Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na ktg tez cisza, ale musialam powtarzac, bo jak tylko nas pani podpiela to maly dostal czkawki i puls mial nawet ponad 180. Polozna kazala mi isc cos zjesc i wrocic za 20min, pozniej juz mial tetno w normie. Skurczy porodowych brak, w czw nastepny zapis, natomiast za 2tyg 13.10 usg i ewentualnie wtedy skierowanie do szpitala na wywolanie jesli bedzie mial mniej niz 4kg.
Te wizyty w przychodni kosztuja mnie sporo nerwow, wracam do domu z bolem glowy i metlikiem... -
nick nieaktualnyDziewczyny
Jestem na porodowce. Założyli mi cewnik na szyjkę macicy, żeby zrobić rozwarcie. Prawdopodobnie potrwa to do rana. Potem wyjmą cewnik i zaczną podawać oksytocynę. odkąd mam cewnik,pojawiły się skurcze, ale na razie nieregularne.
Także synek pewnie urodzi się jutro.
lu.iza, marlon, diewuszka86, Chwilka84, Sylwia91, Pumpkin, Jola1985, Ola_Ola, Sylwusia100, Jutysia, mizzelka, Reni@, linka89, Sylwia_i_Niki, kehlana_miyu, Kasik2, Ibiza, kkkaaarrr, a.badziak lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Dziewczyny
Jestem na porodowce. Założyli mi cewnik na szyjkę macicy, żeby zrobić rozwarcie. Prawdopodobnie potrwa to do rana. Potem wyjmą cewnik i zaczną podawać oksytocynę. odkąd mam cewnik,pojawiły się skurcze, ale na razie nieregularne.
Także synek pewnie urodzi się jutro.moze zdazysz
3mam kciuki, zeby latwo poszloRutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRutelka wrote:Dziewczyny
Także synek pewnie urodzi się jutro. -
Kalika wielkie gratulacje!
niech Mikołaj zdrowo rośnie!
Rutelka trzymam kciuki za Ciebie i synka! Oby szybko poszło!
Dziewczyny pytanie do tych co zauważyły odejście czopa. To taka bardzo zbita galaretka czy bardziej jak bardzo gęste uplawy? Zauważam teraz u siebie taki mega gęsty śluz, trochę brudny jakby szary wręcz, wcześniej trochę brązowy chyba po badaniu. Zgłoszę na obchodzie wieczornym ale zastanawiam się co Wy o tym myślicie?kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Bolało? Ja mam mieć w poniedziałek ten cewnik
Zakładanie boli, ale krótko to trwa. Akurat trafiła mi się miła lekarka i jakoś poszło. Po założeniu są mocne skurcze około godziny i potem się wyciszają. Teraz odczuwam bóle miesiączkowe i co jakiś czas skurcze, ale już nie takie silne. -
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Rutelko, mocno kciuki zacisniete, trzymaj sie kochana.
A ten cewnik boli??on sie jakos rozciąga?
Ten cewnik zakładają w szyjkę macicy. To jest taki balonik. Napełniają go solą fizjologiczną, żeby rozwierał szyjkę. Na zewnątrz dynda kawałek rurki, ale nie przeszkadza. -
nick nieaktualnyZanotowała na karteczce narodziny Borysa u Kasi1988 oraz narodziny Mikołaja i kaliki. Uzupełnię listę za parę dni.
Gratuluję dziewczyny. ☺
Pielęgniarka czyli co weekend w szpitalu bez żadnych działań a w poniedziałek indukcja porodu? I zaczną od cewnika? Ale Cię wymęczą.kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny