X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ dziękuję :)

Chwilka84 co to są te d-dimery?

angelstw super :) My tez Ci kibicujemy

aneta93 w moim szpitalu też nie dają ubranek, więc na wszelki wypadek biorę ze 3 szt body, ale też chce go mieć w rożku, więc może się nie przyda

aneta93, Reni@, angelstw lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co bierze się na okres pologu?? majtki jednorazowe, podpaski i jakieś podkłady na łóżko?? to pewnie też zależy od szpitala..
    Chyba przejdę się w przyszłym tyg na szkołę rodzenia i dopytam położną bo jestem zielona jak trawa w tych tematach

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A co bierze się na okres pologu?? majtki jednorazowe, podpaski i jakieś podkłady na łóżko?? to pewnie też zależy od szpitala..
    Chyba przejdę się w przyszłym tyg na szkołę rodzenia i dopytam położną bo jestem zielona jak trawa w tych tematach

Dokladnie tak jak napisalas. Ja mam majtki siateczkowe ale jak juz kiedys pisalam biore tez zwykle bawelniane i pewnie jak bede wstawac to takie bede zakladac. A w lozku najlepiej bez zeby rane wietrzyc. No i Octenisept ltory jest niezastąpiony jeśli ma się szwy. U nas polozne pdikaly tylko rany po CC wiec teraz bede miec swoj i sama o siebie zadbam

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hehe mam to samo, tylko że od początku ciąży, codziennie coś słodkiego. Raz w tygodniu jak jadę z mężem na większe zakupy to uzupełniam zapasy ;)

W niedziele byłam z mężem w Tesco i zobaczył taki worek słodyczy Milka, który kupuje się w prezencie:) jakby kosz prezentowy ze słodyczami. Spojrzał na mnie i zobaczył Oczy Kota ze Shreka i kupiliśmy go:) Hahahaha do niedzieli przyszłej mi starczy:)

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Angelstw super wiadomosc :) trzymamy za Was kciuki, z calego serca :) i gratulujemy coreczki!

Szczęście i zdrowia dla Was!

angelstw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Ja biorę wszystko z Canpol. Przmierzylam juz nawet Majtki(wielorazowe) z wkładem poporodowym. Są wygodne i miłe w dotyku, wyprofilowane i dobrze się trzymają bo mają naklejkę po długości. Do tego mam wkłady na noc.
    Zależało mi na wygodzie i myślę, że to osiągnełam.
    Podkłady na łóżko wzięłam większe 90x60.
    To wszystko było na liście szpitala:) jeden napisał nawet, że papier toaletowy trzeba mieć swój, a drugi ma na liście chusteczki higieniczne dla niemowlat :)
    Kupiłam wiec papier toaletowy w aptece taki mokry nawilżany rumiankiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:23

aneta93, kalika lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! u mnie niestety nikt nie domyślił się żeby na stronie szpitala wypisać co ze sobą zabrać... a co ciekawe na stronie jest zakladka " co zabrać do szpitala" tylko tam są rzeczy ogólne, nie dla kobiet w ciąży..

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dzięki dziewczyny ! u mnie niestety nikt nie domyślił się żeby na stronie szpitala wypisać co ze sobą zabrać... a co ciekawe na stronie jest zakladka " co zabrać do szpitala" tylko tam są rzeczy ogólne, nie dla kobiet w ciąży..
    A sprawdzałas w innym szpitalu w okolicy?
    Jak wejdziesz na Madalińskiego w Warszawie to u nich na liście jest chyba wszystko do zabrania. Kiedyś w telewizji był wywiad, że ten szpital każde zabierać najwięcej z dostępnych w Warszawie:) wiec mysle, że ta lista może posłużyć jako wzór:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:59

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A sprawdzałas w innym szpitalu w okolicy?
    Jak wejdziesz na Madalińskiego w Warszawie to u nich na liście jest chyba wszystko do zabrania. Kiedyś w telewizji był wywiad, że ten szpital każde zabierać najwięcej z dostępnych w Warszawie:) wiec mysle, że ta lista może posłużyć jako wzór:).
    nie mam innego szpitala, mamy jeden tylko bo mieszkam koło małego miasta :P do innego musiałabym jechać 30 km, a do tego mam 7 km więc jestem trochę uziemiona :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chwilka ja wczoraj zjadłam 3 batony i krówkę tez nie umiem się pochamować. . Jak nie miałam oznak na początku tak teraz wszystko się mnie czepia. Z tym ze ja mam cukrzyce. Albo mam naprawdę taka ochotę, albo działa u mnie poprostu "zakazany owoc". Jakbym miała w domu więcej to zjadłabym więcej. A dziś się muszę męczyć bo nie mam nic słodkiego. Pójdę dziś do sklepu z mężem to na jutro napewno coś wezmę.
    Skąd ja to znam... tyle, że ja tą ochotę na słodycze mam od samego początku ciąży i też kiepsko mi ta walka idzie.
    Też mam cukrzycę, dzisiaj odebrałam hemoglobinę glikowaną i wychodzi na to, że cukry a niskie

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw trzymamy kciuki i życzymy spokojnej drugiej połowy :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Chwilka84 co to są te d-dimery?

To jest wskaźnik, który mówi ,że krew jest za gęsta i że moga sie zakrzepy zrobic.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jesteśmy po wizycie, pani dr przepisała mi fraxiparine na ten wysoki poziom d-dimerów, planowe spotkanie mamy we wtorek, więc dopytam się szczegółów.

A powiedziała od czego ten wysoki poziom?
    Jak w ogóle z pozycją Kubusia?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw pamietam Ciebie, gratulacje,teraz musi byc juz tylko dobrze!

Ja ogladam porody na Polsat cafe i rycze jak bobr i powiem,ze nawet wspolczuje facetom, tego,ze nie maja na wiele wplywu podczas porodu, moga tylko stac i wspierac nas, starac sie jakos ulzyc.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A powiedziała od czego ten wysoki poziom?
    Jak w ogóle z pozycją Kubusia?

weszłam dzisiaj tylko między pacjentkami, wiec usg nie było i za długo nie mogliśmy pogadać, ale ide we wtorek to się wszystkiego dopytam.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw bardzo się cieszę! teraz już pójdzie z górki :)

u mnie szpital bardzo dużo zapewnia z higienicznych rzeczy więc nie będę brała zbyt wiele. tak się zastanawiam ile wziąć pieluszek, bo mam paczkę 42 niby nieduża, ale trochę miejsca zajmuje i nie wiem czy aż tyle trzeba? o tyle dobrze, że na stronce mają rozpiskę, dodatkowo dzwoniłam do szpitala i Pani położna stwierdziła, żeby nie brać nie wiadomo czego i to co jest napisane starczy :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyszłego tygodnia zaczynam badania KTG. Na Madalińskiego mi powiedzieli, ze z cukrzycą kładą do szpitala w terminie i raczej nie trzymają, więc pewnie wywołują. Tak to odebrałam.

Angelstw i ja trzymam kciuki :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu brzuszka i swoim dziękuję za wszystkie ciepłe słowa z Waszej strony, dziewczyny;*
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Sunshine kto Wam takie piękne focie cyka w ciąży ?? ;)
    Zdjęcia są autorstwa siostry męża. W kolejce czeka natomiast z niecierpliwością mój młodszy brat, który ma nadzieję sfotografować nas przed wyjściem Oliwci na świat :D Zobaczymy zatem, kto będzie szybszy - mała, czy ja z przygotowaniem scenerii w postaci zmontowanej własnoręcznie kwiatowej huśtawki :D
    Reni@ wrote:
    Kurcze ja wogole nie mam zdjęć w ciąży. Tylko takie przed lustrem. Wypadaloby w koncu cos pstryknac na pamiątkę
    Koniecznie pstryknij - będziesz miała pamiątkę do końca życia :) Sama zamierzam jeszcze w tym miesiącu wywołać zdjęcia z tej sesji, powkładać je do albumów, czy ramek i raczyć się nimi przez dłuuugie lata :D
    aneta93 wrote:
    Jak dobierać te komplety? pajacyk+body? body na długi rękaw + półśpiochy?
    Proszę się nie śmiać, zostaje matką pierwszy raz w życiu :D
    Mnie to się cały czas wydaje, że najlepiej byłoby dostosowywać ubiór maluszka do warunków panujących w szpitalu. :) Wiadomo, październik październikiem, warunki pogodowe mogą dawać już w kość, ciało malucha troszkę inaczej odczuwa ciepło i zimno, ale dużo zależy raczej od samej temperatury w salach.

angelstw, i my trzymamy za Was kciuki! Niech córeczka zdrowo rośnie i grzeje się w ciepłym brzuszkowym gniazdku aż do dnia porodu :)

Reni@, Jola1985, Sylwia_i_Niki, angelstw lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zamiłowania do słodyczy, to...mój mąż mówi, że jak córcia podrośnie, to idąc na zakupy będzie musiał kupować jedną KinderNiespodziankę dla niej, a drugą dla jej mamy aka "słodyczowego potwora" :D

Pumpkin, szynszyl lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski:)

Ja dopoero weszlam do domu, i sprawdzily sie slowa mojego gineologa termin ciecia usatlil mi ordynator na 7.10, 06.10 kolo 11 mam sie stawic w szpitalu jesli by sie szynciej cos zaczelo to mam grzac na porodowke ze skierowaniem i wtedy robia na cito cc. Uff...bylo ok bez problemow a tak sie martwilam na zapas :)

Czyli u mnie jesczcze miesiac...masakra jak ja to wytrzymam chyba oszaleje tak dlugo na synka czekac ale cos jak tzreba to niech siedzi i rosnie.

P.s wiecie co ordynator mi powiedzial ? Ze najmadrzejsze dzieci sie rodza po terminie hahha xD

Reni@, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Blu, marlon, szynszyl, Kai lubią tę wiadomość

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ