Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea28 wrote:Niecierpliwa super wygladasz. U mnie teraz po porodzie są rozstępy bardziej czerwone.od dziś wracam do smarowania.maż ma mi balsam przynieść.wcześniej nie dałabym rady.
Co położna inaczej mówi o kp. Już zgłupiałam. Dziś coś którejs wygarne. Dziś przyszła pani ordynator nic ona chce piersi zobaczyć. To jej pokazuje a ta jak mnie ścisneła to myślałam że jej oddam. Jak sie wkur.... To powiem że nie bede karmić i żeby mnie do tego nie zmuszali. Jedna każe co godzine probować.druga co 2 trzecia co 3 lekarz mowi by na siłe sie nie zmuszać. Posłucham facetato sa moje piersi i ja o nich decyduje. Chce do domu albo dzis coś k....komuś wygarne
Karmienie jest w głowie. Jak będą tak Cię męczyć to nic z tego nie będzie. Olej temat. Cycki sa Twoje i koniec. Odpuść. Jak fontanna mleka ma polecieć to poleci bez zagniatania piersi.Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Ale jestem zła. Byłam na usg. Trafiłam na wyjątkowego przechuja. Po pierwsze nie chciał mi szyjki zmierzyć od dolu-wcale jej patrzył. mam się zgłosić do swojego lekarza najlepiej jak najszybciej. Druga sprawa to waga małego mnie zaskoczyła. Na usg 3 trciąży. Było ok 1900 a teraz powiedział ze 1840. Tamto usg było 4 tyg temu. Najlepsze ze podczas usg był z nami jakiś facet od sprzętu bo się okazało ze aparat jest nowy i dr się uczył obsługi. Kurwa. Wcale mnie nie słuchał tylko się dopytywal co ma wcisnąć. Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Chyba pojadę na te IP bo te klucia są mocniejsze i częstsz. Ledwo doszłam do tego konowala.
A już ta waga mnie dobiła.
Skonsultuj sprawę wagi u innego lekarza. Coś czuję, że trafiłas na konowała, który pomiarów zrobić nie potrafi.......
-
Pielęgniarko nie dałabym wiary tym pomiarom wcale. Tak hak juz dziewczyny napisały jedź do kogoś z prawdziwego zdarzenia.
Śliczne brzuszkiPumpkin ja nie wiem gdzie chowasz to 20 kg, kompletnie tego nie widać! U mnie ok. +10kg i tak jest już od dluzszego czasu, co mnie mega cieszy bo był miesiac ze naraz przytylam 4 kg! Teraz zdecydowanie przystopowałam z przybieraniem, chociaz wydaje mi die że jem caly czas tak samo
Ide mierzyć sie w obwodziechyba potrzebuje 2 marki, bo jednej braknie
Kkkaaarrr pewnie juz kupiłaś proszek. Jelpa nie miałam, to trudno mi powiedzieć. Dzidziuś i Lovela używam na zmianę i wole chyba Dzidziusia, ale dużej roznicy nie ma.kkkaaarrr, India9 lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Dzień dobry, ładne brzuszki
a mierzycie się w pasie?jestem ciekawa, która wyhodowała największy
ja mam 102cm, myślę, że średnio póki co.
Waga + 9,8 kg, jeju oby na 13 kg się zatrzymało
kalika, India9, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:A to my +20
Pielęgniarka, co do wagi, miałam przy którymś USG podobnie a różnica czasowa 3tyg. Wyjaśnili mi, że tolerancja jest w granicach 300g. Wystarczy że jeden dr zawyży a inny zaniży i już się robi 0,5kg różnicy.
Ale sama wizyta - porażka...
Chyba nie kilogramy???????kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Kolejna seria pięknych brzuszków ^^
muszę zrobić jakąś fotkę i zmierzę się w pasie, w sumie nie zrobiłam tego ani razu w ciąży
Pielęgniarko jeśli masz jakiekolwiek obawy lepiej jechać do szpitala, mam nadzieję, że już choć troszkę lepiej się czujesz.
ja kupiłam płyn do prania Dzidziuś, też właśnie jak patrzyłam na ranking to był na dość dobrym miejscu za rozsądną cenę, choć nie wiem czy nadal go będę kupować jak się skończy bo na żadnej półce w sklepie go nie widziałam, a kupiłam przez internet razem z innymi rzeczami. Czy wiecie gdzie go ewentualnie kupić?? jak będzie kiedyś jakaś super promocja to kupiłabym ten płyn JELP do koloru, bo regularna cena jest zabójcza -
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Ale co + 20???
Chyba nie kilogramy???????Blu wrote:Pumpkin ja nie wiem gdzie chowasz to 20 kg, kompletnie tego nie widać!
Hahahaha - jak to gdzie poszło, chyba w brodę bo mam 2 ;P
A tak serio, właśnie się zmierzyłam: przed ciążą biodra 104 a teraz +10cm
W brzuszku 115cm ale nie pamiętam ile mniej więcej miałam przed.
Nie mniej te 20kg to jeszcze nie koniec, ostatni miesiąc najgorszy - myślę że na +25kg skończę... Ale - nie żałuje sobie przyjemności w postaci jedzenia.India9, marlon lubią tę wiadomość
-
Dzidziusia najczęściej kupuję w Auchanie, ale tez trzeba trafić. Z Lovela jest łatwiej.
U mnie "w talii" 106 cm! Kto da więcej
Edit: Pumpkin no to jesteś lepszaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 14:29
India9, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie proszków /plynow. Chyba postawie na Lovele, ale to dopiero wieczorem lub jutro wysle mojego M do Rossmana, bo mi dzwigac nie wolno, a takie dwa opakowania proszku to juz troszkę ważą... prac pewnie zacznę w przyszlym tygodniu, tak aby wyprane już w mebelkach układać, ktore niestety z przyczyn "wyzszych" zamiast w miniony to beda w nadchodzacy weekend
-
Pumpkin wrote:A to my +20
Pielęgniarka, co do wagi, miałam przy którymś USG podobnie a różnica czasowa 3tyg. Wyjaśnili mi, że tolerancja jest w granicach 300g. Wystarczy że jeden dr zawyży a inny zaniży i już się robi 0,5kg różnicy.
Ale sama wizyta - porażka...
Śliczny brzusiotrochę podobny do mojego, ale wydaje mi się, że Twój jest niżej.
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Następna laska.... ehhh dziewczyny.... jak Wy to robicie???
To chyba genyJuz 2 ciąża taka. A w zasadzie nie mam żadnego wysiłku, kilkanaście tygodni leżenia. Z jedzeniem też się nie ograniczam
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPielęgniarka a gdzie to Usg robiłaś? Bo ja mam w piątek na Karowej i nie chciałabym podobnej sytuacji.
Dziś miałam Ktg na 8:30. Czekałam z pół godziny. Dzidziuś się nie ruszał, Więc musiałam powtórzyć. Potem czekałam na panią doktor do opisu. Że szpitale wyszłam o 13. Masakra.
Brzuuszki piękne. Ja mam obwód w pępku 127 cm, z miesiąc temu było 124, no ale ja zaczynałam ciążę jako grubaska. -
Właśnie zmierzyłam brzuch
w sumie pierwszy raz w ciąży. No i 112cm.... gdzie to się wchłonie???
Na pocieszenie mam dwa wielkie kartony od kuriera. Przyszedł wózek i fotelik
Wózek wygląda meeeega solidnie! Koła ma jak traktorReni@, India9, Pumpkin, Blu, lu.iza, szynszyl, kalika, Chwilka84, marlon, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość