Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale sny dziewczyny
mi się raz kiedyś śniło, że urodziłam, ale chłopca a nie dziewczynkę
Dzisiaj i jutro chyba w C&A jest fajna promocja 50% na przecenione ubrania i kupiłam z 10 bodziaków różnych w różnych rozmiarach za 4-7 zł za sztukę
ja myślę na początku września spakować torbęjutro drugie pranie ubranek.
a z lidlem to jest radośnie, byłam raz jak były jakieś promocje, w ogóle nie wiedziałam co się dzieje i co Ci ludzie robią w kolejce
Sylwia_i_Niki, Limerikowo, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Ale sny dziewczyny
mi się raz kiedyś śniło, że urodziłam, ale chłopca a nie dziewczynkę
Dzisiaj i jutro chyba w C&A jest fajna promocja 50% na przecenione ubrania i kupiłam z 10 bodziaków różnych w różnych rozmiarach za 4-7 zł za sztukę
stacjonarnie? bo online nic nie widzę -
Powiedziałam Mężowi, że jedna z nas jest rozpakowana i on sobie uświadomił, że teoretycznie w każdej chwili mogę urodzić.
W poniedziałek idziemy do Medicoveru na wizytę orientacyjną, bo tam chciałabym rodzić.
Jeśli odpukać wydarzy się emergency to Praski, bo mieszkam obok (chociaż z obrzydzeniem, bo ja sie tam urodziłam i moja Mama została źle oczyszczona i miała stan zapalny i byłyśmy dlugo w szpitalu, nie było waty, trzeba było kupować na mieście za dolary, no i moja Babcia tam zmarła i w ogóle strasznie), albo Międzylesie.
Zależy, gdzie będę.
Od 25 lipca nie ma u nas ciepłej wody. Miało to trwać miesiąc a dzisiaj przeczytałam kartkę, że z przyczyn takich i takich wody nie będzie do 15 września. Taka jestem poirytowana. Mieszkam co prawda u Rodziców, ale już chciałam być u siebie jak skończymy remont. A tu się przedłuża. My jak my, ale sąsiadka urodziła 2 miesiące temu. Masakra.
No i za tydzień mam sesje brzuszkową. Kupiłam sobie super sukienkę i już w nią nie wchodzę.
Jestem ciągle głodna, mam mega rozwolnienie, nie mogę oddychać i budzę się rano ze skurczami łydek, a i jeszcze na dodatek zrobiło mi się pierwszy raz w życiu zimno na ustach.
Na koniec mojego wywodu, dzisiaj w kolejce w Ikei dziewczyna przepchała się w kolejce dla uprzywilejowanych łokciem, udając, że mnie nie widzi.
Przepraszam, że Wam tak smucę i marudzę i mam świadomość, żeby tylko mieć takie problemy, a nie inne, ale musiałam się komuś wygadać.
-
marlon wrote:MAGVIT B6, (48mb + 5mg) - biorę w sumie 4 tabsy, 2 rano z witaminami i 2 wieczorem z żelazem i wapniem.
No to jest przyczyna
Nie wolno brać magnezu z żelazem, bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu. Rozdziel to na dwie dawki oddzielone w czasie kilka godzin. Tak ze 2-4.Reni@, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:No to jest przyczyna
Nie wolno brać magnezu z żelazem, bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu. Rozdziel to na dwie dawki oddzielone w czasie kilka godzin. Tak ze 2-4.
Super! Dzięki!
Tak zrobięNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
marlon wrote:a próbowałaś wziąć ciepłą kąpiel?
mi to zawsze pomaga.
Zaliczonamąż mi też już rozmasowywał krzyż.
Ale te cholerstwa po jakimś czasie wracają
No i wkurza mnie niesamowicie to uczucie parcia na odbytjak my mamy nie mieć problemów z hemoroidami, jak się idzie na kibelek, bo ciśnie, a tam nic
-
nick nieaktualny
-
Dea nas tu wszystkie zmobilizowala. Ja jeszcze dwa dni temu w ogole się nie przejmowalam tym, że nie mam jeszcze pelnej wyprawki i że ciuszki niepoprane, a teraz mnie tak zmobilizowalo, że zamierzam się ze wszystkim uwinac w ciagu max 1-2 tygodni. Mam nadzieję, że moj Mikuś posiedzi jeszcze, bo on malutki... 2,5 tygodnia temu miał raptem 1,5 kg. Czekam na wizytę w środę. Na razie zrobilam badania krwi i moczu. Nie jest najgorzej, ale szału nie ma. Erytrocyty ciut za niskie i lekka infekcja moczowa. Wracam do Uroseptu.
-
nick nieaktualnymarlon wrote:
Jestem ciągle głodna, mam mega rozwolnienie, nie mogę oddychać i budzę się rano ze skurczami łydek, a i jeszcze na dodatek zrobiło mi się pierwszy raz w życiu zimno na ustach.
-
nick nieaktualny