X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze są okropne, szczególnie w nocy. W ogóle już się tym nie przejmuję, budze się i przekrecam na drugi bok i tak z 10 razy w nocy, a brzuch jak kamień dosłownie. Jak pojawią się bolesne i regularne to się będę zastanawiać :)

Wczoraj się wzięłam za pakowanie torby i jej nie spakowałam, wsadziłam wszystkie ubranka w jedno miejsce, te które biorę do szpitala, żeby mieć już gotowe , wsadzić tylko do torby w razie co. Dziś spakuję tylko rzeczy kosmetyczne i niech leży.
    U mnie szpital nie hojny, trzeba mieć swoje. W takim razie biorę 3 komplety 56 i 3 na 62. Do tego jeden rożek, łapki 2 pary i 2 czapeczki, ręcznik i kocyk, 2 pieluchy tetrowe i 2 flanelowe
    Jak dobierać te komplety? pajacyk+body? body na długi rękaw + półśpiochy?
    Proszę się nie śmiać, zostaje matką pierwszy raz w życiu :D
    i rzeczy kosmetyczne- wezme 10 pieluszek żeby nie dzwigac, mąż dowiezie. Do tego chusteczki nawilżone i coś do pępuszka i tyllko too?
    Może o czymś zapomnialam.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:07

kalika lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    mnie strasznie męczy to drętwienie rąk, dzisiaj się obudziłam w nocy to aż bolało ;/

Mam to samo:( takie drętwienie że aż boli, najgorzej w nocy i rano, żadna pozycja, ani ruch mi nie pomaga:(

Pielęgniarko,u mnie na osiedlu co 2 dzień kosza gdzieś trawe, masakra, ostatnio nawet zaczeli w sobote o 6...

Odebrałam wyniki badań i moje d-dimery wynosza prawie 3400 ng/ml a norma jest do 500 chodz czytałam, że u kobiet w ciązy może sie to zmienic. Ide po 13 do swojej dr zapytac się czy to cos powaznego.

Ostatnio nie moge pohamować apetytu na słodycze, normalnie, chowam je przed soba i jak małe dziecko stoje przy szafce i walczę z wziąc-nie wziąć- i oczywiście przegrywam ta walkę:P

A dzisiaj idziemy z mężem na pizzę, taka rozpusta:)

Dziewczyny PIęKNE macie te brzuszki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:27

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam pod gabinetem do endokrynologa. Mam tak potworna zgage, że nie mogę usiedzieć. A nie mam Rennie ze sobą;(
    Opinie o tej endokrynolog są fatalne:/ pewnie znowu trafię na konowała.
    Ciekawe jest to, że w medicoverze trza mieć skierowanie do endokrynologa. I teraz: wolny termin bez skierowania to 20.10!
    Załatwiłam skierowanie to się znalazł na dziś.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja wczoraj zjadłam 3 batony i krówkę tez nie umiem się pochamować. . Jak nie miałam oznak na początku tak teraz wszystko się mnie czepia. Z tym ze ja mam cukrzyce. Albo mam naprawdę taka ochotę, albo działa u mnie poprostu "zakazany owoc". Jakbym miała w domu więcej to zjadłabym więcej. A dziś się muszę męczyć bo nie mam nic słodkiego. Pójdę dziś do sklepu z mężem to na jutro napewno coś wezmę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:37

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chwilka ja wczoraj zjadłam 3 batony i krówkę tez nie umiem się pochamować. . Jak nie miałam oznak na początku tak teraz wszystko się mnie czepia. Z tym ze ja mam cukrzyce. Albo mam naprawdę taka ochotę, albo działa u mnie poprostu "zakazany owoc". Jakbym miała w domu więcej to zjadłabym więcej. A dziś się muszę męczyć bo nie mam nic słodkiego. Pójdę dziś do sklepu z mężem to na jutro napewno coś wezmę.

Ja to nie moge dopuścić nawet do stanu ,że w domu nie mam nic słodkiego, wpadłabym w panikę:)
    Z tym zakazanym owocem masz racje, bo ja przed ciążą, zawsze bardzo ograniczałam cukry i słodkości a teraz pełna rozpusta:)

kalika lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szynszyl! :)

szynszyl lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Czekam pod gabinetem do endokrynologa. Mam tak potworna zgage, że nie mogę usiedzieć. A nie mam Rennie ze sobą;(
    Opinie o tej endokrynolog są fatalne:/ pewnie znowu trafię na konowała.
    Ciekawe jest to, że w medicoverze trza mieć skierowanie do endokrynologa. I teraz: wolny termin bez skierowania to 20.10!
    Załatwiłam skierowanie to się znalazł na dziś.

Do kogo poszlaś? Moze to ta sama moja gwiazda ;)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Hehe mam to samo, tylko że od początku ciąży, codziennie coś słodkiego. Raz w tygodniu jak jadę z mężem na większe zakupy to uzupełniam zapasy ;)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh mam tak samo dziewczyny, coś słodkiego musi być, mąż się zawsze śmieje jak znikam w jakiejś sklepowej alejce i wracam ze słodyczami :) ostatnio mu marudziłam, bo zostały tylko te "suche herbatniki" :D

kurcze nabawiłam się rozstępów, wyszły z dnia na dzień i to nie na wielkim brzuchu tylko na pośladkach i udzie, a wszystko ładnie smarowałam ;/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Do kogo poszlaś? Moze to ta sama moja gwiazda ;)
    Jakaś Drac coś tam

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dziewczyny, może któraś z was się orientuje w temacie. Do końca roku mam umowę o pracę. Moje pytanie czy przez resztę miesięcy macierzyńskiego od stycznia dostanę 1000zł? Jakie wnioski muszę złożyć? Zielona jestem w tym temacie :/

Macierzyński będziesz nadal dostawać taki sam tylko przejdziesz "bezpośrednio " pod ZUS
    W pierwszej ciąży umowa skończyła mi się w dniu porodu i miałam normalnie wypłacany macierzyński. Teraz umowa kończy mi się w styczniu i nie wiem czy będe mieć przedłużoną

Podanie o macierzyński składasz u pracodawcy. Jeśli bierzesz od razu rok to nie ma problemu. Jeśli na połowę to potem o przedłuzenie do ZUS musisz składać podanie

Ja biorę na 2 części bo na umowie mam najniższą krajową i z tego co się orientowałam to potem przy 60 % i tak muszą mi wyrównać do 1000 zł więc wyjdzie korzystniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:12

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ilku dni prosze męża zeby zniósł mi ze strychu walizkę. Moze dziś się doczekam i zacznę sie pakować. Przynajmniej bym juz ogarnęła co jeszcze musze ewentualnie przygotować czy dokupić

Aneta u mnie w szpitalu dla dziecka tylko pieluszki, chusteczki i jakiś kremik (plus jakaś pieluszka tetrowa i smoczek) więc sama nie wiem co bym zabrała gdyby nic nie dawali
    Na początek na pewno najwygodniejsze są pajacyki . W szpitalach z reguły jest ciepło wiec body pod pajacyk to nie konieczność. Ja w zasadzie nie zakładałam pod pajacyki nic oprócz pieluszki

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Wczoraj mielismy wizyte i usg. Przeplywy bardzo dobre. Lozysko o dziwo jeszcze II stopnia, bez cech zwapnienia. Maly caly dojrzaly, srednio na 39 + 4 tc
    Szacunkowa waga na wczoraj : 3850 g. Mam skierowanie do szpitala gdybym nie urodzila w ciagu 7 dni wiec czekamy :)

Pobiłaś mnie ;-) super, że jeszcze chwila i maluch będzie z Toba! Życzę, żeby ruszyło jak najszybciej, bez zbędnych ingerencji!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    kurcze nabawiłam się rozstępów, wyszły z dnia na dzień i to nie na wielkim brzuchu tylko na pośladkach i udzie, a wszystko ładnie smarowałam ;/
    U mnie to samo! Rozstępy wylazły na pośladkach i udach mimo smarowania :( Na szczęście na brzuchu jeszcze nic się nie pojawiło i mam nadzieję, że już się nie pojawi...

Sunshine, NiecierpliwaKarolina - wyglądacie genialnie! Piękne brzuszki :) Ja też muszę poprosić męża żeby cyknął mi jakieś ładne zdjęcie, bo póki co mam tylko takie sprzed lustra.

Ostatnio mam problem ze spaniem. Nie mogę zasnąć, przekręcam się z boku na bok (co też nie jest łatwe), a jak już zasnę to budzę się na siku i znów nie mogę zasnąć :/ Potem przez pół dnia chodzę jak zombie.

Dzisiaj przyszedł kurier, przyszły ostatnie pierdoły z apteki, pościel, prześcieradełka do łóżeczka i rożek :) Jak mi się uda to wieczorem dodam zdjęcie łupów i mojego brzuszka ;) Miłego dnia dziewczyny!

NiecierpliwaKarolina, Sunshine89 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja od ilku dni prosze męża zeby zniósł mi ze strychu walizkę. Moze dziś się doczekam i zacznę sie pakować. Przynajmniej bym juz ogarnęła co jeszcze musze ewentualnie przygotować czy dokupić

Aneta u mnie w szpitalu dla dziecka tylko pieluszki, chusteczki i jakiś kremik (plus jakaś pieluszka tetrowa i smoczek) więc sama nie wiem co bym zabrała gdyby nic nie dawali
    Na początek na pewno najwygodniejsze są pajacyki . W szpitalach z reguły jest ciepło wiec body pod pajacyk to nie konieczność. Ja w zasadzie nie zakładałam pod pajacyki nic oprócz pieluszki
    no właśnie ja mam zamiar mieć go jeszcze w rożku, więc może faktycznie nie będzie trzeba aż tak ubierać

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) zaglądam do Was moje drogie! Bez względu na to czy mnie kojarzycie czy nie - wszystkim Wam życzę bez wyjątku szczęśliwego końca tej wielkiej brzuszkowej przygody a zarazem początku kolejnej przygody która odmieni Wasze życia :) sentymentalnie się w mojej głowie zrobiło bo razem z Wami byłabym już na wylocie, los chciał inaczej. Ale wiem że co się odwlecze to nie uciecze :)

Jesteśmy po USG połówkowym :) będziemy mieli Córeczkę! Maleńka rośnie spokojnie i wygląda na to że zdrowo :) jestem szczęśliwa bo Jaś będzie miał Siostrzyczkę :) może to znak od Tego na Górze? Może to Zuzia puściła Jasia przodem by teraz wrócić na ziemię w innym ciałku i opiekować się tu na ziemi swoim Bratem? :) kto wie :)

Powodzenia Dziewczyny!! Trzymam mocno kciuki!

lu.iza, Jola1985, Blu, Chwilka84, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Reni@, Beattkie, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, szynszyl, India9, Sunshine89, Eryka, kehlana_miyu, kalika, Jutysia, Kai, Kasik2, Anoolka, andzia821, Visenna lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ten upał się skończy? Strasznie gorąco u mnie, zero wiatru. Masakra. Aż mi się nie chce tyłka podnieść żeby się pakować. Może wieczorem będzie chłodniej to zrobię to.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, pani dr przepisała mi fraxiparine na ten wysoki poziom d-dimerów, planowe spotkanie mamy we wtorek, więc dopytam się szczegółów.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw super wiadomosc :) trzymamy za Was kciuki, z calego serca :) i gratulujemy coreczki!

angelstw lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw to tak szybko minie i będziesz tulić córeczkę! Gratuluję, trzymam kciuki <3

angelstw lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ