X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja jestem urodzona po terminie i córe też po terminie rodzilam. Nie znam tego ordynatora, ale już go lubię ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKasiaKK

haha xD Jak sobie zyskał przychylnosc ciezarnych takimi slowami :D
    Moja cora tez z tych "przeterminowanych" :) chyba cos w tym jest musze przyznac :P

a ja znow mowie ze fajna data bo 7, a ja tez 7 urodzona tylko lutego :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a jak Twoje crp, bo pamiętam, że chyba duze miałaś, co było przyczyna?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    P.s wiecie co ordynator mi powiedzial ? Ze najmadrzejsze dzieci sie rodza po terminie hahha xD
    Wybacz, ale zawsze mnie rozwalają takie teorie... Patrząc z naukowego punktu widzenia, ciekawe na jakiej podstawie to stwierdził - nie powiem, bo może były prowadzone jakieś badania na ten temat ;) Na pewno zyskał przychylność tych ciężarnych, które urodziły dzieci po terminie, więc jakiś cel osiągnął i o to chodzi :)

Ja moje dziecko chce urodzić przed terminem i wierzę, że będzie tak samo mądre, jak gdyby było i po terminie - a na pewno będe je kochać tak samo mocno, mocno, mocno! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:09

diewuszka86, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w SR mieliśmy temat dot. stanów nagłych noworodka czyli pierwszą pomoc. Słuchaliśmy z mężem uważnie, ale powiem Wam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła (odpukać) w takiej sytuacji - nie jestem pewna czy nie straciłabym głowy i nie zestresowała się masakrycznie :/

ex2bwn15260327bu.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Dziś w SR mieliśmy temat dot. stanów nagłych noworodka czyli pierwszą pomoc. Słuchaliśmy z mężem uważnie, ale powiem Wam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła (odpukać) w takiej sytuacji - nie jestem pewna czy nie straciłabym głowy i nie zestresowała się masakrycznie :/
    o złym niby się nie myśli i też nie wiem co bym zrobiła. Dobrze że o tym wspomniałaś, chociaż poczytam na ten temat

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    o złym niby się nie myśli i też nie wiem co bym zrobiła. Dobrze że o tym wspomniałaś, chociaż poczytam na ten temat
    Dokładnie tak - i tu nie chodzi tylko o utratę oddechu samą w sobie, ale te z wszelkie zadławienia, a nawet intensywne ulewanie. Też stwierdziłam, że muszę się jeszcze dedukować.

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola

ja sie tez usmialam z tej teorii co on mi sprzedal :) i w ogole sie nad tym nie zastanawialam bo ja tez kocham takie teorie i anegdotki lekarskie, sie smieje ze moze to jest sposob na zestresowane ciezarne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sarcia a jak Twoje crp, bo pamiętam, że chyba duze miałaś, co było przyczyna?

Chwilko , po antynotyku ktory dostalam -monural bralam, to crp mi spadlo ale nie az tak wiele, ale wyniki moczu sie bardzo poprawily i lekarz mowil ze to infekcja drog moczowych. Teraz mam powtórzyć badania przed wizyta ktora mam 19.09

ale powiem wam ze teoche to jest straszne znac date porodu :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie teorie to raczej z przymrużeniem oka trzeba traktować ;) podobno też kto rodzi się w poniedziałek jest pracowity, a w piątek to imprezowicz. Nie wiem niestety jak to wygląda w inne dni tygodnia :D

I myślałam, że tylko ja mam mega parcie na słodycze :) a tu się okazuje ze chyba wszystkie dzieciaczki obrastaja teraz w tluszczyk i skądś go trzeba pobrać ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:

Mieliśmy ten temat w zeszłym tygodniu. Też słuchaliśmy uważnie, to bardzo ważny temat i trzeba wiedzieć co w takiej sytuacji zrobić. Oby żadnej z nas nigdy się taka sytuacja nie przydarzyła.
    Coś takiego niestety przydarzyło się mojej mamie. Jak siostra była mała (a dobrze to pamiętam bo miałam wtedy 12 lat) to mama zakrapiała siostrze nosek i chyba za dużo kropelek poszło. Siostra zaczęła się dusić, kolory na twarzy się zmieniały. Mama niestety spanikowała, ale tata był w domu i zadziałał tak jak trzeba. Dziecko do góry nogami, poklepywanie po pleckach, lekkie potrząsanie i w końcu odkaszlnęła.
    Niestety, na coś takiego nie można się przygotować..

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Nie bądź taka pewna. Może małemu się zechce wcześniej wyjść na świat i będziesz miała niespodziankę :)

Jola1985 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dla mnie to nic strasznego. Wierzę, że ja w poniedziałek poznam datę mojego.
    Dla mnie to bardzo ważne, bo wszystko mogę sobie przynajmniej spróbować lepiej zaplanować - psy musimy wcześniej oddać do psiego hotelu, musimy też przejechać 80 km (i to we wrocławskich korkach), aby zdążyć na czas... Dla mnie więc to coś w rodzaju wybawienia :P
    Zresztą zawsze mogą się pojawić niespodzianki po drodze, jak napisała Dziewuszka :)

btw, straszne to dla mnie byłoby znać datę swojej śmierci, a nie porodu ;) ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:10

Jutysia lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, raczej nie. Corka na swiat tez sie nie pchala zwlaszcza ze ja mam ginekologiczne problemy ktore decydowaly o 1 cc a teraz o 2 takze watpliwa sprawa na szybsze rozwiazanie, chociaz wiadomo niczego pewnym byc nie mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola

ty tez cesarke bedziez miec ?

• kalika Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Takie teorie to raczej z przymrużeniem oka trzeba traktować ;) podobno też kto rodzi się w poniedziałek jest pracowity, a w piątek to imprezowicz. Nie wiem niestety jak to wygląda w inne dni tygodnia :D

Idąc tym tropem, to ja słyszałam, że Ci urodzeni w niedzielę mają 2 lewe ręce do roboty ;p

Angelstw, spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania!

angelstw, Pumpkin lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja tez dziś po wizycie.
    Mała waży 3 kg :)
    Na usg wszystko ok. Szyjka tez ok.
    Weszłam u gin na wagę i od początku ciąży przytyłam 15 kg. Mam nadzieje ze po ciąży wrócę do swojej wagi :) tak bym już tego chchciala bo brzuszek juz duży i coraz bardziej meczy. A teraz jeszcze te upaly. No ale damy rade :) juz niewiele zostało.

Jutysia, Blu, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sylwusia100, szynszyl, Pumpkin, kehlana_miyu, MMM2016 lubią tę wiadomość

Aga
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Idąc tym tropem, to ja słyszałam, że Ci urodzeni w niedzielę mają 2 lewe ręce do roboty ;p

Angelstw, spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania!

No to u mnie się nie sprawdza :-P urodziłam się w niedzielę, a mam motorek w dupie połączony z owsikami i adhd :-P

Reni@, Chwilka84, Blu, Pumpkin, MMM2016 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że czym bliżej tym coraz bardziej sie boje i jestem przerażona czy po prostu dam rade urodzić, czy mi starczy sił, czy nie wpadnę w panikę jak sie to wszystko zacznie;/

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, spokojnie ;-) też tak mam i pewnie 3/4 dziewczyn też. Z jednej strony chciałabym, żeby już się zaczęło, najlepiej zaraz, a z drugiej strony przeraźliwie się boję co będzie jak naprawdę się zacznie. I u mnie dochodzi jeszcze ten strach z powodu wielkości dziecka.
    Ale damy radę!
    Zdradzę Ci tajemnicę ;-) w momentach kryzysowych, jak juz jestem bliska paniki to nucę sobie w głowie "Mam tę moc" i zaczyna mi się chcieć śmiać ;-)

Pumpkin, Anoolka, szynszyl, Chwilka84, MMM2016, diewuszka86 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ