X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina no to może być czop. Bądź czujna teraz, zwłaszcza, że jutro pełnia :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola z tym, że ja bym już chciała urodzić, bo mam dziecko giganta i chcę uniknąć cięcia :-P więc byłabym szczęśliwa gdyby to był ten osławiony czop ;-)

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, jak ten debil ostatni (najpierw zrobi później myśli) poerwsze co to poleciałam po telefon i zrobiłam zdjęcie, żeby wysłać lekarzowi :-D na szczęście w porę oprzytomniałam!

Pumpkin, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Reni@, mizzelka, Jutysia, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre uśmiałam się. Dajesz czadu Karolina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 15:14

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do czopa sie nie wypowiem bo sama nie wiem jak to wygląda, ja naleze do grupy kkbiet ktorym czop wczesnisj nie odchodzil, przynajmniej w 1 ciazy nic zero. Teraz mam zwiekzzona ilosc sluzu mleczno bialefo a chwilami takie malutkie galaretki o kolorze zoltaao prsezroczystym ale takie calkiem sztywne

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z wielkim optymizmem nue zostanie to przyjęte ale mojej przyjaciółce czop odchodził jakieś 5 dni a 10 dni później dopiero urodziła. Lekarz po odejściu czopa kazał uważać na wszelkiego rodzaju infekcje.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś zaczyna lekko kluc na dole brzucha po prawej stronie. I mały mnie smyra gdzies tam. Jutro ktg na szczęście.
    Karolina, trzymamy kciuki.

Na forum panuje wspaniała porodowa kultura. Żadna z Nas nie chce iść pierwsza. Wyobrażam sobie to tak : "Pani przodem":) bredze głupoty, ale śmiać mi się chce.

NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Reni@, mizzelka, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję takie podekscytowanie, że u nas na wątku powoli coś zaczyna ruszać :) Założę się, że do 20.09 któraś się rozpakuje.

India9 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - hahaha :-) chciałabym zobaczyć minę gina odbierającego MMSa :-D

Mnie w I ciąży też nie odchodził wcześniej czop, więc nie wiem jak to dokładnie ma wyglądać, ale jak ktoś określa, że pierwszy raz coś takiego u siebie widzi to chyba jest to znak, ze to to :-)

Życzę Ci porodu do 19.09 :-) Masz donoszoną, klusek duży, więc możesz nie czekać. Przetrzyj nam szlak :-)

NiecierpliwaKarolina, a.badziak, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    A ja czuję takie podekscytowanie, że u nas na wątku powoli coś zaczyna ruszać :) Założę się, że do 20.09 któraś się rozpakuje.
    Ja to patrzę na nasze suwaczki i oczom nie wierzę.... Donoszone ciąże !!! :-) Tykające bomby! Staram się oswoić z tematem

Pumpkin, Chwilka84, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Karolina - hahaha :-) chciałabym zobaczyć minę gina odbierającego MMSa :-D

Sama się teraz uśmiałam :-D chyba musiałabym zmienić lekarza, bo bym się ze wstydu zapadła pod ziemię przed facetem :-D

Jola1985, India9, Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jola z tym, że ja bym już chciała urodzić, bo mam dziecko giganta i chcę uniknąć cięcia :-P więc byłabym szczęśliwa gdyby to był ten osławiony czop ;-)
    Może to jednak ten czop, a jeśli nawet nie, to i tak nie przekreśla to szansy na poród na dniach :D
    Teraz będzie pełnia, więc trzeba być dobrej myśli! Powodzonka! życzę Ci, aby rozwiązanie przyszło szybko i poszło jak po masełku :)

Mój gin powiedział, że u mnie zapowiada się chłopak na 4 kg, do tego z wielką głową. Pomimo, że w SR dzielnie parłam i "podrzucałam" na wszystkie sposoby z innymi przyszłymi mamami, to jakoś poród SN nigdy nie był moim marzeniem ;)

ex2bwn15260327bu.png

Wysłany: 15 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wiem, że to może jeszcze potrwać dłuuuuuugo. Ale jak cokolwiek zacznie się dziać to będzie już ok :-)

Pielęgniarka, bo my tak narzekałyśmy, że nikt nas w ciąży nie przepuszcza w kolejkach to teraz same chcemy się poprzepuszczać ;-) chociaż ja nie mam nic przeciwko roli tarana :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Niecierpliwa, to chyba gratulować czopa można haha :-) nie od dziś wiadomo, że jesteś jedną z kandydatek na wrześniowe rozwiązanie :-) a jutro pełnia, tak? :-)
    Tylko patrzeć jak się rozruszamy.

Stresujesz tą pełnią ;)
    Jestem strasznie ciekawa, czy faktycznie podziała na nasze maleństwa ;)

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży czop odszedł około dwa tyg przed porodem po badaniu gin. Z resztą podczas badania lekarz powiedział że pewnie lada moment odejdzie i zaraz będę rodzić bo szyjki właściwie brak, a rozwarcie na dwa palce. No i jak po dwóch tyg wylądowałam na porodowce bo mi wody odeszły, to dalej rozwarcie było na dwa palce i nie chciało się powiększyć...

Zjadłam właśnie placki, chyba z 10, mialam na nie ochotę minimum miesiąc. Mąż się dziwnie patrzył i pytał czy brzuch mnie nie będzie bolał... Nie boli, ale tak się najadłam że chyba idę spać. Już się boję o cukier po takim obiedzie :/

Pumpkin, Blu, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Kasia, wiem, że to może jeszcze potrwać dłuuuuuugo. Ale jak cokolwiek zacznie się dziać to będzie już ok :-)

Zawsze możesz poprosić męża, żeby "pomógł". Sama przyjemność! ;)

KKasiaKK, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wrześniówkach ostatnia pełnia chyba nie zadziałała za bardzo, więc nie ma co się stresować :-) Ale robi się interesująco :-D

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie o co chodzi z tą pełnią?? :D

Ola_Ola ja to tak na oko zawsze robię bo to taka leniwa zupka z dyni, mniejsza dynia, z 0,5kg ziemniaków, cebula, teraz wrzuciłam pora też, czasem marchewkę wszystko w kostkę do garnka sól i pieprz, 2 litry wody i czekam jak już wszystko jest miękkie, wrzucam z 3 garście szpinaku chwilkę gotuję i blenderem na krem :D i wychodzi zielona zupka :)

Karolina ktoś musi przetrzeć szlak :D

Ola_Ola lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie pełnia bo muszę do 10.10 wytrzymać :). :P

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji, czy któraś wie, czy funkcjonuje teraz jakiś kod rabatowy do internetowego sklepu CARAMELLA? Poprzedni "wpokoiku" już nie działa, a muszę jeszcze kupić coś z dekoracji, więc przydałaby się zniżka :P

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ