X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 30tc mam wizyty co 2 tygodnie.
    Spakowałam dzis walizkę, skończyłam prasowanie i czekamy na rozpoczęcie akcji :)
    Wiesiołek 3x2 kapsułki doustnie, masaż krocza olejkiem Weleda co 2 dzien.
    Na początku października przeprowadzka, w przyszłym tygodniu złożymy mebelki dla synka zeby sie wywietrzly ( niby specjalna farba dla dzieci ale czuć mocno...).
    Na początek mam dla synka komodę i kosz Mojżesza w którym bedzie spał.
    Kupilismy dzis materac Hevea Krzys :)

kalika, szynszyl, a.badziak, Jutysia, Dea28 lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 33 tc miałam wizyty co 3 czy 4 tygodnie a teraz co dwa tygodnie.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ostatniej wizyty, czyli 33 tygodnia mam mieć wizyty co dwa tygodnie.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od 22 tyg co 3 tygodnie. Kolejna w 37t2d a potem sie okaże

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę miałam wizyty co dwa tyg i nadal tak mam.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle jakoś na odwrót niż większość z Was. Na początku były wizyty co 2 tygodnie a od jakichś 2 miesięcy mam co 3 tygodnie. Kolejna 12.09. Może jak się zbliżę do 9 m-ca to znów będzie co 2 tygodnie.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Jak rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc to powiedział że u nas w szpitalu a rodze w klinicznym państwowym nie ms czegoś takiego jak umawianie się ma cc. To prowadzący decyduje o potrzebie przeprowadzenia cc. A nir lekarz którego się spityka pierwszy raz na ip.
    Dziwne.
    Dodał że nie można zmusić kobiety do porodu sn jeżeli ta powie że nie będzie np współpracować. Ale tego nikt nie powie z lekarzy. Chociaż pewnie można spotkać buraka który ppowie żeby jechać do innego szpitala.

U mnie umawiasz sie normalnie na termin ze skierowaniem do szpitala wlasniemod prowadzacego, bo u nas planowanw cc sa w piatki i nie mozeszmprzyjsc znienacka bez niczego i zadac xx bo kto zrobi? Musza miec obsade medyczna i kobieta musi byc wczesniej przygotowana, bo to jest operacja przeciez :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U mnie za to nic :( Wiem, że nie każda kobieta przed porodem musi tego doświadczyć, ale ja mam PCO i słyszałam, że przy tej nieszczęsnej przypadłości mogą wystąpić problemy z laktacją. A tak bym chciała KP.. Mam nadzieję jednak, że takie problemy mnie ominą.

o kurde pierwsze słyszę, tez niestety mam pcos a kp to moje marzenie...musze poczytac o tym.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty co 3-4 tyg. Teraz ide 13 wrzesnia to bedzie 37 tydz, wiec pewnie będe mieć juz co tydz lub dwa.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina

Jeszxze z tym lozyskiem to czytalam ze tez zalezy od tego czy jest przodujace bo jest nisko..czy przodujace bo calkowicie zaslania ujscie szyjki, bo w 1 przypadku niekoniecznie jest wskazanie do, cc, jedynie w tym drugim jak calkowicie zaslania ujscie to tez sie dopytaj to bedziesz spokojniejsza, no a wlasnie na po drodze do cc popros lekarza niech skierowanie ci wystaai, przeciez nic go to nie kosztuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 1.09 , teraz mam 19.09 czyli po niecalych 3 tygodniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przyspieszania porodu nie ma co sie az tak spoesyc bo dla dziecka naprawde jest lepiej jak posiedzi w brzuchu mdo tego 39/40 tc.bo ciaza donoszona to pojecie wzgledne i wcale nikt nie mowi ze dobrze jest rodzic w 37mtc czy cos, dla dziecka te 2 tyfodnie to ogromna roznica w rozwoj, mjsze poszukac takiego artykulu na ten temat to wam podesle warto poczytac

a.badziak, Limerikowo, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Ja mam w ogóle jakoś na odwrót niż większość z Was. Na początku były wizyty co 2 tygodnie a od jakichś 2 miesięcy mam co 3 tygodnie. Kolejna 12.09. Może jak się zbliżę do 9 m-ca to znów będzie co 2 tygodnie.

U mnie są w ostatnim miesiącu co 2 tygodnie, a wcześniej co 3 i jeszcze wcześniej 4 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    pamiętam po moich dwóch wcześniejszych porodach położne przychodziły i kazały leżeć bez majtek,na podkładach, tylko do łazienki albo na badanie zakładałyśmy zwykłe bawełniane figi dla podtrzymania podkładów. Duży nacisk kładły pielęgniarki na jak największe "wietrzenie" , a nie oszukujmy się w pierwszych dobach po porodzie ma się ograniczone ruchy, bo wszystko boli więc duużo leżałam roznegliżowana, ale chyba warto było bo dziewczyna, która bardzo się wstydziła i cały czas była w bieliźnie dużo gorzej przechodziła gojenie niż pozostałe "wywietrzone" dziewczyny (:

Wietrzenie sporo pomags moim zdaniem. Jak patrze na mój chory kanalik to zachowuje się dobrze tylko wtedy jak ma stały kontakt z powietrzem. Czyli cyc na wierzchu i tyle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:28

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.

Miałam jeszcze coś odpisac do ktoregoś posta ale nie pamiętam do którego :-D

Dzis waga 1870 i 2260

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 07:48

India9, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, a.badziak, Reni@, Pumpkin, Rutelka, Chwilka84, diewuszka86, Sunshine89, Jutysia, kalika, kasia_1988, Kasik2 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    36 dni do TP :-)
    Leci ten czas, leci.

Sarcia, to u Was w ogóle nieplanowanych CC nie robią? A Ty w jaki dzień rodziłaś? Przecież też miałaś nagłą...

lu.iza lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.

Właśnie za tym tęsknie - za schylaniem się, zginaniem bez obawy, że ściskam dziecko :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka ja wizyty od 34 tyg. co 2 tygodnie mam :) może powiedz lekarzowi, że czułabyś się pewniej z większą częstotliwością wizyt, a chodzisz prywatnie czy państwowo?

diewuszka, Chwilka też mam pco ale absolutnie niczego nie czytam i kp na pewno będzie :) nie ma co się nastawiać, bo na dobrą sprawę wcale nie powinnyśmy być w ciąży :)

Rutelko rampers to dla mojego męża najdziwniejsze ubranko, bo po co zrobili te kawałki na nóżkach?, mogło być body :)

Dea super, że szybko doszłaś do siebie :)

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

Dzis waga 1870 i 2260

Super :-)

A wiadomo już kiedy do domku?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a.badziak

ja mialam pierwsza tez cesarke a po tym nie ma co wietrzyc bo blizna przez pierwsza dobe i tak jest zaklejona duzym plastrem z opatrunkiem dopiero nastepnego dnia ją sciagaja, ja caly czas chodzilam w gaciach siateczkowych z podpsaka a jak lekarz na obchod przychodzil to tylko kazal odslonic blizne nie kazal mi gaci sciagac ani nic takiego
    nie pomyślałam o cesarce, te dziewczyny po cc nie leżały z nami więc nawet się nie zastanowiłam, że przecież kobitki tam mają inne "warunki"

km5scbxmnqd7jrtx.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ