X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Naszła mnie ochota na kawę z mlekiem. Ale taka rozpuszczalna.w sumie bardziej mleko z kawą. Jak myślicie nie zaszkodzi?
    Ja pije czasem latte z cisnienowego ekspresu. Z dzieckiem wszystko ok i ze mną też. A ciśnienie jak mialam niskie tak mam, jest mi tak slabo że juz sobie z tym nie radzę :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy dzisiaj tak o obiadach rozmawiacie jak ja wczoraj mojego męża męczyłam. Jest kucharzem. Najlepiej się czuje w kuchni włoskiej a że ja kocham makarony to mi w to graj <3 wczoraj go męczyłam co mi zrobi na obiad jak będzie miał wolne haha przez niego mam takie zachcianki czasami że nadziwić się nie mogę. Szkoda że dzisiaj jest w pracy :( na szczęście czegoś tam mnie nauczył to może chociaż spaghetti zrobię :p

Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam kawkę. Wstawiłam to pranie w końcu. I teraz w pozycji leżącej czekam aż się skończy :)
    Zajrzalam do szafy z ubrankami. Te ciuszki pachną cudownie niemowlaczkiem.
    Juz nie mogę się doczekać synka. Ja go zacaluje i zaprzytulam :)

Sylwia91, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, KKasiaKK, Pumpkin, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Was też trafia szlag jak prasujecie pieluchy tetrowe czy tylko ja tak mam? Mogę prasować najmniejsze ubranka ale jak do pieluch dochodzi to mi ręce opadają. Uprasowałam dzisiaj 7 i padam. Po praniu są okropne mimo że je strzepuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A Was też trafia szlag jak prasujecie pieluchy tetrowe czy tylko ja tak mam? Mogę prasować najmniejsze ubranka ale jak do pieluch dochodzi to mi ręce opadają. Uprasowałam dzisiaj 7 i padam. Po praniu są okropne mimo że je strzepuje.
    Mi się uzbieralo 50 szt Tetry. 4h prasowalam.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka głupimi testami nir ma co się przejmować. Chociaż podejrzewam że potrafią podnieś ciśnienie.

Co do włosów to ja fabuje regularnie. Mamy się czuć dobrze. Zadbane. Ja właśnie byłam dzisiaj na farbie i strzyzeniu. Jeszcze na paznokcie u rąk i nóg idę w środę i moge rodzic...

Blu co do małej różnicy wieku to ja słyszałam wiele razy na początku ciąży od ludzi ze rany chyba będzie ciężko. Rzuć starsza do żłobka. Pewnie wpadliscie? Kochałam te teksty.... Grrr. Ludzie są bezmyslni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:55

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mi się uzbieralo 50 szt Tetry. 4h prasowalam.
    :o podziwiam! Ja nawet tyle nie mam! :D na szczęście bo bym chyba padła przy tym żelazku...

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Kawy i ja sobie nie odmawiam - chociaż mój mąż powiedziałby, że kawa w proporcji 50% mleka : 50% kawy to już nie kawa :D

Jakbym słyszała swojego mężą:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai spokojnie możesz farbować włosy.
    Ja farbowałam w ciąży u fryzjera specjalną łagodną farbą bez amoniaku.

Drugi dzień boli mnie krzyż chyba z przeciążenia. Mam wrażenie, że brzuch w ciągu ostatnich 2 tygodni chyba urósł 2x taki jak był. No i co pochodzę, to zaraz krzyż mnie boli.

Sukcesem jest to, że dziś też tylko 2x wstawałam w nocy do WC. Raz o 3 i raz o 5. :D

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, umówiłam się jutro na farbowanie (takie ton w ton delikatnym szamponem) i spotkałam się z oburzeniem bliskich, że dziecku zaszkodze. Mają rację czy to kolejny "ciążowy zabobon"?
    Farbuj! Ja jak zrobilam sobie odrosty ze 3 tyg temu po 'o zgrozo' blisko 4 msc (przez te moje szyjkowe problemy) to poczulam sie jak sexi lala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:21

Rutelka, a.badziak, mizzelka, Jutysia lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też farbuję co miesiąc, bo siwe włosy nie mają litości(taka pamiątka po poprzedniej ciąży)...ostatnie moje farbowanie dwa dni temu - do porodu mogę już iść (: Pytałam się kiedyś fryzjerki i powiedziała, że farbowanie nie ma wpływu na dzidziusia...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam bez amoniaku farba, a dzis kupiłam zwykłą bo chce miec na dluzej, te bez amoniaku szybko sie splukuja i będzie mi mąż malowal w piatek, zawsze on mi maluje :) tylko mamy problem bo rękawiczki nie wchodzą na jego dłonie:)
    Dzis szyjka na badaniu ręcznym zamknięta i nic się z nią nie dzieje . Moze wytrzyma tydzień moze dwa, nic nie wiadomo, ale wygląda Ok. Wyniki wyszły mi lepsze niz przed ciąża, czekamy na GBS. Luteine i nospe kazala odstawić.

a.badziak, Reni@, Rutelka, diewuszka86, Pumpkin, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... nie wiem czy właśnie nie zaczął mi odchodzić czop...

KKasiaKK, lu.iza, Sylwia91, Blu, Kasik2, a.badziak lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo możliwe :) w 1 ciazy odszedl mi dokladnie w tym dniu ciąży co dzis u Ciebie :) taka galaretka ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, mam nadzieje, zresztą czekałaś na to:)a skurcze sie jakos zwiększyły?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam nic :-P lekko ćmi mnie brzuch tak miesiączkowo. No i oczywiście nacisk czuję. Ale mały jest nisko, więc to nic niezwykłego.
    A czy galaretka? Hmm... ciężko powiedzieć. Raczej taki długi gęsty glutek (około 10cm może) w kolorze żółto - brązowym. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała coś takiego. A infekcji też żadnej nie mam.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Właśnie nie mam nic :-P lekko ćmi mnie brzuch tak miesiączkowo. No i oczywiście nacisk czuję. Ale mały jest nisko, więc to nic niezwykłego.
    A czy galaretka? Hmm... ciężko powiedzieć. Raczej taki długi gęsty glutek (około 10cm może) w kolorze żółto - brązowym. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała coś takiego. A infekcji też żadnej nie mam.
    wg. mnie to czop

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina -> Gdy ja miałam podejrzenia, że odchodzi czop (też miałam jakiś czas temu właśnie takiego gęstego żółtawego gluta o którym napisałaś) to mi gin powiedział, że ten czop wygląda raczej jak galaretka, przypominająca kolorem kurze białko (a więc bardziej przezroczysta), w której może być jakby rozbełtana krew. Na tej podstawie stwierdziłam, że to nie było to...
    Chyba teraz różne przypadłości się zdarzają. U mnie występuje notoryczny ból jakby okresowy i kłucia, no i oczywiście także czuję nacisk. Mój prof. kazał się nie przejmować zbytnio brakiem szyjki, bo na tym etapie, szczególnie gdy dziecko jest spore, jest już w miarę bezpiecznie. Oczywiście oszczędzam się, bo zamierzam wytrzymać do wyznaczonego terminu cc, ale staram się myśleć pozytywnie i nie panikować zbytnio :)

Powodzenia!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 15:01

mizzelka lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, to chyba gratulować czopa można haha :-) nie od dziś wiadomo, że jesteś jedną z kandydatek na wrześniowe rozwiązanie :-) a jutro pełnia, tak? :-)
    Tylko patrzeć jak się rozruszamy.

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Pumpkin, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wieczorem Adrianna tak dawała popalić w brzuchu, że się zastanawiałam czy pozycji nie próbuje zmienić. Jak to kiedyś któraś ładnie określiła - kung fu pandę odstawiała :-) I nie wiem czy nie zeszła niżej, bo strasznie mi się ne wygodnie chodzi, aż czuję nacisk na uda.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ