X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie lekarz to okreslil ze główka odbija się jak ping pong :D czyli ze sie nie wstawia do kanału. Ja tez nie wiem jak oni określają dlugosc ręcznie.
    Ja ostatnie 2 wizyty mam juz mierzona palcami tylko. Rozwarcia nie ma to idz Pani do domu- na tej zasadzie :p ale lekarz wpisal na karcie ok 3 cm wiec moze ma jakis dar mierzenia:) co prawda to mierza mi ja co 1,5 tyg. Teraz mam w czwartek przyszly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:57

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październikowe mamusie:) Mam pytanie jakie zakupilyscie kosmetyki dla waszych pociech do kąpieli i pielęgnacji ?

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Pytanie z serii: "jestem komputerowym idiotą". Czy możecie mi powiedzieć jak wrzucacie zdjęcia na forum, że nie widać linka tylko od razu ładuje się zdjęcie w poście?

TinyPic.pl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:17

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pumpkin :)

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam weny na spakowanie torby. Kurcze jakos nie moge sie do tego przybrac. Ale maz mnie juz pogania i musze za to sie zabrac.

kalika lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć sorki ze dopiero pisze ale jestem juz w domku. Pessar trochę słabo siedzi ale posiew wzorowy to wypuscili do domu. Leze plackiem dalej. Dobija mnie ciągła myśl że może za chwile? A może się uda? Ehh.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Październikowe mamusie:) Mam pytanie jakie zakupilyscie kosmetyki dla waszych pociech do kąpieli i pielęgnacji ?
    Wiem po córce ze u nas musi być Emolient do kąpieli. .. miała trądzik niemowlęcy i pomógł nam oilatum. Ale i potem braliśmy atoperal i różne.. żadnych oliwek... bo to jeszcze gorzej zatkało jej pory... jedynie krem z hipp zielony mleczko takie albo te kremy z serii atoperal itp ale drogi interes :P

Potem jak była starsza to spróbowałam oleju kokosowego i dobrze zareagowała :)

A do pupy linomag zielony. Przy faldkach skóry jak pekala np przy szyi to krem z cynkiem.

• marlon Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a moze dla bezpieczenstwa w praskim sobie zaklep termin. Na stronie maja wszystko opisane. No i warunki po remoncie są bardzo spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:39

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po prawej steonie doszedl jakis bol plecow i promieniuje az do zeber i ciagnie mnie dol brzucha...normalnie oszaleje tak mam juz dosyc, a to dopiero 36 tc...oby do jutra wytrzymać i pozniej odliczac dni do cc...bo juz jestem wykonczona..spuchlam cala buzie mam kwadratowa i wygladam jak swinka pigi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Rutelka, byłaś dziś na ktg ??

Nie, mam jutro. Teraz mi się termin zmienił przez to, że jeździłam codziennie na ktg przez cały zeszły tydzień.

A Ty byłaś?

• kalika Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny nie mam weny na spakowanie torby. Kurcze jakos nie moge sie do tego przybrac. Ale maz mnie juz pogania i musze za to sie zabrac.
    Mam to samo. Codziennie obiecuję sobie, że zrobię to dziś... A tu czekać już za bardzo nie ma na co, bo dziś zaczynam 37 tc...

Przepraszam, że nie pamiętam, ale któraś z Was miała w planach kupno organizera na gadżety do przewijania z Beaba. Do końca dzisiejszego dnia na www.mamissima.pl jest promocja -15% m.in. na Beaba.

marlon, Pumpkin lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Karolina, trzymam mocno kciuki, żeby szybko się zaczęło. Swoją drogą trzeba pamiętać, ze nic bez przyczyny się nie dzieje. Gdzieś w tej sytuacji jest głębszy sens. :*

Ja wczoraj się dowiedziałam, że moja kwalifikacja na Żelaznej nie ma przełożenia na CC. Na nic nie ma. Termin wyznaczony, wszystko jak być powinno z mojej strony ale CC tam mieć nie będę. Gotuje się we mnie. Szanowna dr nie przekazała mojej kwalifikacji na blok i nie mają już miejsca na planowany zabieg. Wyszło przypadkiem, bo pomyślałam że potwierdzę w szpitalu termin - a oni o mnie nie słyszeli. Co by było, gdybym nie zadzwoniła tylko przyjechała dzień przed wyznaczonym terminem? Dr zadzwoniła wczoraj powiedzieć, że jej przykro. Powiedziałam, że fajnie że jej przykro ale za 3tyg miałam mieć zabieg i gdzie teraz mam rodzić? W krzakach? Stwierdziła, że rozumie że to mało komfortowa sytuacja ale zawsze jak akcja się zacznie to mogę przyjechać, to jak będzie miejsce to mnie przyjmą. Brak mi słów dziewczyny... Za wizyty oczywiście płaciłam.

I najbardziej wkurza mnie fakt, że w 9 miesiącu ciąży, z gigantycznym brzuchem powinnam oczekiwać urodzin a nie denerwować się, biegać po szpitalach i walczyć o coś, co mi się należy... Mam nadzieje, że te całe nerwy nie przyspieszą porodu dopóki czegoś nie załatwię. Dobrze, że to Warszawa a nie małe miasto z jednym szpitalem...

Lecę na kwalifikację do kolejnego szpitala i później wizyta u mojej dr. Jakoś wcale mnie to nie cieszy przez to wszystko...

Masakra jakaś, lekarka na maksa nieodpowiedzialna. Doczytałam, że zalatwilas sobie na Madalińskiego. Dobrze, ale tak jak napisałaś nie powinnaś w ogóle się tym zajmować, biegać i szukać miejsca . Lekarka zawaliła i powinna stanąć na głowie, żeby jednak znalazło się dla Ciebie miejsce na Żelaznej na planową cc. Współczuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nie moge nawet siedziec tak mnie bola plecy i caly bok zaraz jajko zniose ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A co do przyspieszania porodu nie ma co sie az tak spoesyc bo dla dziecka naprawde jest lepiej jak posiedzi w brzuchu mdo tego 39/40 tc.bo ciaza donoszona to pojecie wzgledne i wcale nikt nie mowi ze dobrze jest rodzic w 37mtc czy cos, dla dziecka te 2 tyfodnie to ogromna roznica w rozwoj, mjsze poszukac takiego artykulu na ten temat to wam podesle warto poczytac
    Ja to marze żeby hociaz do 37 tyg wytrzymać. .. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Nie, mam jutro. Teraz mi się termin zmienił przez to, że jeździłam codziennie na ktg przez cały zeszły tydzień.

A Ty byłaś?
    Byłam. I teraz mam w pon. Chyba już częściej będzie. W sumie jak przenieśli na dol to nie ma tragedii. Ale i tak Ci współczuję codziennych przyjazdów. A czemu codziennie miałaś? Coś się dzieje?
    W ogóle to mam straszny kłopot.
    Nie mogę znaleźć zalecenia do cc od kardiologa :/ przekopalam cały dom.
    Najgorsze jest to, że muszę to mieć ze sobą bo inaczej mi cc nie zrobia.
    Musze to mieć mimo że mam skierowanie i ustalony termin.
    Dzwoniłam do kardiologa i powiem wam ze trochę chamowato się zachował. Powiedział ze on ze swojej strony zrobił wszystko i nie wie co mam robić. Oczywiście zaczęłam stekac i prawie płakać do słuchawki ;) kazał w pt przyjechać to mi wypisze.
    Zła jestem na siebie. Wszystkie papiery mam a tego najważniejszego nie :/

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :)
    Franio waży 2200, czyli ok na 34 tydzień, brzuszek tylko troszkę wyprzedza termin.
    Szyjka piękna, jak powiedziała gin.
    Mały ułożony główką w dół. Mimo bolącego spojenia nie sprawdzała czy się nie rozeszło, bo podobno i tak za wcześnie by to sprawdzać, poczekamy jeszcze dwa tyg.
    Oczywiście nie spodobało się lekarce moje ciśnienie i powiedziała, że jak będzie powyżej 150/100 to mam jechać na IP najlepiej ze spakowaną torbą, bo na pewno mnie zatrzymają. Niestety co kilka dni zdarza mi się takie, ale jak odpocznę i poleżę, to spada. Właśnie do mnie dotarło, że czas chyba troszkę zwolnić tempo... Tylko, że ja nawet jak sobie zrobię dzień wolny od pracy, to w domu wyszukuje sobie zajęć typu porządki w szafach, mycie okien... Nie umiem tak po prostu leżeć.

Reni@, Rutelka, szynszyl, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, marlon, Blu, Pumpkin, Jola1985, Chwilka84, lu.iza, MMM2016, kehlana_miyu, Jutysia, Kasik2 lubią tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Mam to samo. Codziennie obiecuję sobie, że zrobię to dziś... A tu czekać już za bardzo nie ma na co, bo dziś zaczynam 37 tc...

Przepraszam, że nie pamiętam, ale któraś z Was miała w planach kupno organizera na gadżety do przewijania z Beaba. Do końca dzisiejszego dnia na www.mamissima.pl jest promocja -15% m.in. na Beaba.

yeah!!!! uwielbiam promocje <3

kalika, Pumpkin lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Byłam. I teraz mam w pon. Chyba już częściej będzie. W sumie jak przenieśli na dol to nie ma tragedii. Ale i tak Ci współczuję codziennych przyjazdów. A czemu codziennie miałaś? Coś się dzieje?
    W ogóle to mam straszny kłopot.
    Nie mogę znaleźć zalecenia do cc od kardiologa :/ przekopalam cały dom.
    Najgorsze jest to, że muszę to mieć ze sobą bo inaczej mi cc nie zrobia.
    Musze to mieć mimo że mam skierowanie i ustalony termin.
    Dzwoniłam do kardiologa i powiem wam ze trochę chamowato się zachował. Powiedział ze on ze swojej strony zrobił wszystko i nie wie co mam robić. Oczywiście zaczęłam stekac i prawie płakać do słuchawki ;) kazał w pt przyjechać to mi wypisze.
    Zła jestem na siebie. Wszystkie papiery mam a tego najważniejszego nie :/

Miałam codziennie, bo na wizycie powiedziałam że słabiej czuję ruchy i mnie przebadali ktg porządnie codziennie. Miałam już dość jeżdżenia. Ktg prawidłowe więc wróciłam do systemu raz w tygodniu. A ruchy czuję naprawdę słabiej ale teraz wiem, że to przez to, że synek duży i bardziej się rozpycha niż kopie.

Poszukaj jeszcze może tego skierowania od kardiologa. Aż niemożliwe że właśnie to zgubilas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Melduje się po wizycie :)
    Franio waży 2200, czyli ok na 34 tydzień, brzuszek tylko troszkę wyprzedza termin.
    Szyjka piękna, jak powiedziała gin.
    Mały ułożony główką w dół. Mimo bolącego spojenia nie sprawdzała czy się nie rozeszło, bo podobno i tak za wcześnie by to sprawdzać, poczekamy jeszcze dwa tyg.
    Oczywiście nie spodobało się lekarce moje ciśnienie i powiedziała, że jak będzie powyżej 150/100 to mam jechać na IP najlepiej ze spakowaną torbą, bo na pewno mnie zatrzymają. Niestety co kilka dni zdarza mi się takie, ale jak odpocznę i poleżę, to spada. Właśnie do mnie dotarło, że czas chyba troszkę zwolnić tempo... Tylko, że ja nawet jak sobie zrobię dzień wolny od pracy, to w domu wyszukuje sobie zajęć typu porządki w szafach, mycie okien... Nie umiem tak po prostu leżeć.

Mały dobrze waży ☺ a z ciśnieniem nie ma żartów. Może zwolnij trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bo ja jutro ide sie umaiwac na termin....juz dzis mam stres a to tylko ustalenie terminu

Pumpkin lubi tę wiadomość

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ