X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    To mamy pazdziernik, az dreszczyk emocji po mnie przechodzi.
    Po mnie przeszedł taki dreszczyk emocji, że 7 minut po północy wpadłam do łóżka niczym diabeł tasmański i oświadczyłam mężowi "bądź zwarty i gotowy, bo...nastał październik - możemy rodzić w każdej chwili" :D

Swoją drogą, chyba każda, nierozpakowana jeszcze mamusia cieszy się w głębi duszy, że udało jej się dotrwać do tego października :)

Rutelko, mam nadzieję, że dzieciątko jest już po drugiej stronie brzuszka, a Ty nie możesz oderwać od niego wzroku :)

lu.iza, my wizytujemy w poniedziałek o 13. O ile córcia nie zechce wyskoczyć na świat wcześniej :)

mizzelka, Chwilka84, lu.iza, Sylwia91, a.badziak, diewuszka86, kehlana_miyu, aneta93 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś czuje ze może 7.10 będzie moim dniem :)
    Zobaczymy ale dziś wyrwałam kartkę z kalendarza i ten napis: październik.. o ja cie :D

Może to kwestia tygodnia lub kilku dni...

Sąsiadka (mowie na nią kamera bo zawsze wygląda przez okno albo stoi przy plocie) dziwna kobieta :D ciągle się pyta czy sąsiad juz jest. LOL. Atrakcja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:38

India9 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w poniedzialek:)

Z noca mam to samo co u Was brzuch jest tak spiety ze jecze przy przewracaniu z boku na bok, smieje sie do meza ze przynajmniej wchodze na forum i jest grono osob, ktory rozumie moj bol:) dzis tez mialam przerwe w nocy od 4 do 6, praktycznie patrzylam sie w sufit.

A poki co juz zakupy zrobilam z mezem, jedno pranie rozwieszone, drugie w trakcie (dowiedzialam sie ze nasza posciel tez powinna byc uprana w proszku hipoalergicznym, wiec wlasnie sie zmiana pierze) ciasto rafaello fit (z fasola i bananem, ciekawe jak bedzie smakowac) wyszlo z piekarnika i zastanawiam sie co tu jeszcze porobic:) zajme sie klatka schodowa chyba:) czy aktywne ciezarne szybciej urodza?:) sam porod moze byc dlugi, ale niech sie zacznie!!

diewuszka86 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mam wrażenie, że chyba nigdy nie urodzę i zawsze już będę chodziła z brzuchem.. ta końcówka się tak okrutnie dłuży :(

kto jeszcze poza mną wizytuje w poniedziałek?

Nieraz myślę tak samo :-) ja mam wizytę we wtorek.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje we wtorek. W zasadzie mam na godzinę 16 razem z inną pacjentka bo położna stwierdzila ze pewnie juz będę rozpakowana. No cóż moze sie zdziwić jak się zjawię ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mam wrażenie, że chyba nigdy nie urodzę i zawsze już będę chodziła z brzuchem.. ta końcówka się tak okrutnie dłuży :(

Mam takie samo wrażenie, że przenoszę :/

No i też wizytuję w poniedziałek, o 19.00

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cicho sza :) chodzę sobie na dół po schodach do sklepu, zero skurczy. Pessar oczywiście był pomocny ale okazuje się że za długo też nie może być noszony. No i fajnie, może malutka poczeka jeszcze z tydzień :) będzie skończone 37 tygodni.

India9 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś zaczynam się naprawde wylegiwac :-D termin cc mam na 17 października i nie mam zamiaru wczesniej rodzić tym bardziej ze ginek ma urlop, a po za tym to moje ostastnie dwa tygodnie sam na sam no i mąż oby dotrwac terminu.

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mi podają oksytocyne już ze 2 godziny. Skurcze są co 3-4minuty takie o sile 80. Czyli jeszcze się zejdzie. Położna powiedziala, że czekamy na skurcze rzędu 127.

Cewnik ma być wyjęty w ciągu godziny.

Reni@, India9, kasia_1988, Blu, Chwilka84, marlon, Kasik2, szynszyl, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Ja :) o 15 mam wizytę.

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Rutelka, zeby szybko poszlo:)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka powodzenia, mój syn czeka na wiosnę chyba ;)

a.badziak, Evelle lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja tez wizytuje we wtorek. W zasadzie mam na godzinę 16 razem z inną pacjentka bo położna stwierdzila ze pewnie juz będę rozpakowana. No cóż moze sie zdziwić jak się zjawię ;)
    Moja Pani dr też stwierdziła, że my już w jej gabinecie się przed porodem nie spotkamy, a do poniedziałku mam zwolnienie, więc chyba jeszcze jedna wizyta mnie czeka... chyba że się zlituje i dzisiaj albo jutro rozpakuje się ta moja dzidzia (:

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Mi podają oksytocyne już ze 2 godziny. Skurcze są co 3-4minuty takie o sile 80. Czyli jeszcze się zejdzie. Położna powiedziala, że czekamy na skurcze rzędu 127.

Cewnik ma być wyjęty w ciągu godziny.
    A boli?

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka trzymaj się, ściskam kciuki za szybkie rozwiązanie

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek na 11.30 wiec chyba jestem pierwsza :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Sąsiadka (mowie na nią kamera bo zawsze wygląda przez okno albo stoi przy plocie) dziwna kobieta :D ciągle się pyta czy sąsiad juz jest. LOL. Atrakcja :D
    Na finishu to chyba 90% otoczenia wykazuje wzmożone zainteresowanie naszym stanem. Sama od kilku dni zaobserwowałam rosnącą tendencję w otrzymywanych smsach, telefonach, czy wiadomościach na fb z kluczowym pytaniem "to już?" :P Najgorzej, jak pomyślę, że "to już" może trwać nawet najbliższe 2-3tygodnie - wtedy idea zakopania komórki i laptopa 3 metry pod ziemią wydaje się być taka piękna :D

U mnie dzisiejsza noc była wyjątkowo dobra - bo z zaledwie jedną wycieczką do toalety :D Ale to chyba zasługa brzuszka, który obniżył się na tyle, że ułatwił mi oddychanie i umożliwił w końcu spanie również na lewym boku. Żeby jednak nie było za pięknie dokucza mi taki ból w kroczu, że z trudem przemieszczam się z miejsca w miejsce. A samo wsiadanie i wysiadanie z samochodu wygląda jakbym próbowała dosiąść wielbłąda :P

kehlana_miyu, Ibiza, Evelle, Chwilka84, Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja mam w poniedziałek na 11.30 wiec chyba jestem pierwsza :)
    Ja o 9 :)

lu.iza, diewuszka86 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dużo newsów w poniedziałek, extra ;)

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdrosczę Wam października :-)

Rutelko, powodzenia, oby poszło szybko. Będę trzymała kciuki :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ