X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Szynszyl gratuluję dobrych wieści. Duży ten Twój maluszek, ale chyba już wszystkie nasze maluszki są duże, taki czas. :)
    nasze dzieciaczki są już takie realne, aż nie wiem gdzie się mieszczą w brzuszkach. super, że rosną oby nie za duże :)
    mój jest leciutko poniżej 50 centyla, chyba bym chciała, żeby lekko przystopowała z rośnięciem tak ok 3 kg :D

oj dziewczyny nie wiem jak tak długo pracowałyście, ale super, że już zasłużony odpoczynek :)

u mnie w mieście też jest tak, że jak się ma cukrzycę to rodzi się praktycznie w jednym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 09:18

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na spanie pomaga krąg pologowy. Ratuje moje biodra i kości ( przeróbka swojej roboty z poduszki na odlezyny. Wycięty okrąg i obszyty)

Jestem dalej w szpitalu. Dopierio po 2 kroplówki ch z magnezem ogarnęli całkiem temat. Skurcze nie ma ale ktg mocno idealne nie jest ale spoko.
    Brzuch nie twardnieje. Zwiększyli mi lutke z 1 tab jak miałam wcześniej na dwie i mam magnez w tabletce jakiś.

Są dwie wersje dostałam sterydy na Płuca i może nie bd wstrzymując... i bd poród.

Albo bd czekać. Zobaczymy. Narazie czekamy i ciągle badają; )

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Diewuszka86 widać apetyt maluszkowi dopisuje :) super zdjęcie i niech dalej ładnie rośnie!

Dziewczyny długo wytrzymałyściew pracujac. Mi w październiku zacznie się 3 rok w domu... I myślę, że ostatni bo juz mi się tęskni za człowiekami :D

Szynszyl gratuluję dobrych wieści. Mam czasem taki ból, jakby porażenie od pośladka, które promieniuje do nogi. Nie wiem za bardzo co to jest, często trzyma cały dzień, a na następny juz nie boli ;)
    Maleństwo naciska na nerwy. Ja miałem rwe kulszowa z córką to 2 tyg ból trzymał. :/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy nie miałam insuliny, teraz mam i to spora dawkę. Ostatnio diabetolog powiedziała mi, że około 37-38 tygodnia spada zapotrzebowanie na insulinę i cukry powinny być niższe.
    Poprzedni poród właściwie niczym sie chyba nie różnił od zwykłego. Cukry przed porodem miałam idealne, sam poród trwał 13 h, w międzyczasie mierzyłem cukier i miałam glukozę podana w ktoplowce, o ile dobrze pamietam. Po urodzeniu córka miała tez badany cukier chyba kilka razy, no i ja rownież. Tak dokładnie już nie pamietam, bo to było 11 lat temu.
    Nie wiem jak będzie teraz w związku z tym, że mam insulinę, ale z całą pewnością mam sie stawić minimum tydzień przed terminem w szpitalu i z tego co wiem, to zawsze trzeba sie zgłosić pare dni przed. Pewnie żeby w razie czego zdążyli ustawić dobrze cukry.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko juz złożone i zaraz przywożą fotel (cudownie ze wlasnie dzis ) :D
    Juz bedzie w końcu jak w pokoiku dla niemowlaczka.
    A do tego dzis zjem kebaba :) (i w dupie mam dzis cukry ) :) hihi :p

KKasiaKK, Jutysia, szynszyl, Evelle, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Kasia!, kalika, Blu, Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Łóżeczko juz złożone i zaraz przywożą fotel (cudownie ze wlasnie dzis ) :D
    Juz bedzie w końcu jak w pokoiku dla niemowlaczka.
    A do tego dzis zjem kebaba :) (i w dupie mam dzis cukry ) :) hihi :p

Też mam już fotel i ciągle na nim siadam i patrzę na te mebelki, jeszcze nic nie jest poukładane i wózek w pokoju, ale i tak uwielbiam tu siedzieć.

Ostatnio też ostro zaszalalam... Pierwszego września zabraliśmy córkę na kebaba, później kino i na koniec lody, żeby odłożyć jej trochę ten koniec wakacji.
    Jak wróciłam, to miałam cukier 174, ale raz nie zawsze ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzSami mozna zaszaleć z cukrem, a co ! :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka trzymaj się cieplutko! co by miało nie być na pewno będzie dobrze :)

a ja dzisiaj rozstawie z mężem łóżeczko :)

adrenalina, kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też będę szaleć i na obiad mam pierogi z owocami: truskawkami i jagodami :P
    Szaleję tylko dzisiaj, jutro muszę się wziąć w garść, bo w poniedziałek rano mam diabetologa :D

adrenalina, szynszyl, Kasia!, KKasiaKK lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis znieslismy wózek :) Lozeczko pewnie za tydzien lub 2. No i w koncu torbę trzeba spakować.
    Ja w prawdzie nie cukrzycowa ale tez kebab w planach :D
    Mizzelka czekamy na wiesci. Ja w pierwszej ciazy w szpitalu tez slyszalam od jednych lekarzy ze moge rodzic a inni zalecali fenoteroli hamowali skurcze. Tym sposobem w 37 poszlam do domu a urodzilam w skonczonym 39 :D

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wczoraj od południa leżałam jak kloda do wieczora. W nocy nie mogłam spac- wiadomo ból bioder i reszty.
    Dziś tez tak sobie się czuje i fizycznie i psychicznie.
    Jedziemy z mężem na herbatkę do znajomych. A ja dziś nie mogłam wsadzić stop w japonki :( okropne mam obrzęki łydek i stóp. A na dodatek nachodzą mnie delikatne bóle miesiączkowe.
    Mam już kryzys. Bo mam wrażenie, że tylko ja chodzę jak słon i wyglądam z reszta też. Bo przecież widzę wszędzie kobiety w zaawansowanych ciałach i one śmigaja jak wróbelki. A ja się dosłownie przewalam z boku na bok ; ( I jeszcze mnie sutki nieziemsko bolą. Ciągle Wam tu zrzedze. Przepraszam.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko po to tu jestesmy zeby moc sie komu wygadać. Ja nareszczie zaczelam żyć. Tez nie czuje sie jakos rewelacyjnie ale sam fakt ze wychodze z domu jest dla mnie super sprawą. Chodzę zółwim tempem ale nie przejmuję sie tym :) przy szybszym kroku od razu skurcze łapią. No i ta zgaga ktora pojawia sie po doslownie wszystkim co zjem.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Do pępuszka kupuję octenisept za radą położnej z SR. A skoro o poloznej, to ku mojemu dużemu zdzieieniu bardzo zniechecala do korzystania z patyczkow do uszu, bo podobno tylko upychaja woskowine w uszach. Polozne na waszych SR coś o tym mówiły?

Toaleta uszu niemowlęcia opiera się na usuwaniu wacikiem tego, co już ewidentnie z przewodu słuchowe wyplynelo i znajduje się w malzowinie. W przewodzie słuchowy nie wolno grzebać, a tym bardziej patyczkami.

mizzelka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mam czasem taki ból, jakby porażenie od pośladka, które promieniuje do nogi. Nie wiem za bardzo co to jest, często trzyma cały dzień, a na następny juz nie boli ;)
    Blu, to objawy rwy kulszowej spowodowane uciskiem na nerw kulszowy. Po porodzie powinno być ok :)

Blu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wagi 87 kg smigam rowno, moja mama krzyczy ze za szybko ide z wozkiem nawet po trawce
    ja smieje sie ze powinna wrzucic 3bieg za ciezarowka ;-)

Po polud wrocilysmy z jeziorka na Strzeszynie, woda zimniejsza niz na Rusalce ale czysciutka, tylko ryby chyba okonki lataly lawicami miedzy nogami przy brzegu
    corcia wypluskana, po misce zupy i po 10min odlot na drzemke
    Poplywalam i ciut lepiej na odc ledzwiowy, moja mama tez twierdzi ze od tych jeziorek i basenow ze mna I z Lola jest sprawniejsza, wklada buty juz nie na krzeselku ale moze schylic sie :-)

Ja soczewki na porod zdejmowalam, jakbym odleciala to i maz w tymstresie porodowym pewnie by zapomnial o nich

w pon kolo 5 robie 3/4 d , mam nadz ze corcia bedzie wspolpracowac z usg, a rano po 11 zaliczam wyklad o diecie bo na czczo tylko cukier podwyzszony na 95 zamiast do 92

Na koncowce ciazy sa niebezpiecznie skoki cisnienia i takie 145/90 rano Niecierpliwa Karolina to kwalifikuja sie na leki

a melduje pelna gotowosc co do wyprawki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    w pon kolo 5 robie 3/4 d , mam nadz ze corcia bedzie wspolpracowac z usg, a rano po 11 zaliczam wyklad o diecie bo na czczo tylko cukier podwyzszony na 95 zamiast do 92

Powodzonka na usg 3d/4d :)

Ja pewnie też w poniedziałek zalicze wykład, ale moja diabetolog powiedziała, że cukier na czczo powinien być u mnie przy codziennych pomiarach nawet poniżej 90, a nie 92 :/ a przez 3 tygodnie na palcach jednej ręki moge policzyć, kiedy osiągnęłam taki wynik

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, widzisz tylko te śmigajace, bo reszta dogorywa w domowych pieleszach. Ja też mam mega spadek formy. Cały dzień bym najchętniej przelezala w łóżku. W nocy nie mogę spać, budzę się co godzinę, boli mnie lewe biodro a co najgorsze męczą mnie hemoroidy i od 2 dni nasilający się świąd okolicy intymnej :( Uplawow nie mam, ale wszystko swędzi, jest czerwone i lekko obrzękniete. Już podmywalam się Tantum Rosa, smaruje się Pimafucinem, ale póki co bez poprawy :( Czuje się przez to jak ostatni inwalida :( Sorry za te wynurzenia, ale mam kryzys.

W czwartej byłam na wizycie. Mały waży 3 kg a wymiarami odpowiada 36-37 tc. Za 2 tyg mam kolejną wizytę, więc muszę wytrzymać. Póki co objawów zbliżającego sie porodu brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 16:04

Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie byłam u mamy na kawce i powiedziała ze juz mi sie brzuszek obniża... jestem przerażona :p jak to możliwe ze to tak zleciało?!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kolejna wizyte mam 19.09 lekarz zrobi dokladne pomiary itd i wystawi mi skierowanie na ciecie, wtedy pojade sie umowic i bede czekac nie cierpliwie. Wczesniej nic nie wystawiam i nie pakuje bo w razie co wszystko mam w jednym miejscu ze tylko wrzucę do torby ale u mnie sie nie zapowiada na zadne wczesniejsze porody zreszta tak jak w przypadkum1 ciazy :) w sumie to imdobrze bo maly musi jeszcze troche podrosnac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie lub ronilyscie juz badanie, Cmv ?

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ