Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:P.s wiecie co ordynator mi powiedzial ? Ze najmadrzejsze dzieci sie rodza po terminie hahha xD
Na pewno zyskał przychylność tych ciężarnych, które urodziły dzieci po terminie, więc jakiś cel osiągnął i o to chodzi
Ja moje dziecko chce urodzić przed terminem i wierzę, że będzie tak samo mądre, jak gdyby było i po terminie - a na pewno będe je kochać tak samo mocno, mocno, mocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:09
diewuszka86, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Dziś w SR mieliśmy temat dot. stanów nagłych noworodka czyli pierwszą pomoc. Słuchaliśmy z mężem uważnie, ale powiem Wam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła (odpukać) w takiej sytuacji - nie jestem pewna czy nie straciłabym głowy i nie zestresowała się masakrycznie
-
Jola1985 wrote:Dziś w SR mieliśmy temat dot. stanów nagłych noworodka czyli pierwszą pomoc. Słuchaliśmy z mężem uważnie, ale powiem Wam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła (odpukać) w takiej sytuacji - nie jestem pewna czy nie straciłabym głowy i nie zestresowała się masakrycznie
-
aneta93 wrote:o złym niby się nie myśli i też nie wiem co bym zrobiła. Dobrze że o tym wspomniałaś, chociaż poczytam na ten temat
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Sarcia a jak Twoje crp, bo pamiętam, że chyba duze miałaś, co było przyczyna?
Chwilko , po antynotyku ktory dostalam -monural bralam, to crp mi spadlo ale nie az tak wiele, ale wyniki moczu sie bardzo poprawily i lekarz mowil ze to infekcja drog moczowych. Teraz mam powtórzyć badania przed wizyta ktora mam 19.09
ale powiem wam ze teoche to jest straszne znac date porodu -
Takie teorie to raczej z przymrużeniem oka trzeba traktować
podobno też kto rodzi się w poniedziałek jest pracowity, a w piątek to imprezowicz. Nie wiem niestety jak to wygląda w inne dni tygodnia
I myślałam, że tylko ja mam mega parcie na słodyczea tu się okazuje ze chyba wszystkie dzieciaczki obrastaja teraz w tluszczyk i skądś go trzeba pobrać
-
Jola1985 wrote:Dziś w SR mieliśmy temat dot. stanów nagłych noworodka czyli pierwszą pomoc. Słuchaliśmy z mężem uważnie, ale powiem Wam szczerze, że nie wiem co bym zrobiła (odpukać) w takiej sytuacji - nie jestem pewna czy nie straciłabym głowy i nie zestresowała się masakrycznie
Mieliśmy ten temat w zeszłym tygodniu. Też słuchaliśmy uważnie, to bardzo ważny temat i trzeba wiedzieć co w takiej sytuacji zrobić. Oby żadnej z nas nigdy się taka sytuacja nie przydarzyła.
Coś takiego niestety przydarzyło się mojej mamie. Jak siostra była mała (a dobrze to pamiętam bo miałam wtedy 12 lat) to mama zakrapiała siostrze nosek i chyba za dużo kropelek poszło. Siostra zaczęła się dusić, kolory na twarzy się zmieniały. Mama niestety spanikowała, ale tata był w domu i zadziałał tak jak trzeba. Dziecko do góry nogami, poklepywanie po pleckach, lekkie potrząsanie i w końcu odkaszlnęła.
Niestety, na coś takiego nie można się przygotować.. -
sarcia123 wrote:ale powiem wam ze teoche to jest straszne znac date porodu
Dla mnie to bardzo ważne, bo wszystko mogę sobie przynajmniej spróbować lepiej zaplanować - psy musimy wcześniej oddać do psiego hotelu, musimy też przejechać 80 km (i to we wrocławskich korkach), aby zdążyć na czas... Dla mnie więc to coś w rodzaju wybawienia
Zresztą zawsze mogą się pojawić niespodzianki po drodze, jak napisała Dziewuszka
btw, straszne to dla mnie byłoby znać datę swojej śmierci, a nie porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:10
Jutysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blu wrote:Takie teorie to raczej z przymrużeniem oka trzeba traktować
podobno też kto rodzi się w poniedziałek jest pracowity, a w piątek to imprezowicz. Nie wiem niestety jak to wygląda w inne dni tygodnia
Idąc tym tropem, to ja słyszałam, że Ci urodzeni w niedzielę mają 2 lewe ręce do roboty ;p
Angelstw, spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania!angelstw, Pumpkin lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Hej dziewczyny.
Ja tez dziś po wizycie.
Mała waży 3 kg
Na usg wszystko ok. Szyjka tez ok.
Weszłam u gin na wagę i od początku ciąży przytyłam 15 kg. Mam nadzieje ze po ciąży wrócę do swojej wagitak bym już tego chchciala bo brzuszek juz duży i coraz bardziej meczy. A teraz jeszcze te upaly. No ale damy rade
juz niewiele zostało.
Jutysia, Blu, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sylwusia100, szynszyl, Pumpkin, kehlana_miyu, MMM2016 lubią tę wiadomość
Aga -
kalika wrote:Idąc tym tropem, to ja słyszałam, że Ci urodzeni w niedzielę mają 2 lewe ręce do roboty ;p
Angelstw, spokojnej drugiej połowy ciąży i szczęśliwego rozwiązania!
No to u mnie się nie sprawdzaurodziłam się w niedzielę, a mam motorek w dupie połączony z owsikami i adhd
Reni@, Chwilka84, Blu, Pumpkin, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
Chwilka, spokojnie
też tak mam i pewnie 3/4 dziewczyn też. Z jednej strony chciałabym, żeby już się zaczęło, najlepiej zaraz, a z drugiej strony przeraźliwie się boję co będzie jak naprawdę się zacznie. I u mnie dochodzi jeszcze ten strach z powodu wielkości dziecka.
Ale damy radę!
Zdradzę Ci tajemnicęw momentach kryzysowych, jak juz jestem bliska paniki to nucę sobie w głowie "Mam tę moc" i zaczyna mi się chcieć śmiać
Pumpkin, Anoolka, szynszyl, Chwilka84, MMM2016, diewuszka86 lubią tę wiadomość