X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka- wiem o granicy błędu. Nawet jest napisane +/- 500g. Więc to duża różnica zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Póki co mała nie spieszy się wyjść i o ile myślałam że ostatnio urodze tak teraz coś czuje że będziemy bliżej ustalonego terminu...

Tak..przywrócenie się z boku na bok w nocy - istna akrobatyka! Zawsze jak nastaje ranek to ja się cieszę że noc się kończy :)

Ja kupiłam sobie małe opakowanie octaniseptu żeby właśnie mieć swoje w razie czego.

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam krótką chwilę, więc napiszę,że u nas wszystko dobrze. Jest szansa,że nas dzisiaj wypuszczą do domu. Normalnie wyszłybyśmy wczoraj, ale pani dr powiedziała, że ze względu na niską wagę małej i moją cukrzycę lepiej żebyśmy jeszcze zostały.
    Najtrudniejsza była druga doba( niedziela), mała przewisiała na piersiach cały dzień i jej waga spadła o ponad 200 g. Dzisiaj jiż lepiej, może bardziej się najada, bo potrafi spać 2-3 godz po piersi i waga od niedzieli stanęła w miejscu.
    Jest bardzo wyczulona i co ją odkładam do łóżeczka to się budzi i protestuje, najlepiej jej przy mnie po prostu...

Kochane, nadrabiałam Was cały dzień, trzymałam kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania, a tu taki numer, że planowane porody przełożone ;-) ale trzymam kciuki dalej, za Was wszystkie !!! Coraz bliżej października jesteście i tylko patrzeć, jak będą się dzieciaczki hurtem pojawiały na świecie.

Jak mnie przyjmowali do szpitala też nie było miejsc na oddziale, a dzisiaj 4 godziny spędziłam sama w czteroosobowej sali :-) dopiero ok 22 przywieźli mi panią po porodzie, więc teraz jest nas dwie. Sytuacja zmienia się dynamicznie i falowo, jest albo zatrzesięnie albo pustki.

Trzymajcie kciuki za nasze wyjście.

Karolina- good luck :-)

Edit: ale ta pani chrapie ! Lepiej od mojego męża - zdecydowanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 03:28

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Blu, Pumpkin, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, Jutysia, linka89, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze w wadze z usg jest nie raz rozbieżność, moj lekarz pomiaryni szacowanie wagi robil k wyszlo mu 3300 g , w ten sam dzien jak przyjeli mnie do szpitala inny lekwrz robil i stwierdził ze malymma 2600 g, a 2 dnk pozniej maly urodził sie z wag 3360, wzzystko zalezy od sprzetu, dokladnosci k predyspozycji lekarza ktory robi.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już pod ktg. Niedługo kąpiel, kroplówki i jedziemy :-)

adrenalina, Jola1985, Anieńka, szynszyl, kasia_1988, India9, Rutelka, marlon, a.badziak, Ola_Ola, Sylwia_i_Niki, Blu, Pumpkin, Sylwia91, Chwilka84, diewuszka86, KKasiaKK, kkkaaarrr, Kasik2, Jutysia, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina powodzonka trzymam kciuki z A Was ☺

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka86 ale lista ja pakowalamsie ze dwa tygodnie sama już nie wiem co tam jest ☺ ale jeszcze biorę maść na sutki mi położna doradziła purelan☺

diewuszka86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naogladalam sie wczoraj dziewczyn na youtubie, ktore opisywaly swoje porody. Dzis w nocy snilo mi sie ze i ja rodzilam. Juz nie wiem czy podswiadomie czy to zbieg okolicznosci ale mialam taki mocny skurcz w nocy, ze juz myslalam ze to to... udalo mi sie usnac jednak, teraz rano tez czuje cmienie, ktore w zaleznosci od pozycji ma bardziej lub mniejsze natezenie. Do 8 miesiaca nawet nie przypuszczalam, ze takie oczekiwanie na akcje porodowa nedzie sie ciagnac i w sumie nie bedzie wiadomo co i jak....

Niecierpliwa Karolina trzymam kciuki!!

Dziewuszka ja tez mam krem na brodawki medela. Ja ciagle nie mam spakowanej torby dla Maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:32

diewuszka86 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powodzenia, czekamy na maluszka ^^

ja się dzisiaj kompletnie nie wyspałam, mąż poszedł do pracy to chyba pośpię jeszcze trochę :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pakuj się :-D :-D :-D

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trzymam.kciuki :-)

Ja na brodawki mam lano masc ziajki, nie trzeba jej zmywac przedbkarmieniem i kosztuje ok 11 zl.
    Jesli moge cos poradzic odnosnie listy to proponuje wiecej koszul na po porodzie. Ja chodze od niedzieli w drugoej, a juz bym zmienila z checia.

Evelle, Rutelka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Anieńka pakuj się :-D :-D :-D
    Codziennie obiecuje sobie: jutro :)

Evelle, KKasiaKK lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w klinice. Lekarz powiedział ze wody ok. Szyjka długa, wszystko pozamykane. Synek nie szykuje się do wyjścia.
    Już wiem kto wykona cc, nawet znam tego lekarza :)
    I na wizytę do tego lekarza jadę 11.10 i w tedy dopiero ustalę z nim kiedy cc. Wiec cesarka będzie bliżej terminu, a nie wcześniej.
    Jak zacznie się coś dziać wcześniej (w co wątpi) to powoli mam się zbierać i zasuwać do nich.

Sylwia91, Chwilka84, Reni@, diewuszka86, marlon, mizzelka lubią tę wiadomość

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dzisiaj do szpitala na ktg... Ciekawe co tam wyczytają (; Może już zostanę...

marlon, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, wczoraj wlasnie rozmawialam z kolezanka z sali na temat proroctw lekarzy. U mnie w piatek na wizycie zdaniem prowadzacego zero rozwarcia, gdzie od ponad tygodnia inne lekarki rozwarcie czuly. Nazajutrz o 10.20 Ada juz byla z nami :-)
    Kolezanka powoedziala, ze jej kazali sie przygotowac na dlugi porod, a to byl jej pierwszy i poszlo bardzo szybko.
    Mnie o 8 spytali czy nie moglam w domu jeszxze posiedziec, bo od 5 nic nie szlo, a 5 min po tym zaczelo sie na maksa.
    Wiec radze niezdecydowanym spakowac sie, bo pakowanie w bolach jest ciezkie ;-)
    I nie nastawiajcie sie na opinie lekarza, bo oni czesto pozniej sa zdziwieni ;-)

A.badziak- czekamy na wiesci ;-)

Reni@, marlon, a.badziak, Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli wszystko poszło wg planu, to NiecierpliwaKarolina widziała już swojego Synka na żywo:)

marlon, India9, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dlatego wlasnie moj lekarz powiedział ze moje urodzic juz a mogę w terminie. No bo tak naprawdę nikt nie jest tego w stanie przewidzieć

Faktycznie Karolina juz chyba po cc

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło, ja jadę na 14... objawów porodu nadal brak, także jak prawdziwa kobieta jeszcze w brzuchu każe na siebie czekać z niecierpliwością

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o przyspieszanie to zastosowałam kilka porad naszych koleżanek... rano przytulanki z mężem, a później wyszorowałam łazienkę (: Blu - łącznie z fugami (; i nadal nic hahaha

Evelle, Blu, Rutelka, Pumpkin, Chwilka84, mizzelka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Codziennie obiecuje sobie: jutro :)

Dokładnie tak jak ja. Torba leży, niby wiem co spakować, ale ciagle sobie mowię, ze teraz nie mam na to czasu i jutro rano... Od tygodnia mam na KTG jeździć już ze spakowana torba, ale mimo to nie mogę sie zebrać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odwlekalam pakowanie torby a jak lekarz powiedzial ze 2 cm rozwarcia rk sie w 5 mjnut spakowalam i tego samego dnia na porodowce bylam :D nie no juz po tym 36 tc warto to zrobic zeby niczego niemzapomniec bo w bolach to faktycznie mozna nawet glowy zapomnieć :)

Karolina

Daj znac co u ciebie, pewnie odpoczywasz co cc :)

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ