X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Takie plany miałam, a to prasowanie, pranie. Położyłam się na sekundę i przed chwila wstałam. Nie zrobiłam nic i juz nie zrobię. Odechciało mi się :)
    o kurde, przypomniałaś mi, że miałam pranie wstawić....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plany miałam, a to prasowanie, pranie. Położyłam się na sekundę i przed chwila wstałam. Nie zrobiłam nic i juz nie zrobię. Odechciało mi się :)
    U mnie podobnie było wczoraj po wizycie w laboratorium, u lekarza i w pracy - położyłam się na chwilkę i obudziłam się po 3 godzinach :D

Dzisiaj od samego rana włączyłam motorek i ogarnęłam porządnie cały dom, byłam z siebie tak dumna, że aż zaserwowałam sobie dobry deser - nie powinnam, ale należał mi się :)

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi napinal się brzuch ostatnio dość często, mimo że cały czas leżę ze względu na szyjke. Od dwóch dni mialam ciśnienie ponad 140 i pojechałam dzisiaj na izbę. Zrobili mi dwa razy ktg, wyszło bardzo dobrze skurczy brak, tętno małego super. A ciśnienie mierzyli 6 razy i największe było 135 i to był pierwszy pomiar następne były jeszcze niższe. Kazali sprawdzać w domu bo powiedzieli że nic nie mogą zrobić bo u nich ciśnienie jest dobre. Nie chcieli mi tylko zbadać szyjki ale jutro pojadę prywatnie do swojego lekarza i mi zbada. A Pani doktor na izbie była okropna, bardzo nie miła i strach się było do niej odezwać.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj dwa prania dzidziusiowe wstawiłam, dobrze że pogoda dopisuje to szybko wyschnie. Potem tylko prasowanie... :) Już mi się kończy miejsce w komodzie, chyba muszę kupić szafę :/

A kupujecie od razu pościel do łóżeczka 120x90? Zastanawiam się czy kupować już wypełnienie + komplet pościeli czy jeszcze poczekać - na początek planuję układać Małą w rożku albo śpiworku do spania. Czy takie wypełnienie musi być jakieś specjalne (atesty, itp.) czy wystarczy takie zwykłe z allegro za 30 zł ? :P

ijpbdf9h93cgicla.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia, ja kupiłam pościel z wypełnieniem na allegro, zwykłą. Mój syn też był użytkownikiem zwykłej, a poduszki z tej pościeli (takiej płaskiej) używa do dziś ( ma ponad 5,5 roku).
    Nie wiem czy od razu pościel położę do łóżeczka, być może tak. Zobaczę jaka pogoda będzie i czy maluch nie będzie marzł w samym śpiworku

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A kupujecie od razu pościel do łóżeczka 120x90? Zastanawiam się czy kupować już wypełnienie + komplet pościeli czy jeszcze poczekać - na początek planuję układać Małą w rożku albo śpiworku do spania. Czy takie wypełnienie musi być jakieś specjalne (atesty, itp.) czy wystarczy takie zwykłe z allegro za 30 zł ? :P
    ja kupiłam wypełnienie antyalergiczne z firmy Gluck, zdecydowałam się na włókno tencel. Pościel kupiłam w tym większym rozmiarze 135x100cm bo mam łóżeczko 140x70.
    Na razie jeszcze nie prałam, bo też będę układać w rożkach i śpiworkach, kupiłam tez klin do łózeczka.
    Do kosza mojżesza, który będzie stał w naszej sypialni mam za to kołderkę i płaską podusie :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    ja kupiłam wypełnienie antyalergiczne z firmy Gluck, zdecydowałam się na włókno tencel. Pościel kupiłam w tym większym rozmiarze 135x100cm bo mam łóżeczko 140x70.
    Na razie jeszcze nie prałam, bo też będę układać w rożkach i śpiworkach, kupiłam tez klin do łózeczka.
    Do kosza mojżesza, który będzie stał w naszej sypialni mam za to kołderkę i płaską podusie :)
    Jola, a jaki masz materac do kosza Mojżesza?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Jola, a jaki masz materac do kosza Mojżesza?
    Ja kupiłam od razu przez olx cały zestaw: kosz Alvi, do tego z tej samej firmy mam materacyk, wypełnienie, dwa komplety pościeli, baldachimy, prześcieradełka.
    Matercyk jest jednak cieniutki (2 cm) z jakiegoś oddychającego wkładu poliestrowego - chyba najtańszy z tej firmy i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś porządniejszego dla małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:32

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, moja kondycja wygląda dokladnie tak samo. Idę noga za nogą i dużych dystansów nie robię a wracam do domu padnięta...

Odnosnie materaca do kosza Mojżesza, dokupiłam dodatkowy meteracyk bo ten z zestawu wydał mi się bardzo kiepski. Kupiłam shnuggle czyli marki co mam kosz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:45

Reni@ lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, też mam Shnuggle i właśnie ten materac z zestawu jakoś średnio mi się podoba. Wydaje mi się bardzo cienki. Ten dodatkowy materac, który kupiłaś znacznie się od niego różni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:53

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też właśnie się obudziłam. Ostatnio zmęczona jestem mocno. Drzemka konieczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym się pochwalić, że pakowanie walizki do szpitala zakonczone. Wszystko dla maluszka gotowe. Wszystko kupione tylko czekam aż dotrą wkłady do kosza i podkłady na przewijak.
    Jestem zadowolona i mam komfort psychiczny.
    Pozostało wypoczywać i czekać na Szczęście :)

Sunshine89, Jola1985, Reni@, Rutelka, Blu, Chwilka84, kehlana_miyu, kalika, Dea28, NiecierpliwaKarolina, marlon, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś oddałyśmy się zabiegom upiększającym u fryzjera i manikiurzystki - właściwie to ja, bo mała to gotowa była wywiercić mi dziurę w brzuchu w rytm chodzących dookoła suszarek :D

Pumpkin, Rutelka, Blu, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, marlon lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Pumpkin, też mam Shnuggle i właśnie ten materac z zestawu jakoś średnio mi się podoba. Wydaje mi się bardzo cienki. Ten dodatkowy materac, który kupiłaś znacznie się od niego różni?

Różni się w widoczny sposób. Jest grubszy, "pikowany", z lepszego materiału, oddychający. Jak chcesz zrobię Ci jutro porównawcze fotki, bo online w sklepach to niewiele widać na tych zdjęciach...

• kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Różni się w widoczny sposób. Jest grubszy, "pikowany", z lepszego materiału, oddychający. Jak chcesz zrobię Ci jutro porównawcze fotki, bo online w sklepach to niewiele widać na tych zdjęciach...
    Chętnie. Jak znajdziesz chwilę, to będę wdzięczna :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uratowały mnie gołąbki od mamy XD

wiecie co... byłam z mężem w Auchanie, idziemy do kasy pierwszeństwa, stanęliśmy na końcu w kolejce (żadnej ciężarnej w niej nie było,), mąż poszedł stanąć obok w samoobsługowej, po chwili podchodzi do mnie Pani z obsługi i mówi, że mam podejść z nią na początek kolejki, szok! biorę koszyczek, robię dwa kroki i wypadła mi piwo i się stłukło... jak mi było głupio, nie wiem czy to z wrażenia czy jak. Hihi jeszcze emocje mnie trzymają :)
    Jak już czekałam na paragon to podchodzi zaraz na początek babeczka w ciąży i pyta stwierdzająco, czy to kasa pierwszeństwa i podaje swoje zakupy XD chyba tak trzeba walczyć :D

Rutelka, Limerikowo, Blu, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, marlon, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera wlasnie tak powinnam byla zrobic dzis w Tesco w kasie pierwszenstwa..., przede mna 2 babki nie w ciazy przynajmniej niewidocznej plus narabany facet po 2 piwa I fajki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina mamy taki sam materac i tez dostlaismy ta podkładkę w gratisie:)

Kalika, ochoty mi narobiłaś, na ten pyszne deser:)

Niecierpliwa, a my bez przytulasów od połowy stycznia ...nawetnie jestem w stanie wyobrazic sobie jak będziemy robc to pierwszy raz po takiej długiej przerwie:)

My jutro idziemy na wizyte w ramach NFZ, pierwszy raz, a to dlatego ,ze zapisalismy sie do tzw KOC czyli koordynowana opieka ciężarnej. Ciekawa jestem jak ta wizyta będzie wyglądała.

Kuba rośnie jak na drożdżach, z dnia na dzień czuje te ruchy że są bardziej jakby to powiedzić "masywne"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 04:41

kalika lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizytuje o 14, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

Dobrej nocki!

Reni@, kalika, India9, szynszyl, Pumpkin lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciężkim szoku. Od dziecka mam wyjątkowo słaby wzrok. Odkąd skończyłam 15 lat, cały czas słyszałam, że w moim przypadku w grę wchodzi tylko cesarka. Ok, cesarka ma swoje plusy i minusy, ale skoro nie ma wyjścia, to przyzwyczaiłam się do myśli, że w taki sposób urodzę i tyle.

Tymczasem wczoraj miałam wizytę u mojej okulistki, która zajmuje się moim wzrokiem od ponad 20 lat i jest uważana za prawdziwą specjalistkę w swoim zawodzie i, ku mojemu szokowi, usłyszałam, że nie widzi w moim przypadku bezwzględnych wskazań do cesarki. Fakt, mam minus 10 dioptrii w gorszym oku, ale żadnych śladów odwarstwiania się siatkówki ani innych podejrzanych zmian w dnie oka. A sama krótkowzroczność, nawet zaawansowana, nie jest obecnie uznawana za wskazanie do cesarskiego cięcia. Moja lekarka poprosiła jeszcze swojego męża, znanego profesora okulistyki, o zbadanie mnie i drugą opinię - również nie widział żadnego zwiększonego ryzyka dla mojego wzroku.

Dzisiaj miałam z kolei wizytę u mojej doktor prowadzącej. Mały obrócony główką w dół. Wygląda więc na to, że rodzę sn. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 22:13

marlon, Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, India9, szynszyl, Anoolka, Aga85 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ