Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dzisiaj mamy gorsza noc, od godziny już nie mogę spać, mąż pojechał na ryby a my lezymy i nie możemy usnąć. Wogole od wczoraj czuje jakieś takie wewnątrzne zdenerwowanie i niepokoju, nie lubię tego uczucia
Kehlana ~super wieści, na prawdę,my się dziś dowiemy czy Kuba się obrócił, bi jak nie to cc, zobaczymy.
Czy Wam też dretwieja ręce? Mnie coraz bardziej zwłaszcza w nocy i rano.
My mamy wanienke z Ikei za 18 zł, moja siostra córkę kapala w niej do 2 roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 04:57
kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
chwilka mi też drętwieją ręce z rana,ale chwilkę rozruszam i jest ok, czytałam, że to "normalne" za dużo wody w organizmie, która uciska na nerwy.
powodzenia na dzisiejszych wizytach
kehlana nie ma co całkowity obrót sprawy, szczególnie jak byłaś przekonana o ccbędzie dobrze, ostatecznie to i tak dzieciaczek wybierze jak przyjdzie na świat
Niecierpliwa porządna kasjerka
ja kupuję wanienkę z IKEI, nie mam jakichś szczególnych preferencji, a ta jest stosunkowo niewielka co akurat uznaje za plus
Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte -
nick nieaktualnykalika wrote:Ja mam Cameleo od Beaba. Chwilę zastanawiałam się nad tą składaną Stokke, ale przeczytałam kilka opinii niezbyt przychylnych i ostatecznie zdecydowałam się na Beabe. Jest śliczna i baaaardzo solidna. Wiaderko niby spoko, ale bardziej przemawia do mnie klasyczna wanienka.
Super jest ta wanienka... Jedyne co od niej odstrasza to gigantyczna cenaAle opinie faktycznie ma rewelacyjne. Sama się do niej przymierzałam ale jednak cena mnie odstraszyła.
U mnie wanienka Shnuggle (jak wiaderko) - też nie najtańsza ale kryterium wielkości było ważne.marlon lubi tę wiadomość
-
Chwilka mi ręce dretwieją zawsze jak leżę na plecach i nie mam stanika, ale to ze względu na rozmiar piersi (przed ciążą h, teraz i-j). Od kilku tygodni cierpię na zespół cieśni nadgarstka, to też na początku objawiało się zwiększonym dretwieniem, teraz jak dłonie dłużej są w bezruchu, to bolą. Podobno zdarza się dosyć często w ciąży, szczególnie osobom, którym puchną dłonie, bo jest wtedy ucisk na nerwy, po porodzie mija. Spróbuj nie wkładać dłoni pod głowę, ani pod poduszkę.
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Czy Wam też dretwieja ręce? Mnie coraz bardziej zwłaszcza w nocy i rano.
A myślałam, że coś ze mną jest nie tak i pytałam wszystkich dookoła czy to jest ok. Koszmarnie drętwieją mi dłonie, czasem same palce - po nocy, dokładnie tak jak piszesz. Czasem w nocy wstaję na sikanie i nie dość że jak zombi to jeszcze problem ze złapaniem klamki od drzwi. W środę mam wizytę więc upewnię się, czy to nic złego. Ponoć nic złego, po prostu ucisk większy jest na nerwy. -
szynszyl wrote:Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte
Kupiłam taką na guziczki, rozpinaną prawie do pępka. Chociaż pewnie i tak podwiną do góry i tyle.
szynszyl lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja już nie kupuję piwa (mężowi oczywiście) jeśli jestem przy kasie sama, bo się wstydzę po tym jak w jakimś 6 miesiącu pani mi odmówiła sprzedaży
Buahaha!!!świetne są takie sytuacje!
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:A myślałam, że coś ze mną jest nie tak i pytałam wszystkich dookoła czy to jest ok. Koszmarnie drętwieją mi dłonie, czasem same palce - po nocy, dokładnie tak jak piszesz. Czasem w nocy wstaję na sikanie i nie dość że jak zombi to jeszcze problem ze złapaniem klamki od drzwi. W środę mam wizytę więc upewnię się, czy to nic złego. Ponoć nic złego, po prostu ucisk większy jest na nerwy.
Mam to samodo tego strasznie puchną (zwłaszcza właśnie w nocy). Czy to może być od ciśnienia? Dzisiaj ns przykład zaraz po wstaniu miałam 138/84.
No i tragedia, bo nie mogę zdjąć obrączkijuż wszystkiego próbowałam!
-
Chwilka, ja też miałam problemy ze snem dzisiaj. Między 4 a 5 bezsenność, potem zasnelam i spałam do teraz. Mi czasami tez ręce cierpna, ale tak jak pisze szynszyl, to normalne. Jakoś wytrzymamy
Pumpkin, jaka piękna, obszerna fotorelacja! Dzięki:) Faktycznie ten dodatkowy materac robi dużo lepsze wrażenie. Szkoda że za taką kasę dają takiego dziada w zestawiePowiedz mi, bo mnie to nurtuje, miałaś w zestawie taka biała szmatke , coś jak poszewka ale bez otworów? Ja się od początku głowie, co to właściwie jest?
Szynszyl, do porodu mam koszule od granatovo.com. Jest specjalnie zaprojektowsna na tą okazję-luźny ale kobiecy krój nie krepujacy ruchów, po obu stronach głębokie rozpiecia na napy i dodatkowo magnes, co daje łatwy dostęp do piersi i brzucha przy kangurowaniu a potem przy karmieniu. Z tyłu na całej długości są napy przez co łatwo ją zfjsc a np. Podczas znieczulenia zewnatrzoponowego nie trzeba siedzieć na golasa tylko rozpinasz odpowiedni frsgment. Po porodzie może być sukuenka/piżama przy kp. Dla mnie super wynalazek. Na pozniej mam 2 koszule nocne rozpinane głęboko z przodu z myślą o kp.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Pumpkin wrote:Super jest ta wanienka... Jedyne co od niej odstrasza to gigantyczna cena
Ale opinie faktycznie ma rewelacyjne. Sama się do niej przymierzałam ale jednak cena mnie odstraszyła.
U mnie wanienka Shnuggle (jak wiaderko) - też nie najtańsza ale kryterium wielkości było ważne.Pumpkin, Chwilka84, marlon lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Mam to samo
do tego strasznie puchną (zwłaszcza właśnie w nocy). Czy to może być od ciśnienia? Dzisiaj ns przykład zaraz po wstaniu miałam 138/84.
No i tragedia, bo nie mogę zdjąć obrączkijuż wszystkiego próbowałam!
Ciśnienie to mi się nie wydaje - ja mam 115/68 dzisiaj i zazwyczaj w tych granicach mam.
Myślę, że jak Szynszyl pisała - woda zatrzymana w organizmie i ucisk na nerw. Mi zatrzymuje się mocno, jestem podpuchnięta od kilku tygodni więc stawiam na to.
Co do pierścionka, to jeśli nie boli palec i nie sinieje to zostaw - przestaniesz się denerwować i z nim "walczyć" to opuchlizna powinna lekko odpuścić. Plus kąpiel w chłodnej/zimnej wodzie. I po godzince spróbuj zdjąć na spokojnie. -
nick nieaktualnykalika wrote:Pumpkin, jaka piękna, obszerna fotorelacja! Dzięki:) Faktycznie ten dodatkowy materac robi dużo lepsze wrażenie. Szkoda że za taką kasę dają takiego dziada w zestawie
Powiedz mi, bo mnie to nurtuje, miałaś w zestawie taka biała szmatke , coś jak poszewka ale bez otworów? Ja się od początku głowie, co to właściwie jest?
Hm... ale taka długa jak materac? Bo jak tak, to nie, nie miałam. Mam z materiału jak obszycie kosza, w kształcie materaca ale długość pół materaca. Domyślam się że to pod tyłek / główkę?Oj bo to instrukcje powinni dołączać
-
nick nieaktualnykalika wrote:Wiem, cena jest mało rozsądna, ale ze mi się bardzo podobała, to kupiłam ją na początku ciazy, gdy takie szaleństwa jeszcze uchodzily płazem ;p
No to fakt, pierwsze zakupy to zawsze z przymrużeniem okaMogłam w sumie zrobić tak samo, haha
W ogóle Beaba bardzo mi przypadła do gustu. Ceny to mają zaporowe niestety...
Zastanawiam się nad organizerem do pieluch, akcesoriów, kremików itd: http://www.calydlamamy.pl/akcesoria-pielegnacyjne/2808-organizer-na-pieluszki-i-akcesoria-beaba-mineral.html
Co mamy myślą o takich gadżetach? Przydaje się czy nie? Bo jednak mam problem z miejscem w mieszkaniu, córa będzie przewijana i kąpana w innym miejscu niż będą trzymane akcesoria, kosmetyki i pieluchy. Więc pomyślałam, że tu w jednym miejscu wszystko i z rączką do przenoszenia w sam raz. -
kalika ciekawa ta koszula ^^
dziękuję dziewczyny za opinie, bo się tak zastanawiałam, czy jak podciągną tą koszulę to będę tak leżeć jak golas
Niecierpliwa myślę, że z ciśnieniem to mam mało wspólnego, bo ja np mam niskie, a też tak się dzieje.
dzisiaj rano jak się obudziłam to naszła mnie straszna myśl, że jak mi wody odejdą w nocy to zmoczę łóżko ;/ chyba położę sobie zapobiegawczo już podkład.