X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz ledwo laze.... :/ i najgorsze jesto to ze nic mi nie pomaga pomijajac fakt ze siedziec tez nie moge bo podbrzusze mnie boli :( ale licse ze jak 19 dostane skierowanie to najdalej 30.09 synus bedzie juz na swiecie bo w szpitalu cc robia wg terminu om ktory u mnie przypada na 2.10

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam godzine temu w labo zrobic ten cmv, i po poludniu wyniki maja byc :) no i za godzine jade odebrac wyniki GBS , a wy juz mialyscie robiony ?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Szynszyl, a kiedy się pakujesz? Bo to już 37 tydzień leci u Ciebie :-)
    hahah już mi nawet mąż z pracy pisał, że mam się pakować XD tak myślę, że dzisiaj powrzucam rzeczy do walizki :)
    zadzwonię tylko do szpitala, czy to co mają na stronie jest aktualne :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, to pewnie będziesz miała wrześniowego malucha :-) a imię już daliście radę wybrać? ;-)

Ja jeszcze nie miała GBSa, ale u mnie dopiero 35 tydzień.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    hahah już mi nawet mąż z pracy pisał, że mam się pakować XD tak myślę, że dzisiaj powrzucam rzeczy do walizki :)
    zadzwonię tylko do szpitala, czy to co mają na stronie jest aktualne :)
    Jakby nie było jeszcze chwila i ciąża donoszona :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam dzisiaj łykać kapsułki z wiesiołkiem. Czy tę słynną herbatkę z liści malin też polecacie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja nie pomogę bo ani w pierwszej ciąży ani teraz nie planuję nic brać;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę już spakowaną od 2-3 tygodni. Wolę mieć to gotowe i się nie stresować tym dodatkowo.

Wiesiołka i herbatkę z liści malin zacznę popijać od skończonego 37 tygodnia ciąży, czyli od ciąży donoszonej. Wcześniej się boję, żeby nie wywołać porodu przed czasem. :D

GBS miałam pobrany w zeszły wtorek na moją prośbę, bo pani doktor chciała na następnej wizycie dopiero pobrać, ale następną wizytę mam w 37 tc, więc zależało mi też żeby to było wcześniej - w razie gdybym już następnej wizyty nie doczekała :P Jakoś czuję, że u mnie będzie wcześniej poród, z USG od połowy ciąży wychodzi na około 24 września, a w zeszły piątek na USG synek miał 3000g, więc chyba naprawdę urodzi się we wrześniu, a nie w październiku. Przynajmniej taką mam nadzieję, bo już się boję jak ja urodzę ponad 4000g dziecko (gdyby jednak urodził się około 7.10. to pewnie przekroczy wagę 4 kg). Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:58

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Mi się bardzo podoba bycie w ciąży, wczoraj maluszek robił takie akrobacje, że nie mogłam się przestać śmiać do siebie :) ale ostatnio się zaczęłam zastanawiać jak to będzie znowu mieć płaski brzuszek XD

mi sam nie wypływa, jak nacisnę to pojawia się kropelka, ale ogólnie staram się nie dotykać.

Haha, dokładnie to samo wczoraj do męża powiedziałam, że juz niedługo będę mieć płaski brzuch i że zapomniałam juz jak to jest. A z tym śmianiem do brzucha, to co wieczór Kuba takie fikołki robi, że nie moge przestac sie usmiechać.
    Mnie wcześniej leciało cos z cycków jak nacisnełam, teraz juz od dawna cisza i mam wrażenie, że nawet mi zmalały, ale trzymam sie wersji, że to nie ma wpływu na późniejsza lakatacje.
    My czujemy sie dobrze, żadnych skurczy, żadnych napinek, kłucia ani nic, ciekawe czy to oznacza,że jeszce troche czy może zacznie się po prostu niespodziewanie.

Kai, podziwiam, że jeszcze jesteś niegotowa, ja wczoraj wyprasowałam ostatnie rzeczy tj. 2 komplety pościeli Małego i doslownie padłam na cycki, ciesze sie ,że juz mam wszytsko naszykowane.

Niecierpliwa, jak tak długo sie nie odzywasz, to ja myśle, że u Ciebie sie juz zaczeło:)

U nas dzisiaj chłodniej i chyba pojedziemy jeszcze do galerii,może mamusia kupi cos jeszcze synusiowi:)

3e9c68c3ce37e6e4med.gif

A to my co wieczór:)kliknijcie sobie na to zdjęcie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 10:05

Rutelka, szynszyl, Reni@, kalika, Sunshine89, Ola_Ola, a.badziak, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Blu, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mała kung-fu panda :)

ja miałam ten jeden kryzysowy dzień (choć chyba była to wina fasolki, która zjadłam) a teraz znowu bez żadnych dolegliwości i może dlatego tak mnie nie ciągnie, żeby to wszystko pospinać :)

no nic dzwoniłam do szpitala i faktycznie bardzo mało trzeba zabrać z domu. Pani położna, naprawdę bardzo miła z głosu, powiedziała, że te majtki jednorazowe to sobie darować bo lekarze nie pozwalają, na łóżku bez bielizny a jak trzeba wstać to lepiej założyć jakieś zwykłe bawełniane majtki, bo najlepiej przepuszczają powietrze, no to muszę zakupić jakieś babcine gacie najlepiej :D

myślicie, że lepiej być w jednoosobowej sali już poporodowej? bo mają w szpitalu taki pokój za dopłatą, tylko nie wiadomo czy będzie wolny :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=szynszyl
    myślicie, że lepiej być w jednoosobowej sali już poporodowej? bo mają w szpitalu taki pokój za dopłatą, tylko nie wiadomo czy będzie wolny :)[/QUOTE]

Moja siostra miała jednoosobowy pokój po cieciu i fajna sprawa, cisza,spokój, mogła leżec odkryta ,żeby blizna sie zagoiła, fajny komfort.

szynszyl lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Haha, dokładnie to samo wczoraj do męża powiedziałam, że juz niedługo będę mieć płaski brzuch i że zapomniałam juz jak to jest. A z tym śmianiem do brzucha, to co wieczór Kuba takie fikołki robi, że nie moge przestac sie usmiechać.
    Mnie wcześniej leciało cos z cycków jak nacisnełam, teraz juz od dawna cisza i mam wrażenie, że nawet mi zmalały, ale trzymam sie wersji, że to nie ma wpływu na późniejsza lakatacje.
    My czujemy sie dobrze, żadnych skurczy, żadnych napinek, kłucia ani nic, ciekawe czy to oznacza,że jeszce troche czy może zacznie się po prostu niespodziewanie.

Kai, podziwiam, że jeszcze jesteś niegotowa, ja wczoraj wyprasowałam ostatnie rzeczy tj. 2 komplety pościeli Małego i doslownie padłam na cycki, ciesze sie ,że juz mam wszytsko naszykowane.

Niecierpliwa, jak tak długo sie nie odzywasz, to ja myśle, że u Ciebie sie juz zaczeło:)

U nas dzisiaj chłodniej i chyba pojedziemy jeszcze do galerii,może mamusia kupi cos jeszcze synusiowi:)

3e9c68c3ce37e6e4med.gif

A to my co wieczór:)kliknijcie sobie na to zdjęcie:)

Świetna animacja. :D Coś w tym jest. :D

Asia_08 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Czy są tu jeszcze niespakowane mamusie? Czy tylko ja taka opieszała?
    Ja też jeszcze nie spakowana, jakoś nie chcę wywoływać wilka z lasu. Kolejną wizytę mam 14.09, to będzie 35+0, więc może po niej się spakuję. Póki co cały czas domawiam brakuhace rzeczy, a troszkę ich jeszcze zostało.

A tak w ogóle to wczoraj przyjechały mebelki (łóżeczko, przewijak, komoda, półka). Składaliśmy z M do nocy, ja już chodziłam na rzesach, ale nie dałam sopie zabrac srubokreta, za duzo radosci. Dziś mam zakwasy i bola mnie plecy, brzuch na szczescie chyba nie ucierpiał, bo nie wykazuje jakiejs nadmiernej aktywności skurczowej. Z mebelkow czekamy jeszcze na regalik z polkami i fotel. Regalik ma byc do 15.09, a fotel moze juz w tym tygodniu. Zostana rolety i moze jakas naklejka na ścianę i pokoik bedzie gotowy

Rutelka, Reni@, szynszyl, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna nie przespana noc. Siku bez przerwy. A na dodatek coś mi się w prawa pięte zrobiło i nie mogę na niej stanąć. Boli przy chodzeniu jak cholera. Poty mnie zalewają, mąż w nocy strzela zębami a ja wszystkie skrzydła w oknie otwieram na cala noc bo mi tak gorąco. Jutro mam usg w Medicoverze. Ciekawe tym razem ile synek waży. Wczoraj wieczorem przybrał pozycję jak kot. Grzbiet do góry. Po lewej stronie miałam ogromną gore:) a bolało strasznie. Z 10 min tak leżał a potem przepłynąl delikatnie na prawy bok.

• Kai Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilko, tu nie ma nic do podziwiania. Chciałabym mieć wszystko gotowe, ale przez beznadziejnego dewelopera wszystko się przesunelo z mieszkaniem, na koniec miesiąca przenosimy się do malutkiego pokoiku do teściów, jednocześnie zalatwiamy sprawy mieszjaniowe i żyjemy na walizkach. Wszystko mam w pudlach i mnie to denerwuję. Marzę o wlasnym mieszkaniu, ustawianiu łóżeczka, kupowaniu komody i ukladaniu w niej wypranych i wyprasowanych ciuszków...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo.. pierwszy raz i mi się zdarzyło, że obcielo mi pół posta... No nic, będzie jeszcze raz!

Wózek z fotelikiem najpewniej zamowie w weekend, wysyłka 3-4 dni, więc luz. W tym tygodniu powinny przyjść już prawie wszystkie tekstylia, więc jak tylko będą to biorę się za pranie. Zostaną do dokupienia drobiazgi, troche z rossmana, z apteki, no i rzeczy 2-giej potrzeby typu leżaczek/bujaczek.

No i w ogóle to ja ciągle powtarzam, że przed 1.10 nie rodzę, ale zaczynam odczuwać już taki "reise fieber" (to okreslenie najlepiej chyba dodaje stan emocji) i nie mogę się doczekać. W szczególności dziś.. w nocy jak wstawalam siku to zaglądałam do pokoju Borysa, aby popatrzeć na mebelki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:12

Reni@, szynszyl, kalika, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal niespakowana. Codziennie się tym stresuje, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Poza tym od wczoraj leżę plackiem i dogorywam. Koszmarnie boli mnie lewy staw biodrowo-krzyzowy, nie mogę stać na tej nodze, przekrecenie się na łóżku stało się horrorem. Do tego hemoroidy i świąd krocza, ktory nie ustępuje mimo leczenia. Jestem załamana :/

U mnie niewielkie ilości siary pojawiają się od około połowy ciąży. Mam nadzieję, że po porodzie laktacja się ładnie rozkręci. Brak siary w ciąży nie przekłada się na problemy laktacyjne, także mamusie, bez stresu:)

Dea, chłopcy pięknie rosną. Już coraz bliżej do wyjścia do domu :)

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko z tą piętą to może być nerw kulszowy, mąż właśnie tak miał. bolała pięta bez powodu a później straszny ból kręgosłupa. możliwe, że dzieciaczek coś uciska.

kkkaaarrr super, że już większość przygotowana ^^

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam ani torby spakowanej, ani popranych ciuszkow. Wezmę się za to powoli w tym tygodniu, ale nie mam z tego powodu specjalnego stresu. Na tym etapie nic nie wskazuje u mnie na wcześniejszy poród, szpital, w którym chcę rodzić, zapewnia mnóstwo rzeczy, a nawet jak czegoś zapomnę i nie zapewniar w szpitalu, to ktoś mi z domu dowiezie, rodzę w końcu w moim mieście, więc w pół godziny da się obrócić pomiędzy moim domem a szpitalem :)

Z zakupów został mi jeszcze materacyk, wózek i fotelik samochodowy, ale czas oczekiwania to podobno, tak jak u Kkkaaarr, 3-4 dni, więc też się tym nie stresuję, w tym tygodniu zamowimy. Poza tym tylko drobiazgi: termometr, sól fizjologiczna, etc. Liczę, że damy radę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę kupic ten termometr bezdotykowy. Jakie firmy polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:41

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ