X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez dziewczyny trzymam za Was kciuki! Najbardziej zazdroszczę Wam ze znacie swoja godzine w :) ja w nocy budzę sie po kilka razy i sprawdzam czy nie rodzę :p
    też tak mam... sprawdzam czy przypadkiem wody nie odeszły

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny trzymam kciuki i czekam na wieści ;)
    Ja ostatnio się nie odzywalam ale czytałam i czytam cały dzień ;)
    Dziś ogółem jestem ledwo żywa :( plecy bolą, a na brzuch działa grawitacja i mocno ciągnie do dolu :( nie będę więcej smecic, bo tylko wam humory popsuje :p

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkamy sami z nastoletnią córką i głośno szczekajacym psem. Pokój Frania planujemy remontować dopiero na wiosnę,teraz tam jest gabinet, a mały ma kącik w naszej sypialni. Najwyżej będzie się przyzwyczajać do hałasu jeśli urodzi się przed montażem drzwi ;)

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki za Was... Musi być dobrze...
    u mnie 40 tydzień się zaczyna a tu cisza i cisza, ani czop, ani wody, ani skurcze... nic po prostu nic...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak mam się ogolić do tej cesarki? Najlepiej wszystko?
    Zapomniałam o to zapytać w szpitalu :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie wiem jak to przy cc, ale ja bym goliła.

Szynszyl a ty jak sie czujesz? Jakies oznaki zbliżającego sie porodu czy cisza? ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzace powodzenia :-)
    Mnie nie wiem kto odwiedzi bo moja rodzina mieszka 150 km od szpitala i pewnie przyjada dopiero jak bedziemy w domku. A pamietam jak pojechalismy do szpitala przywiezc cos mojej bratowej bo chciala jaj urodzila malego. Lezala na malej sali z inna dziewczyna u ktorej w odwiedzinach bylo 20 osob. To byla masakra. Nie wiem czemu pielegniarki ich nie wyrzucily.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z tego co wiem to wystarczy się ogolić w okolicach ujścia pochwy i warg, ale pewności nie mam. A do cc w ogóle trzeba? Ja mam zamiar na 0 na sn, o ile jakoś to ogarnę.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    u mnie 40 tydzień się zaczyna a tu cisza i cisza, ani czop, ani wody, ani skurcze... nic po prostu nic...

Próbujesz czegoś, żeby wywołać poród?

l54t4dr.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę, to ten ostatni tydzień września będzie coś owocny w pazdziernokowe dzidziusie :)
    Też coraz częściej myślę, że to już zupełna końcówka ciąży, staram się cieszyć każdym kopniaki, czkawka i najmniejszym ruchem małego. Nie wiem czy zdecydujemy się jeszcze na kolejne dziecko, więc może to moje ostatnie takie chwile w życiu...

Często jak siedzimy sobie z mężem późno wieczorem i np oglądamy film, to on pyta czy jak mały się urodzi, to też tak będziemy... (Jesteśmy oboje kinomaniakami i od początku naszej znajomości uwielbiamy oglądać filmy i dyskutować na ich temat) odpowiadam mu zawsze, że przecież dalej będziemy oglądać, tylko z Frankiem przy cycku ;)
    To jego pierwsze dziecko i właśnie dostrzegłam że od kilku dni przestał logicznie myśleć i jest na maxa zestresowany. Zabrania mi prowadzić samochód i ogólnie się samej gdziekolwiek ruszać. Nawet do pracy już mi nie pozwala chodzic... Z jednej strony czuje się zaopiekowana i bezpieczna, ale z drugiej martwię się, że on aż tak się przejmuje :)

• Evelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak mam się ogolić do tej cesarki? Najlepiej wszystko?
    Mi położna radziła wszystko najlepiej u mnie cięcie bardzo nisko ginek mi pokazał ☺ także w bikini nie będzie widać blizny ☺

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:

Karola, mi w szpitalu powiedzieli że przód czyli to co widać od frontu jak masz złączone nogi :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie mam nic przeciwko odeiedzinom, bo to na pewno będą tylko najbliższe osoby. Nie osmiele sie zaprosić kolezanek, poki będę mieszkać u teściów, więc pewnie poznają małego, gdy będzie miał z dwa miesiące. Myślę, że będzie mi miło widywać moją mamę lub siostre w momencie, gdy będę siedzieć w domu i każdy dzień bedzie taki sam :-). Co do szpitala, to zależy chyba od tego, jak się czuje kobieta po porodzie. Warto też zwrócić uwage na wspollokatorki, które też mają prawo do spokoju.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:

A też masz schizy jak ja? ;)
    Że wydaje Ci się że coś tam się dzieje. ;)

Ja to już w sobotę osiągnęłam granicę frustracji z powodu braku rozpoczęcia akcji. Wszyscy dzwonią i pytają czy już. I jak kładłam się spać z nadzieją, że może to dziś, tak teraz wszystkie emocje opadły. Bo wiecie - w końcu przecież wyjdzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przytulanie. Duużo przytulania!

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Próbujesz czegoś, żeby wywołać poród?
    Dwa dni temu przytulanki z mężem, ale efektów nie widać może dzisiaj też spróbujemy, chociaż teraz te igraszki to takie bardzo bierne (: jutro mam znowu ktg, ale już bym nie chciała jeździć w kółko mogłoby już się zacząć, bo to czekanie jest uciążliwe (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałyście taki artykuł https://ovufriend.pl/artykul/szczesliwe-zakonczenia-relacja-ze-spotkania-ovu-dzieci,30.html fajnie, że takie spotkanie zorganizowali

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A też masz schizy jak ja? ;)
    Że wydaje Ci się że coś tam się dzieje. ;)

Ja to już w sobotę osiągnęłam granicę frustracji z powodu braku rozpoczęcia akcji. Wszyscy dzwonią i pytają czy już. I jak kładłam się spać z nadzieją, że może to dziś, tak teraz wszystkie emocje opadły. Bo wiecie - w końcu przecież wyjdzie ;)
    oj tak, co chwila ktoś się pyta kiedy i kiedy i kiedy.... rano sąsiadka mnie ścignęła, że już dzidzie chciała oglądać a ja jeszcze z brzuchem...hahaha a przed chwilą kuzyna żona czy już ma się wybierać w odwiedziny oglądowe... hahaha

Pumpkin lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    A czytałyście taki artykuł https://ovufriend.pl/artykul/szczesliwe-zakonczenia-relacja-ze-spotkania-ovu-dzieci,30.html fajnie, że takie spotkanie zorganizowali

Fajna sprawa :)

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pamietam jak rok temu w dzien terminu porodu bylam juz tak zła, ze nic sie nie dzieje, ze na kolanach umylam szczoteczka wszystkie fugi w kuchni i troche w łazience :D w nocy ruszyly skurcze, nastepny dzien tez i urodzilam. To jest moj plan awaryjny, ale to jeszcze za jakiś czas ;)

Pumpkin, a.badziak, Evelle, Anieńka, KKasiaKK, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ