X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kocnu nie musze latac po innych watkach i szukac oznak porodowych tylko wszystko sie dzieje na naszym! Nie moge uwierzyc :)

India9 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w zadne pelnie nie wierze i sie smialam oststnio ze gdyhy nie forum to nawet bym nie wiedziala ze ciezarne na takie cos zwracaja uwage :) ja tam czekam do terminu ktory mam umowiony i wcale juz mi sie nie spieszy powiem wam u mnie za 21 dni termin pojscia do szpitala , a za 22 dni spotkanie z synkiem czuje wzystko na raz lek,, bol, ekscystacje, emocje, strach w ocy obudzilam sie z bolem w kregoslupie normalnie czulam ze ktos mi podaje znieczulenie takie juz mam schizy porodowe :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Zawsze możesz poprosić męża, żeby "pomógł". Sama przyjemność! ;)

Wczoraj już dwa razy pomagał :-P

Chwilka84, Sylwia91, Pumpkin, mizzelka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi ochoty na placki ziemniaczane! Chyba zaraz się zabiorę :-)

KKasiaKK lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co ja placków ziemniaczanych zjadłam w ciąży...! dzisiaj dla odmiany były z cukinii :D

mizzelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Wczoraj już dwa razy pomagał :-P

o matko, ja to marze chociaż o jednym razie:)nawet o pół:)śmiejemy się z mężem że jak przyjdzie co do czego to jak nastolatki nie bedziemy wiedzieli sie jak zabrac sie do tego, po zanim minie połóg to bedzie rok...

Blu-dodałam dzisiaj do kotlecików zamiast bułki tartej ugotowaną kaszy jaglanej, więc tez dobry patent na przemycenie dla dzieciaków.

Blu, lu.iza lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też takie obolałe jesteście? Mnie bolą wszystkie kości... Ręce, nogi, kręgosłup. Do tego mała jest bardzo nisko główką i jak się tam rusza to jest bólu tyle że aż mi się płakać chce. Na żadnym boku mi nie daje leżeć bo zaraz się odpycha a na plecach nie mogę bo mi slabo się zaraz robi

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka nie jesteś sama :) u nas od stycznia nic :) ale mam nadzieje ze wcześniej zaczniemy niż rok hehe może w grudniu :)przeżyjemy swój drugi pierwszy raz :D

Chwilka84, Sylwia91, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina- stawiam na świętowanie w sylwestra:)

Pytanie mam do "słodkich mam"- jak Wy dziewczyny ogarniacie chęć na słodkie, ja od wczoraj jestem na diecie i z tym mam największy problem. N0rmalnie to ja pochłaniam słodycze,a teraz nic nie chce jeść, bo może to wielowodzie byc przez to.
    Wiem, że Synek jest dla mnie najlepszą motywacja, ale po prostu sa momenty że w głowe szaleje...

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ja czasem sobie na słodkie pozwalam, bo też bym zwariowała. Z reguły jest tak, że jak 3 dni bez słodyczy wytrzymasz to stracą one swą moc przyciągania :-) ja w ciąży tyle nie wytrzymałam, ale u mnie nie ma tragedii z tym cukrem i dlatego taka mało zdyscyplinowana jestem

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    adrenalina- stawiam na świętowanie w sylwestra:)

Pytanie mam do "słodkich mam"- jak Wy dziewczyny ogarniacie chęć na słodkie, ja od wczoraj jestem na diecie i z tym mam największy problem. N0rmalnie to ja pochłaniam słodycze,a teraz nic nie chce jeść, bo może to wielowodzie byc przez to.
    Wiem, że Synek jest dla mnie najlepszą motywacja, ale po prostu sa momenty że w głowe szaleje...
    Chwilka, jem słodycze codziennie ostatnio nawet przesadzam ale nie mogę się opamiętać. Na początku pierwsze dwa tygodnie stosowałam się do diety. Teraz już folguje. A cukry są w normie.

• India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chwilka, jem słodycze codziennie ostatnio nawet przesadzam ale nie mogę się opamiętać. Na początku pierwsze dwa tygodnie stosowałam się do diety. Teraz już folguje. A cukry są w normie.
    Adrenalina, a jak Twoje kilogramy, bo moje folgowanie zaczyna się na nie przekładać :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nawet moze i nie chodzi o moje cukry tylko tak jak mi lekarka tłumaczyła, bo krzywa miałam na granicy,że może Małemu jest za słodko i rocieńcza sobie wody i dużo siusia.
    Ja od wczoraj nie jem nic słodkiego a jezyki z szafki do mnie krzyczą...ale India, Twoja teoria 3 dni podoba mi się, mam nadzieję,że w ciąży tez działa:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno 3 dni wystarczają na odzwyczajenie się i poza ciążą mi się to sprawdzało. Bywało, że nie jadłam nic słodkiego przez miesiąc albo dłużej i w ogóle mnie nie ciągnęło. A w tej ciąży to ja żyć nie mogę bez cukru...

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki!
    Z dobowej zbiorki moczu białko wyszło 58,8g/l norma 64-83 - wyświetla się jako nieprawidłowe
    Fibrynogen 4,94 g/l norma do 4

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak mnie rozlozylo, wszystko mnie boli, czuje się fatalnie. Czekam na M i chyba jade do Medicoveru negocjowac jakas pilna wizyte u internisty, sama nie podjelabym sie juz prowadzenia, głowa waży tonę, nawet siedzieć nie mam siły... Z godziny na godzine czuje sie gorzej. Czosnek, cytryna, miodek, wapno, nic nie dziala :( temperatura niby 37, ale jak na mnie to jest troche podniesiona, bo moja ciazowa to 36,7-36,8 (bez ciazowa 36,3-36,4)... no jak mogłam się tak pochorowac na ostatniej prostej :( naczytalam się, że taka silna infekcja może poród przyspieszyć, nie mówiąc już o tym, że chorym to chyba rodzić nie można, no bo jak, skąd siłę na to wziąć i przecież maluszka by sie od razu zarazilo... siedzę i chce mi sie płakać na samą mysl, ze mogłoby mnie to spotkać :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie objadlam spoznionym obiadem se sie ruszyc nie moge... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar

Nie czytaj internetow, to jest zlo i polowa z tefo to stek bzdur. Wszystko bedzie dobrze :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Synek juz ma prawie 3200g. Główka jednak 32 cm. Wymiary sie "uspokoily" sa akurat po srodku i termin om na 10.10 a teraz z usg 07.10... :) a ja przez 4 tyg nic nie przytylam... Pessar ładnie trzyma. Przepływy ok. Ktg idealne choć czułam podduszanie - to już mój synek mnie ostro dusi. Akcelercje ruchów płodu juz wymarnowlaam w 10 pierwszych minutach - taki mały ruchliwy mocno jest :D wody w normie 10 mam. Gin uspokajal ze spokojnie zdążę do szpitala ;) w razie co i do wtorku mam brać swoje leki. W czwartek zdejmujemy pessara. Tryb oszczędny do środy. .. a potem mówił ze mogę prasować itp juz spokojnie być aktywna. Śmiał się też ze zna takie przypadki ze pacjentki miały o wiele gorsze przypadki przy pessarze i jeszcze przenosiły ciążę :) mówił też ze fajnie by było doczekać do końca września chociaż :) teraz jestem mega spokojna ;) można? Można. Wytrzymacie spokojnie dziewczyny z niespokojnych szyjkami :D

diewuszka86, Pumpkin, India9, k84, Chwilka84, Kasik2, kasia_1988, Reni@, marlon, KKasiaKK, Blu, Jutysia, kehlana_miyu, szynszyl, Jola1985, Rutelka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    OMG placki ziemniaczane... tylko czasochłonne to diabelstwo, ale zjadłabym chyba z 10!

Mizzelka tez uważam, że idealnej różnicy wieku nie ma między dziećmi, zawsze jest coś, a ja planuje jeszcze rok spędzić na macierzyńskim, później wrócić do pracy na rok, dwa i może jak się uda to znowu pomyśleć o maleństwie ;) zawsze chciałam mieć troje, a ze dwudziestu lat nie mam to musze się streszczać ;)
    Mój mąż juz o 3 gada tez. Ale ja stopuje bynajmniej narazie :) bo nie wyrobie chyba :D
    Bo jednak tęsknię za robota fizyczna w gospodarstwie.. a tu jednak dzieci.. i trzeba pilnować :D ale już za jednym razem odhowamy :D w szkole bd wsparcie.. wiem jak moja przyjaciółka miała 2 lata a ja z siostra 4 lata różnicy. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:25

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ