Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka84 wrote:Karolina, fajnie, że sie odezwałaś:)jakie to uczucie, jak wiesz ,że jutro będziesz tulic Synusia?trzymam kciuki:)
dziekuje za słowa otychy, dam znac jutro.
Spotkałam znajomą na oddziale i się napatrzyłam na jej szkraba. Już się nie mogę doczekać
I mogę śmiało stwierdzić, że wybór tego szpitala to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć! Absolutnie nie żałuję ani złotówki!!!
Jestem calkowicie spokojna i rozluźniona, personel cudowny! Jak tylko jeszcze będzie taka możliwość to jedź tu i nawet się nie zastanawiaj!Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy mnie pamiętacie ale ciągle was czytam. Miałam trochę ciężkie ostatnie miesiące. jestem pod wrażeniem jak wiele z was ma swoje maluchy już przy sobie- coś pięknego! Gratuluję Wam z całego serducha!
U mnie ciężko.. Leżę i Gabi nie spieszy się do nas wyjść. Choć były dwie sytuacje takie ze ciśnienie mi się podniosło ale fałszywy alarm.
Też was bolą biodra? U mnie to tak zajebisty ból że spać nie mogę
Miałam też posiew który wyszedł źle - jakąś bakteria. Brałam antybiotyk 10 dni..
A dziś... Byłam na usg.. 4 tyg temu maluch ważył 2300 a dziś... 3,5kg!!
Wizja porodu mnie przeraża tym bardziej że do terminu 2 tyg i ciekawe ile Gabi może jeszcze urosnac...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Rutelko, super ze tak na spokojnie podchodzicie do tematu operacji. Podziwiam i wierzę, ze jednak nie bedzie potrzebna!
Walleriana, a lekarz nic Ci nie mówił, ze juz powoli mozesz prowadzić bardziej aktywny tryb życia? Ciążę masz donoszoną, można by juz małą powoli zapraszać do wyjściaRutelka lubi tę wiadomość
-
oj dziewczyny ale miałyście dzień.
Rutelko to masz jeszcze chwilkę, żeby nacieszyć się brzuszkiem, ale nie fajnie, że Cie tak przetrzymali.
Karolina kciuki zaciśnięte do jutra!
Pielęgniarko nie dziwie Ci się, że masz ochotę płakać, od tylu dni nic nie wiadomo. Może jutro przyniesie jakieś dobre wieści.
Miłej nocki dziewczyny ^^NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Blu - jutro mam wizytę więc zobaczymy co powie. Problem w tym że mi dłuższe chodzenie sprawia ból... Dosłownie... Brzuch się napina więzadła bolą, przy dłuższym staniu kręci mi się w głowie. Wczoraj trochę porobiłam w domu (wycieralam kurze) to mi krew z nosa poszła...
Dlatego psychicznie w tej końcówce beznadziejnie się czuje. Dlatego nawet ostatnio nie pisałam. Zazdroszczę wam ruchu a czasem po prostu normalnego funkcjonowania!
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Dziewczyny postanowiłam, że do końca września się spakuję do szpitala. Wrzucam poniżej listę i byłabym niezmiernie wdzięczna jakbyście zerknęły i ewentualnie doradziły mi czego zapomniałam, co warto mieć, lub też co wg Was jest zupełnie zbędne. Z góry wielkie dzięki. A więc:
Dokumenty: karta ciąży + wynik grupy krwi, dowód osobisty, karta chipowa, plan porodu, karteczka z danymi do szpitala (żeby już na IP nie wypisywać to pobrałam ze szpitala).
Rzeczy do porodu: podkłady porodowe, podpaski bella mama + zwykłe night, majtki siateczkowe + zwykłe, koszula do porodu + 1 do przebrania, klapki
Rzeczy osobiste: szlafrok, skarpety, szminka nawilżająca, szczota + gumka do włosów, golarka, mydło, ręcznik + ręczniczki jednorazowe, papier toaletowy, telefon, ładowarka, oliwka, szampon, pasta do zębów, szczoteczka, krem do rąk, kosmetyki do "zrobienia się" na wyjście typu puder i tusz do rzęs, płatki kosmetyczne, chusteczki higieniczne, kubek, talerzyk i sztućce
Dla dziecka: pampersy, pieluszki tetrowe, chusteczki nawilżane, ciuszki na po porodzie i na wyjście, butelka
Picie i jedzenie: woda 1,5 l + mała woda z dziubkiem, batoniki, 7 days-y
Inne: Tantum rosa, octenisept, ciuchy dla mnie do wyjścia ze szpitala
Dla M: ubranie i obuwie do przebrania, telefon, picie + coś do jedzenia typu kanapki, coś słodkiego -
nick nieaktualny
-
walleriana wrote:Nie wiem czy mnie pamiętacie ale ciągle was czytam. Miałam trochę ciężkie ostatnie miesiące. jestem pod wrażeniem jak wiele z was ma swoje maluchy już przy sobie- coś pięknego! Gratuluję Wam z całego serducha!
U mnie ciężko.. Leżę i Gabi nie spieszy się do nas wyjść. Choć były dwie sytuacje takie ze ciśnienie mi się podniosło ale fałszywy alarm.
Też was bolą biodra? U mnie to tak zajebisty ból że spać nie mogę
Miałam też posiew który wyszedł źle - jakąś bakteria. Brałam antybiotyk 10 dni..
A dziś... Byłam na usg.. 4 tyg temu maluch ważył 2300 a dziś... 3,5kg!!
Wizja porodu mnie przeraża tym bardziej że do terminu 2 tyg i ciekawe ile Gabi może jeszcze urosnac...
Ja jutro mam wizytę, ciekawe ile moja dzidzia waży bo termin mamy podobny a ostatnio miała prawie 3kg
Co do bioder to mnie nie bolą, plecy też nie, dodam ze w sobotę byłam na rzęsach 2,5h bez większego problemu leżałam i nic nie uciskalo, momentami nawet zasypiałam, dlatego nie wróżę porodu w terminie
-
Walleriana moj w 37t2d ważył 3300 wiec tez bardzo podobnie. Dodam ze ja mam 157 cm i ogolnie drobna jestem i tez sie zastanawiam do jakiej wagi dojdzie. Pierwszy syn mial 3660
Mnie nie bolą biodra ale za to ścięgna po wew stronie ud. Tak jakby w pachwinach. Czasami jak leze na boku to mam problem z podniesieniem nogi
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny postanowiłam, że do końca września się spakuję do szpitala. Wrzucam poniżej listę i byłabym niezmiernie wdzięczna jakbyście zerknęły i ewentualnie doradziły mi czego zapomniałam, co warto mieć, lub też co wg Was jest zupełnie zbędne. Z góry wielkie dzięki. A więc:
Dokumenty: karta ciąży + wynik grupy krwi, dowód osobisty, karta chipowa, plan porodu, karteczka z danymi do szpitala (żeby już na IP nie wypisywać to pobrałam ze szpitala).
Rzeczy do porodu: podkłady porodowe, podpaski bella mama + zwykłe night, majtki siateczkowe + zwykłe, koszula do porodu + 1 do przebrania, klapki
Rzeczy osobiste: szlafrok, skarpety, szminka nawilżająca, szczota + gumka do włosów, golarka, mydło, ręcznik + ręczniczki jednorazowe, papier toaletowy, telefon, ładowarka, oliwka, szampon, pasta do zębów, szczoteczka, krem do rąk, kosmetyki do "zrobienia się" na wyjście typu puder i tusz do rzęs, płatki kosmetyczne, chusteczki higieniczne, kubek, talerzyk i sztućce
Dla dziecka: pampersy, pieluszki tetrowe, chusteczki nawilżane, ciuszki na po porodzie i na wyjście, butelka
Picie i jedzenie: woda 1,5 l + mała woda z dziubkiem, batoniki, 7 days-y
Inne: Tantum rosa, octenisept, ciuchy dla mnie do wyjścia ze szpitala
Dla M: ubranie i obuwie do przebrania, telefon, picie + coś do jedzenia typu kanapki, coś słodkiego
Doula jak pakowała z Nami walizke, mowiła ,że octnisept i butelek nie trzeba, to jest w każdym szpitalu.diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Reni.. Zarówno ja i mój mąż przyszlismy na świat z waga poniżej 3kg. Ale żeby nasza mała w przeciągu 4tyg przybrała 1.2kg to mnie zatkało...
Mam nadzieję że jakoś sprawdzają budowę kobiety oraz rozmiar dziecka...boję się że nie dam rady naturalnie...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Walleriana pamiętaj, że jest jeszcze jakaś możliwość błędnie oszacowanej wagi dziecka, niekoniecznie waży tyle ile wyszło z usg. No i w sumie to możesz za chwilę rodzić więc może malutka aż tak bardzo już nie urośnie
Mój mały miał 2300 tydzień temu i za tydzień mam wizytę, ciekawa jestem jak urósł.
Co do dolegliwości, o których pisałaś. Też mnie bolą strasznie biodra, zwłaszcza po nocy odczuwam to bardzo źle, a w nocy przewrócić się z boku na bok to też się trzeba nagimnastykować. A, i problem z krwią z nosa też mam. -
Mnie mierzyli miednicę no i rodzilam sn
Edit
U mnie wyszlo ze w 3 tyg przybral prawie 900g
Octenisept jest w kazdym szpitalu ale ja tez biorę swoj zeby sie nie prosic. U nas polozne psikaly tylko rany po cc. Ja bylam nacinana i nikt nie wpadl na to że to tez rana szyta i wypadaloby psikacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:15
diewuszka86, mizzelka lubią tę wiadomość