X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Takie plany miałam, a to prasowanie, pranie. Położyłam się na sekundę i przed chwila wstałam. Nie zrobiłam nic i juz nie zrobię. Odechciało mi się :)
    o kurde, przypomniałaś mi, że miałam pranie wstawić....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plany miałam, a to prasowanie, pranie. Położyłam się na sekundę i przed chwila wstałam. Nie zrobiłam nic i juz nie zrobię. Odechciało mi się :)
    U mnie podobnie było wczoraj po wizycie w laboratorium, u lekarza i w pracy - położyłam się na chwilkę i obudziłam się po 3 godzinach :D

Dzisiaj od samego rana włączyłam motorek i ogarnęłam porządnie cały dom, byłam z siebie tak dumna, że aż zaserwowałam sobie dobry deser - nie powinnam, ale należał mi się :)

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi napinal się brzuch ostatnio dość często, mimo że cały czas leżę ze względu na szyjke. Od dwóch dni mialam ciśnienie ponad 140 i pojechałam dzisiaj na izbę. Zrobili mi dwa razy ktg, wyszło bardzo dobrze skurczy brak, tętno małego super. A ciśnienie mierzyli 6 razy i największe było 135 i to był pierwszy pomiar następne były jeszcze niższe. Kazali sprawdzać w domu bo powiedzieli że nic nie mogą zrobić bo u nich ciśnienie jest dobre. Nie chcieli mi tylko zbadać szyjki ale jutro pojadę prywatnie do swojego lekarza i mi zbada. A Pani doktor na izbie była okropna, bardzo nie miła i strach się było do niej odezwać.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj dwa prania dzidziusiowe wstawiłam, dobrze że pogoda dopisuje to szybko wyschnie. Potem tylko prasowanie... :) Już mi się kończy miejsce w komodzie, chyba muszę kupić szafę :/

A kupujecie od razu pościel do łóżeczka 120x90? Zastanawiam się czy kupować już wypełnienie + komplet pościeli czy jeszcze poczekać - na początek planuję układać Małą w rożku albo śpiworku do spania. Czy takie wypełnienie musi być jakieś specjalne (atesty, itp.) czy wystarczy takie zwykłe z allegro za 30 zł ? :P

ijpbdf9h93cgicla.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia, ja kupiłam pościel z wypełnieniem na allegro, zwykłą. Mój syn też był użytkownikiem zwykłej, a poduszki z tej pościeli (takiej płaskiej) używa do dziś ( ma ponad 5,5 roku).
    Nie wiem czy od razu pościel położę do łóżeczka, być może tak. Zobaczę jaka pogoda będzie i czy maluch nie będzie marzł w samym śpiworku

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    A kupujecie od razu pościel do łóżeczka 120x90? Zastanawiam się czy kupować już wypełnienie + komplet pościeli czy jeszcze poczekać - na początek planuję układać Małą w rożku albo śpiworku do spania. Czy takie wypełnienie musi być jakieś specjalne (atesty, itp.) czy wystarczy takie zwykłe z allegro za 30 zł ? :P
    ja kupiłam wypełnienie antyalergiczne z firmy Gluck, zdecydowałam się na włókno tencel. Pościel kupiłam w tym większym rozmiarze 135x100cm bo mam łóżeczko 140x70.
    Na razie jeszcze nie prałam, bo też będę układać w rożkach i śpiworkach, kupiłam tez klin do łózeczka.
    Do kosza mojżesza, który będzie stał w naszej sypialni mam za to kołderkę i płaską podusie :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    ja kupiłam wypełnienie antyalergiczne z firmy Gluck, zdecydowałam się na włókno tencel. Pościel kupiłam w tym większym rozmiarze 135x100cm bo mam łóżeczko 140x70.
    Na razie jeszcze nie prałam, bo też będę układać w rożkach i śpiworkach, kupiłam tez klin do łózeczka.
    Do kosza mojżesza, który będzie stał w naszej sypialni mam za to kołderkę i płaską podusie :)
    Jola, a jaki masz materac do kosza Mojżesza?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Jola, a jaki masz materac do kosza Mojżesza?
    Ja kupiłam od razu przez olx cały zestaw: kosz Alvi, do tego z tej samej firmy mam materacyk, wypełnienie, dwa komplety pościeli, baldachimy, prześcieradełka.
    Matercyk jest jednak cieniutki (2 cm) z jakiegoś oddychającego wkładu poliestrowego - chyba najtańszy z tej firmy i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś porządniejszego dla małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:32

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, moja kondycja wygląda dokladnie tak samo. Idę noga za nogą i dużych dystansów nie robię a wracam do domu padnięta...

Odnosnie materaca do kosza Mojżesza, dokupiłam dodatkowy meteracyk bo ten z zestawu wydał mi się bardzo kiepski. Kupiłam shnuggle czyli marki co mam kosz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:45

Reni@ lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, też mam Shnuggle i właśnie ten materac z zestawu jakoś średnio mi się podoba. Wydaje mi się bardzo cienki. Ten dodatkowy materac, który kupiłaś znacznie się od niego różni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:53

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też właśnie się obudziłam. Ostatnio zmęczona jestem mocno. Drzemka konieczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym się pochwalić, że pakowanie walizki do szpitala zakonczone. Wszystko dla maluszka gotowe. Wszystko kupione tylko czekam aż dotrą wkłady do kosza i podkłady na przewijak.
    Jestem zadowolona i mam komfort psychiczny.
    Pozostało wypoczywać i czekać na Szczęście :)

Sunshine89, Jola1985, Reni@, Rutelka, Blu, Chwilka84, kehlana_miyu, kalika, Dea28, NiecierpliwaKarolina, marlon, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś oddałyśmy się zabiegom upiększającym u fryzjera i manikiurzystki - właściwie to ja, bo mała to gotowa była wywiercić mi dziurę w brzuchu w rytm chodzących dookoła suszarek :D

Pumpkin, Rutelka, Blu, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, marlon lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Pumpkin, też mam Shnuggle i właśnie ten materac z zestawu jakoś średnio mi się podoba. Wydaje mi się bardzo cienki. Ten dodatkowy materac, który kupiłaś znacznie się od niego różni?

Różni się w widoczny sposób. Jest grubszy, "pikowany", z lepszego materiału, oddychający. Jak chcesz zrobię Ci jutro porównawcze fotki, bo online w sklepach to niewiele widać na tych zdjęciach...

• kalika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Różni się w widoczny sposób. Jest grubszy, "pikowany", z lepszego materiału, oddychający. Jak chcesz zrobię Ci jutro porównawcze fotki, bo online w sklepach to niewiele widać na tych zdjęciach...
    Chętnie. Jak znajdziesz chwilę, to będę wdzięczna :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uratowały mnie gołąbki od mamy XD

wiecie co... byłam z mężem w Auchanie, idziemy do kasy pierwszeństwa, stanęliśmy na końcu w kolejce (żadnej ciężarnej w niej nie było,), mąż poszedł stanąć obok w samoobsługowej, po chwili podchodzi do mnie Pani z obsługi i mówi, że mam podejść z nią na początek kolejki, szok! biorę koszyczek, robię dwa kroki i wypadła mi piwo i się stłukło... jak mi było głupio, nie wiem czy to z wrażenia czy jak. Hihi jeszcze emocje mnie trzymają :)
    Jak już czekałam na paragon to podchodzi zaraz na początek babeczka w ciąży i pyta stwierdzająco, czy to kasa pierwszeństwa i podaje swoje zakupy XD chyba tak trzeba walczyć :D

Rutelka, Limerikowo, Blu, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, marlon, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera wlasnie tak powinnam byla zrobic dzis w Tesco w kasie pierwszenstwa..., przede mna 2 babki nie w ciazy przynajmniej niewidocznej plus narabany facet po 2 piwa I fajki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina mamy taki sam materac i tez dostlaismy ta podkładkę w gratisie:)

Kalika, ochoty mi narobiłaś, na ten pyszne deser:)

Niecierpliwa, a my bez przytulasów od połowy stycznia ...nawetnie jestem w stanie wyobrazic sobie jak będziemy robc to pierwszy raz po takiej długiej przerwie:)

My jutro idziemy na wizyte w ramach NFZ, pierwszy raz, a to dlatego ,ze zapisalismy sie do tzw KOC czyli koordynowana opieka ciężarnej. Ciekawa jestem jak ta wizyta będzie wyglądała.

Kuba rośnie jak na drożdżach, z dnia na dzień czuje te ruchy że są bardziej jakby to powiedzić "masywne"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 04:41

kalika lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizytuje o 14, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

Dobrej nocki!

Reni@, kalika, India9, szynszyl, Pumpkin lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciężkim szoku. Od dziecka mam wyjątkowo słaby wzrok. Odkąd skończyłam 15 lat, cały czas słyszałam, że w moim przypadku w grę wchodzi tylko cesarka. Ok, cesarka ma swoje plusy i minusy, ale skoro nie ma wyjścia, to przyzwyczaiłam się do myśli, że w taki sposób urodzę i tyle.

Tymczasem wczoraj miałam wizytę u mojej okulistki, która zajmuje się moim wzrokiem od ponad 20 lat i jest uważana za prawdziwą specjalistkę w swoim zawodzie i, ku mojemu szokowi, usłyszałam, że nie widzi w moim przypadku bezwzględnych wskazań do cesarki. Fakt, mam minus 10 dioptrii w gorszym oku, ale żadnych śladów odwarstwiania się siatkówki ani innych podejrzanych zmian w dnie oka. A sama krótkowzroczność, nawet zaawansowana, nie jest obecnie uznawana za wskazanie do cesarskiego cięcia. Moja lekarka poprosiła jeszcze swojego męża, znanego profesora okulistyki, o zbadanie mnie i drugą opinię - również nie widział żadnego zwiększonego ryzyka dla mojego wzroku.

Dzisiaj miałam z kolei wizytę u mojej doktor prowadzącej. Mały obrócony główką w dół. Wygląda więc na to, że rodzę sn. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 22:13

marlon, Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, India9, szynszyl, Anoolka, Aga85 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ