X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Nie. Ja mam rodzić sn, ale wywołują mi poród.tu taką procedura, że z mutacją mthfr wywołują w 39tc, a oprócz tego synek ma tą nerkę powiększoną.

A już teraz przypomniałam sobie. Wspominałaś kiedyś.to trzymam kciuki!!
    Boli? jak się czujesz?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika gratuluję :-)
    Rutelko trzymaj się tam.

Rutelka, kalika lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam przy 1 porodzie cewnik to za to dyndajace co wystaje kazali mi pociagac co jakis czas:i jak wypadnie to do nich przyjsc, ale:mnie zakladanie nie bolalo akurat to njc strasznego nie jest dziewczyny nie martwcie sie:)

RUTELKA

Trzymam kciuki, daj znac co i jak !!! :)

Rutelka lubi tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje :* przepraszam za taki ogół, ale tak szybko nam tu idzie, że nie nadążam :p Zdrówka dla Was i dla maluszków :*

India śliczna córcia!

Pielęgniarka ale Cię tam męczą :/ trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie!

Rutelka to już lada moment :) cudownie! Trzymam kciuki!

Dziewczyny ciężko się odnieść do wszystkich wpisów z tel wiec bardzo przepraszam :( Zaliczam spadek formy na końcówce i sił mi brak na cokolwiek. ... dziś skoczyłam do fryzjera żeby sobie humor poprawić ;)
    No i dziś mieliśmy wizytę :) Wszystko ok, wstępny plan: będziemy próbować rodzic naturalnie, jak się skończy to zobaczymy gdy dotrzemy na IP jak juz się zacznie :)

Reni@, India9, Rutelka, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mmi sie pojawil stan podgoraczkowy z godzinę temu 37,8 wzielam paradetamol dzwonilam dompoloznej poradziła sciagnac pokarm bo moze kanalik sie gdzies zatkal i przez to, ale wystraszylam sie nie na zarty bomdoychczas wszystko bylo ok, mam nadzieje ze to tylko jednorazowe..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po 4 dobie może strzelić ten nawał.. juz nie pamiętam dokładnie.
    Trzymam kciuki żeby się uspokoiło :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz cierpię za te placki... ale i tak było warto :D :D

KKasiaKK, Kasik2 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to październikowe mamusie- do boju :D

kalika, Blu, Evelle, Chwilka84, Sunshine89 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wróciliśmy z miasta :p byliśmy ze znajomymi na bilardzie :) jakiegoś powera dzisiaj dostałam i stwierdziłam ze czemu nie :) mamy juz październik! Nic tylko walizki w reke i do szpitala :)

Blu, diewuszka86, Chwilka84, mizzelka, Kasik2, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika gratuluje synka juz po tej stronie brzuszka!

Pielegniarko, Rutelko trzymam kciuki, zeby te wszystkie zabiegi medyczne przyniosły rezultaty ;)

India coreczka sama słodycz, jak aniolek :) mam nadzieję, że jest tak samo grzeczna jak wyglada ;)

Lu.iza bardzo chcialabym zobaczyć bilarda w wykonaniu ciezarowki prawie na rozwiązaniu :D

Bylam wczoraj u gina. Liczylam, ze powie, se chociaz troche sie coś szykuja i dupa zbita za przeproszeniem :/ rozwarcie na opuszek o.O szał. Jak wrocilam, to posprzatalam cale mieszkanie, mialam plan na dopadniecie męża też, ale zasnęłam. No nic trseba uzbroić się w cierpliwość ;)

India9, Reni@, szynszyl, Chwilka84, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1988 oraz kalika, gratulacje i wszystkiego co najlepsze dla was i waszych maluszków :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie daję rady z tymi żebrami. Noce są straszne. Bol tak przeszywajacy że nie mogę się ruszyć. Chyba musiałabym spac na siedząco

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja juz nie daję rady z tymi żebrami. Noce są straszne. Bol tak przeszywajacy że nie mogę się ruszyć. Chyba musiałabym spac na siedząco
    Też mam takie bóle. Dzisiaj cała noc z boku na bok, do tego mi słabo. Ja siedzieć też nie mogę bo boli, najlepiej jak stoję czy chodzę.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurczy brak, ale podbrzusze pobolewa czasem jak na @, do tego ból w kroczu jak chodzę no i ten śluz.

Mizzelka mówisz że śluz po pessarze? Tylko miałam zdjęty we wtorek i wtedy był taki z krwią, ale później już było sucho, a wczoraj nagle znowu. Bardzo dużo i bardzo gęsto. Pod prysznicem wypadły takie dwa skrzepy jakby śluz,nieduże. Sorry za obrazowosc :).

W ogóle lekarze tutaj mają dziwne podejście. Lepiej jak się nic nie dzieje i to chcą usłyszeć. Jak tylko się im zgłosi że coś boli to już wczoraj wieczorem stwierdzili że to po pessarze na pewno... bo we wtorek byl zdjęty to normalne że w czwartek nic nie bolało a w piątek boli. Na pewno przez pessar. Mam ich dość tutaj. Oby do poniedziałku i wychodzę stąd. Potem niech się dzieje wola nieba, ale będę mogła rodzić u siebie. Tam przynajmniej jak zgłaszam lekarzowi że coś mnie boli to się interesują

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy pazdziernik, az dreszczyk emocji po mnie przechodzi. Ja mam duzo bolesnych skurczy, ciekawe czy dlugo to potrwa.

Reni@, Evelle, Sylwia91, szynszyl, diewuszka86, mizzelka, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS ale mialam sen, wzieli mnie na porodowke i zbadali mnie a babka mowi ze Syn ma 66 cm dlugosci i nie dam rady sama urodzic, musza ciac. Haha bez przesady, taki dlugi to chyba nie bedzie :D

Reni@, Sylwia91, Chwilka84, mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze są ale bardziej nieprzyjemne niz bolesne. Ciekawe co lekarz powie we wtorek. Pewnie ze nic sie nie zmienilo ;) Gdyby nie te noce to ogolnie dobrze się czuję

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie skurcze są ale bardziej nieprzyjemne niz bolesne. Ciekawe co lekarz powie we wtorek. Pewnie ze nic sie nie zmienilo ;) Gdyby nie te noce to ogolnie dobrze się czuję
    U mnie tylko szyjka zmiekla :) ja mam wizyte w pon i tez jestem ciekawa :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w październiku :-) pół nocy nie spałam, myślałam że mi głowę rozsadzi, jakas zmiana pogody czy co no i nadal nic... oj ciężko ciężko być kobietą :-)

Ibiza lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    U mnie tylko szyjka zmiekla :) ja mam wizyte w pon i tez jestem ciekawa :)

To tak jak u mnie ostatnio ;) brzuch mam wysoko jeszcze i dlatego maly uciska mi żebra :( tzn juz chyba nie taki maly bo z pierwszym synkiem tak nie mialam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ