X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka- wiem o granicy błędu. Nawet jest napisane +/- 500g. Więc to duża różnica zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Póki co mała nie spieszy się wyjść i o ile myślałam że ostatnio urodze tak teraz coś czuje że będziemy bliżej ustalonego terminu...

Tak..przywrócenie się z boku na bok w nocy - istna akrobatyka! Zawsze jak nastaje ranek to ja się cieszę że noc się kończy :)

Ja kupiłam sobie małe opakowanie octaniseptu żeby właśnie mieć swoje w razie czego.

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam krótką chwilę, więc napiszę,że u nas wszystko dobrze. Jest szansa,że nas dzisiaj wypuszczą do domu. Normalnie wyszłybyśmy wczoraj, ale pani dr powiedziała, że ze względu na niską wagę małej i moją cukrzycę lepiej żebyśmy jeszcze zostały.
    Najtrudniejsza była druga doba( niedziela), mała przewisiała na piersiach cały dzień i jej waga spadła o ponad 200 g. Dzisiaj jiż lepiej, może bardziej się najada, bo potrafi spać 2-3 godz po piersi i waga od niedzieli stanęła w miejscu.
    Jest bardzo wyczulona i co ją odkładam do łóżeczka to się budzi i protestuje, najlepiej jej przy mnie po prostu...

Kochane, nadrabiałam Was cały dzień, trzymałam kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania, a tu taki numer, że planowane porody przełożone ;-) ale trzymam kciuki dalej, za Was wszystkie !!! Coraz bliżej października jesteście i tylko patrzeć, jak będą się dzieciaczki hurtem pojawiały na świecie.

Jak mnie przyjmowali do szpitala też nie było miejsc na oddziale, a dzisiaj 4 godziny spędziłam sama w czteroosobowej sali :-) dopiero ok 22 przywieźli mi panią po porodzie, więc teraz jest nas dwie. Sytuacja zmienia się dynamicznie i falowo, jest albo zatrzesięnie albo pustki.

Trzymajcie kciuki za nasze wyjście.

Karolina- good luck :-)

Edit: ale ta pani chrapie ! Lepiej od mojego męża - zdecydowanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 03:28

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Blu, Pumpkin, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, Jutysia, linka89, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze w wadze z usg jest nie raz rozbieżność, moj lekarz pomiaryni szacowanie wagi robil k wyszlo mu 3300 g , w ten sam dzien jak przyjeli mnie do szpitala inny lekwrz robil i stwierdził ze malymma 2600 g, a 2 dnk pozniej maly urodził sie z wag 3360, wzzystko zalezy od sprzetu, dokladnosci k predyspozycji lekarza ktory robi.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już pod ktg. Niedługo kąpiel, kroplówki i jedziemy :-)

adrenalina, Jola1985, Anieńka, szynszyl, kasia_1988, India9, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Sylwia_i_Niki, Blu, Pumpkin, Sylwia91, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, kkkaaarrr, Kasik2, Jutysia, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina powodzonka trzymam kciuki z A Was ☺

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka86 ale lista ja pakowalamsie ze dwa tygodnie sama już nie wiem co tam jest ☺ ale jeszcze biorę maść na sutki mi położna doradziła purelan☺

diewuszka86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naogladalam sie wczoraj dziewczyn na youtubie, ktore opisywaly swoje porody. Dzis w nocy snilo mi sie ze i ja rodzilam. Juz nie wiem czy podswiadomie czy to zbieg okolicznosci ale mialam taki mocny skurcz w nocy, ze juz myslalam ze to to... udalo mi sie usnac jednak, teraz rano tez czuje cmienie, ktore w zaleznosci od pozycji ma bardziej lub mniejsze natezenie. Do 8 miesiaca nawet nie przypuszczalam, ze takie oczekiwanie na akcje porodowa nedzie sie ciagnac i w sumie nie bedzie wiadomo co i jak....

Niecierpliwa Karolina trzymam kciuki!!

Dziewuszka ja tez mam krem na brodawki medela. Ja ciagle nie mam spakowanej torby dla Maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:32

diewuszka86 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powodzenia, czekamy na maluszka ^^

ja się dzisiaj kompletnie nie wyspałam, mąż poszedł do pracy to chyba pośpię jeszcze trochę :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pakuj się :-D :-D :-D

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trzymam.kciuki :-)

Ja na brodawki mam lano masc ziajki, nie trzeba jej zmywac przedbkarmieniem i kosztuje ok 11 zl.
    Jesli moge cos poradzic odnosnie listy to proponuje wiecej koszul na po porodzie. Ja chodze od niedzieli w drugoej, a juz bym zmienila z checia.

Evelle, Rutelka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Anieńka pakuj się :-D :-D :-D
    Codziennie obiecuje sobie: jutro :)

Evelle, KKasiaKK lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w klinice. Lekarz powiedział ze wody ok. Szyjka długa, wszystko pozamykane. Synek nie szykuje się do wyjścia.
    Już wiem kto wykona cc, nawet znam tego lekarza :)
    I na wizytę do tego lekarza jadę 11.10 i w tedy dopiero ustalę z nim kiedy cc. Wiec cesarka będzie bliżej terminu, a nie wcześniej.
    Jak zacznie się coś dziać wcześniej (w co wątpi) to powoli mam się zbierać i zasuwać do nich.

Sylwia91, Chwilka84, Reni@, diewuszka86, marlon, mizzelka lubią tę wiadomość

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dzisiaj do szpitala na ktg... Ciekawe co tam wyczytają (; Może już zostanę...

marlon, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, wczoraj wlasnie rozmawialam z kolezanka z sali na temat proroctw lekarzy. U mnie w piatek na wizycie zdaniem prowadzacego zero rozwarcia, gdzie od ponad tygodnia inne lekarki rozwarcie czuly. Nazajutrz o 10.20 Ada juz byla z nami :-)
    Kolezanka powoedziala, ze jej kazali sie przygotowac na dlugi porod, a to byl jej pierwszy i poszlo bardzo szybko.
    Mnie o 8 spytali czy nie moglam w domu jeszxze posiedziec, bo od 5 nic nie szlo, a 5 min po tym zaczelo sie na maksa.
    Wiec radze niezdecydowanym spakowac sie, bo pakowanie w bolach jest ciezkie ;-)
    I nie nastawiajcie sie na opinie lekarza, bo oni czesto pozniej sa zdziwieni ;-)

A.badziak- czekamy na wiesci ;-)

Reni@, marlon, a.badziak, Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli wszystko poszło wg planu, to NiecierpliwaKarolina widziała już swojego Synka na żywo:)

marlon, India9, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dlatego wlasnie moj lekarz powiedział ze moje urodzic juz a mogę w terminie. No bo tak naprawdę nikt nie jest tego w stanie przewidzieć

Faktycznie Karolina juz chyba po cc

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło, ja jadę na 14... objawów porodu nadal brak, także jak prawdziwa kobieta jeszcze w brzuchu każe na siebie czekać z niecierpliwością

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o przyspieszanie to zastosowałam kilka porad naszych koleżanek... rano przytulanki z mężem, a później wyszorowałam łazienkę (: Blu - łącznie z fugami (; i nadal nic hahaha

Evelle, Blu, Rutelka, Pumpkin, Chwilka84, mizzelka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Codziennie obiecuje sobie: jutro :)

Dokładnie tak jak ja. Torba leży, niby wiem co spakować, ale ciagle sobie mowię, ze teraz nie mam na to czasu i jutro rano... Od tygodnia mam na KTG jeździć już ze spakowana torba, ale mimo to nie mogę sie zebrać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odwlekalam pakowanie torby a jak lekarz powiedzial ze 2 cm rozwarcia rk sie w 5 mjnut spakowalam i tego samego dnia na porodowce bylam :D nie no juz po tym 36 tc warto to zrobic zeby niczego niemzapomniec bo w bolach to faktycznie mozna nawet glowy zapomnieć :)

Karolina

Daj znac co u ciebie, pewnie odpoczywasz co cc :)

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ