X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam gin tez mowil, ze jak sie ma cukrzyce ciazowa to powinno sie rodzic w klinice, czyli w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci? Wlasnie doczytalam taka informacje na fb, coraz wiecej o cukrzycy sie dowiaduje im blizej konca ciazy...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wreszcie spędziłam mój ostatni dzień w pracy :) Woooooooooooolnoooooość!!!! :D

A tak serio nie mogę uwierzyć, że nie pojawię się w biurze przez rok 0_0

diewuszka86, Jola1985, Blu, Reni@, Chwilka84, szynszyl, Sylwia_i_Niki, Rutelka, marlon, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, Pumpkin, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Czy Wam gin tez mowil, ze jak sie ma cukrzyce ciazowa to powinno sie rodzic w klinice, czyli w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci? Wlasnie doczytalam taka informacje na fb, coraz wiecej o cukrzycy sie dowiaduje im blizej konca ciazy...
    Nie wiedziałam. Ja i tak będę rodzić w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu, który ma właśnie III stopień referencyjności.

Anieńka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja dzisiaj wreszcie spędziłam mój ostatni dzień w pracy :) Woooooooooooolnoooooość!!!! :D

Podziwiam, ze tyle wytrzymalas

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ja na wolnym od wczoraj, ale jeszcze dziś byłam w pracy z L4 i coś tam musiałam pomóc mojej zastępczyni więc tak jakby też byłam w pracy. Ale od poniedziałku już naprawdę siedzę w domu. I też sobie tego nie wyobrażam :P

kehlana_miyu, Reni@, Rutelka, marlon lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    jestem po wizycie maluszek waży 2600 g :) nadal główką do dołu . lekarz pobrał posiew i mi powiedział, że co 10 pacjentka ma dodatni wynik i żeby się nie przejmować jakby co. ale nie dał mi skierowania na badania do powtórzenia. i szyjka już się zaczęła skracać.

pytałam o wiesiołka i stwierdził, że on nie zna cudownych właściwości wiesiołka na szyjkę :D ale jak chce brać to na pewno nie zaszkodzi :)

mówiłam o bólach miesiączkowych i powiedział, że to skurcze się zaczynają. a dzisiaj na potęgę boli mnie pod żebrem ;/ i boli mnie coś w pośladku, ma któraś z Was tak??

ja mam hippa ten z pompką i taki bez, zobaczymy, który lepszy.

dziewczyny na pewno starsze dzieciaczki świetnie będą sobie radziły w przedszkolu :) Dużo podwójnych nowości u Was będzie w najbliższych miesiącach :)

kehlana_miyu, Reni@, lu.iza, diewuszka86, Rutelka, marlon, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Pumpkin, kalika, Sunshine89 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka86 widać apetyt maluszkowi dopisuje :) super zdjęcie i niech dalej ładnie rośnie!

Dziewczyny długo wytrzymałyściew pracujac. Mi w październiku zacznie się 3 rok w domu... I myślę, że ostatni bo juz mi się tęskni za człowiekami :D

Szynszyl gratuluję dobrych wieści. Mam czasem taki ból, jakby porażenie od pośladka, które promieniuje do nogi. Nie wiem za bardzo co to jest, często trzyma cały dzień, a na następny juz nie boli ;)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka, piękne zdjęcie i piękny synuś:)

oglądamy chyba po raz 20 "Czule słówka" i jak zawsze zalewam się łzami:P

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już po prenatalnych :) Z małym wszystko w jak najlepszym porządku. Waży już 1955 gramów (31+2) i nadal jest ułożony główkowo, oby już tak został. Wszystkie narządy wewnętrzne ok, serduszko bije jak dzwon. Udało się lekarzowi zrobić zdjęcie twarzy. Poniżej próba załadowania. Pyzaty na maxa :D

http://www.fotosik.pl/zdjecie/5f1223e337bf1513

Super, że wszystko dobrze. Mały piękny. :) Zazdroszczę takich pięknych zdjęć. Ja chodzę na NFZ i u mnie nie ma. Buuu.

diewuszka86, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl gratuluję dobrych wieści. Duży ten Twój maluszek, ale chyba już wszystkie nasze maluszki są duże, taki czas. :)

Ja też mam bóle miesiączkowe ostatnio. Czyli powoli się zaczyna.
    Mnie też boli mocno pod żebrami, szczególnie z prawej strony, ale mnie boli non stop od czerwca i ginekolożka moja mówiła, że to normalne. Pośladki mnie nie bolą, ale za to kość ogonowa często boli, ale to chyba dlatego, że ostatnio zrobiłam się znacznie mniej ruchliwa, albo leżę, albo siedzę, więc kość obciążona mocniej pewnie.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko już niedługo będziesz mogła synka oglądać na żywo, codziennie, ile będziesz chciała :)
    Poza tym Twoje zdjęcie w podpisie jest naprawdę urocze :)

Rutelka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za opinie dot. kosmetyków. Kupuję Hipp'a z pompka :)

Rutelka, KKasiaKK, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Ja jeszcze miesiąc pracuje, ale tylko 5-6 godzin dziennie i staram się cztery dni w tygodniu.

• Kai Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, ile waży Borysek? Bo my chyba mamy termin na ten sam dzień...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Poprzednia słodka ciąża i ta również zakończy się właśnie w szpitalu klinicznym, tam też chodzę do diabetologa.
    Koleżanka kiedyś pojechała z akcją pogodowa do innego, bo tam bardzo chciała rodzić i dopiero po porodzie się przyznała do cukrzycy. Nieźle ją tam opieprzyli...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Kkkaaarrr, ile waży Borysek? Bo my chyba mamy termin na ten sam dzień...
    We wtorek (32+6) doktorek go wymierzył na 2054, glowa byla na 35tc, brzuszek na 33tc, a nogi na 31tc. Przez te krotkie nozki waga niska, ale mam się nie martwić, bo podobno spokojnie różnice zaczną się teraz wyrównywac

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Ja jeszcze miesiąc pracuje, ale tylko 5-6 godzin dziennie i staram się cztery dni w tygodniu.

Ja będę jeszcze zdalnie kończyć z domu parę rzeczy i pewnie nie obędzie się bez telefonów z pracy z pytaniami, no ale zupełnie inaczej pracuje się okazjonalnie w piżamie z własnej kanapy niż siedzi w biurze po 8h :)

KKasiaKK, mizzelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Poprzednia słodka ciąża i ta również zakończy się właśnie w szpitalu klinicznym, tam też chodzę do diabetologa.
    Koleżanka kiedyś pojechała z akcją pogodowa do innego, bo tam bardzo chciała rodzić i dopiero po porodzie się przyznała do cukrzycy. Nieźle ją tam opieprzyli...
    A masz insuline?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    TAk z ciekawości, czym różni się prowadzenie takiego porodu w słodkiej ciąży od tej bez cukrzycy? Czy moga być jakies komplikacje, albo coś się podaje/mierzy matce albo dziecku? Zastanawiam się skąd ten wymóg...
    Muszę dopytać dokładnie mojego gina o sposób "specjalnego" postępowania, ale wizytę mam dopiero 12 września.
    Może podpytam się szybciej mojej diabetolog w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 08:27

ex2bwn15260327bu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam nic o tym wymogu. A jak się nie ma insuliny to też?
    Kkkaaarrr, mój jest jeszcze mniejszy. W środę (33+0) wymierzony na 1913g.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ