Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni@ dziękuję
Chwilka84 co to są te d-dimery?
angelstw superMy tez Ci kibicujemy
aneta93 w moim szpitalu też nie dają ubranek, więc na wszelki wypadek biorę ze 3 szt body, ale też chce go mieć w rożku, więc może się nie przyda
aneta93, Reni@, angelstw lubią tę wiadomość
-
A co bierze się na okres pologu?? majtki jednorazowe, podpaski i jakieś podkłady na łóżko?? to pewnie też zależy od szpitala..
Chyba przejdę się w przyszłym tyg na szkołę rodzenia i dopytam położną bo jestem zielona jak trawa w tych tematachReni@ lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:A co bierze się na okres pologu?? majtki jednorazowe, podpaski i jakieś podkłady na łóżko?? to pewnie też zależy od szpitala..
Chyba przejdę się w przyszłym tyg na szkołę rodzenia i dopytam położną bo jestem zielona jak trawa w tych tematach
Dokladnie tak jak napisalas. Ja mam majtki siateczkowe ale jak juz kiedys pisalam biore tez zwykle bawelniane i pewnie jak bede wstawac to takie bede zakladac. A w lozku najlepiej bez zeby rane wietrzyc. No i Octenisept ltory jest niezastąpiony jeśli ma się szwy. U nas polozne pdikaly tylko rany po CC wiec teraz bede miec swoj i sama o siebie zadbam
aneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Hehe mam to samo, tylko że od początku ciąży, codziennie coś słodkiego. Raz w tygodniu jak jadę z mężem na większe zakupy to uzupełniam zapasy
W niedziele byłam z mężem w Tesco i zobaczył taki worek słodyczy Milka, który kupuje się w prezencie:) jakby kosz prezentowy ze słodyczami. Spojrzał na mnie i zobaczył Oczy Kota ze Shreka i kupiliśmy go:) Hahahaha do niedzieli przyszłej mi starczy:)NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:A co bierze się na okres pologu?? majtki jednorazowe, podpaski i jakieś podkłady na łóżko?? to pewnie też zależy od szpitala..
Chyba przejdę się w przyszłym tyg na szkołę rodzenia i dopytam położną bo jestem zielona jak trawa w tych tematach
Ja biorę wszystko z Canpol. Przmierzylam juz nawet Majtki(wielorazowe) z wkładem poporodowym. Są wygodne i miłe w dotyku, wyprofilowane i dobrze się trzymają bo mają naklejkę po długości. Do tego mam wkłady na noc.
Zależało mi na wygodzie i myślę, że to osiągnełam.
Podkłady na łóżko wzięłam większe 90x60.
To wszystko było na liście szpitala:) jeden napisał nawet, że papier toaletowy trzeba mieć swój, a drugi ma na liście chusteczki higieniczne dla niemowlat
Kupiłam wiec papier toaletowy w aptece taki mokry nawilżany rumiankiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:23
aneta93, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Dzięki dziewczyny ! u mnie niestety nikt nie domyślił się żeby na stronie szpitala wypisać co ze sobą zabrać... a co ciekawe na stronie jest zakladka " co zabrać do szpitala" tylko tam są rzeczy ogólne, nie dla kobiet w ciąży..
Jak wejdziesz na Madalińskiego w Warszawie to u nich na liście jest chyba wszystko do zabrania. Kiedyś w telewizji był wywiad, że ten szpital każde zabierać najwięcej z dostępnych w Warszawie:) wiec mysle, że ta lista może posłużyć jako wzór:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:59
-
Beattkie wrote:A sprawdzałas w innym szpitalu w okolicy?
Jak wejdziesz na Madalińskiego w Warszawie to u nich na liście jest chyba wszystko do zabrania. Kiedyś w telewizji był wywiad, że ten szpital każde zabierać najwięcej z dostępnych w Warszawie:) wiec mysle, że ta lista może posłużyć jako wzór:).do innego musiałabym jechać 30 km, a do tego mam 7 km więc jestem trochę uziemiona
-
adrenalina wrote:Chwilka ja wczoraj zjadłam 3 batony i krówkę tez nie umiem się pochamować. . Jak nie miałam oznak na początku tak teraz wszystko się mnie czepia. Z tym ze ja mam cukrzyce. Albo mam naprawdę taka ochotę, albo działa u mnie poprostu "zakazany owoc". Jakbym miała w domu więcej to zjadłabym więcej. A dziś się muszę męczyć bo nie mam nic słodkiego. Pójdę dziś do sklepu z mężem to na jutro napewno coś wezmę.
Też mam cukrzycę, dzisiaj odebrałam hemoglobinę glikowaną i wychodzi na to, że cukry a niskie -
Angelstw pamietam Ciebie, gratulacje,teraz musi byc juz tylko dobrze!
Ja ogladam porody na Polsat cafe i rycze jak bobr i powiem,ze nawet wspolczuje facetom, tego,ze nie maja na wiele wplywu podczas porodu, moga tylko stac i wspierac nas, starac sie jakos ulzyc.angelstw lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
NiecierpliwaKarolina wrote:A powiedziała od czego ten wysoki poziom?
Jak w ogóle z pozycją Kubusia?
weszłam dzisiaj tylko między pacjentkami, wiec usg nie było i za długo nie mogliśmy pogadać, ale ide we wtorek to się wszystkiego dopytam.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
angelstw bardzo się cieszę! teraz już pójdzie z górki
u mnie szpital bardzo dużo zapewnia z higienicznych rzeczy więc nie będę brała zbyt wiele. tak się zastanawiam ile wziąć pieluszek, bo mam paczkę 42 niby nieduża, ale trochę miejsca zajmuje i nie wiem czy aż tyle trzeba? o tyle dobrze, że na stronce mają rozpiskę, dodatkowo dzwoniłam do szpitala i Pani położna stwierdziła, żeby nie brać nie wiadomo czego i to co jest napisane starczyangelstw lubi tę wiadomość
-
W imieniu brzuszka i swoim dziękuję za wszystkie ciepłe słowa z Waszej strony, dziewczyny;*
Sylwia_i_Niki wrote:Sunshine kto Wam takie piękne focie cyka w ciąży ??Zobaczymy zatem, kto będzie szybszy - mała, czy ja z przygotowaniem scenerii w postaci zmontowanej własnoręcznie kwiatowej huśtawki
Reni@ wrote:Kurcze ja wogole nie mam zdjęć w ciąży. Tylko takie przed lustrem. Wypadaloby w koncu cos pstryknac na pamiątkęSama zamierzam jeszcze w tym miesiącu wywołać zdjęcia z tej sesji, powkładać je do albumów, czy ramek i raczyć się nimi przez dłuuugie lata
aneta93 wrote:Jak dobierać te komplety? pajacyk+body? body na długi rękaw + półśpiochy?
Proszę się nie śmiać, zostaje matką pierwszy raz w życiuWiadomo, październik październikiem, warunki pogodowe mogą dawać już w kość, ciało malucha troszkę inaczej odczuwa ciepło i zimno, ale dużo zależy raczej od samej temperatury w salach.
angelstw, i my trzymamy za Was kciuki! Niech córeczka zdrowo rośnie i grzeje się w ciepłym brzuszkowym gniazdku aż do dnia porodu
Reni@, Jola1985, Sylwia_i_Niki, angelstw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Mamuski:)
Ja dopoero weszlam do domu, i sprawdzily sie slowa mojego gineologa termin ciecia usatlil mi ordynator na 7.10, 06.10 kolo 11 mam sie stawic w szpitalu jesli by sie szynciej cos zaczelo to mam grzac na porodowke ze skierowaniem i wtedy robia na cito cc. Uff...bylo ok bez problemow a tak sie martwilam na zapas
Czyli u mnie jesczcze miesiac...masakra jak ja to wytrzymam chyba oszaleje tak dlugo na synka czekac ale cos jak tzreba to niech siedzi i rosnie.
P.s wiecie co ordynator mi powiedzial ? Ze najmadrzejsze dzieci sie rodza po terminie hahha xDReni@, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Blu, marlon, szynszyl, Kai lubią tę wiadomość