Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Aneta ja też się boję co będzie. Chodzę na szkołę rodzenia, czytam książki i buszuję w Internecie w poszukiwaniu informacji, ale nie wiem czy to coś zmieni. Rodzice mi powiedzieli, że to tylko sprawi, że będę miała poczucie, że wiem więcej, a rzeczywistość nigdy nie wygląda tak jak w książkach. Ale jest podobno coś takiego jak instynkt macierzyński
Damy radę, no i po coś są jeszcze tatusiowie
Diewuszka może i nie wygląda, ale im więcej wiesz np. z książek tym więcej rozwiązań możesz stworzyć....
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Hej jestem.
Gratuluje rosnących brzuszków i dobruch wieści z usg o dzieciakach.
Mojego Adrianka wyciągneli z inkubatora i obserwują. Krystian musi nadgonić. Przedtem zjadł i zwymiotował łobuz mały. No i jeszcze ma kroplówke. Wczoraj w odstepach co 3 godz po pół godz ściagnełam 30ml pokarmu. Dziś 2 ściagniecia i 35ml. Póki mało potrzebuja to wystarcza każdemu na 1 jedzenie tak to maja mm. Zobaczymy jak dalej. W domu nie bede miec czasu na siedzenie z laktatorem takie jak tu.
Nie potrafie odnieść sie do wszystkich postów bo pisze z tel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:48
Reni@, India9, Blu, Anieńka, Pumpkin, Evelle, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, Jutysia, Chwilka84, diewuszka86, aneta93, marlon, Rutelka, Sunshine89, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, lu.iza, Anoolka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea >> czyli coś tam w cyckach się pojawiło.
Z tego co rozumiem, to Adrianka już miałaś okazję przytulać? I jak??? Super, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Coś mówili kiedy Was puszczą do domu?
Sarcia >> czyli co, czyli jednak będziesz miała CC? Czemu - ze względu na pierwszą ciążę zakończoną cc?
Co od opiekowania się maluchem... Też się boję. Wczoraj nawet o tym rozmawiałam ze swoim M. W szpitalu to spoko, jakiś komfort psychiczny że są osoby, które wiedzą co robić. Ale... skąd będę wiedziała w domu co robić, jak już zostaniemy sam na sam? Mam nadzieję, że instynkt zadziałaDea28 lubi tę wiadomość
-
Dea super, że powoli idzie ku lepszemu ^^
kalika ja dzisiaj chciałam kupić w H&M biustonosz do karmienia, taki gładki, miękki i w galerii, w której byłam zlikwidowali dział MAMA, ostatnio jeszcze był ;/
w Esotiq też mają fajny biustonosz, taki z koronką, model tylko jeden ale 2 kolory, wzięłam sobie
Ja to się boję, że nie zdążę wszystkiego przeczytać o maluszku, karmieniu, opiece itp (czytam 3 książki na raz) :)ale myślę, że będzie dobrze
a mam do Was takie pytanie, w szpitalu, w którym chcę rodzić wymagają mokrych chusteczek, ja ogólnie ich nie chcę stosować, więc potrzebuję tylko do szpitala i kupiłam takie 2 małe opakowania chusteczek bobini po 15 sztuk, myślicie, że starczy na czas spędzony w szpitalu? a poza tym są małe zgrabne, bo jak tak patrzę co trzeba wziąć to torby nie starczyDea28 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Z małym wszystko ok. Serducho bije miarowo:) rośnie proporcjonalnie. Waży orientacyjnie 3494 g
Kolejna wizyta 7 września. Dostanę skierowanie do szpitala ze wskazaniem na cesarkę.NiecierpliwaKarolina, Blu, Pumpkin, Kasik2, Limerikowo, Chwilka84, Jola1985, diewuszka86, aneta93, szynszyl, marlon, Rutelka, India9, Sunshine89, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, Anoolka, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Sunshine89 wrote:Meldujemy się po wizycie - nasza kruszynka rośnie jak na drożdżach.
Waży już niemal 2200g i pięknie wpasowała się główką do dołu - na tyle nisko, że podejrzenie jej buziaczka w 3D wymagało nie lada wyczynu i precyzji od lekarza
Co prawda na podstawie poszczególnych pomiarów, główka wyprzedza o dobre 4 tygodnie wymiary brzuszka i nóżek, ale mamy spać spokojnie, bo takie rzeczy się zdarzają i nie muszą oznaczać nic niepokojącego. Przepływy wzorcowe, wody płodowe i stan łożyska - w normie. Morfologia, mocz, posiewy - idealne i jak to określił lekarz "jest Pani stworzona do chodzenia w ciąży" (mhm, na pewno)
Cieszę się z tak dobrych wieściSunshine89 lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Hej jestem.
Gratuluje rosnących brzuszków i dobruch wieści z usg o dzieciakach.
Mojego Adrianka wyciągneli z inkubatora i obserwują. Krystian musi nadgonić. Przedtem zjadł i zwymiotował łobuz mały. No i jeszcze ma kroplówke. Wczoraj w odstepach co 3 godz po pół godz ściagnełam 30ml pokarmu. Dziś 2 ściagniecia i 35ml. Póki mało potrzebuja to wystarcza każdemu na 1 jedzenie tak to maja mm. Zobaczymy jak dalej. W domu nie bede miec czasu na siedzenie z laktatorem takie jak tu.
Nie potrafie odnieść sie do wszystkich postów bo pisze z tel.
Myślę, że w domu, Dwa laktatorki - głodomorki same rozkręcą laktacje i żadne urządzenia nie będą już potrzebne:)Dea28 lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Jestem po wizycie. Z małym wszystko ok. Serducho bije miarowo:) rośnie proporcjonalnie. Waży orientacyjnie 3494 g
Kolejna wizyta 7 września. Dostanę skierowanie do szpitala ze wskazaniem na cesarkę.
Kto wie, czy nie bedziesz kolejną rozpakowana mamuśką jeśli synek jest taki duży! Super, ze wszystko dobrzecesarka wiadomo siła wyższa, ale fajnie jest znać termin, a nie siedzieć jak na szpilkach
Szynszyl myślę, ze spokojnie wystarczy taka ilość chusteczek. A tak to zamierzasz myć wacikami namoczonymi w wodzie?
Dea28 Krystian nadrobi i bedziecie sie wszyscy w 3 tulićtakie maluchy bardzo szybko przybierają na wadze. Trzymam kciuki, zeby nie ulewał i słuchał sie ładnie mamusi
Sunshine - u nas tez głowa wieksza niz reszta i podobnie mamy sie nie przejmować, chyba zdarza sie to częstoDea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMMM2016 - ale duży! Myślę, że u mnie będzie podobnie... Mamy zbliżony tc i z tego co kojarzę to wagę podobną miałyśmy maluszków... Też mam wizytę 7.09 to się okaże
Co do staników z HM - są fajne ale właśnie jak Niecierpliwa napisała, z rozmiarami to tam jest problem...
Szynszyl, odnośnie likwidacji działów MAMA - nie wiem o co chodzi, u mnie też w HM wszędzie usuwają ten dział więc kupuję póki co online... Pytałam sprzedawców, to nie wiedzą czy to marka się wycofuje z odzieży dla ciężarnych czy to chwilowe. A szkoda, bo uważam że HMowe ciuchy ciążowe są bardzo ok. -
NiecierpliwaKarolina wrote:Tylko szkoda, że mają takie małe rozmiary
Szynszyl, niepoważni, żeby likwidować taki potrzebny dział. A jaki model masz z Esotiqa, bo online nie mogę znaleźć?
Dea, bardzo się cieszę, że synek już jest z Tobą. Krystianek niedługo też do Was dołączy. Laktacja pięknie się rozkręca, do czasu wyjścia do domu jest duża szansa, że laktator będzie już zbędny. Same dobre wieści
MMM2016, dorodny synek!Dea28 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja naiwnie kupiłam E z H&M i jest za mały
ale już mi się nie chciało bawić w odsyłanie, więc albo komuś dam albo może sama w niego wejdę po karmieniu.
Dea, coraz pozytywniejsuper! Zasługujesz na medal za walkę! Myślę, że jeszcze kilka dni i obu chłopców będziesz tulić
Ja idę się "przygotowywać" i spadam na wizytę kwalifikacyjną do porodu. Nie wiem jak takie wizyty wyglądają, ale liczę, że czegoś się dowiem o tym moim dziecku.Dea28 lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:Może będę trochę złośliwa, ale czy oni już tacy starzy, że seksu nie potrzebują?
Ja zaraz lecę z moczem do badania. Kilka dni temu mi bakterie wyszly i leukocytow trochę. Zaczęłam brać urosept i zobaczę, czy pomogło. Jutro wizyta u gin.
ja tam im do lozka nie zagladam -
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Dea same dobre informacje, oby tak dalej
Moj synek mial dzis dzien adaptacyjny w przedszkolu. Niby tylko 2 godziny ale zgodził sie zebym w tym czasie poszla do domu
Czekam wlasnie na wizytęPumpkin, Blu, aneta93, Rutelka, Chwilka84, Sunshine89, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja nie mialam zadnych klopotow skornych po clexane, moze cos z czyms przereagowalo, moze jakis kosmetyk lub cos z jedzenia pryskane truskawki etc
sprobowac trzeba wapno na ta swedzaca wysypke
klopot z clexane na koniec to jak i gdzie wbic igielke bo brzuszek spory
2tyg temu bieglam z odra do lekarza z corka a odra okazala sie ogromnym uczuleniem postepujacym po...plynie gaga do kapieli z tesco, wykapana wieczorem a efekty skorne od samego rana po nocy
ja mylam corke chustkami hippa w szpitablu potem waciki kosmetyczne, w szpitalu radzili by ok pod ciepla woda splukac taka chustke i wtedy myc pupe dziecka, nie bylo podraznieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 15:22
-
Cześć dziewczyny
Dea, trzymam kciuki za Wasz szybki powrót do domu, strasznie się cieszę, że chłopcy mają się lepiej, oby tak dalej!
Piękne macie brzuszki! Ja zmierzyłam się dzisiaj w pasie i wyszło mi 108 cm, z tygodnia na tydzień widzę, że brzuszek coraz więęęęększy
Byłam ostatnio na wizycie, Mała waży prawie 1900 g i leży sobie spokojnie głową w dół, wszystko jest w porządkuZnów zakrywała buźkę rączkami i krzyżowała nóżki, więc w dalszym ciągu płeć nie potwierdzona na 100%. Mała wstydnisia
Męczy mnie to, że nie mamy jeszcze wybranego imienia
Piszecie o obawach związanych z opieką nad dzieckiem po porodzie, itp. Ja jestem wręcz przerażona! Cała ciąża strasznie szybko mi zleciała, mam jakieś takie wrażenie, że nie jestem przygotowana, że poród zacznie się wcześniej, że sobie nie poradzę... Po prostu się boję. W ogóle mam ostatnio gorsze dniszynszyl, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:
Co od opiekowania się maluchem... Też się boję. Wczoraj nawet o tym rozmawiałam ze swoim M. W szpitalu to spoko, jakiś komfort psychiczny że są osoby, które wiedzą co robić. Ale... skąd będę wiedziała w domu co robić, jak już zostaniemy sam na sam? Mam nadzieję, że instynkt zadziała
No ja właśnie też w ten sposób czasami myślę. Wiadomo, rodzę, 2 czy 3 dni w szpitalu, gdzie są osobyktóre wiedzą co i jak, a potem do domu. I nagle zostajemy sami, nasza dwójka- zielona jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem i on- nasz ukochany, wyczekany syn, który nie do końca jasno będzie formułował swoje potrzeby (choć podobno rodzaj płaczu wskazuje na problem, ciekawe czy po jakimś czasie zaczniemy to rozpoznawać).
Ej laski, ale zawsze jest forum, w trudnych sytuacjach się będziemy wspierać co nieBlu, Rutelka, Chwilka84, szynszyl, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja idę się "przygotowywać" i spadam na wizytę kwalifikacyjną do porodu. Nie wiem jak takie wizyty wyglądają, ale liczę, że czegoś się dowiem o tym moim dziecku.
To tylko do cc czy sn też?
Ja właśnie zbieram się na kolejne zajęcia do szkoły rodzenia. Dalej temat z zestawu KP.
Byłam dziś u ginekologa, ale w mojej miejscowości, takiego jak na nfz aby sprawdzić czy jest ok, bo wczoraj wydawało mi sie, że wypadł mi czop śluzowy albo przynajmniej jego część... Miałam takiego gluta na papierze toaletowym, że aż zamarłam. Sama wizyta to tragedia, tym bardziej utwierdziło mnie to, że dobrze, że całą ciążę chodzę prywatnieNiestety mój gin wciąz się urlopuje, więc postanowiłam skorzystać z uroków pakietu opłacanego przez pracodawcę. Powiedział tylko po sekundowym badaniu na fotelu, że szyjka jest zamknięta - z powodu ciągłego stawiania się brzucha i kłucia mam zakaz dotykania brzucha, nawet smarowania balsamami. Stwierdził, że to i tak mega głupota i w ogóle nie pomaga, a kobiety to robią chyba dla lepszego samopoczucia. Wsadził mi jakiś łyżki do środka, a gdy podskoczyłam, bo zabolało, to oburzył się, że ten ból to moja wina, bo powinnam nauczyć się współpracować gdyż on słynie z tego, że wszystkie zabiegi robi bezboleśnie. Aż brak mi słów, ale najważniejsze, że z szyjką jest ok.
-
nick nieaktualnyUbrania HM Mama są fantastyczne.
Ja kupowałam na ciążę wyłącznie tam i większość trafiałam w promocjach.
Tam chociaż XL pasuje na moją wielką dupę.
Ja te miękkie biustonosze trafiłam w promocji z tym, że miseczka największa jaka była a w obwodzie nieco mniej. Ale na to sposób znalazłam.
Kiedyś w Tchibo kupiłam takie przedłużki do zapięcia. Pasują jak ulał.
Chyba 30 zł za te staniki dałam. Bluzek do karmienia też tam nakupowałam, mam ich z 8. Wszystkie kupiłam w promocji po 30 zł w dwupakach. Bo były ostatnie XL. Trudno, że pudrowy róż. Ale za 30 zł to przeżyję. Po domu to mi wszystko jedno.Pumpkin lubi tę wiadomość