X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, zdecydowanie ten drugi super i mnie zauroczył, ja mam jednak dużą powierzchnię bo cała ściana jest wolna, więc wybrałam drzewko z małpkami i innymi zwierzątkami :)

Jeszcze muszę wybrać materac kurczę i nie mogę się na nic zdecydować. Jakie macie wkłady? Mi w sklepie polecano lateks+gryka i żeby koniecznie nie kupować kokosu (bo rzekomo po pierwsze dzieciaki często są uczulone, ale i w Polsce nie potrafią tego produkować tak, żeby było dobrze). Później się naczytałam że i gryka i kokos pleśnieją jak mają złe warunki. Już się prawie, że zdecydowałam na sam lateks, ale teraz to już sama nie wiem co mam wybrać...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rozpakowujace sie jutro :) nawet troszkę wam zazdroszczę, że to już!

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów po porodzie szukałam towarzystwa... wsparcia... jakoś czułam taka potrzebę, życie weryfikuje nasze potrzeby :)

Trzymam kciuki dziewczyny za was i za maluszki :)

A ja mam nadzieje ze jutro córka bd lepsza bo dziś cały dzień maruda. A mąż jutro w polu, teściowa zajęta. Mama w pracy i taka kumulacja. Dobrze ze juz mogę być w miarę aktywna.
    Co z tego jak siły nie mam, jestem niewyspana,ledwo zipie, kręgosłup odpada, siedzieć nie mogę, najlepiej leżeć, malo wiele zjem coś to już wc całą noc...
    Z jednej strony chce jeszcze wytrzymać żeby był naprawdę gotowy na wyjście ale z drugiej strony czuje się jak wrak... ja nie wiem jak ogarnę poród. ..siłę na to... lipa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:39

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny trzymam za Was kciuki! Najbardziej zazdroszczę Wam ze znacie swoja godzine w :) ja w nocy budzę sie po kilka razy i sprawdzam czy nie rodzę :p

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Evelle lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to jutro jeszcze pielęgniarka i Karola? :D <3 <3 <3 ale super! Trzymajcie się dziewczyny! Jesteśmy z Wami!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam ze po porodzie powinna być wpuszczana tylko jedna osoba z bliskiej rodziny. Pamiętam jak dwa lata temu zaraz po cesarce zawieźli mnie na salę gdzie były już 3 dziewczyny a u jednej z nich koleżanki i koledzy, razem z 5 osób. Ja podłączona do aparatury monitorującej serce, ledwo żywa a gowniarze zamiast na swoją znajomą to lampili się na mojego wystającego cycka. Myślałam że mnie szlag trafi. Na szczęście te trzy babki wyniosły się następnego dnia rano i dali mi na salę babkę do której przychodził tylko mąż albo mama. U mnie był tylko mąż. Oczywiście fochy ze strony znajomych i rodziny były ale ja miałam to głęboko gdzieś ;) Teraz oczywiście też nie mam ochoty na tabuny gości i dobrze że zaczęłyście temat to ich uprzedzę wcześniej żeby nie byli zdziwieni :)

NiecierpliwaKarolina, Evelle lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Diewuszka, zdecydowanie ten drugi super i mnie zauroczył, ja mam jednak dużą powierzchnię bo cała ściana jest wolna, więc wybrałam drzewko z małpkami i innymi zwierzątkami :)

Jeszcze muszę wybrać materac kurczę i nie mogę się na nic zdecydować. Jakie macie wkłady? Mi w sklepie polecano lateks+gryka i żeby koniecznie nie kupować kokosu (bo rzekomo po pierwsze dzieciaki często są uczulone, ale i w Polsce nie potrafią tego produkować tak, żeby było dobrze). Później się naczytałam że i gryka i kokos pleśnieją jak mają złe warunki. Już się prawie, że zdecydowałam na sam lateks, ale teraz to już sama nie wiem co mam wybrać...

Ja mam właśnie małą powierzchnię bo ogólnie małe mieszkanko więc też poszaleć nie mogłam. Ale jak do pokoiku dodam dywan, firankę i zasłony to będzie fajnie. Na razie się tym nie zajmuję bo i tak pewnie do roku czasu mały będzie z nami.

Co do materaca to ja właśnie kupiłam gryka-kokos. Pani w sklepie polecała, mówiła, że dużo osób kupuje i raczej nie ma reklamacji. Cóż, zobaczymy. Jak się nie sprawdzi to wymienię.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro Wasz wielki dzień. Trzymam kciuki za wszystkie i każdą z osobna. A może jeszcze któraś spontanicznie jutro do Was dołączy ;) Powodzenia i czekamy z niecierpliwością na info.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, dziewczyny! :)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerywam ciszę nocną, co się stało, że tak wszystkie grzecznie spały w niedzielną noc:)
    Dziś jesteśmy z tymi co mają dziś szczególny dzień! :) Trzymam kciuki za Was i czekamy na informację.

Właśnie zamówiłam brakujące prześcieradełka i inne pierdółki. Już prawie widać koniec mej wyprawki.

KKasiaKK, Reni@, Evelle, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc jak zawsze czyli ciągłe wyprawy do WC ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to muszą być emocje dla dziewczyn które wiedzą że dzisiaj przywitaja swoje maluszki. ja się stresuje już ze to tak szybko zlecialo i w tym tygodniu to bedzoe a co dopiero gdy nadchodzi TEN dzień.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeszcze chwilę poleżeć, ale wstałam o 6, bo biodra tak bolą, że nie idzie wytrzymać dłużej niż 10 minut. A teraz mnie czyści :-/ nie wiem czy to ze stresu czy może syn zamierza przed 19 sam zacząć ewakuację.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie i kciuki!!! Kochane jesteście :-)

Kasik2 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Ja też nie chciałam materaca z tymi dodatkami gryka kokos , wyszukałam sobie w Ikei sprężynowy za 169 pln uważam że jest super, porządnie obszyte można prać pokrowiec myślę że będzie oki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 07:45

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzace powodzenia!! :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po parodniowej przerwie. Mieliśmy małe zamieszanie w domu i nie było czasu pisać, ale poczytywalam was...
    Mamy w końcu wymienione drzwi w całym domu, oprócz... Drzwi do sypialni, w której na początku będzie z nami Franio. Jaka jestem wściekła - masakra, przywieźli nie te drzwi, które zamawialusmy, teraz trzeba czekać na wymianę do czterech tygodni :/ a my mamy stare drzwi już wymontowanie...

Gratuluję serdecznie nowym mamusiom i życzę zdrówka :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle. Mieszkacie sami czy z kimś?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja juz odliczam czas do czwartu, bo na czwartek mam planowane cc.
    Juz sie nie mogę doczekac tej chwili jak zobaczę corcie i przytule do siebie. :)
    Walizkę mam już spakowana, wystarczy tylko dopakowac bieżące kosmetyki które używam i możemy jechać do szostała.
    Wczoraj byliśmy na obiedzie u teściów. Aż nie mogę w to uwierzyć że to był ostatni weekend w dwupaku, i że czas ciąży dobiega końca. Nie ukrywam, że bardzo się ciesze, ale wiem ze na początku będzie mi pewnie brakowało tego brzuszka. :)
    No ale będę miala przy sobie moja kochana córeczkę wiec na pewno będę najszczesliwsza na świecie :)
    Co do cc to martwię się tylko czy bede miala pokarm po cc i czy szybko dojdę do siebie. Mąż co prawda bierze wolne żeby ze mną być i mi pomagać ale chciałabym możliwie jak najszybciej dojsc do siebie żeby zajmować się małą. Moja mama tez nam na pewno pomoże, wiec myślę że jakoś to będzie :)

Pumpkin, marlon, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aga
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletka, Karolina, Pielęgniarka powodzenia :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, Karolino życzę cudownych przeżyć ^^ jeszcze chwilka i maluszki będą w Waszych ramionach :)

Pielęgniarko powodzenia na teście, skoro już się nastawiłaś na poród SN to może dzieciaczek dzisiaj się pojawi :)

a do mnie siostra dzwoniła czy coś się nie dzieje czasem, bo ona chce wiedzieć i przyjdzie mnie odwiedzić. w sumie do szpitala przyjdzie ewentualnie moje rodzeństwo i mama, rodzina męża mieszka daleko więc raczej mogę się ich spodziewać już w domu, co w sumie mam nadzieję, że nie nastąpi zbyt szybko, bo nie mam ochoty na całodzienne przyjmowanie gości, a niestety tak będzie musiało być jak już przyjadą.

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ