Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nebulizator,kupilismy jak syn mial zapalenie oskrzeli.
    Nie pamietam firmy, a nie ma mnie w domu teraz, ale raczej nie jest cichy. Moj synek zawsze zasypial przy zabiegach z nebulizatorem. I pare wytwarza super.
    Ale wiecie... Nie mam porownania, bo tylko z jednym mialam do czynienia poki co

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle emocji... A wiecie co mi się śniło? Że sama urodziłam. Cudowny sen - miałam swoje dziecko w ramionach <3 Dzięki Dea! :)

Reni@, India9, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea

gratulacje :) ale pewnie troche dzieciaczki potrzymaja w szpitalu co z racji wczesniactwa??jak sie czujesz, oprocz tego ze lzej :P .

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Tyle emocji... A wiecie co mi się śniło? Że sama urodziłam. Cudowny sen - miałam swoje dziecko w ramionach <3 Dzięki Dea! :)
    Mi tez sie śniło :) w sumie same CC. Dziecka w śnie nie widziałam, ale swoją bliznę na brzuchu i kawałek operacji. Emocje robią swoje :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, szynszyl lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie odzywam sie ale was czytam dopadły mnie przeokropne hemoroidy gdzie nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac.Leze i cierpie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Haha, widze ,że nie tylko ja przeżywam pierwsza październikową mamusie, spac nie mogłam, myślałam o Dea, i że to juz sie zaczęło,tak niespodziewanie i też mi sie śniło ,że do cesarki sie przygotowywałam.
    Ola_85 wrote:
    hej dziewczyny nie odzywam sie ale was czytam dopadły mnie przeokropne hemoroidy gdzie nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac.Leze i cierpie.

Ja jak aplikuje sobie luteine to czuje zawsze po jednej stronie taka miekka grudke, nie wiem czy to jakis żylak mi sie zrobił czy co, ale na szczescie nie boli.
    A brałas jakies leki czy maści?Może podejdź do lekarza nawet pierwszego kontaktu,żeby cos Ci przepisał, po co masz cierpieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 10:36

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Mi też się to śniło. :) Też miałam synka w ramionach. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

U mnie hemoroid pojawił się w czerwcu - wyszedł na zewnątrz, bardzo bolał, bardzo. Smarowałam maścią Procto-glynevol (dozwolona dla kobiet w ciąży) i robiłam nasiadówki z kory dębu. Oprócz tego piłam codziennie siemię lniane na noc (ale lepiej pić rano na czczo). 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem (3/4 szklanki). Mieszać, poczekać aż przestygnie trochę i pić glutka. Po tygodniu przestało mnie boleć, ale hemoroid dalej siedzi, trochę go znów zaniedbałam, bo nie chce mi się go ciągle smarować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny,
    Kupujecie nebulizator/ inhalator?
    Chciałabym kupić, ale nie wiem jaki.

Ja kupiłam, bo stwierdziłam, że jak nie od razu, to na pewno przyda się przez całe dzieciństwo, a potem kupować na łapu capu to się sporo przepłaca.

Kupiłam ten: http://medel.pl/inhalatory-domowe-dzieci-dorosli/inhalator-family-plus
    Model: Medel Family Plus
    Ma w zestawie dwie maseczki: jedna dla dorosłych, druga dla niemowlaka od 6mc.
    Można dokupić maseczkę od urodzenia do 6mc. I tak też zrobiłam. Wyszukałam w necie najtańszą ofertę i za inhalator zapłaciłam coś około 150 zł (tu kupiłam http://aptekaprima24.pl/inhalator-medel-family-plus-pneumatyczno-tlokowy-z-maeczka-dla-doroslych-i-dzieci), a za maseczkę razem z przesyłką 30 zł.

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu też mi się śnił mój synek. Z tym, że był mega ciężki i nie mogłam go podnieść.

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Też mam od niedawna ten problem, 2 paskudne hemoroidy mi wylazly, także wiem co czujesz Kochana. Kup dostępna bez recepty maść Procto Hemolan (ten sam skład co Procto Glivenol, tylko mniejsze i tańsze opakowanie, a jest bardzo wydajna więc starczy na dlugo). Ona działa przeciwbolowo i przeciwswiadowo, także przy regularnym stosowaniu można normalnie funkcjonkwac. Rada z siemieniem lnianym jest dobra, musisz zadbać o to, żeby wyproznienia były regularne i nie wymagały dużego parcia, bo to będzie pogłębialo problem. Oby do porodu!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Adrian 2100g i 49cm
    Krystian 1700g i 47cm
    Są w inkubatorach. Mamy sie dobrze

Gdybym mogła - 10 razy nacisnęłabym LUBIĘ TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    O matko Dea! Gratuluję ☺!!!
    Ale niespodzianka. Duże chłopaki jak na bliźniaki wczesne. Wow.
    No to się zaczęło. ☺

Spore chłopaki :)
    Najważniejsze, ze wszystko jest ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dea

gratulacje :) ale pewnie troche dzieciaczki potrzymaja w szpitalu co z racji wczesniactwa??jak sie czujesz, oprocz tego ze lzej :P .

Jak na bliźniaki to i tak ładnie dotrwała w ciąży...
    A po drugie chłopcy naprawdę duzi :) dlatego mocno liczę, że niebawem wszyscy będą mogli cieszyć sie sobą w domu :)
    Za to mocno trzymam kciuki :)
    Ściskam!!!!!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje są naprawdę spore.....
    Niech Dea z synami odpoczywają.......

A ja od środy już nie pracuję :) i odpoczywam ile mogę.
    Co do torby - spakowałam jeszcze w lipcu ale teraz postanowiłam przepakować się jednak do dwóch: jednej dla mnie a drugiej dla małego.
    Zabieram ze sobą np. rogala do karmienia i w sumie jedna torba była napchana i niedopięta..... Myślę, ze dwie zdadzą egzamin.

nick nieaktualny, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa! Dopiero przeczytałam wiadomosc! I tez jak wszystkie czytałam ja chyba z 10 razy z ogromnym wzruszeniem :) matko Dea, ale sie ciesze :p w sumie dosłownie matko :p ogromne gratulacje dla Was! Nie moge uwierzyc ze to juz :) przeciez dopiero czekałyśmy na usg 1 trym i potwierdzenie płci :) chyba dzisiaj spakuje torbę bo jeszcze tego nie zrobiłam :) ale swietnie! czekamy na informacje, wszystkie :) aaaale super :)

diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-babies-662998.gif
    WITAMY NA ŚWIECIE!

25.sierpnia 2016 r.
    1. Dea28SYN Adrian 2100g, 49 cm i SYN Krystian 1700g, 47 cm, godz. …., poród CC w …. tc
    graphics-flower-line-068748.gif

Trochę się pobawiłam na pierwszej stronie wątku. Dea otwierasz naszą listę rozpakowanych mam. :D :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:27

Blu, diewuszka86, Reni@, kalika, nick nieaktualny, lu.iza, Ola_Ola, Evelle, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, MMM2016, kkkaaarrr, adrenalina, Jola1985, Sylwusia100, kehlana_miyu, Ibiza, Sylwia_i_Niki, India9, marlon, nick nieaktualny, Jutysia, szynszyl, Dea28, Kasik2 lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadło sprzątanie! Jakoś tak pomyślałam, ze jakby mnie nagle wzięło na rodzenie to mam strasznie brudne drzwi w mieszkaniu :P to oprocz drzwi jeszcze umylam kuchnie i odkurzylam :P myślę jeszcze nad łazienką... ;)

Rutelko, ŚLICZNIE! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:22

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę w końcu torbę spakować. Pewnie w przyszłym tygodniu się za to zabiorę

nick nieaktualny, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Gratuluję! Ciebie obstawialam jako pierwszą. Kolejna pewnie bedzie Karolina, ale moze niech jeszcze poczeka ze 2-3 tygodnie. Zaczęło się! No nieźle... ja mam nadzieję, że jeszcze te 7-8 tygodni wytrzymam nierozpakowana. :-)

Tak może być, bo dzisiaj na ktg wróciły skurcze 40 i były jeden za drugim. W zasadzie jeden wielki skurcz jak to położna powiedziała :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ