WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nebulizator,kupilismy jak syn mial zapalenie oskrzeli.
    Nie pamietam firmy, a nie ma mnie w domu teraz, ale raczej nie jest cichy. Moj synek zawsze zasypial przy zabiegach z nebulizatorem. I pare wytwarza super.
    Ale wiecie... Nie mam porownania, bo tylko z jednym mialam do czynienia poki co

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle emocji... A wiecie co mi się śniło? Że sama urodziłam. Cudowny sen - miałam swoje dziecko w ramionach <3 Dzięki Dea! :)

Reni@, India9, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea

gratulacje :) ale pewnie troche dzieciaczki potrzymaja w szpitalu co z racji wczesniactwa??jak sie czujesz, oprocz tego ze lzej :P .

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Tyle emocji... A wiecie co mi się śniło? Że sama urodziłam. Cudowny sen - miałam swoje dziecko w ramionach <3 Dzięki Dea! :)
    Mi tez sie śniło :) w sumie same CC. Dziecka w śnie nie widziałam, ale swoją bliznę na brzuchu i kawałek operacji. Emocje robią swoje :)

Pumpkin, Rutelka, szynszyl lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie odzywam sie ale was czytam dopadły mnie przeokropne hemoroidy gdzie nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac.Leze i cierpie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Haha, widze ,że nie tylko ja przeżywam pierwsza październikową mamusie, spac nie mogłam, myślałam o Dea, i że to juz sie zaczęło,tak niespodziewanie i też mi sie śniło ,że do cesarki sie przygotowywałam.
    Ola_85 wrote:
    hej dziewczyny nie odzywam sie ale was czytam dopadły mnie przeokropne hemoroidy gdzie nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac.Leze i cierpie.

Ja jak aplikuje sobie luteine to czuje zawsze po jednej stronie taka miekka grudke, nie wiem czy to jakis żylak mi sie zrobił czy co, ale na szczescie nie boli.
    A brałas jakies leki czy maści?Może podejdź do lekarza nawet pierwszego kontaktu,żeby cos Ci przepisał, po co masz cierpieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 10:36

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Mi też się to śniło. :) Też miałam synka w ramionach. :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

U mnie hemoroid pojawił się w czerwcu - wyszedł na zewnątrz, bardzo bolał, bardzo. Smarowałam maścią Procto-glynevol (dozwolona dla kobiet w ciąży) i robiłam nasiadówki z kory dębu. Oprócz tego piłam codziennie siemię lniane na noc (ale lepiej pić rano na czczo). 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem (3/4 szklanki). Mieszać, poczekać aż przestygnie trochę i pić glutka. Po tygodniu przestało mnie boleć, ale hemoroid dalej siedzi, trochę go znów zaniedbałam, bo nie chce mi się go ciągle smarować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny,
    Kupujecie nebulizator/ inhalator?
    Chciałabym kupić, ale nie wiem jaki.

Ja kupiłam, bo stwierdziłam, że jak nie od razu, to na pewno przyda się przez całe dzieciństwo, a potem kupować na łapu capu to się sporo przepłaca.

Kupiłam ten: http://medel.pl/inhalatory-domowe-dzieci-dorosli/inhalator-family-plus
    Model: Medel Family Plus
    Ma w zestawie dwie maseczki: jedna dla dorosłych, druga dla niemowlaka od 6mc.
    Można dokupić maseczkę od urodzenia do 6mc. I tak też zrobiłam. Wyszukałam w necie najtańszą ofertę i za inhalator zapłaciłam coś około 150 zł (tu kupiłam http://aptekaprima24.pl/inhalator-medel-family-plus-pneumatyczno-tlokowy-z-maeczka-dla-doroslych-i-dzieci), a za maseczkę razem z przesyłką 30 zł.

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu też mi się śnił mój synek. Z tym, że był mega ciężki i nie mogłam go podnieść.

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Też mam od niedawna ten problem, 2 paskudne hemoroidy mi wylazly, także wiem co czujesz Kochana. Kup dostępna bez recepty maść Procto Hemolan (ten sam skład co Procto Glivenol, tylko mniejsze i tańsze opakowanie, a jest bardzo wydajna więc starczy na dlugo). Ona działa przeciwbolowo i przeciwswiadowo, także przy regularnym stosowaniu można normalnie funkcjonkwac. Rada z siemieniem lnianym jest dobra, musisz zadbać o to, żeby wyproznienia były regularne i nie wymagały dużego parcia, bo to będzie pogłębialo problem. Oby do porodu!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Adrian 2100g i 49cm
    Krystian 1700g i 47cm
    Są w inkubatorach. Mamy sie dobrze

Gdybym mogła - 10 razy nacisnęłabym LUBIĘ TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    O matko Dea! Gratuluję ☺!!!
    Ale niespodzianka. Duże chłopaki jak na bliźniaki wczesne. Wow.
    No to się zaczęło. ☺

Spore chłopaki :)
    Najważniejsze, ze wszystko jest ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dea

gratulacje :) ale pewnie troche dzieciaczki potrzymaja w szpitalu co z racji wczesniactwa??jak sie czujesz, oprocz tego ze lzej :P .

Jak na bliźniaki to i tak ładnie dotrwała w ciąży...
    A po drugie chłopcy naprawdę duzi :) dlatego mocno liczę, że niebawem wszyscy będą mogli cieszyć sie sobą w domu :)
    Za to mocno trzymam kciuki :)
    Ściskam!!!!!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje są naprawdę spore.....
    Niech Dea z synami odpoczywają.......

A ja od środy już nie pracuję :) i odpoczywam ile mogę.
    Co do torby - spakowałam jeszcze w lipcu ale teraz postanowiłam przepakować się jednak do dwóch: jednej dla mnie a drugiej dla małego.
    Zabieram ze sobą np. rogala do karmienia i w sumie jedna torba była napchana i niedopięta..... Myślę, ze dwie zdadzą egzamin.

Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa! Dopiero przeczytałam wiadomosc! I tez jak wszystkie czytałam ja chyba z 10 razy z ogromnym wzruszeniem :) matko Dea, ale sie ciesze :p w sumie dosłownie matko :p ogromne gratulacje dla Was! Nie moge uwierzyc ze to juz :) przeciez dopiero czekałyśmy na usg 1 trym i potwierdzenie płci :) chyba dzisiaj spakuje torbę bo jeszcze tego nie zrobiłam :) ale swietnie! czekamy na informacje, wszystkie :) aaaale super :)

diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-babies-662998.gif
    WITAMY NA ŚWIECIE!

25.sierpnia 2016 r.
    1. Dea28SYN Adrian 2100g, 49 cm i SYN Krystian 1700g, 47 cm, godz. …., poród CC w …. tc
    graphics-flower-line-068748.gif

Trochę się pobawiłam na pierwszej stronie wątku. Dea otwierasz naszą listę rozpakowanych mam. :D :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:27

Blu, diewuszka86, Reni@, kalika, pielegniarka_w_mundurze, lu.iza, Ola_Ola, Evelle, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, MMM2016, kkkaaarrr, adrenalina, Jola1985, Sylwusia100, kehlana_miyu, Ibiza, Sylwia_i_Niki, India9, marlon, Pumpkin, Jutysia, szynszyl, Dea28, Kasik2 lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadło sprzątanie! Jakoś tak pomyślałam, ze jakby mnie nagle wzięło na rodzenie to mam strasznie brudne drzwi w mieszkaniu :P to oprocz drzwi jeszcze umylam kuchnie i odkurzylam :P myślę jeszcze nad łazienką... ;)

Rutelko, ŚLICZNIE! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:22

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę w końcu torbę spakować. Pewnie w przyszłym tygodniu się za to zabiorę

Rutelka, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Gratuluję! Ciebie obstawialam jako pierwszą. Kolejna pewnie bedzie Karolina, ale moze niech jeszcze poczeka ze 2-3 tygodnie. Zaczęło się! No nieźle... ja mam nadzieję, że jeszcze te 7-8 tygodni wytrzymam nierozpakowana. :-)

Tak może być, bo dzisiaj na ktg wróciły skurcze 40 i były jeden za drugim. W zasadzie jeden wielki skurcz jak to położna powiedziała :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ