X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    oj kalika tym deserem to mnie rozbroiłaś :)
    Trzeba dziecku urozmaicić dietę, niech ma coś z życia chłopak ;p

Reni@, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja tak mam od dawna. Brałam magnez trzy razy dziennie. Od kąd lekarz powiedział o łożysku przodującym to biorę tabletki rozkurczowe dwa albo trzy razy dziennie (tak kazał lekarz).
    Lekarz mowil mi ze te tabletki dziecku ani mi nie zaszkodzą. A lepiej donosić ciaze wyrazie czego. I do poki leki rozkurczowe pomagają na taki bol to jest dobrze.
    Mój powiedział, aby brać rozkurczowo nospę, ale tylko gdy faktycznie są skurcze i brzuch dokucza, bo leki mogą jednak dziecku zaszkodzić choćby poprzez obniżenie napięcie mięśni po porodzie - a jeśli skurcze dokuczają, szyjka się skraca to rzeczywiście lepiej brac i spokojnie donosić ciążę niż rodzić przed terminem. Profilaktycznie mam brać magnez. Może u Ciebie, przy łożysku przodującym jest inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:51

ex2bwn15260327bu.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Mój powiedział, aby brać rozkurczowo nospę, ale tylko gdy faktycznie są skurcze i brzuch dokucza, bo leki mogą jednak dziecku zaszkodzić choćby poprzez obniżenie napięcie mięśni po porodzie - a jeśli skurcze dokuczają, szyjka się skraca to rzeczywiście lepiej brac i spokojnie donosić ciążę niż rodzić przed terminem. Profilaktycznie mam brać magnez. Może u Ciebie, przy łożysku przodującym jest inaczej.
    ja też się naczytałam o tym obniżonym napięciu mięsniowym i z 3 tabletek biorę tylko 1 dziennie lub 2 ale to już na prawdę musi być źle o czym oznajmiłam lekarzowi na ostatniej wizycie a on powiedział, że dobrze. I mam zamiar brać tylko 1 chyba że szyjka pojdzie w dół.
    Na szczęście te obniżone napięcie nie jest groźne i dzieciaki z tego wychodzą, więc chyba i lepsze to niż poród przedwczesny- kiedy to dzieci nawet bez rozkurczaczy mogą mieć problemy z napięciem mięśniowym i w sumie nie tylko taki problem...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Esotiq kupiłam dzis 2 biustonosze do karmienia po jakies 40 zł :)
    .
    Jaki materacyk kupujecie?

Pumpkin, szynszyl lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl pewniej juz cos gotujesz, ja dzisiaj mam obiad bardzo na szybko bo bylysmy rano u mojego dziadka i zarobiłysmy jajka od "szczęśliwych" kur heh. Do tego sos grzybowy i bajka :P

szynszyl lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Z tym napięciem to sa domysły ze od nospy potwierdzonych badan nie ma. Ja nie biorę nospy.
    Niektóre dzieci maja napięcie a ich matki nic nie łykaly. To tak samo jak temat ze szczepionkami jedni nie szczepią bo po nich jest "autyzm" a inni szczepią bo nie chcą narażać dzieci itd tematy rzeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 13:16

Reni@, Anoolka, India9 lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia my kupiliśmy lateksowy.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    W Esotiq kupiłam dzis 2 biustonosze do karmienia po jakies 40 zł :)
    .
    My kupujemy lateksowy Hevea Baby.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Z tym napięciem to sa domysły ze od nospy potwierdzonych badan nie ma. Ja nie biorę nospy.
    Niektóre dzieci maja napięcie a ich matki nic nie łykaly. To tak samo jak temat ze szczepionkami jedni nie szczepią bo po nich jest "autyzm" a inni szczepią bo nie chcą narażać dzieci itd tematy rzeka :)
    Wiesz co, możliwe. Mimo wszystko, staram się nie brać nospy. Przez całą ciążę wzięłam może w sumie z 5 szt, ale pomimo wszystkich dolegliwości ciążowych przez ktore przeszłam szyjka mi się nie skraca, więc nie mam potrzeby brania "na wszelki wypadek".

Co do materaca to ja mam piankowy.

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic sie nie dzieje to naprawde nie ma potrzeby. Ale jak dochodzi do skurczy, obniżenia brzuszka za wczesnie itd to raczej trzeba. Ja no spy tez mało brałam tak jak piszesz z 5 tabletek. Magne b6 dwa opakowania. A scopolan biorę na dolegliwości takie jak twardnienie brzucha.

Sa tez rożne rodzaje niektórzy maja ze twardnieje i puszcza kilka razy w ciagu kilkunastu minut. U mnie np jest twardy 3 godziny na dzień czasami i po magne b6 puści. Przed 30 tc wystarczyło tylko ze polezalam i odpoczęłam i przechodziło. Teraz samo jie przechodzi. A leżę cały czas juz drugi tydzień.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac kupiliśmy piankowo-lateksowo-kokosowy z firmy fiki Miki dostaliśmy do niego nakładkę higieniczna na materac :) i ja zwracałam uwagę by był od razu z pokrowcem zeby mozna było uprać w razie czego :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, moja kondycja jest zerowa. Od czerwca jak juz musiałam wyjść to wszędzie samochodem jechałam bo nie mogłam pieszo. Teraz postanowiłam ze zacznę juz się ruszać tym bardziej ze skurcze juz mi tak nie dokuczają. Fakt ze idę żółwim tempem bo jakbym szybciej chciała to brzuch twardy. Poszłam na chwilę na spacer z synkiem, zanieść L4 do pracy i padam z nóg. Wogóle strasznie chce mi sie spac, tak jak na początku ciąży ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Mamy materac lateksowy Hevea Celebrities Baby.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, od jakiegoś tygodnia dość często twardnieje mi brzuch (kilka razy dziennie), z rana czesto lekko pobolewa mnie podbrzusze. Zaczynam się zastanawiać, czy to jest normalne. Dziś idę do ginki, to zapytam. Ale macie też tak?

Wg mnie to bóle przepowiadające. I niestety normalne to ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    U mnie podobnie, tez jak twardnieje to znaczy, ze trochę się przeforsowałam.

Karolina podziwiam, ze masz siłę wieczorem na dopadnięcie męża :D ja jedyne o czym myślę, to jak uspokoić mojego szuguna w brzuchu i iść spać :D

Po miesięcznym poście miałam baaardzo dużo siły :-P
    mój mały też niestety wariuje wieczorami i w nocy. Najbardziej upodobał sobie godziny 2-4 :-/ nie dość, że spać nie mogę przez te bóle przepowiadające to jeszcze on zaczyna coraz dotkliwiej zaznaczać swoją obecność.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Trzeba dziecku urozmaicić dietę, niech ma coś z życia chłopak ;p

Myślałam, że to dla męża deser :-P

Pumpkin lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Materac kupiliśmy piankowo-lateksowo-kokosowy z firmy fiki Miki dostaliśmy do niego nakładkę higieniczna na materac :) i ja zwracałam uwagę by był od razu z pokrowcem zeby mozna było uprać w razie czego :)
    My właśnie też mamy fiki miki z pokrowcem + dostaliśmy tak samo nakładkę, tylko, że materac jest z pianki poliuretanowej :)

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Myślałam, że to dla męża deser :-P
    Mąż w delegacji więc rozpieszczam synka ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plany miałam, a to prasowanie, pranie. Położyłam się na sekundę i przed chwila wstałam. Nie zrobiłam nic i juz nie zrobię. Odechciało mi się :)

• India9 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy materac pianka-kokos.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ