Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Nie. Ja mam rodzić sn, ale wywołują mi poród.tu taką procedura, że z mutacją mthfr wywołują w 39tc, a oprócz tego synek ma tą nerkę powiększoną.

A już teraz przypomniałam sobie. Wspominałaś kiedyś.to trzymam kciuki!!
    Boli? jak się czujesz?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika gratuluję :-)
    Rutelko trzymaj się tam.

Rutelka, kalika lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam przy 1 porodzie cewnik to za to dyndajace co wystaje kazali mi pociagac co jakis czas:i jak wypadnie to do nich przyjsc, ale:mnie zakladanie nie bolalo akurat to njc strasznego nie jest dziewczyny nie martwcie sie:)

RUTELKA

Trzymam kciuki, daj znac co i jak !!! :)

Rutelka lubi tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje :* przepraszam za taki ogół, ale tak szybko nam tu idzie, że nie nadążam :p Zdrówka dla Was i dla maluszków :*

India śliczna córcia!

Pielęgniarka ale Cię tam męczą :/ trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie!

Rutelka to już lada moment :) cudownie! Trzymam kciuki!

Dziewczyny ciężko się odnieść do wszystkich wpisów z tel wiec bardzo przepraszam :( Zaliczam spadek formy na końcówce i sił mi brak na cokolwiek. ... dziś skoczyłam do fryzjera żeby sobie humor poprawić ;)
    No i dziś mieliśmy wizytę :) Wszystko ok, wstępny plan: będziemy próbować rodzic naturalnie, jak się skończy to zobaczymy gdy dotrzemy na IP jak juz się zacznie :)

Reni@, India9, Rutelka, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mmi sie pojawil stan podgoraczkowy z godzinę temu 37,8 wzielam paradetamol dzwonilam dompoloznej poradziła sciagnac pokarm bo moze kanalik sie gdzies zatkal i przez to, ale wystraszylam sie nie na zarty bomdoychczas wszystko bylo ok, mam nadzieje ze to tylko jednorazowe..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po 4 dobie może strzelić ten nawał.. juz nie pamiętam dokładnie.
    Trzymam kciuki żeby się uspokoiło :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz cierpię za te placki... ale i tak było warto :D :D

KKasiaKK, Kasik2 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to październikowe mamusie- do boju :D

kalika, Blu, Evelle, Chwilka84, Sunshine89 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wróciliśmy z miasta :p byliśmy ze znajomymi na bilardzie :) jakiegoś powera dzisiaj dostałam i stwierdziłam ze czemu nie :) mamy juz październik! Nic tylko walizki w reke i do szpitala :)

Blu, diewuszka86, Chwilka84, mizzelka, Kasik2, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika gratuluje synka juz po tej stronie brzuszka!

Pielegniarko, Rutelko trzymam kciuki, zeby te wszystkie zabiegi medyczne przyniosły rezultaty ;)

India coreczka sama słodycz, jak aniolek :) mam nadzieję, że jest tak samo grzeczna jak wyglada ;)

Lu.iza bardzo chcialabym zobaczyć bilarda w wykonaniu ciezarowki prawie na rozwiązaniu :D

Bylam wczoraj u gina. Liczylam, ze powie, se chociaz troche sie coś szykuja i dupa zbita za przeproszeniem :/ rozwarcie na opuszek o.O szał. Jak wrocilam, to posprzatalam cale mieszkanie, mialam plan na dopadniecie męża też, ale zasnęłam. No nic trseba uzbroić się w cierpliwość ;)

India9, Reni@, szynszyl, Chwilka84, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1988 oraz kalika, gratulacje i wszystkiego co najlepsze dla was i waszych maluszków :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie daję rady z tymi żebrami. Noce są straszne. Bol tak przeszywajacy że nie mogę się ruszyć. Chyba musiałabym spac na siedząco

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja juz nie daję rady z tymi żebrami. Noce są straszne. Bol tak przeszywajacy że nie mogę się ruszyć. Chyba musiałabym spac na siedząco
    Też mam takie bóle. Dzisiaj cała noc z boku na bok, do tego mi słabo. Ja siedzieć też nie mogę bo boli, najlepiej jak stoję czy chodzę.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurczy brak, ale podbrzusze pobolewa czasem jak na @, do tego ból w kroczu jak chodzę no i ten śluz.

Mizzelka mówisz że śluz po pessarze? Tylko miałam zdjęty we wtorek i wtedy był taki z krwią, ale później już było sucho, a wczoraj nagle znowu. Bardzo dużo i bardzo gęsto. Pod prysznicem wypadły takie dwa skrzepy jakby śluz,nieduże. Sorry za obrazowosc :).

W ogóle lekarze tutaj mają dziwne podejście. Lepiej jak się nic nie dzieje i to chcą usłyszeć. Jak tylko się im zgłosi że coś boli to już wczoraj wieczorem stwierdzili że to po pessarze na pewno... bo we wtorek byl zdjęty to normalne że w czwartek nic nie bolało a w piątek boli. Na pewno przez pessar. Mam ich dość tutaj. Oby do poniedziałku i wychodzę stąd. Potem niech się dzieje wola nieba, ale będę mogła rodzić u siebie. Tam przynajmniej jak zgłaszam lekarzowi że coś mnie boli to się interesują

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy pazdziernik, az dreszczyk emocji po mnie przechodzi. Ja mam duzo bolesnych skurczy, ciekawe czy dlugo to potrwa.

Reni@, Evelle, Sylwia91, szynszyl, diewuszka86, mizzelka, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS ale mialam sen, wzieli mnie na porodowke i zbadali mnie a babka mowi ze Syn ma 66 cm dlugosci i nie dam rady sama urodzic, musza ciac. Haha bez przesady, taki dlugi to chyba nie bedzie :D

Reni@, Sylwia91, Chwilka84, mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze są ale bardziej nieprzyjemne niz bolesne. Ciekawe co lekarz powie we wtorek. Pewnie ze nic sie nie zmienilo ;) Gdyby nie te noce to ogolnie dobrze się czuję

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie skurcze są ale bardziej nieprzyjemne niz bolesne. Ciekawe co lekarz powie we wtorek. Pewnie ze nic sie nie zmienilo ;) Gdyby nie te noce to ogolnie dobrze się czuję
    U mnie tylko szyjka zmiekla :) ja mam wizyte w pon i tez jestem ciekawa :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w październiku :-) pół nocy nie spałam, myślałam że mi głowę rozsadzi, jakas zmiana pogody czy co no i nadal nic... oj ciężko ciężko być kobietą :-)

Ibiza lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    U mnie tylko szyjka zmiekla :) ja mam wizyte w pon i tez jestem ciekawa :)

To tak jak u mnie ostatnio ;) brzuch mam wysoko jeszcze i dlatego maly uciska mi żebra :( tzn juz chyba nie taki maly bo z pierwszym synkiem tak nie mialam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ