Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:A jak nie mam skierowania do cc to tez nie mogą odmówić ?
Mam tylko opis moich prenatalnych (które robiłam w prywatnej klinice ) i tam jest to uwzględnione.
na cc musisz miec skierowanie, bo sie trzeba do szpitala wczesniej na termin umowic i stawic jesli masz planowane. a w niektorych szpitalach wrecz jeszcze dodatkowo klasyfikuja do cc i badaja normalnie zanim cie wpisza takze sie zorientuj, bo ja dzis bylam w spzitalu i powiedzieli mi ze bez skeirowania nawet nie mam co przychodzic sie umawiac
edit. Mimo ze ja po 1 cc jestem i jesli sie nie zgodze na sn to musze mi robic drugie cc, ale i tak skierowanie chca od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:32
-
Po wczorajszej nocy nie mieliśmy prądu. Apokalipsa. Niby Warszawa, a drzewa powalone, kable pozrywane, podtopienia.
Dzisiaj zamówiłam wanienkę i jestem w pełnej gotowości!
Wszystko staje się bardzo realne.
Pomału zacznę się pakować.
Tak Was czytam i zapominam, że mam termin na sam koniec października, więc jeszcze mam troszkę więcej czasu.
Remont skonczony, jutro pani od sprzatania wpada, zeby wykonac grubsze akcje, teraz tylko czekam, az włączą nam wodę i będę mogła od Rodziców juz do siebie wrócić.
Mieszkałam u nich od czerwca, bo Mąż wyjeżdżał, potem nie było wody ciepłej ponad miesiąc i jak kocham ich nad życie to cieszę, się, że mam swoje miejsceZ resztą mój Tata jest jednym z powodów mojego dramatycznego przyrostu wagi
W piątek się wizytuje. Ciekawe co u Młodego
Jutysia, Rutelka, Limerikowo, szynszyl lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Adrenalina ja swojego męża jak układaliśmy ubranka do szafy to też pytałam po kolei co to jest
już wszystko ładnie umie, choć jego osobisty podział mnie bardzo rozbawia, typu: góra, na która trzeba coś ubrać
Haha, to samo robiłam:)gdzie co jest ułożone i jak się nazywa:)szynszyl lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:na cc musisz miec skierowanie, bo sie trzeba do szpitala wczesniej na termin umowic i stawic jesli masz planowane. a w niektorych szpitalach wrecz jeszcze dodatkowo klasyfikuja do cc i badaja normalnie zanim cie wpisza takze sie zorientuj, bo ja dzis bylam w spzitalu i powiedzieli mi ze bez skeirowania nawet nie mam co przychodzic sie umawiac
edit. Mimo ze ja po 1 cc jestem i jesli sie nie zgodze na sn to musze mi robic drugie cc, ale i tak skierowanie chca od lekarza -
Jestesmy dzisiaj po wizycie
wszystko u mnie pieknie, wrecz idealnie... doktorek powiedzial ze raczej nie mam sie spodziewac porodu wczesniej niz w ostatnim tygodniu
wiec torby jeszcze nie pakuje :p jakos ten koniec sie odd mnie dzisiaj oddalil... myslalam ze to blizej a tu jeszcze miesiac spokojnie
chyba ze maly zaskoczy wszystkich
no i zwolnil z waga! 2430g
Chwilka84, Jutysia, marlon, Limerikowo, Reni@, Blu, Pumpkin, kehlana_miyu, kasia_1988, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Jestesmy dzisiaj po wizycie
wszystko u mnie pieknie, wrecz idealnie... doktorek powiedzial ze raczej nie mam sie spodziewac porodu wczesniej niz w ostatnim tygodniu
wiec torby jeszcze nie pakuje :p jakos ten koniec sie odd mnie dzisiaj oddalil... myslalam ze to blizej a tu jeszcze miesiac spokojnie
chyba ze maly zaskoczy wszystkich
no i zwolnil z waga! 2430g
Super, że wszystko w porządku i bardzo ładna wagateraz masz czas na zbieranie sił
lu.iza lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ja tez biore gatki ale nie wiem czy to jedno czy wielo razowe a tez ide na cc, no ogolem gacie trzwba nosic vo do czegos wklady poprodowe trzeba przykleic
szynszyl lubi tę wiadomość
-
Adrenalina, nie wiem jak jest z cc, bo w ogóle się nie orientowałam w temacie, ale na logikę wydaje mi się, że przy łożysku przodującym nie każą rodzić sn. Zwłaszcza gdyby coś się działo. I chyba w takiej sytuacji nie ma znaczenia czy masz skierowanie czy nie (chodzi mi o sytuację nagłą, przy umówieniu na konkretny termin raczej już musisz mieć).
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya.badziak
ja mialam pierwsza tez cesarke a po tym nie ma co wietrzyc bo blizna przez pierwsza dobe i tak jest zaklejona duzym plastrem z opatrunkiem dopiero nastepnego dnia ją sciagaja, ja caly czas chodzilam w gaciach siateczkowych z podpsaka a jak lekarz na obchod przychodzil to tylko kazal odslonic blizne nie kazal mi gaci sciagac ani nic takiegoDea28, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc to powiedział że u nas w szpitalu a rodze w klinicznym państwowym nie ms czegoś takiego jak umawianie się ma cc. To prowadzący decyduje o potrzebie przeprowadzenia cc. A nir lekarz którego się spityka pierwszy raz na ip.
Dziwne.
Dodał że nie można zmusić kobiety do porodu sn jeżeli ta powie że nie będzie np współpracować. Ale tego nikt nie powie z lekarzy. Chociaż pewnie można spotkać buraka który ppowie żeby jechać do innego szpitala. -
Przeczytałam cały dzisiejszy dzień! Pierwsze co to patrzyłam na pierwszą stronę, czy przypadkiem nie mamy kolejnego bobasa forumowego, ale widzę, że grzecznie siedzą w brzuchach :p
Lu.iza super, że wizyta udana. Jakby ni było jeszcze sporo czasu do terminu, może akurat będzie troszkę szybciej
My też po wizycie. Doktorek stwierdził, że raczej trochę wcześniej urodzę... cokolwiek to znaczyNiestety nie znam wagi małego
moja mama wzięła sobie 3 dni urlopu na ostatnie dni września, jestem ciekawa czy ma dobre przeczucie
marlon, Rutelka, lu.iza, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Trochę się niepokoję z tego powodu. Muszę się lekarza zapytać. Oby synek grzecznie siedział i te nieszczęsne łożysko.
W prywatnej klinice biorą mnie z takim łożyskiem od razu na cc, być może niedługo poznam datę. Ale boje się tego co może wyskoczyć po drodze. -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Rozumiem. Z tym ze ja nie chce rodzic w szpitalu u siebie w mieście tylko w prywatnej klinice. Ale się tak zastanawiam co będzie jak zacznie się odklejać łożysko i nie będę miała wyjścia, to co w tedy ? Odmówią mi cc przy przodującym łożysku, bo się nie umawiałam ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 20:49
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Jak rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc to powiedział że u nas w szpitalu a rodze w klinicznym państwowym nie ms czegoś takiego jak umawianie się ma cc. To prowadzący decyduje o potrzebie przeprowadzenia cc. A nir lekarz którego się spityka pierwszy raz na ip.
Dziwne.
Dodał że nie można zmusić kobiety do porodu sn jeżeli ta powie że nie będzie np współpracować. Ale tego nikt nie powie z lekarzy. Chociaż pewnie można spotkać buraka który ppowie żeby jechać do innego szpitala. -
lu.iza wrote:I ja tez juz chetnie urodzę
wczorajsza próba kochania sie z mężem przeważyła na wszystkim :p to była jakas masakra, czuje sie jak słoń, z boku na bok ledwo sie przewracam i najlepiej mi jak leżę jak kłoda... chce urodzić i tulić sie z moimi chłopakami
ale z każdym inaczej
U nas była wczoraj udana próba przytulankaCoraz rzadziej to się zdarza, no ale czasem się uda. Po wszystkim mały dostał czkawki haha
to nie wiem czy się wodami zakrztusił biedaczek czy co
A tak na poważnie to myślę, że każda z nas się czuje ciężkawo, ja już ledwo sama z wanny wychodzę, jeszcze trochę i chyba mąż będzie mnie wyciągał. Cóż.. ale już bliżej niż dalejlu.iza, Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:U mnie leciało regularnie w nocy jakos od 22/24 tygodnia... tak z 3 tygodnie i potem przestało. Widze ze mam teraz czasem zaschnięte troszkę albo po kąpieli jak nadusze to troszkę leci ale nie mam problemu z wyplywaniem. Mam nadzieje ze po porodzie ładnie sie uaktywni bo cos tam w środku jest
U mnie za to nicWiem, że nie każda kobieta przed porodem musi tego doświadczyć, ale ja mam PCO i słyszałam, że przy tej nieszczęsnej przypadłości mogą wystąpić problemy z laktacją. A tak bym chciała KP.. Mam nadzieję jednak, że takie problemy mnie ominą.
-
Pumpkin wrote:Jak widać co kraj to obyczaj... uważam, że tak powinno być. Prowadzący powinien decydować i dawać skierowanie a szpital powinien to respektować. A nie tak jak u mnie - bieganie po zaświadczenia, później kwalifikacja w szpitalu u gina który wyznacza termin.
No właśnie każdy następny lekarz uważa że jest mądrzejszy od lekarza prowadzącego czy jak? A kwalifikacja na cc to już wogole głupota. No ale cóż Polska....
Może rzeczywiście tak jak dziewczyny podpowiadają warto mieć wpis o łożysku przodujqcum żeby nie było niespodzianek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 21:12