X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Hehe pamietam jak rok temu w dzien terminu porodu bylam juz tak zła, ze nic sie nie dzieje, ze na kolanach umylam szczoteczka wszystkie fugi w kuchni i troche w łazience :D w nocy ruszyly skurcze, nastepny dzien tez i urodzilam. To jest moj plan awaryjny, ale to jeszcze za jakiś czas ;)

fugi mówisz... ;)

Anieńka, Blu, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masowanie sutków podobno też jest pomocne

Pumpkin lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne! Wierzę w to bardziej niż w sexy i liście z malin :D

Pumpkin lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Hehe pamietam jak rok temu w dzien terminu porodu bylam juz tak zła, ze nic sie nie dzieje, ze na kolanach umylam szczoteczka wszystkie fugi w kuchni i troche w łazience :D w nocy ruszyly skurcze, nastepny dzien tez i urodzilam. To jest moj plan awaryjny, ale to jeszcze za jakiś czas ;)
    Blu ale mnie rozśmieszyłaś... Chyba pójdę szorować łazienkę...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie mogę nic szybko załatwić bo w sklepie pod blokiem zagadują, nawet w osiedlowej biedronce, a sąsiad ostatnio powiedział "kiedy kiedy bo cała klatka czeka" :)
    A zwiastunów rychłego porodu żadnych!

A jeśli chodzi o odwiedziny szpitalne to Ja zdecydowałam się na poród na Inflanckiej w wawie bo tam na sali może być tylko jedna osoba odwiedzająca. Także nawet jak będą moi rodzice to najpierw mama potem tata... Bo strasznie panikowałam na myśl o tym że do współlokatorek szpitalnych się zjedzie po 20 osób.

thgf9n7308r1f84t.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu no u mnie cisza, kompletnie nic, nawet nie ukłuje :) więc spodziewam się nagłego ataku jakby co :D

męża już wykorzystuje, ale mimo jego zadowolenia efektów brak :)spacery i chodzenie też nic no to chyba tez zostały mi te fugi XD

ale wczoraj mąż stwierdził, że musimy wypróbować trasę do szpitala :D i byliśmy na przejażdżce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:27

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja będę rodzić, nie wpuszczają na sale. Mąż może obejrzeć dziecko przy drzwiach szklanych, a jeśli chciałabym porozmawiać z kimś z rodziny to mogę wyjść do sali spotkań. Uważam że bardzo dobrze, przy poprzednich porodach w miarę możliwości prosiły pielęgniarki żeby krocze "wietrzyć" nie wyobrażam sobie żeby obok siedzieli obcy ludzie i podglądali co się dzieje z innymi pacjentkami. A dla bardziej wrażliwych Pań które te dwa, trzy dni potrzebują bliskości kogoś z rodziny są sale jednoosobowe, chyba płatne 200zł chyba za pobyt i tam można wpuszczać rodzinę, ale tylko na własne żądanie(:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak mam się ogolić do tej cesarki? Najlepiej wszystko?
    Zapomniałam o to zapytać w szpitalu :-/

Karolina ja bylam ogolona na zero, ale mimo to polozna przed cesarka przyszla mnie jeszcze raz ogolic razem z polem operacyjnym nie wiem jak jest u ciebie w szpitalu ale u mnie sami przygotowuja :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina musi być ogolone na zero pole operacyjne, czyli przód. Lepiej samemu niż położna tepa golarka ;-) A reszta to już dla własnej wygody w utrzymaniu czystości w trakcie krwawienia :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do fryzjera :) Niech mały po urodzeniu zobaczy zadbaną mamusię haha. A tak na poważnie, taka mała rzecz a cieszy :)

Pumpkin, a.badziak, szynszyl, Blu, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, Pielęgniarka, Karolina powodzenia :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jadę...
    Odezwę się jak już mnie przyjmą.
    Trzymam kciuki, żeby któraś dołączyła ;-)

Reni@, Pumpkin, lu.iza, Ola_Ola, szynszyl, Blu, Jola1985, Sylwia91, kkkaaarrr, diewuszka86, mizzelka, kasia_1988, Kasik2, Jutysia, Chwilka84, Anoolka, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Ja mam w planie umyć wszystkie okna w całym domu, ale dopiero za dwa tygodnie. Myślę, że listwy przypodłogowe też przyda się wyszorować, bo mamy białe ze żłobieniami ;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Kochane trzymam kciuki za Was... Musi być dobrze...
    u mnie 40 tydzień się zaczyna a tu cisza i cisza, ani czop, ani wody, ani skurcze... nic po prostu nic...
    Jestem krok za Tobą, i u mnie też totalnie nic się nie dzieje. Czekam na czwartek, gdy mały na usg będzie już pewnie ponad 4 kg i zapadnie decyzja o cc.
    Czy któraś z Was ma umówione cc na zasadzie "jak się zacznie akcja porodowa" czy z góry macie ustalony termin, na który się trzeba stawić?

Rutelka, Niecierpliwa i Pielęgniarka, powodzenia dziewczyny! Niech będzie to Wasz najszczęśliwszym dzień w dotychczasowym życiu :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie odkurzyłam cały dom, zaraz biore sie za mopa... poranne ćwiczenia tez były :p ale jakos nie robię sobie nadzieji :( ale zadyszkę mam jakbym 10 km przebiegła!

Chwilka84 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka ja tez się chyba wybiorę podciąć końcówki :D

diewuszka86 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie musi byc zadnych objawów . za pierwszym razem nic nie wskazywalo ze urodze w dniu w ktorym faktycznie synek przyszedl na swiat. Dzien jak codzień. Zrobilam obiad i polozylam sie bo mnie kregoslup bolal. Za kilka minut pierwszy bolesny skurcz no i poszlo ;) a caly dzien czulam sie zupelnie normalnie

Myślę ze dzieci i tak same zdecydują kiedy zechcą wyjść. Ja na razie nie pomagam Małemu w wyjściu
    Mój mąż dalej twierdzi ze jutro urodzę :P

mizzelka, Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię generalne porządki od zeszłego tygodnia☺natchnienie mam takie! Ale też mnie ta zadyszka meczy i sapie co chwila!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Ja mam w planie umyć wszystkie okna w całym domu, ale dopiero za dwa tygodnie. Myślę, że listwy przypodłogowe też przyda się wyszorować, bo mamy białe ze żłobieniami ;)
    Termin przyjęcia do szpitala na cc mam za tydzień.
    Wczoraj umyłam wszystkie okna w domu, poprałam firanki, wyszorowałam podłogi i nawet dwie łazienki. Przedwczoraj naschylałam się w ogrodzie - nie, żeby przyspieszyć poród, bo wolę przyjechać w wyznaczonym terminie, ale mam mega syndrom wicia gniazda... a bolesne skurcze przepowiadające jak były tak są nadal, ale nic poza tym - więc u mnie to i tak by nie zadziałało ;)

Co do golenia - ja zawsze się golę tam na zero, więc nie mam tego problemu, choć brzuch przeszkadza to i tak muszę dać radę sama. Mąż proponował kilka razy pomoc pomoc ale niiiiieeeeeeeee Poza tym nie wyobrażam sobie, aby goliła mnie pielęgniarka jakąś tępą maszynką...

ex2bwn15260327bu.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chciałabym mu pomagać... ale z drugiej strony chciałabym juz go mieć na rękach :) jak nie bedzie chciał wyjsć to myśle ze żadne fugi i sprzątanie nie pomoże

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ