X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis noc tragiczna. Mój synek tak sie chyba przejął tym przedszkolem że budził się średnio 2 razy w ciagu godziny przeważnie z płaczem. Mam nadzieje ze będzie zadowolony po dzisiejszym dniu i prześpi noc normalnie

My mieliśmy i mamy najzwyklejszą wanienkę TEGA 102 CM. Synek długo się w niej kąpał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:41

marlon, andzia821 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie tez dzis noc tragiczna. Mój synek tak sie chyba przejął tym przedszkolem że budził się średnio 2 razy w ciagu godziny przeważnie z płaczem. Mam nadzieje ze będzie zadowolony po dzisiejszym dniu i prześpi noc normalnie

My mieliśmy i mamy najzwyklejszą wanienkę TEGA 102 CM. Synek długo się w niej kąpał
    My też mamy taką wanienkę, mój synek do dzisiaj się w niej czasami kąpie, bo mamy prysznic.

Reni@, marlon lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży kupiłam synkowi wanienkę flexi - składaną
    https://www.google.pl/search?q=wanienka+flexi&client=firefox-b-ab&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjE75rq1u3OAhULWywKHZnABhkQsAQILg&biw=1600&bih=760
    i stwierdzam, że to był zupełnie niepotrzebny wydatek. Używaliśmy jej ze 2 miesiące i później i tak musieliśmy kupić dużą.

Co do ogranizera na kosmetyki to może się przydać właśnie w takiej sytuacji, jak ktoś kosmetyki trzyma gdzie indziej, a pielęgnuje gdzie indziej. Dobre rozwiązanie z tą rączką.
    My przewijak będziemy mieli w łazience, więc wszystko i tak będę miała pod ręką.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamagama.pl/prince-lionheart-modulowy-organizer-na-pieluchy-i-akcesoria-do-przewijania.html

Ja kupiłam taki organizer

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Dziewczyny,
    na jakie wanienki się zdecydowałyście?
    Czy któraś z Was używała stokke?
    Czy może wiaderko?

Poradźcie coś, proszę, bo to juz ostatnia rzecz i mam mętlik w głowie (oby tylko mieć takie problemy) :)
    Ja mam wiaderko od wczoraj, moje 2 koleżanki korzystały i powiedziały, że muszę je mieć i zrobiły mi prezent. No i do tego mam leżaczek do wanny Anglecare i nie będę miała wanienki:)

marlon lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte :)
    Ja mam zamiar przesiedziec w wannie duzo czasu, a jak juz z niej wyjde i jeszcze bedzie czas na ubieranie to kupilam sobie taka jednorazowa na allegro: http://allegro.pl/jednorazowa-koszula-do-porodu-karmienia-s-m-i6243074332.html

Piekna nie jest i mimo, ze zamowilam S to jedt moim zdaniem gigantyczna, ale traktuje to jako cos czego z sali porodowej i tak nie zabieram, nie bedzie mi zal jak sie pobrudzi, podrze, czy cokolwiek innego z nią stanie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    http://www.mamagama.pl/prince-lionheart-modulowy-organizer-na-pieluchy-i-akcesoria-do-przewijania.html

Ja kupiłam taki organizer

No właśnie na niego też patrzyłam. Skoro masz to powiedz - z czego on jest zrobiony - plastikowy? Czy po połączeniu elementów da się podnieść? Bo zastanawiałam się, czy jak będę go przenosić to czy się nie rozpadnie w powietrzu.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy 35 tydzien i witamy WRZESIEŃ! :) ciekawe ile z nas sie rozpakuje :) aaaaaa :)

Reni@, Pumpkin, kehlana_miyu, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Sylwia91, marlon, kasia_1988, Limerikowo, Kasik2, Chwilka84, Evelle, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat dzisiejsza noc należała do jednych z lepszych - pobudka na toaletę dopiero po 5, więc pierwszy raz od dawien dawna nie zmierzałam do niej na rzęsach :) No, ale że za pięknie też być nie może, to kilka godzin później, tuż przed opuszczeniem ciepłego łóżka przytuliłam się do klatki piersiowej męża. Fakt faktem poczułam jakiś nieprzyjemny ucisk w prawej piersi, ale nie sądziłam, że lada moment zobaczę tłustą plamę zabarwioną krwią na koszulce nocnej, tuż na wysokości brodawki. Co prawda pierwsze krople siary zauważyłam u siebie już kilka tygodni temu, ale jeszcze nigdy żaden wyciek nie przybrał takiej barwy. Przeraziłam się nie na żarty. Pytanie więc z mojej strony, czy którejkolwiek z Was przydarzyło się kiedyś coś podobnego? Wujek Google podpowiedział mi co prawda, że takie rzeczy się zdarzają w przypadku nadmiernego ucisku piersi, bądź szybkiego wzrostu kanalików/naczynek w piersiach, przygotowujących się do karmienia, ale może któraś z Was spotkała się z takim zjawiskiem i jest w stanie powiedzieć coś więcej na ten temat.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś mamuśki :)

klz9upjyjtca1iud.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja mam zamiar przesiedziec w wannie duzo czasu, a jak juz z niej wyjde i jeszcze bedzie czas na ubieranie to kupilam sobie taka jednorazowa na allegro: http://allegro.pl/jednorazowa-koszula-do-porodu-karmienia-s-m-i6243074332.html

Piekna nie jest i mimo, ze zamowilam S to jedt moim zdaniem gigantyczna, ale traktuje to jako cos czego z sali porodowej i tak nie zabieram, nie bedzie mi zal jak sie pobrudzi, podrze, czy cokolwiek innego z nią stanie
    Ja zamówilam jakieś zwykłe na allegro dwie i na pewno nie zagoszczą u mnie w szafie na stałe. Na poprzednią porodową też patrzeć nie mogłam, bo mi przypominała wszystko... więc moje jak najbardziej do wyrzucenia po przygodzie ze szpitalem

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Witamy 35 tydzien i witamy WRZESIEŃ! :) ciekawe ile z nas sie rozpakuje :) aaaaaa :)
    Uświadomiłaś mi ogrom sytuacji :-)
    Przeraża mnie to.....
    Strasznie szybko zleciało....

marlon, lu.iza lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Ja sie strasznie cieszę bo udało mi sie dotrwać do bezpiecznego terminu :) Nie mogłam się doczekać września. Teraz nareszcie zamierzam się cieszyć ta ciążą :D

India9, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, marlon, lu.iza, aneta93 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    U mnie akurat dzisiejsza noc należała do jednych z lepszych - pobudka na toaletę dopiero po 5, więc pierwszy raz od dawien dawna nie zmierzałam do niej na rzęsach :) No, ale że za pięknie też być nie może, to kilka godzin później, tuż przed opuszczeniem ciepłego łóżka przytuliłam się do klatki piersiowej męża. Fakt faktem poczułam jakiś nieprzyjemny ucisk w prawej piersi, ale nie sądziłam, że lada moment zobaczę tłustą plamę zabarwioną krwią na koszulce nocnej, tuż na wysokości brodawki. Co prawda pierwsze krople siary zauważyłam u siebie już kilka tygodni temu, ale jeszcze nigdy żaden wyciek nie przybrał takiej barwy. Przeraziłam się nie na żarty. Pytanie więc z mojej strony, czy którejkolwiek z Was przydarzyło się kiedyś coś podobnego? Wujek Google podpowiedział mi co prawda, że takie rzeczy się zdarzają w przypadku nadmiernego ucisku piersi, bądź szybkiego wzrostu kanalików/naczynek w piersiach, przygotowujących się do karmienia, ale może któraś z Was spotkała się z takim zjawiskiem i jest w stanie powiedzieć coś więcej na ten temat.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś mamuśki :)
    Sunshine, ja nigdy nie miałam siary podbarwionej krwią, więc nie mogę pomóc, ale często czuję nieprzyjemne kłucie jak dużo siary wypływa akturat.

Wiecie, pisałam wczoraj, że Adrianna zmieniła stronę brzucha i coś mnie pobolewa jak kopie. Wczoraj po południu jak zaczęła się intensywniej ruszać to tak mnie kilka ray coś zabolało, że się popłakałam z bólu. Jakby ktoś mi Kubę Rozpruwacza zaszył w brzuchu... Nie wiem co mnie tak tam boli, ale potem dostałam bolących skurczy co 15 min. i te skurcze najbardziej czułam właśnie w tym bolącym miejscu (jajnik?? czy co? nie wiem co tam jest)
    Czy któraś z Was doświadczyła w ciąży mocnego bólu podczas ruchu dziecka?????
    Chyba nic groźnego skoro od rana nic mnie nie boli...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w pierwszym dniu wolnego :) Do końca września jest plan wszystko przygotować i kupić a potem tylko czekać na spokojnie :) Jutro prenatalne ciekawa jestem co tam u Kuby. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ciekawa jestem, która się pierwsza rozpakuje we wrześniu. Miłego dnia.

Pumpkin, India9, Blu, Rutelka, marlon, szynszyl, kehlana_miyu, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się jakie są normy TSH w trzecim trymestrze ciąży? Widzę w internecie mega rozbieżności.

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Sunshine, ja nigdy nie miałam siary podbarwionej krwią, więc nie mogę pomóc, ale często czuję nieprzyjemne kłucie jak dużo siary wypływa akturat.

Wiecie, pisałam wczoraj, że Adrianna zmieniła stronę brzucha i coś mnie pobolewa jak kopie. Wczoraj po południu jak zaczęła się intensywniej ruszać to tak mnie kilka ray coś zabolało, że się popłakałam z bólu. Jakby ktoś mi Kubę Rozpruwacza zaszył w brzuchu... Nie wiem co mnie tak tam boli, ale potem dostałam bolących skurczy co 15 min. i te skurcze najbardziej czułam właśnie w tym bolącym miejscu (jajnik?? czy co? nie wiem co tam jest)
    Czy któraś z Was doświadczyła w ciąży mocnego bólu podczas ruchu dziecka?????
    Chyba nic groźnego skoro od rana nic mnie nie boli...

Ja odczuwam teraz co jakis czas takie bolesne ruchy. Najczęściej właśnie gdzieś w okolicach jajników albo wątroby. Staram się wtedy popukać w brzuch, żeby Mały zmienił pozycję.

Sunshine, ja też nigdy tak nie miałam! A siarę mam mniej więcej od 20 tygodnia. Jesteś pewna, że nie chcesz tego skonsultować z lekarzem? Żeby Ci się jakiś stan zapalny nie zrobił!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ja mam Cameleo od Beaba. Chwilę zastanawiałam się nad tą składaną Stokke, ale przeczytałam kilka opinii niezbyt przychylnych i ostatecznie zdecydowałam się na Beabe. Jest śliczna i baaaardzo solidna. Wiaderko niby spoko, ale bardziej przemawia do mnie klasyczna wanienka.

oooo ja mam taki przewijak,
    a wanienka ze stojakiem czy solo?

:)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Szynszyl ja mam do porodu koszulę rozpinaną na środku do brzuszka. Całej rozpinanej niestety nie znalazłam, a byłaby może najwygodniejsza. Jaka by nie była można ją zawsze podwinąć do góry, a położne przykrywają dół ;)

W triumphie są koszule 100% bawełny całe rozpinane :)
    http://pl.triumph.com/koszula-nocna/timeless-cotton/10163846.html?cgid=6000000#!color%3D1229_Pearl%26size%3D0038

Blu lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Dziewczyny jakie wdzianko macie na poród? brakuje mi takiej koszuli i nie wiem czy cała rozpinana czy na ramkach czy z takimi zatrzaskami po bokach? bo tak się zastanawiam jak to jest z położeniem dzieciaczka na brzuszku/piersi, żeby było na tyle odsłonięte :)

Ja mam koszulę rozpinaną do pępka z długim rękawem.
    Moja siostra w niej rodziła 16 lat temu. Więc będzie symbolicznie. ;)

Mam w wytycznych, że powinnam mieć 3 koszule do szpitala przy porodzie naturalnym i 4 przy cc.

szynszyl lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Chwilka mi ręce dretwieją zawsze jak leżę na plecach i nie mam stanika, ale to ze względu na rozmiar piersi (przed ciążą h, teraz i-j). Od kilku tygodni cierpię na zespół cieśni nadgarstka, to też na początku objawiało się zwiększonym dretwieniem, teraz jak dłonie dłużej są w bezruchu, to bolą. Podobno zdarza się dosyć często w ciąży, szczególnie osobom, którym puchną dłonie, bo jest wtedy ucisk na nerwy, po porodzie mija. Spróbuj nie wkładać dłoni pod głowę, ani pod poduszkę.

KKasiaKK tak czytam i mam pytanie. Może chcesz odkupić ode mnie biustonosz do karmienia? Kupiłam w czerwcu na pieknamama.pl o ten: http://pieknamama.pl/biustonosz-mama-klasyczny-ext-czarny-75b.html kolor czarny, rozmiar 90H. Zgodnie z ich rozmiarówką się mierzyłam i niestety jest o wiele za duży. Następnie kupiłam 90E i jest prawie dobry, ale lepszy byłby 85D podejrzewam mimo, że mam ok 118cm w biuście.
    No więc mam do sprzedania ten biustonosz czarny w rozmiarze 90E. Kupiłam go za 61 zł z przesyłką. Mogę sprzedać za połowę. Chcesz? Nosiłam go ze 2 dni, po czym wyprałam i leży. Jest stanowczo za duży.

Fakturę mogę dołączyć, bo mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:47

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ