016 r.
    1. Dea28SYN Adrian 2100g, 49 cm i SYN Krystian 1700g, 47 cm, godz. …., poród CC w …. tc
    graphics-flower-line-068748.gif

Trochę się pobawiłam na pierwszej stronie wątku. Dea otwierasz naszą listę rozpakowanych mam. :D :D <3

Śliczne :-)

Rutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Karolina, dwa tygodnie Ci daje :p

Hahaha :-D byłoby dobrze, bo chciałabym jeszcze zdążyć pójść na wizytę kwalifikacyjną do porodu :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj nic nie śniło chyba, bo do 4:30 nie spałam. Jakieś bóle mnie łapały i mały się wiercił. A o 8 trzeba było jechać na badania krwi i ktg.

No i mnie zdenerwowali, bo wózek dopiero jutro albo w poniedziałek dojedzie :-/

Na poprawę humoru musiałam kupić synkowi królika z La Millou :-P

e2d1ccb8005f7dd6med.jpg

Rutelka, kalika, Jola1985, Chwilka84, Anieńka, Reni@, India9, marlon, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja tez muszę w końcu torbę spakować. Pewnie w przyszłym tygodniu się za to zabiorę
    Mam identyczny plan. Strach mnie oblecial, jak przeczytałam radosna wieść o bliźniakach ;)

Reni@, Rutelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe i ja już zaczęłam się pakować z tych emocji ;) W weekend skończę, potem dopakuję jeszcze kilka drobiazgów z apteki o których zapomniałam i już.

Też mam ciągle sny "okołoporodowe", ale to pewnie dlatego, że tyle o tym myślę i wiem, że to już niedługo.

Mamy w szkole rodzenia cykl zajęć dotyczących karmienia piersią. Aż mnie strach obleciał, czy dam radę z tym i technikami karmienia, odpowiednim nasadzeniem na sutek, i pielęgnacją sutków, pleśniawkami, ewentualnym nawałem pokarmu, obsługą laktatora i w ogóle, w ogóle :P Pewnie wszystko przychodzi intuicyjnie, ale sama teoria przeraża ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge sie doczekac wpisu o samopoczuciu swiezo upieczonej mamusi i jej niemowlaczkow ♡♡

Jutro w lidlu ciuszki
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258
    Zamierzam kupic pajacyka i zestaw body
    Chyba 56, ale to jeszcxe przemysle;)

kehlana_miyu, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Tak może być, bo dzisiaj na ktg wróciły skurcze 40 i były jeden za drugim. W zasadzie jeden wielki skurcz jak to położna powiedziała :-)

Powiem Ci Karolina ze mnie w 1 ciąży przy takich ciągłych skurczach do 36 tygodnia na kroplówkach w szpitalu trzymali i nie chcieli wypuścić.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Nie moge sie doczekac wpisu o samopoczuciu swiezo upieczonej mamusi i jej niemowlaczkow ♡♡

Jutro w lidlu ciuszki
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258
    Zamierzam kupic pajacyka i zestaw body
    Chyba 56, ale to jeszcxe przemysle;)

Powodzenia :)
    Ja pojechałam kiedyś z rana kupić jakieś body i to co zobaczyłam było przerażające. Tłum kobiet wyrywających sobie ciuchy z rąk. Nawet nie patrzały na rozmiary tylko ile łapały, tyle lądowało w wózku.
    Fajnie te ciuszki wyglądają ale z brzuchem nie zaryzykuję takiej przeprawy a pewnie później już nic nie zostanie ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie chyba wszystko co potrzeba mam przygotowane w 1 miejscu , tylko muszę spakować do torby. Ale pewnie będę spokojniejsza jak juz to zrobię. Tylko potem będę musiała codziennie synkowi tłumaczyć ze nigdzie nie wyjeżdżam bo jak zobaczy torbę to się będzie dopytywał ciągle.
    Wogóle to ciągle chodzi i mówi ze on też ma Ignasia w brzuszku, podnosi koszulkę wciąga brzuch i mówi : "popatrz mamo jak się Ignaś rusza :D "

Musze jeszcze ogarnąć jakiś prezent który Ignaś przywiezie po urodzeniu dla starszego brata

kalika, lu.iza, Ola_Ola, Rutelka, Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mam Lidla obok szkoły rodzenia, do której jutro idę, ale faktycznie, licho wie, czy ujdę z życiem jak się tam pojawię :D Niesamowite jak ludzie reagują na takie promocje 0_0

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powodzenia :)
    Ja pojechałam kiedyś z rana kupić jakieś body i to co zobaczyłam było przerażające. Tłum kobiet wyrywających sobie ciuchy z rąk. Nawet nie patrzały na rozmiary tylko ile łapały, tyle lądowało w wózku.
    Fajnie te ciuszki wyglądają ale z brzuchem nie zaryzykuję takiej przeprawy a pewnie później już nic nie zostanie ;)
    Az tak sie w sumie nie spodziewalam... pojade sobie okolo 10 najwyzej dla mnie nie starczy a powinien po 2 h byc juz spokoj

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u Ciebie nie będzie takich akcji chociaż przy ubrankach dziecięcych to chyba zawsze tak jest. Prawie jak z Karpiem przed Bozym Narodzeniem :P

Beattkie lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Moze u Ciebie nie będzie takich akcji chociaż przy ubrankach dziecięcych to chyba zawsze tak jest. Prawie jak z Karpiem przed Bozym Narodzeniem :P
    :) haha kiedyś przejeżdżałam obok Lidla w drodze do pracy. Nigdy takich kolejek w Warszawie nie widziałam....:) a jak zrobili zakupy w piżamach to cały parking stał ludzi ubranych w szlafroki:)

Reni@, kalika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Lidia nie chodzę. Po ostatnim razie jak zobaczyłam ludzi zachowujacych się jak bydło. Wszystko porozrywane, wyszarpywanie sobie z rąk. Jezu :/ moja mama czasem 2 dni po jakieś promocji idzie. Bo wtedy ludzie najwięcej zwracaja. Ostatnio na spokojnie, bez bicia i szarpania kupiła sobie te lniane ubrania co były. Elegancko i w swoim rozmiarze.
    Ona jest pielegniarka i po takiej promocji przywieźli jej złamany nos :)

Reni@, Anoolka lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Też mam od niedawna ten problem, 2 paskudne hemoroidy mi wylazly, także wiem co czujesz Kochana. Kup dostępna bez recepty maść Procto Hemolan (ten sam skład co Procto Glivenol, tylko mniejsze i tańsze opakowanie, a jest bardzo wydajna więc starczy na dlugo). Ona działa przeciwbolowo i przeciwswiadowo, także przy regularnym stosowaniu można normalnie funkcjonkwac. Rada z siemieniem lnianym jest dobra, musisz zadbać o to, żeby wyproznienia były regularne i nie wymagały dużego parcia, bo to będzie pogłębialo problem. Oby do porodu!
    dzieki pojde do apteki i zakupie masc,oby pomogło jako tako.

km5s8ribs34fnes6.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mobilizuje bo jeszcze brak mi kilka rzeczy w tym koszule do porodu i jakis szlafrok i podklady na lozko. I w przyszłym tyg nastawiam pralkę i prasuje, bo kilka ubranek jeszcze zamowilam i torba czeka do spakowania..:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras mama rodzi na inflanckiej Warszawa ??szukam bratniej duszy

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam Bródnowski (jeśli mi się nie odmieni :-)).
    Inflancka jest chyba całkiem fajna i chciałam tam rodzić, ale zmieniłam zdanie...

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Madalinskiego :)

Rutelka, Asia_08 lubią tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: