X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina no to może być czop. Bądź czujna teraz, zwłaszcza, że jutro pełnia :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola z tym, że ja bym już chciała urodzić, bo mam dziecko giganta i chcę uniknąć cięcia :-P więc byłabym szczęśliwa gdyby to był ten osławiony czop ;-)

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, jak ten debil ostatni (najpierw zrobi później myśli) poerwsze co to poleciałam po telefon i zrobiłam zdjęcie, żeby wysłać lekarzowi :-D na szczęście w porę oprzytomniałam!

Pumpkin, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Reni@, mizzelka, Jutysia, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre uśmiałam się. Dajesz czadu Karolina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 15:14

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do czopa sie nie wypowiem bo sama nie wiem jak to wygląda, ja naleze do grupy kkbiet ktorym czop wczesnisj nie odchodzil, przynajmniej w 1 ciazy nic zero. Teraz mam zwiekzzona ilosc sluzu mleczno bialefo a chwilami takie malutkie galaretki o kolorze zoltaao prsezroczystym ale takie calkiem sztywne

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z wielkim optymizmem nue zostanie to przyjęte ale mojej przyjaciółce czop odchodził jakieś 5 dni a 10 dni później dopiero urodziła. Lekarz po odejściu czopa kazał uważać na wszelkiego rodzaju infekcje.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś zaczyna lekko kluc na dole brzucha po prawej stronie. I mały mnie smyra gdzies tam. Jutro ktg na szczęście.
    Karolina, trzymamy kciuki.

Na forum panuje wspaniała porodowa kultura. Żadna z Nas nie chce iść pierwsza. Wyobrażam sobie to tak : "Pani przodem":) bredze głupoty, ale śmiać mi się chce.

NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Reni@, mizzelka, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję takie podekscytowanie, że u nas na wątku powoli coś zaczyna ruszać :) Założę się, że do 20.09 któraś się rozpakuje.

India9 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - hahaha :-) chciałabym zobaczyć minę gina odbierającego MMSa :-D

Mnie w I ciąży też nie odchodził wcześniej czop, więc nie wiem jak to dokładnie ma wyglądać, ale jak ktoś określa, że pierwszy raz coś takiego u siebie widzi to chyba jest to znak, ze to to :-)

Życzę Ci porodu do 19.09 :-) Masz donoszoną, klusek duży, więc możesz nie czekać. Przetrzyj nam szlak :-)

NiecierpliwaKarolina, a.badziak, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    A ja czuję takie podekscytowanie, że u nas na wątku powoli coś zaczyna ruszać :) Założę się, że do 20.09 któraś się rozpakuje.
    Ja to patrzę na nasze suwaczki i oczom nie wierzę.... Donoszone ciąże !!! :-) Tykające bomby! Staram się oswoić z tematem

Pumpkin, Chwilka84, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Karolina - hahaha :-) chciałabym zobaczyć minę gina odbierającego MMSa :-D

Sama się teraz uśmiałam :-D chyba musiałabym zmienić lekarza, bo bym się ze wstydu zapadła pod ziemię przed facetem :-D

Jola1985, India9, Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jola z tym, że ja bym już chciała urodzić, bo mam dziecko giganta i chcę uniknąć cięcia :-P więc byłabym szczęśliwa gdyby to był ten osławiony czop ;-)
    Może to jednak ten czop, a jeśli nawet nie, to i tak nie przekreśla to szansy na poród na dniach :D
    Teraz będzie pełnia, więc trzeba być dobrej myśli! Powodzonka! życzę Ci, aby rozwiązanie przyszło szybko i poszło jak po masełku :)

Mój gin powiedział, że u mnie zapowiada się chłopak na 4 kg, do tego z wielką głową. Pomimo, że w SR dzielnie parłam i "podrzucałam" na wszystkie sposoby z innymi przyszłymi mamami, to jakoś poród SN nigdy nie był moim marzeniem ;)

ex2bwn15260327bu.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wiem, że to może jeszcze potrwać dłuuuuuugo. Ale jak cokolwiek zacznie się dziać to będzie już ok :-)

Pielęgniarka, bo my tak narzekałyśmy, że nikt nas w ciąży nie przepuszcza w kolejkach to teraz same chcemy się poprzepuszczać ;-) chociaż ja nie mam nic przeciwko roli tarana :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Niecierpliwa, to chyba gratulować czopa można haha :-) nie od dziś wiadomo, że jesteś jedną z kandydatek na wrześniowe rozwiązanie :-) a jutro pełnia, tak? :-)
    Tylko patrzeć jak się rozruszamy.

Stresujesz tą pełnią ;)
    Jestem strasznie ciekawa, czy faktycznie podziała na nasze maleństwa ;)

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży czop odszedł około dwa tyg przed porodem po badaniu gin. Z resztą podczas badania lekarz powiedział że pewnie lada moment odejdzie i zaraz będę rodzić bo szyjki właściwie brak, a rozwarcie na dwa palce. No i jak po dwóch tyg wylądowałam na porodowce bo mi wody odeszły, to dalej rozwarcie było na dwa palce i nie chciało się powiększyć...

Zjadłam właśnie placki, chyba z 10, mialam na nie ochotę minimum miesiąc. Mąż się dziwnie patrzył i pytał czy brzuch mnie nie będzie bolał... Nie boli, ale tak się najadłam że chyba idę spać. Już się boję o cukier po takim obiedzie :/

Pumpkin, Blu, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Kasia, wiem, że to może jeszcze potrwać dłuuuuuugo. Ale jak cokolwiek zacznie się dziać to będzie już ok :-)

Zawsze możesz poprosić męża, żeby "pomógł". Sama przyjemność! ;)

KKasiaKK, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wrześniówkach ostatnia pełnia chyba nie zadziałała za bardzo, więc nie ma co się stresować :-) Ale robi się interesująco :-D

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie o co chodzi z tą pełnią?? :D

Ola_Ola ja to tak na oko zawsze robię bo to taka leniwa zupka z dyni, mniejsza dynia, z 0,5kg ziemniaków, cebula, teraz wrzuciłam pora też, czasem marchewkę wszystko w kostkę do garnka sól i pieprz, 2 litry wody i czekam jak już wszystko jest miękkie, wrzucam z 3 garście szpinaku chwilkę gotuję i blenderem na krem :D i wychodzi zielona zupka :)

Karolina ktoś musi przetrzeć szlak :D

Ola_Ola lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie pełnia bo muszę do 10.10 wytrzymać :). :P

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji, czy któraś wie, czy funkcjonuje teraz jakiś kod rabatowy do internetowego sklepu CARAMELLA? Poprzedni "wpokoiku" już nie działa, a muszę jeszcze kupić coś z dekoracji, więc przydałaby się zniżka :P

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ