Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Od 30tc mam wizyty co 2 tygodnie.
Spakowałam dzis walizkę, skończyłam prasowanie i czekamy na rozpoczęcie akcji
Wiesiołek 3x2 kapsułki doustnie, masaż krocza olejkiem Weleda co 2 dzien.
Na początku października przeprowadzka, w przyszłym tygodniu złożymy mebelki dla synka zeby sie wywietrzly ( niby specjalna farba dla dzieci ale czuć mocno...).
Na początek mam dla synka komodę i kosz Mojżesza w którym bedzie spał.
Kupilismy dzis materac Hevea Krzys
kalika, szynszyl, a.badziak, Jutysia, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Jak rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc to powiedział że u nas w szpitalu a rodze w klinicznym państwowym nie ms czegoś takiego jak umawianie się ma cc. To prowadzący decyduje o potrzebie przeprowadzenia cc. A nir lekarz którego się spityka pierwszy raz na ip.
Dziwne.
Dodał że nie można zmusić kobiety do porodu sn jeżeli ta powie że nie będzie np współpracować. Ale tego nikt nie powie z lekarzy. Chociaż pewnie można spotkać buraka który ppowie żeby jechać do innego szpitala.
U mnie umawiasz sie normalnie na termin ze skierowaniem do szpitala wlasniemod prowadzacego, bo u nas planowanw cc sa w piatki i nie mozeszmprzyjsc znienacka bez niczego i zadac xx bo kto zrobi? Musza miec obsade medyczna i kobieta musi byc wczesniej przygotowana, bo to jest operacja przeciez -
diewuszka86 wrote:U mnie za to nic
Wiem, że nie każda kobieta przed porodem musi tego doświadczyć, ale ja mam PCO i słyszałam, że przy tej nieszczęsnej przypadłości mogą wystąpić problemy z laktacją. A tak bym chciała KP.. Mam nadzieję jednak, że takie problemy mnie ominą.
o kurde pierwsze słyszę, tez niestety mam pcos a kp to moje marzenie...musze poczytac o tym. -
nick nieaktualnyAdrenalina
Jeszxze z tym lozyskiem to czytalam ze tez zalezy od tego czy jest przodujace bo jest nisko..czy przodujace bo calkowicie zaslania ujscie szyjki, bo w 1 przypadku niekoniecznie jest wskazanie do, cc, jedynie w tym drugim jak calkowicie zaslania ujscie to tez sie dopytaj to bedziesz spokojniejsza, no a wlasnie na po drodze do cc popros lekarza niech skierowanie ci wystaai, przeciez nic go to nie kosztuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do przyspieszania porodu nie ma co sie az tak spoesyc bo dla dziecka naprawde jest lepiej jak posiedzi w brzuchu mdo tego 39/40 tc.bo ciaza donoszona to pojecie wzgledne i wcale nikt nie mowi ze dobrze jest rodzic w 37mtc czy cos, dla dziecka te 2 tyfodnie to ogromna roznica w rozwoj, mjsze poszukac takiego artykulu na ten temat to wam podesle warto poczytac
a.badziak, Limerikowo, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Ja mam w ogóle jakoś na odwrót niż większość z Was. Na początku były wizyty co 2 tygodnie a od jakichś 2 miesięcy mam co 3 tygodnie. Kolejna 12.09. Może jak się zbliżę do 9 m-ca to znów będzie co 2 tygodnie.
U mnie są w ostatnim miesiącu co 2 tygodnie, a wcześniej co 3 i jeszcze wcześniej 4 -
nick nieaktualnya.badziak wrote:pamiętam po moich dwóch wcześniejszych porodach położne przychodziły i kazały leżeć bez majtek,na podkładach, tylko do łazienki albo na badanie zakładałyśmy zwykłe bawełniane figi dla podtrzymania podkładów. Duży nacisk kładły pielęgniarki na jak największe "wietrzenie" , a nie oszukujmy się w pierwszych dobach po porodzie ma się ograniczone ruchy, bo wszystko boli więc duużo leżałam roznegliżowana, ale chyba warto było bo dziewczyna, która bardzo się wstydziła i cały czas była w bieliźnie dużo gorzej przechodziła gojenie niż pozostałe "wywietrzone" dziewczyny (:
Wietrzenie sporo pomags moim zdaniem. Jak patrze na mój chory kanalik to zachowuje się dobrze tylko wtedy jak ma stały kontakt z powietrzem. Czyli cyc na wierzchu i tyle:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:28
-
Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.
Miałam jeszcze coś odpisac do ktoregoś posta ale nie pamiętam do którego
Dzis waga 1870 i 2260Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 07:48
India9, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, a.badziak, Reni@, Pumpkin, Rutelka, Chwilka84, diewuszka86, Sunshine89, Jutysia, kalika, kasia_1988, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.
Miałam jeszcze coś odpisac do ktoregoś posta ale nie pamiętam do któregoDea28 lubi tę wiadomość
-
ewuszka ja wizyty od 34 tyg. co 2 tygodnie mam
może powiedz lekarzowi, że czułabyś się pewniej z większą częstotliwością wizyt, a chodzisz prywatnie czy państwowo?
diewuszka, Chwilka też mam pco ale absolutnie niczego nie czytam i kp na pewno będzienie ma co się nastawiać, bo na dobrą sprawę wcale nie powinnyśmy być w ciąży
Rutelko rampers to dla mojego męża najdziwniejsze ubranko, bo po co zrobili te kawałki na nóżkach?, mogło być body
Dea super, że szybko doszłaś do siebieRutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.
Miałam jeszcze coś odpisac do ktoregoś posta ale nie pamiętam do którego
Dzis waga 1870 i 2260
Super
A wiadomo już kiedy do domku? -
sarcia123 wrote:a.badziak
ja mialam pierwsza tez cesarke a po tym nie ma co wietrzyc bo blizna przez pierwsza dobe i tak jest zaklejona duzym plastrem z opatrunkiem dopiero nastepnego dnia ją sciagaja, ja caly czas chodzilam w gaciach siateczkowych z podpsaka a jak lekarz na obchod przychodzil to tylko kazal odslonic blizne nie kazal mi gaci sciagac ani nic takiego