Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina ja tam nie wiem jak Ci o bliźniakach mogli powiedzieć, super laska z Ciebie
Sunshine piękne zdjęcie, jak grecka bogini ^^
Ibiza zapragnęłam mieć maszynę i jakoś poszło
Rutelko nom super ekstra sobie pomyśleć, że udało mi się samej zrobić
ja jak zwróciłam uwagę lekarzowi na takie miesiączkowe bóle to powiedział, że to od skurczów.
mnie strasznie męczy to drętwienie rąk, dzisiaj się obudziłam w nocy to aż bolało ;/
wczoraj na spontana byliśmy w kinie wieczorem, malutka fikała aż miło. uwielbiam jak gdzieś wypchnie jakąś kostkę i czuć ją pod palcamiSunshine89, Rutelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Karolina ten lekarz to chyba problemy ze wzrokiem ma. Wygladasz swietnie.
Sunshine cudowne zdjęcie. Piekny brzuszek
Kurcze ja wogole nie mam zdjęć w ciąży. Tylko takie przed lustrem. Wypadaloby w koncu cos pstryknac na pamiątkęSunshine89, Rutelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Wczoraj mielismy wizyte i usg. Przeplywy bardzo dobre. Lozysko o dziwo jeszcze II stopnia, bez cech zwapnienia. Maly caly dojrzaly, srednio na 39 + 4 tc
Szacunkowa waga na wczoraj : 3850 g. Mam skierowanie do szpitala gdybym nie urodzila w ciagu 7 dni wiec czekamyBlu, Reni@, Pumpkin, kehlana_miyu, szynszyl, Sunshine89, diewuszka86, lu.iza, Ola_Ola, Rutelka, India9, Ibiza, aneta93, Jutysia, Chwilka84, marlon, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, kalika lubią tę wiadomość
-
MMM 2016 czyli najprawdopodobniej będziesz następną mamuśką! Chyba że jeszcze Karolina niespodziewanie Cię wyprzedzi (czego oczywiście życzę, żeby poszło gładko SN)
Czyli jak dobrze rozumiem czekasz tydzień, jak się nic nie wydarzy to w czwartek szpital i cc? -
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Wczoraj mielismy wizyte i usg. Przeplywy bardzo dobre. Lozysko o dziwo jeszcze II stopnia, bez cech zwapnienia. Maly caly dojrzaly, srednio na 39 + 4 tc
Szacunkowa waga na wczoraj : 3850 g. Mam skierowanie do szpitala gdybym nie urodzila w ciagu 7 dni wiec czekamy
Wooow! NiesamowiteTrzymam kciuki!
Swoją drogą, powiem Wam, że 8 miesięcy leciało i leciało i nagle... BACH! Wszystko ekspresowo się dzieje. Nie macie takiego wrażenia?
Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:MMM 2016 czyli najprawdopodobniej będziesz następną mamuśką! Chyba że jeszcze Karolina niespodziewanie Cię wyprzedzi (czego oczywiście życzę, żeby poszło gładko SN)
Czyli jak dobrze rozumiem czekasz tydzień, jak się nic nie wydarzy to w czwartek szpital i cc?
Nie wiem czy cc. Mam ze skierowaniem pojechac do szpitala.... nie wiem jakie decyzje tam zapadna.....
Czekamy....
-
W takim razie trzymam kciuki, żeby bobas sam się ewakuował
Szybko zleciało. Jeszcze dwa, trzy tygodnie temu wydawało się, że na pakowanie torby do szpitala jest za wcześnie, a tu nagle czas przyspieszanie wiem czy też tak macie, że im bardziej się przygotowujecie tym więcej różnych rzeczy zostaje do zrobienia?
Pumpkin, MMM2016, Rutelka, Ibiza lubią tę wiadomość
-
To jednak ulga słyszeć, że kilkoro z Was ma ten ból miesiaczkowy, mnie wczoraj po raz pierwszy złapał i trzymał parę godzin, trochę się wyploszylam. Do tego wczoraj po raz pierwszy poczułam wyraźny skurcz, dość nieprzyjemny. Ale do rana wszystko się uspokoiło, więc zakładam że albo przesadzilam ze sprzątaniem, albo organizm zaczyna ćwiczyć przed porodem. Jutro mam USG w Luxmedzie, a w poniedziałek wizytę, to podpytam co się tam dzieje, ale skoro samo się wyciszylo i to bez żadnych leków na IP na razie nie biegnę.
Chciałabym już być w 37tc, nie denerwowalabym się przynajmniej, że mały się pojawi za wcześnie. Byle jeszcze te 3 tygodnie grzecznie posiedzial i maoje błogosławieństwo na wychodzenie kiedy chcePumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Tez mialam te bole miesiaczkowe z 3 razy ale to byl bol do potęgi entej, jakos dojechalam na ip po badaniu lekarz przyjmujacy stwierdził ze to bole przepowiadajace moga sie nasilac o matko!!! Pozwolil brac nospe jesli bedzie nie do wytrzymania, moj Franus ma dopiero 2,5 kg a koncze 34 tydzien dzis
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Mi co jakiś czas załącza mi się panika w głowie. Np. otwieram sobie serek, zdejmuje ta folie z góry i patrzę na datę ważności i w głowę odrazu nachodzi myśl "jak będziesz już przeterminowany to mój syn będzie już ze mną " - haha paranoja !
zaczynam mowić do produktów spożywczych
Reni@, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza, aneta93, szynszyl, Jutysia, Blu, Chwilka84, Anieńka, Kasik2, andzia821, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, xMadzik, Sunshine89, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szynszyl wrote:
mnie strasznie męczy to drętwienie rąk, dzisiaj się obudziłam w nocy to aż bolało ;/
wczoraj na spontana byliśmy w kinie wieczorem, malutka fikała aż miło. uwielbiam jak gdzieś wypchnie jakąś kostkę i czuć ją pod palcami
Postaraj się zmieniać jak najczęściej pozycje dłoni podczas snu i nie wkładaj ich pod głowę/poduszkę, tylko niech luźno leżą. Czytałam gdzieś, że najlepiej jak wiszą luźno za łóżko, ale tak się nie da spać
Ja czasem tak mam, że nie dość że ból nie do wytrzymania, to nie mogę ruszyć kciukiem, a pozostałe palce zginają się może do połowy. -
Dzień dobry
Melduję, że materac kupiony, łóżeczko też już przyszło i się wietrzy - na razie jeszcze nie złożone.
Tak Was czytam i coraz częściej myślę o tym, żeby spakować się do szpitala w końcu.
Bóle jak na @, skurcze też mnie męczą - raz bardziej, raz mniej, ale nie przejmuję się nimi. Bardziej mnie denerwował ten ostry ból jak Ada kopała po drugiej stronie brzucha, ale odkąd przestała to luzik
Dzisiaj zauważyłam, że brzuch coraz niżej - na stojąco nie widzę już pępka.
MMM2016 -jej, to już kwestia kilku dni!!!!
szynszyl - piękne kocyki i kołderka, masz talent
Sunshine, Karolina - śliczne brzuszkicieszmy się nimi, póki jeszcze są takie piękne, okrąglutkie. Później będziemy tęskniły
Pilęgniarka - WSPÓŁCZUJĘ, ja bym ześwirowała na bank. Ale może skończy zanim się rozpakujesz?
NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Mi niewiele zostalo, a wstyd sie przyznac, ale nie jestem jeszcze spakowana. Wszystko mam i poprane i posegregowane w szafach a najtrudniej mi sie zabrac wlasnie za pakowanie....
Sunshine, Karolina jestescie sexy mamuski, Karolina z tymi blizniakami to naprawde lekarz przesadzil, moim skromnym zdaniem wcale nie masz go duzego jak na ten etap, ale wiem, jak potrafi juz doskwierac i wydaje sie,ze jest ogromniasty.
Pielegniarka, wspolczuje remontow za sciana, u nas tez ostatnio cos kombinowali, wiertarke bylo slychac naookraglo, czulam jakby przewiercali mi ta wiertarka glowe, na szczescie sie uspokoilo, mam nadzieje,ze u Ciebie tez juz koncza, no bo ile mozna??
Blu masz racje, czym blizej, tym wiecej do zrobienia, co chwile cos wyskakuje.
MMM2016 jaki duzy juz dzidzius! No to trzzymam kciuki !! Pewnie sie troche stresujesz...
Poza tym milego dnia dla wszystkich !!!Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
KKasiaKK próbuję inaczej się układać, ale ciężko , na szczęście jeszcze tylko miesiąc
Ola_Ola wydaje mi się, że po skończeniu umowy wypłatą zasiłku zajmie się zus w niezmienionej kwocie. u mnie umowa kończy się z dniem porodu i zasiłek będzie wypłacany przez zus, nie widzę powodu, żeby u Ciebie miało być inaczej i miałabyś zostać pozbawiona świadczenia
pielęgniarko mi dzisiaj też wiercą
ja już niemalże spakowana, póki co nie w torbę, ale na komodzie już poukładane wszystko, dzisiaj dokupię tylko kilka drobiazgów
MMM trzymam kciuki, żeby dzieciaczek pierwszy postanowił, że już czas