X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Nie wiem kto jeszcze ale pamiętam że BLU masz też mała różnice wieku między dzieciaczkami. Jak rozwiazesz kwestie spacerow z maluszkami? Platforma siedzisko czy wozek podwojny?

Kasiu szczerze mówiąc to czekamy aż mały się urodzi i wtedy zdecydujemy ostatecznie. Tak czy inaczej dla córki mam parasolkę, wiec wyjście we dwie osoby nie będzie problemem. Czytam na innych wątkach, że często dziewczyny decydują się na wózek podwójny, gdzie dzieci siedzą jedno za drugim. Mi osobiście najbardziej podoba się rozwiązanie z nosidelkiem. Ale tak jak mówię zdecydujemy jak się urodzi.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że już końcówka ciąży. Obudziłam się dzisiaj z jakimś kłuciem w sercu przy każdym wdechu i bólem nogi tam gdzie mam żylaki. O biodrach nie wspomnę. Eh... nie mowie, że już chciałabym urodzić, ale kiedy zna się termin to chyba psychicznie jest łatwiej. Ma któraś z Was już wyznaczoną datę cc?

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Dzień dobry :-)
    36 dni do TP :-)
    Leci ten czas, leci.

Sarcia, to u Was w ogóle nieplanowanych CC nie robią? A Ty w jaki dzień rodziłaś? Przecież też miałaś nagłą...

Nieplanowane, nagle robia jasne ze tak :) ja corke rodzilak w srode no i jak brak postepu porodu to oni zaraz na blok wioza. Z tym ze ja na 1 porod wskazan do ciecia nie mialam dlatego s, ierowania ani nic nie musialam miec w dodatku ja bylam po terminie wiec ja 7 dni lezalam na oddziale , i najpierw indukowali mi porod .

a teraz mam inne doswiadczenie bo szykuje sie do planowanego cc

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu

ja w czwartek kolo 12 ide sie umowic.

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 no to zacznie się wielkie odliczanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dobrze, że już końcówka ciąży. Obudziłam się dzisiaj z jakimś kłuciem w sercu przy każdym wdechu i bólem nogi tam gdzie mam żylaki. O biodrach nie wspomnę. Eh... nie mowie, że już chciałabym urodzić, ale kiedy zna się termin to chyba psychicznie jest łatwiej. Ma któraś z Was już wyznaczoną datę cc?

Blu ja bym nie chciała znać terminu porodu:) bardziej bym wtedy panikowała każda minuta byłaby dla mnie wiecznością. A tak nic mnie nie rozprasza, mogę się zająć normalnym życiem i nagle mnie dopadnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:09

Rutelka, Sunshine89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Od 30tc mam wizyty co 2 tygodnie.
    Spakowałam dzis walizkę, skończyłam prasowanie i czekamy na rozpoczęcie akcji :)
    Wiesiołek 3x2 kapsułki doustnie, masaż krocza olejkiem Weleda co 2 dzien.
    Na początku października przeprowadzka, w przyszłym tygodniu złożymy mebelki dla synka zeby sie wywietrzly ( niby specjalna farba dla dzieci ale czuć mocno...).
    Na początek mam dla synka komodę i kosz Mojżesza w którym bedzie spał.
    Kupilismy dzis materac Hevea Krzys :)

Asia jak Ci idzie smarowanie krocza? Nie wpływa to na napięcie macicy i brzucha?

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o tym masowaniu krocza? Pytam bo ja mam w tym miejscu tak troszkę spuchnięte, obolałe i nie wiem czy to wskazane, a może wręcz przeciwnie powinnam to rozsmarowywać żeby później było lepiej...hmmmm

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po usg :)
    Mój maluszek waży 3200!
    34t i 2 dni

Pumpkin, a.badziak, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Blu, Rutelka, Chwilka84, marlon, Jola1985, diewuszka86, Sunshine89, kehlana_miyu, Jutysia, kalika, Beattkie, kasia_1988, India9, Anoolka, Kasik2, szynszyl, mizzelka, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka! Idziesz na rekord! ;)
    Ja idę jutro, aż się boje... obstawiam 3500g ale u mnie będzie 35t+4 ;)

Bankowo mała urosła, bo kopie jak szalona i sięga w takie miejsca, w które wcześniej nie kopała.

Beattkie, właśnie wczoraj sie zastanawiałam co u Ciebie czy ok wszystko, bo nic nie pisałaś. Ale uff ;)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po masażu krocza nie mam większego napięcia macicy, w sumie ostatnio te moje spinki brzucha sie wyciszyły. Mam problem z włożeniem dwoch kciuków do wejścia pochwy, No ale trzeba rozciągać zeby główka przeszła. Nie odczuwam opuchnięcia i nie mam infekcji.

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa termin cc mam ja. Na 3.10. Ale pisałam, że szpital daje ciała. Jutro rano mam kwalifikację w innym szpitalu. Wolę miec bakap-plan ;)

Blu, Rutelka, marlon, kasia_1988, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mój maluszek waży 3200!
    34t i 2 dni

Wooow.... duuuuży :-)

Aż się boję co mnie wyjdzie popołudniu!

Kai, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, choć może wyda Wam się to smieszne, że przeraża mnie ten brak intymności w związku z porodem. Jakieś badania przy innych ludziach, wietrzenia, leżenie bez majtek, wyciaganie cycow do karmienia... Nie jestem małą dziewczynką, mam 34 lata, wiem, że dyktuja to względy medyczne, ale strasznie mnie to krępuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:44

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Powiem Wam, choć może wyda Wam się to smieszne, że przeraża mnie ten brak intymności w związku z porodem. Jakieś badania przy innych ludziach, wietrzenia, leżenie bez majtek, wyciaganie cycow do karmienia... Nie jestem małą dziewczynką, mam 34 lata, wiem, że dyktuja to względy medyczne, ale strasznie mnie to krępuje.

Oj tak... pierwszą panikę w tym temacie przeżyłam w 6 miesiącu. Dotarło do mnie jak to będzie. Poczułam się jak maszynka, rzecz, coś pozbawionego człowieczeństwa... Będę obdarta z intymności. W pokoju 2-3 dziewczyny w podobnej sytuacji, z mężem czy rodziną. A mi wstając do toalety pocieknie po nogach. Na ich oczach. Niby "norma". Ale moim zdaniem tak nie powinno być.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Oj tak... pierwszą panikę w tym temacie przeżyłam w 6 miesiącu. Dotarło do mnie jak to będzie. Poczułam się jak maszynka, rzecz, coś pozbawionego człowieczeństwa... Będę obdarta z intymności. W pokoju 2-3 dziewczyny w podobnej sytuacji, z mężem czy rodziną. A mi wstając do toalety pocieknie po nogach. Na ich oczach. Niby "norma". Ale moim zdaniem tak nie powinno być.
    Dlatego ja sie cieszę ze w moim szpitalu na oddziale położniczym nie ma odwiedzin w salach. Tylko i wyłącznie na korytarzu. Na salach tylko mamy z dziećmi, to duży komfort .

India9, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Przez pierwsza dobe leżałam na podkladach,potem majtki z siatki a potem swoje.położne rane psikaly octeniseptem i bardzo ładnie już mam rane zagojoną. Biegam już wrecz. Tesknie za brzuszkiem a z drugiej strony czuje sie mega zgrabnie schylajac sie po coś lub sie kapiac.

Miałam jeszcze coś odpisac do ktoregoś posta ale nie pamiętam do którego :-D

Dzis waga 1870 i 2260

Dea super, że już doszłaś do siebie. A chłopaki widzę rosną szybciutko. Jeszcze 130g i Krystian osiągnie wagę 2kg. ☺ już niedługo będziecie w domku.

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja, na 05.10.

marlon, Kai, Blu, Rutelka, kasia_1988, India9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mój maluszek waży 3200!
    34t i 2 dni

Wow! Spory ten maluszek. ☺
    Mój w zeszły piątek miał 3075g, więc chyba są podobnych gabarytów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d328925dc5a4be4emed.jpg

Już ma po tatusiu dziuba :)

Pumpkin, Reni@, Jola1985, Chwilka84, diewuszka86, Sunshine89, kehlana_miyu, Blu, Rutelka, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, Kasik2, szynszyl, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ