X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mamy gorsza noc, od godziny już nie mogę spać, mąż pojechał na ryby a my lezymy i nie możemy usnąć. Wogole od wczoraj czuje jakieś takie wewnątrzne zdenerwowanie i niepokoju, nie lubię tego uczucia
    Kehlana ~super wieści, na prawdę,my się dziś dowiemy czy Kuba się obrócił, bi jak nie to cc, zobaczymy.
    Czy Wam też dretwieja ręce? Mnie coraz bardziej zwłaszcza w nocy i rano.
    My mamy wanienke z Ikei za 18 zł, moja siostra córkę kapala w niej do 2 roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 04:57

kehlana_miyu, marlon lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie niecierpliwie na dzisiejsza wizyte, dowiem sie co i jak i jak maly ..no i o formie porodu..kurde stres jakis mam ;!!:(

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wanienkę z Ikei :)

Sarcia, Chwilka, powodzenia na wizycie!

Chwilka84, sarcia123, marlon lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Chętnie. Jak znajdziesz chwilę, to będę wdzięczna :)

Załączam tu, bo może komuś jeszcze się przyda takie porównanie:

rb9kiu.jpg

10d60pt.jpg

2earva1.jpg

23rjxwx.jpg

2pze3iq.jpg

2iurns3.jpg

Metka od tego dokupionego:
    2h6bx3q.jpg

Metka od tego z zestawu:
    16gzz3b.jpg

kalika, marlon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Wrzesień zaczęłam od snu z nagłą cc. Obudziłam się wystraszona i upocona.
    Masakra!!

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilka mi też drętwieją ręce z rana,ale chwilkę rozruszam i jest ok, czytałam, że to "normalne" za dużo wody w organizmie, która uciska na nerwy.

powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

kehlana nie ma co całkowity obrót sprawy, szczególnie jak byłaś przekonana o cc :) będzie dobrze, ostatecznie to i tak dzieciaczek wybierze jak przyjdzie na świat :)

Niecierpliwa porządna kasjerka XD

ja kupuję wanienkę z IKEI, nie mam jakichś szczególnych preferencji, a ta jest stosunkowo niewielka co akurat uznaje za plus :)

Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ja mam Cameleo od Beaba. Chwilę zastanawiałam się nad tą składaną Stokke, ale przeczytałam kilka opinii niezbyt przychylnych i ostatecznie zdecydowałam się na Beabe. Jest śliczna i baaaardzo solidna. Wiaderko niby spoko, ale bardziej przemawia do mnie klasyczna wanienka.

Super jest ta wanienka... Jedyne co od niej odstrasza to gigantyczna cena :/ Ale opinie faktycznie ma rewelacyjne. Sama się do niej przymierzałam ale jednak cena mnie odstraszyła.
    U mnie wanienka Shnuggle (jak wiaderko) - też nie najtańsza ale kryterium wielkości było ważne.

marlon lubi tę wiadomość

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mi ręce dretwieją zawsze jak leżę na plecach i nie mam stanika, ale to ze względu na rozmiar piersi (przed ciążą h, teraz i-j). Od kilku tygodni cierpię na zespół cieśni nadgarstka, to też na początku objawiało się zwiększonym dretwieniem, teraz jak dłonie dłużej są w bezruchu, to bolą. Podobno zdarza się dosyć często w ciąży, szczególnie osobom, którym puchną dłonie, bo jest wtedy ucisk na nerwy, po porodzie mija. Spróbuj nie wkładać dłoni pod głowę, ani pod poduszkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Czy Wam też dretwieja ręce? Mnie coraz bardziej zwłaszcza w nocy i rano.

A myślałam, że coś ze mną jest nie tak i pytałam wszystkich dookoła czy to jest ok. Koszmarnie drętwieją mi dłonie, czasem same palce - po nocy, dokładnie tak jak piszesz. Czasem w nocy wstaję na sikanie i nie dość że jak zombi to jeszcze problem ze złapaniem klamki od drzwi. W środę mam wizytę więc upewnię się, czy to nic złego. Ponoć nic złego, po prostu ucisk większy jest na nerwy.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte :)

Kupiłam taką na guziczki, rozpinaną prawie do pępka. Chociaż pewnie i tak podwiną do góry i tyle.

szynszyl lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja już nie kupuję piwa (mężowi oczywiście) jeśli jestem przy kasie sama, bo się wstydzę po tym jak w jakimś 6 miesiącu pani mi odmówiła sprzedaży :-P

Buahaha!!! :D :D świetne są takie sytuacje!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A myślałam, że coś ze mną jest nie tak i pytałam wszystkich dookoła czy to jest ok. Koszmarnie drętwieją mi dłonie, czasem same palce - po nocy, dokładnie tak jak piszesz. Czasem w nocy wstaję na sikanie i nie dość że jak zombi to jeszcze problem ze złapaniem klamki od drzwi. W środę mam wizytę więc upewnię się, czy to nic złego. Ponoć nic złego, po prostu ucisk większy jest na nerwy.

Mam to samo :-/ do tego strasznie puchną (zwłaszcza właśnie w nocy). Czy to może być od ciśnienia? Dzisiaj ns przykład zaraz po wstaniu miałam 138/84.

No i tragedia, bo nie mogę zdjąć obrączki :-/ już wszystkiego próbowałam!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ciśnienie ranne 141/86, a cukier na czczo 101 :(

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja mam do porodu koszulę rozpinaną na środku do brzuszka. Całej rozpinanej niestety nie znalazłam, a byłaby może najwygodniejsza. Jaka by nie była można ją zawsze podwinąć do góry, a położne przykrywają dół ;)

szynszyl lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ja też miałam problemy ze snem dzisiaj. Między 4 a 5 bezsenność, potem zasnelam i spałam do teraz. Mi czasami tez ręce cierpna, ale tak jak pisze szynszyl, to normalne. Jakoś wytrzymamy ;)

Pumpkin, jaka piękna, obszerna fotorelacja! Dzięki:) Faktycznie ten dodatkowy materac robi dużo lepsze wrażenie. Szkoda że za taką kasę dają takiego dziada w zestawie :/ Powiedz mi, bo mnie to nurtuje, miałaś w zestawie taka biała szmatke , coś jak poszewka ale bez otworów? Ja się od początku głowie, co to właściwie jest? ;)

Szynszyl, do porodu mam koszule od granatovo.com. Jest specjalnie zaprojektowsna na tą okazję-luźny ale kobiecy krój nie krepujacy ruchów, po obu stronach głębokie rozpiecia na napy i dodatkowo magnes, co daje łatwy dostęp do piersi i brzucha przy kangurowaniu a potem przy karmieniu. Z tyłu na całej długości są napy przez co łatwo ją zfjsc a np. Podczas znieczulenia zewnatrzoponowego nie trzeba siedzieć na golasa tylko rozpinasz odpowiedni frsgment. Po porodzie może być sukuenka/piżama przy kp. Dla mnie super wynalazek. Na pozniej mam 2 koszule nocne rozpinane głęboko z przodu z myślą o kp.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Super jest ta wanienka... Jedyne co od niej odstrasza to gigantyczna cena :/ Ale opinie faktycznie ma rewelacyjne. Sama się do niej przymierzałam ale jednak cena mnie odstraszyła.
    U mnie wanienka Shnuggle (jak wiaderko) - też nie najtańsza ale kryterium wielkości było ważne.
    Wiem, cena jest mało rozsądna, ale ze mi się bardzo podobała, to kupiłam ją na początku ciazy, gdy takie szaleństwa jeszcze uchodzily płazem ;p

Pumpkin, Chwilka84, marlon lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mam to samo :-/ do tego strasznie puchną (zwłaszcza właśnie w nocy). Czy to może być od ciśnienia? Dzisiaj ns przykład zaraz po wstaniu miałam 138/84.

No i tragedia, bo nie mogę zdjąć obrączki :-/ już wszystkiego próbowałam!

Ciśnienie to mi się nie wydaje - ja mam 115/68 dzisiaj i zazwyczaj w tych granicach mam.
    Myślę, że jak Szynszyl pisała - woda zatrzymana w organizmie i ucisk na nerw. Mi zatrzymuje się mocno, jestem podpuchnięta od kilku tygodni więc stawiam na to.

Co do pierścionka, to jeśli nie boli palec i nie sinieje to zostaw - przestaniesz się denerwować i z nim "walczyć" to opuchlizna powinna lekko odpuścić. Plus kąpiel w chłodnej/zimnej wodzie. I po godzince spróbuj zdjąć na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Pumpkin, jaka piękna, obszerna fotorelacja! Dzięki:) Faktycznie ten dodatkowy materac robi dużo lepsze wrażenie. Szkoda że za taką kasę dają takiego dziada w zestawie :/ Powiedz mi, bo mnie to nurtuje, miałaś w zestawie taka biała szmatke , coś jak poszewka ale bez otworów? Ja się od początku głowie, co to właściwie jest? ;)

Hm... ale taka długa jak materac? Bo jak tak, to nie, nie miałam. Mam z materiału jak obszycie kosza, w kształcie materaca ale długość pół materaca. Domyślam się że to pod tyłek / główkę? ;) Oj bo to instrukcje powinni dołączać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Wiem, cena jest mało rozsądna, ale ze mi się bardzo podobała, to kupiłam ją na początku ciazy, gdy takie szaleństwa jeszcze uchodzily płazem ;p

No to fakt, pierwsze zakupy to zawsze z przymrużeniem oka ;) Mogłam w sumie zrobić tak samo, haha :)

W ogóle Beaba bardzo mi przypadła do gustu. Ceny to mają zaporowe niestety...
    Zastanawiam się nad organizerem do pieluch, akcesoriów, kremików itd: http://www.calydlamamy.pl/akcesoria-pielegnacyjne/2808-organizer-na-pieluszki-i-akcesoria-beaba-mineral.html

Co mamy myślą o takich gadżetach? Przydaje się czy nie? Bo jednak mam problem z miejscem w mieszkaniu, córa będzie przewijana i kąpana w innym miejscu niż będą trzymane akcesoria, kosmetyki i pieluchy. Więc pomyślałam, że tu w jednym miejscu wszystko i z rączką do przenoszenia w sam raz.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika ciekawa ta koszula ^^
    dziękuję dziewczyny za opinie, bo się tak zastanawiałam, czy jak podciągną tą koszulę to będę tak leżeć jak golas XD

Niecierpliwa myślę, że z ciśnieniem to mam mało wspólnego, bo ja np mam niskie, a też tak się dzieje.

dzisiaj rano jak się obudziłam to naszła mnie straszna myśl, że jak mi wody odejdą w nocy to zmoczę łóżko ;/ chyba położę sobie zapobiegawczo już podkład.

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ