Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszka- wiem o granicy błędu. Nawet jest napisane +/- 500g. Więc to duża różnica zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Póki co mała nie spieszy się wyjść i o ile myślałam że ostatnio urodze tak teraz coś czuje że będziemy bliżej ustalonego terminu...
Tak..przywrócenie się z boku na bok w nocy - istna akrobatyka! Zawsze jak nastaje ranek to ja się cieszę że noc się kończy
Ja kupiłam sobie małe opakowanie octaniseptu żeby właśnie mieć swoje w razie czego.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Hej, mam krótką chwilę, więc napiszę,że u nas wszystko dobrze. Jest szansa,że nas dzisiaj wypuszczą do domu. Normalnie wyszłybyśmy wczoraj, ale pani dr powiedziała, że ze względu na niską wagę małej i moją cukrzycę lepiej żebyśmy jeszcze zostały.
Najtrudniejsza była druga doba( niedziela), mała przewisiała na piersiach cały dzień i jej waga spadła o ponad 200 g. Dzisiaj jiż lepiej, może bardziej się najada, bo potrafi spać 2-3 godz po piersi i waga od niedzieli stanęła w miejscu.
Jest bardzo wyczulona i co ją odkładam do łóżeczka to się budzi i protestuje, najlepiej jej przy mnie po prostu...
Kochane, nadrabiałam Was cały dzień, trzymałam kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania, a tu taki numer, że planowane porody przełożoneale trzymam kciuki dalej, za Was wszystkie !!! Coraz bliżej października jesteście i tylko patrzeć, jak będą się dzieciaczki hurtem pojawiały na świecie.
Jak mnie przyjmowali do szpitala też nie było miejsc na oddziale, a dzisiaj 4 godziny spędziłam sama w czteroosobowej salidopiero ok 22 przywieźli mi panią po porodzie, więc teraz jest nas dwie. Sytuacja zmienia się dynamicznie i falowo, jest albo zatrzesięnie albo pustki.
Trzymajcie kciuki za nasze wyjście.
Karolina- good luck
Edit: ale ta pani chrapie ! Lepiej od mojego męża - zdecydowanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 03:28
NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Blu, Pumpkin, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, Jutysia, linka89, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo prawda ze w wadze z usg jest nie raz rozbieżność, moj lekarz pomiaryni szacowanie wagi robil k wyszlo mu 3300 g , w ten sam dzien jak przyjeli mnie do szpitala inny lekwrz robil i stwierdził ze malymma 2600 g, a 2 dnk pozniej maly urodził sie z wag 3360, wzzystko zalezy od sprzetu, dokladnosci k predyspozycji lekarza ktory robi.
-
Leżę już pod ktg. Niedługo kąpiel, kroplówki i jedziemy
adrenalina, Jola1985, Anieńka, szynszyl, kasia_1988, India9, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Sylwia_i_Niki, Blu, Pumpkin, Sylwia91, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, kkkaaarrr, Kasik2, Jutysia, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość
-
Naogladalam sie wczoraj dziewczyn na youtubie, ktore opisywaly swoje porody. Dzis w nocy snilo mi sie ze i ja rodzilam. Juz nie wiem czy podswiadomie czy to zbieg okolicznosci ale mialam taki mocny skurcz w nocy, ze juz myslalam ze to to... udalo mi sie usnac jednak, teraz rano tez czuje cmienie, ktore w zaleznosci od pozycji ma bardziej lub mniejsze natezenie. Do 8 miesiaca nawet nie przypuszczalam, ze takie oczekiwanie na akcje porodowa nedzie sie ciagnac i w sumie nie bedzie wiadomo co i jak....
Niecierpliwa Karolina trzymam kciuki!!
Dziewuszka ja tez mam krem na brodawki medela. Ja ciagle nie mam spakowanej torby dla MaluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:32
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Karolina, trzymam.kciuki
Ja na brodawki mam lano masc ziajki, nie trzeba jej zmywac przedbkarmieniem i kosztuje ok 11 zl.
Jesli moge cos poradzic odnosnie listy to proponuje wiecej koszul na po porodzie. Ja chodze od niedzieli w drugoej, a juz bym zmienila z checia.
Evelle, Rutelka, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam w klinice. Lekarz powiedział ze wody ok. Szyjka długa, wszystko pozamykane. Synek nie szykuje się do wyjścia.
Już wiem kto wykona cc, nawet znam tego lekarza
I na wizytę do tego lekarza jadę 11.10 i w tedy dopiero ustalę z nim kiedy cc. Wiec cesarka będzie bliżej terminu, a nie wcześniej.
Jak zacznie się coś dziać wcześniej (w co wątpi) to powoli mam się zbierać i zasuwać do nich.Sylwia91, Chwilka84, Reni@, diewuszka86, marlon, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Adrenalina, wczoraj wlasnie rozmawialam z kolezanka z sali na temat proroctw lekarzy. U mnie w piatek na wizycie zdaniem prowadzacego zero rozwarcia, gdzie od ponad tygodnia inne lekarki rozwarcie czuly. Nazajutrz o 10.20 Ada juz byla z nami
Kolezanka powoedziala, ze jej kazali sie przygotowac na dlugi porod, a to byl jej pierwszy i poszlo bardzo szybko.
Mnie o 8 spytali czy nie moglam w domu jeszxze posiedziec, bo od 5 nic nie szlo, a 5 min po tym zaczelo sie na maksa.
Wiec radze niezdecydowanym spakowac sie, bo pakowanie w bolach jest ciezkie
I nie nastawiajcie sie na opinie lekarza, bo oni czesto pozniej sa zdziwieni
A.badziak- czekamy na wiesci
Reni@, marlon, a.badziak, Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
a jeśli chodzi o przyspieszanie to zastosowałam kilka porad naszych koleżanek... rano przytulanki z mężem, a później wyszorowałam łazienkę (: Blu - łącznie z fugami (; i nadal nic hahaha
Evelle, Blu, Rutelka, Pumpkin, Chwilka84, mizzelka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Codziennie obiecuje sobie: jutro
Dokładnie tak jak ja. Torba leży, niby wiem co spakować, ale ciagle sobie mowię, ze teraz nie mam na to czasu i jutro rano... Od tygodnia mam na KTG jeździć już ze spakowana torba, ale mimo to nie mogę sie zebrać... -
nick nieaktualnyJa tez odwlekalam pakowanie torby a jak lekarz powiedzial ze 2 cm rozwarcia rk sie w 5 mjnut spakowalam i tego samego dnia na porodowce bylam
nie no juz po tym 36 tc warto to zrobic zeby niczego niemzapomniec bo w bolach to faktycznie mozna nawet glowy zapomnieć
Karolina
Daj znac co u ciebie, pewnie odpoczywasz co cc