Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Diewuszka, zdecydowanie ten drugi super i mnie zauroczył, ja mam jednak dużą powierzchnię bo cała ściana jest wolna, więc wybrałam drzewko z małpkami i innymi zwierzątkami
Jeszcze muszę wybrać materac kurczę i nie mogę się na nic zdecydować. Jakie macie wkłady? Mi w sklepie polecano lateks+gryka i żeby koniecznie nie kupować kokosu (bo rzekomo po pierwsze dzieciaki często są uczulone, ale i w Polsce nie potrafią tego produkować tak, żeby było dobrze). Później się naczytałam że i gryka i kokos pleśnieją jak mają złe warunki. Już się prawie, że zdecydowałam na sam lateks, ale teraz to już sama nie wiem co mam wybrać... -
A ja znów po porodzie szukałam towarzystwa... wsparcia... jakoś czułam taka potrzebę, życie weryfikuje nasze potrzeby
Trzymam kciuki dziewczyny za was i za maluszki
A ja mam nadzieje ze jutro córka bd lepsza bo dziś cały dzień maruda. A mąż jutro w polu, teściowa zajęta. Mama w pracy i taka kumulacja. Dobrze ze juz mogę być w miarę aktywna.
Co z tego jak siły nie mam, jestem niewyspana,ledwo zipie, kręgosłup odpada, siedzieć nie mogę, najlepiej leżeć, malo wiele zjem coś to już wc całą noc...
Z jednej strony chce jeszcze wytrzymać żeby był naprawdę gotowy na wyjście ale z drugiej strony czuje się jak wrak... ja nie wiem jak ogarnę poród. ..siłę na to... lipa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:39
-
nick nieaktualnyJa uważam ze po porodzie powinna być wpuszczana tylko jedna osoba z bliskiej rodziny. Pamiętam jak dwa lata temu zaraz po cesarce zawieźli mnie na salę gdzie były już 3 dziewczyny a u jednej z nich koleżanki i koledzy, razem z 5 osób. Ja podłączona do aparatury monitorującej serce, ledwo żywa a gowniarze zamiast na swoją znajomą to lampili się na mojego wystającego cycka. Myślałam że mnie szlag trafi. Na szczęście te trzy babki wyniosły się następnego dnia rano i dali mi na salę babkę do której przychodził tylko mąż albo mama. U mnie był tylko mąż. Oczywiście fochy ze strony znajomych i rodziny były ale ja miałam to głęboko gdzieś
Teraz oczywiście też nie mam ochoty na tabuny gości i dobrze że zaczęłyście temat to ich uprzedzę wcześniej żeby nie byli zdziwieni
NiecierpliwaKarolina, Evelle lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Diewuszka, zdecydowanie ten drugi super i mnie zauroczył, ja mam jednak dużą powierzchnię bo cała ściana jest wolna, więc wybrałam drzewko z małpkami i innymi zwierzątkami
Jeszcze muszę wybrać materac kurczę i nie mogę się na nic zdecydować. Jakie macie wkłady? Mi w sklepie polecano lateks+gryka i żeby koniecznie nie kupować kokosu (bo rzekomo po pierwsze dzieciaki często są uczulone, ale i w Polsce nie potrafią tego produkować tak, żeby było dobrze). Później się naczytałam że i gryka i kokos pleśnieją jak mają złe warunki. Już się prawie, że zdecydowałam na sam lateks, ale teraz to już sama nie wiem co mam wybrać...
Ja mam właśnie małą powierzchnię bo ogólnie małe mieszkanko więc też poszaleć nie mogłam. Ale jak do pokoiku dodam dywan, firankę i zasłony to będzie fajnie. Na razie się tym nie zajmuję bo i tak pewnie do roku czasu mały będzie z nami.
Co do materaca to ja właśnie kupiłam gryka-kokos. Pani w sklepie polecała, mówiła, że dużo osób kupuje i raczej nie ma reklamacji. Cóż, zobaczymy. Jak się nie sprawdzi to wymienię. -
Przerywam ciszę nocną, co się stało, że tak wszystkie grzecznie spały w niedzielną noc:)
Dziś jesteśmy z tymi co mają dziś szczególny dzień!Trzymam kciuki za Was i czekamy na informację.
Właśnie zamówiłam brakujące prześcieradełka i inne pierdółki. Już prawie widać koniec mej wyprawki.KKasiaKK, Reni@, Evelle, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Ja miałam jeszcze chwilę poleżeć, ale wstałam o 6, bo biodra tak bolą, że nie idzie wytrzymać dłużej niż 10 minut. A teraz mnie czyści
nie wiem czy to ze stresu czy może syn zamierza przed 19 sam zacząć ewakuację.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie i kciuki!!! Kochane jesteścieKasik2 lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Diewuszka, zdecydowanie ten drugi super i mnie zauroczył, ja mam jednak dużą powierzchnię bo cała ściana jest wolna, więc wybrałam drzewko z małpkami i innymi zwierzątkami
Jeszcze muszę wybrać materac kurczę i nie mogę się na nic zdecydować. Jakie macie wkłady? Mi w sklepie polecano lateks+gryka i żeby koniecznie nie kupować kokosu (bo rzekomo po pierwsze dzieciaki często są uczulone, ale i w Polsce nie potrafią tego produkować tak, żeby było dobrze). Później się naczytałam że i gryka i kokos pleśnieją jak mają złe warunki. Już się prawie, że zdecydowałam na sam lateks, ale teraz to już sama nie wiem co mam wybrać...
Ja też nie chciałam materaca z tymi dodatkami gryka kokos , wyszukałam sobie w Ikei sprężynowy za 169 pln uważam że jest super, porządnie obszyte można prać pokrowiec myślę że będzie okiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 07:45
-
Witam się po parodniowej przerwie. Mieliśmy małe zamieszanie w domu i nie było czasu pisać, ale poczytywalam was...
Mamy w końcu wymienione drzwi w całym domu, oprócz... Drzwi do sypialni, w której na początku będzie z nami Franio. Jaka jestem wściekła - masakra, przywieźli nie te drzwi, które zamawialusmy, teraz trzeba czekać na wymianę do czterech tygodnia my mamy stare drzwi już wymontowanie...
Gratuluję serdecznie nowym mamusiom i życzę zdrówka
-
Cześć dziewczyny.
Ja juz odliczam czas do czwartu, bo na czwartek mam planowane cc.
Juz sie nie mogę doczekac tej chwili jak zobaczę corcie i przytule do siebie.
Walizkę mam już spakowana, wystarczy tylko dopakowac bieżące kosmetyki które używam i możemy jechać do szostała.
Wczoraj byliśmy na obiedzie u teściów. Aż nie mogę w to uwierzyć że to był ostatni weekend w dwupaku, i że czas ciąży dobiega końca. Nie ukrywam, że bardzo się ciesze, ale wiem ze na początku będzie mi pewnie brakowało tego brzuszka.
No ale będę miala przy sobie moja kochana córeczkę wiec na pewno będę najszczesliwsza na świecie
Co do cc to martwię się tylko czy bede miala pokarm po cc i czy szybko dojdę do siebie. Mąż co prawda bierze wolne żeby ze mną być i mi pomagać ale chciałabym możliwie jak najszybciej dojsc do siebie żeby zajmować się małą. Moja mama tez nam na pewno pomoże, wiec myślę że jakoś to będziePumpkin, marlon, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Aga -
Rutelko, Karolino życzę cudownych przeżyć ^^ jeszcze chwilka i maluszki będą w Waszych ramionach
Pielęgniarko powodzenia na teście, skoro już się nastawiłaś na poród SN to może dzieciaczek dzisiaj się pojawi
a do mnie siostra dzwoniła czy coś się nie dzieje czasem, bo ona chce wiedzieć i przyjdzie mnie odwiedzić. w sumie do szpitala przyjdzie ewentualnie moje rodzeństwo i mama, rodzina męża mieszka daleko więc raczej mogę się ich spodziewać już w domu, co w sumie mam nadzieję, że nie nastąpi zbyt szybko, bo nie mam ochoty na całodzienne przyjmowanie gości, a niestety tak będzie musiało być jak już przyjadą.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość