X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Czy są tu jeszcze niespakowane mamusie? Czy tylko ja taka opieszała?
    Ja to się zabieram za pakowanie torby jak sójka za morze :P Ilekroć o tym pomyślę, tylekroć znajduję tysiące innych, pilniejszych rzeczy, którymi muszę się zająć. Mam jednak nadzieję, że nie przyjdzie mi się pakować, kuśtykając na jednej nodze pomiędzy właściwymi skurczami :D

Witamy się w ogóle poweekendowo :) Trzymamy kciuki za wszystkie wizyty, za jak najlepsze wyniki badań i cieszymy się Dea, że maluszki przybierają na wadze i że z każdym dniem jesteście coraz bliżej wyjścia do domku :)

My z mężem zaliczyliśmy w sobotę amatorską sesję brzuszkową, której efekt rozczulać mnie chyba będzie do końca życia <3 A na święcie śliwki zaopatrzyliśmy się w szyte literki, które planujemy powiesić nad łóżeczkiem :D

846ff6160b75ceb0.jpg

Pumpkin, Sylwia91, Reni@, Jola1985, kalika, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Chwilka84, kasia_1988, Blu, diewuszka86, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, chcę kupic ten termometr bezdotykowy. Jakie firmy polecacie?

Ja kupiłam firmy Omron. Nie wiem czy będzie dobry, ale opinie ma dobre i wiem, że ciśnieniomierze Omrona są super, a termometr to się okaże.

Kai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Ja to się zabieram za pakowanie torby jak sójka za morze :P Ilekroć o tym pomyślę, tylekroć znajduję tysiące innych, pilniejszych rzeczy, którymi muszę się zająć. Mam jednak nadzieję, że nie przyjdzie mi się pakować, kuśtykając na jednej nodze pomiędzy właściwymi skurczami :D

Witamy się w ogóle poweekendowo :) Trzymamy kciuki za wszystkie wizyty, za jak najlepsze wyniki badań i cieszymy się Dea, że maluszki przybierają na wadze i że z każdym dniem jesteście coraz bliżej wyjścia do domku :)

My z mężem zaliczyliśmy w sobotę amatorską sesję brzuszkową, której efekt rozczulać mnie chyba będzie do końca życia <3 A na święcie śliwki zaopatrzyliśmy się w szyte literki, które planujemy powiesić nad łóżeczkiem :D

846ff6160b75ceb0.jpg

Piękne te literki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wynik GBS ujemny :) dostalam skierowanie na cc w czwartek muszę pojechać się umówic....RATUNKUUUU!! chyba zwieje stamtad a skierowanie wyrzuce, tak sie boje. kto chetny na skierowanie na cc w zamian za normalny porod??? oddam w dobre rece :D

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    odebralam wynik GBS ujemny :) dostalam skierowanie na cc w czwartek muszę pojechać się umówic....RATUNKUUUU!! chyba zwieje stamtad a skierowanie wyrzuce, tak sie boje. kto chetny na skierowanie na cc w zamian za normalny porod??? oddam w dobre rece :D
    A ja mam znajomą, która zapłaciła kupe kasy za cesarskie cięcie byle by tylko nie musiała rodzić naturalnie...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    U mnie siara od 16 tygodnia, ale w małych ilościach na początku była. Zdarza się dzień, że leci więcej z jednej czy drugiej piersi i zdarza się taki, że mało co.

Czy są tu jeszcze niespakowane mamusie? Czy tylko ja taka opieszała?

Oczywiście ze tak :) ja jeszcze nic nie zaczęłam, żadne pranie żadne pakowanie

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    A ja mam znajomą, która zapłaciła kupe kasy za cesarskie cięcie byle by tylko nie musiała rodzić naturalnie...

a ja bym zapłaciła kupe kasy zeby móc rodzić naturalnie serio! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie wsyztsko mam porobione, skorzystałam z pogody ktora udalo sie zlapac w pojedyncze dni i wszystko juz czeka , a jak w czwartek dostane termin porodu to bede wiedziec kiedy resztę powystawiać czyli łózeczko, wózek itd :)

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ja też nadal niespakowana. Codziennie się tym stresuje, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Poza tym od wczoraj leżę plackiem i dogorywam. Koszmarnie boli mnie lewy staw biodrowo-krzyzowy, nie mogę stać na tej nodze, przekrecenie się na łóżku stało się horrorem. Do tego hemoroidy i świąd krocza, ktory nie ustępuje mimo leczenia. Jestem załamana :/

U mnie niewielkie ilości siary pojawiają się od około połowy ciąży. Mam nadzieję, że po porodzie laktacja się ładnie rozkręci. Brak siary w ciąży nie przekłada się na problemy laktacyjne, także mamusie, bez stresu:)

Dea, chłopcy pięknie rosną. Już coraz bliżej do wyjścia do domu :)
    ja mam bardzo podobnie... ból w stawie biodrowym...masakra i do tego świąd w kroczu oj coś strasznego... a wizyta dopiero 14.09.... Damy radę, a o hemoroidach już nie wspomnę, a po porodzie to dopiero dadzą popalić...ach jak dobrze być w ciąży (:

kalika lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów mam ból taki jak bym miała miesiączke dostać za chwilę, że nie mogę leżeć ani na prawym boku ani na lewym ani na plecach bo w każdej pozycji mnie boli, chyba zacznę spać na siedząco albo będę wisieć w powietrzu bo przeciwnie zwariuję, nawet nospa mi nie pomaga :( dobrze, że to już bliżej jak dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już spakowana. Nie wiem tylko po co, bo okazało się że mój termin CC ustalony 3tyg temu nie jest nigdzie wpisany i w ogóle nic o mnie nie wiedzą. A do terminu 3 tygodnie...
    Lekarz nie przekazał. Do lekarza dodzwonić się nie idzie. W przychodni nie wiedzą co zrobić, w szpitalu mówią żeby dzwonić do lekarza. A do lekarza dodzwonić się nie idzie. Błędne koło. To Polska właśnie... Kochana Żelazna już mi się czkawką odbija :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    ja mam bardzo podobnie... ból w stawie biodrowym...masakra i do tego świąd w kroczu oj coś strasznego... a wizyta dopiero 14.09.... Damy radę, a o hemoroidach już nie wspomnę, a po porodzie to dopiero dadzą popalić...ach jak dobrze być w ciąży (:

Dołączam się do grupy z bólem w biodrach - mi pomaga poducha ciążowa - kładę na niej brzuch, biorę ją między nogi i głowa też na niej leży (kształt 7). Jak na niej nie leżę to pojawia się ból.

Plus taki, że chłodniej i mniej puchnę. Ale siły na nic nie mam. Najgorszy miesiąc został. Ale szybko zleci. Mam nadzieje, że szybko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a ja bym zapłaciła kupe kasy zeby móc rodzić naturalnie serio! :)

Sarcia, przykro że się nie udało jednak naturalnie. Pamiętam, że Ci bardzo zależało na tym. Ale może tym razem nie będzie tak źle jak ostatnio :) Będę trzymać kciuki!

Sunshine89 >> straaaasznie mi się podobają takie literki. :) Chciałabym, żeby moja mała miała swój pokój, też bym takie jej zafundowała. W sensie chyba bardziej sobie, bo dla niej to jeszcze dłuugo nie będzie miało znaczenia co wisi jej nad głową ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

dzieki bardzo z akciuki kazde sie przydadzą:) No zależało mi ale jednak obawa o małego jest silniejsza niż moje chęci, bo gdybym pierwsze urodzila do konca sn to bym nawet o cc nie myslała, a chyba kazdy z nas by zrobil tak samo wiedzac jak to moze sie skonczyc i jak straszne sa przezycia gdzie stoi w kolo ciebie 15 osob kazdy cos wykrzykuje a na monitorze nie widac zapisu tętna dziecka i wtedy szybko na blok... a nie pozwole zeby minuty decydowaly o zdrowiu czy zyciu mojego dziecka jesli nie uda mi sie go urodzic sn... pozniej cale zycie bym miala do siebie pretensje ze moglam isc na cc to nic by sie nie stalo, dlatego tak postanowilam teraz musze sie z tym zmierzyc i osowic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, pewnie że tak. Najważniejsze, żeby z dzieckiem wszystko było ok. A my radę sobie damy, jak ciężko i męcząco by nie było. :)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:

To po porodzie nie będzie lepiej z hemoroidami? Myślałam, że jak nie będzie nacisku to się dziady schowają :(

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

oh aż mi sue raźniej zrobiło jak przeczytałam, że nie tylko ja jeszcze niespakowana :p
    Jakoś patrze na listę i tak mysle " 10 minut i wszystko zapakuje, na co się spieszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:49

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walizkę pakowalam ze 2 godziny. Juz nawet kosmetyczka zapakowana. Pastę i szczoteczkę, lactacyd i jelenia kupiłam w mini butelkach. Przy wypisie po prostu wszystko wyrzuce. Zastanawiam się po co mi majty wielorazowe po cc, szczotka do włosów dla małego. Dziwna ta Karowa.
    Wsadził tez 3 małe butelki wody.
    I teczkę z dokumentami. Kartę ciąży i skierowanie na cc noszę ze sobą w torebce. W razie czego to najważniejszy papier mam.
    Zwolnił się termin usg na dziś. Chyba pojadę. Dziewczyny z wawy- mialyscie może usg u niejakiego Maciejewski Jacek w medicoverze.
    Opinie ma lipne. Ja chcę tylko żeby zważył dobrze małego.

• kalika Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.badziak, polubiłam za zrozumienie sytuacji. Za to, że musisz przeżywać to i Ty nie lubię...

Ola_Ola, ogólnie z czasem, po porodzie, z hemoroidami powinno być lepiej, jednak bezpośrednio po nim trzeba nastawić się na najgorsze. Niestety parcie przy porodzie działa też na nie. Nawet nie chce sobie teraz tego wyobrazac-wszystko pokiereszowane, pozszywane i jeszcze one na dodatek... ;/

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore gatki ale nie wiem czy to jedno czy wielo razowe a tez ide na cc, no ogolem gacie trzwba nosic vo do czegos wklady poprodowe trzeba przykleic :)

‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ