X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    To mamy pazdziernik, az dreszczyk emocji po mnie przechodzi.
    Po mnie przeszedł taki dreszczyk emocji, że 7 minut po północy wpadłam do łóżka niczym diabeł tasmański i oświadczyłam mężowi "bądź zwarty i gotowy, bo...nastał październik - możemy rodzić w każdej chwili" :D

Swoją drogą, chyba każda, nierozpakowana jeszcze mamusia cieszy się w głębi duszy, że udało jej się dotrwać do tego października :)

Rutelko, mam nadzieję, że dzieciątko jest już po drugiej stronie brzuszka, a Ty nie możesz oderwać od niego wzroku :)

lu.iza, my wizytujemy w poniedziałek o 13. O ile córcia nie zechce wyskoczyć na świat wcześniej :)

mizzelka, Chwilka84, lu.iza, Sylwia91, a.badziak, diewuszka86, kehlana_miyu, aneta93 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś czuje ze może 7.10 będzie moim dniem :)
    Zobaczymy ale dziś wyrwałam kartkę z kalendarza i ten napis: październik.. o ja cie :D

Może to kwestia tygodnia lub kilku dni...

Sąsiadka (mowie na nią kamera bo zawsze wygląda przez okno albo stoi przy plocie) dziwna kobieta :D ciągle się pyta czy sąsiad juz jest. LOL. Atrakcja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:38

India9 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w poniedzialek:)

Z noca mam to samo co u Was brzuch jest tak spiety ze jecze przy przewracaniu z boku na bok, smieje sie do meza ze przynajmniej wchodze na forum i jest grono osob, ktory rozumie moj bol:) dzis tez mialam przerwe w nocy od 4 do 6, praktycznie patrzylam sie w sufit.

A poki co juz zakupy zrobilam z mezem, jedno pranie rozwieszone, drugie w trakcie (dowiedzialam sie ze nasza posciel tez powinna byc uprana w proszku hipoalergicznym, wiec wlasnie sie zmiana pierze) ciasto rafaello fit (z fasola i bananem, ciekawe jak bedzie smakowac) wyszlo z piekarnika i zastanawiam sie co tu jeszcze porobic:) zajme sie klatka schodowa chyba:) czy aktywne ciezarne szybciej urodza?:) sam porod moze byc dlugi, ale niech sie zacznie!!

diewuszka86 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mam wrażenie, że chyba nigdy nie urodzę i zawsze już będę chodziła z brzuchem.. ta końcówka się tak okrutnie dłuży :(

kto jeszcze poza mną wizytuje w poniedziałek?

Nieraz myślę tak samo :-) ja mam wizytę we wtorek.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje we wtorek. W zasadzie mam na godzinę 16 razem z inną pacjentka bo położna stwierdzila ze pewnie juz będę rozpakowana. No cóż moze sie zdziwić jak się zjawię ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mam wrażenie, że chyba nigdy nie urodzę i zawsze już będę chodziła z brzuchem.. ta końcówka się tak okrutnie dłuży :(

Mam takie samo wrażenie, że przenoszę :/

No i też wizytuję w poniedziałek, o 19.00

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cicho sza :) chodzę sobie na dół po schodach do sklepu, zero skurczy. Pessar oczywiście był pomocny ale okazuje się że za długo też nie może być noszony. No i fajnie, może malutka poczeka jeszcze z tydzień :) będzie skończone 37 tygodni.

India9 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś zaczynam się naprawde wylegiwac :-D termin cc mam na 17 października i nie mam zamiaru wczesniej rodzić tym bardziej ze ginek ma urlop, a po za tym to moje ostastnie dwa tygodnie sam na sam no i mąż oby dotrwac terminu.

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mi podają oksytocyne już ze 2 godziny. Skurcze są co 3-4minuty takie o sile 80. Czyli jeszcze się zejdzie. Położna powiedziala, że czekamy na skurcze rzędu 127.

Cewnik ma być wyjęty w ciągu godziny.

Reni@, India9, kasia_1988, Blu, Chwilka84, marlon, Kasik2, szynszyl, Anoolka lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Ja :) o 15 mam wizytę.

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Rutelka, zeby szybko poszlo:)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka powodzenia, mój syn czeka na wiosnę chyba ;)

a.badziak, Evelle lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja tez wizytuje we wtorek. W zasadzie mam na godzinę 16 razem z inną pacjentka bo położna stwierdzila ze pewnie juz będę rozpakowana. No cóż moze sie zdziwić jak się zjawię ;)
    Moja Pani dr też stwierdziła, że my już w jej gabinecie się przed porodem nie spotkamy, a do poniedziałku mam zwolnienie, więc chyba jeszcze jedna wizyta mnie czeka... chyba że się zlituje i dzisiaj albo jutro rozpakuje się ta moja dzidzia (:

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Mi podają oksytocyne już ze 2 godziny. Skurcze są co 3-4minuty takie o sile 80. Czyli jeszcze się zejdzie. Położna powiedziala, że czekamy na skurcze rzędu 127.

Cewnik ma być wyjęty w ciągu godziny.
    A boli?

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka trzymaj się, ściskam kciuki za szybkie rozwiązanie

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek na 11.30 wiec chyba jestem pierwsza :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Sąsiadka (mowie na nią kamera bo zawsze wygląda przez okno albo stoi przy plocie) dziwna kobieta :D ciągle się pyta czy sąsiad juz jest. LOL. Atrakcja :D
    Na finishu to chyba 90% otoczenia wykazuje wzmożone zainteresowanie naszym stanem. Sama od kilku dni zaobserwowałam rosnącą tendencję w otrzymywanych smsach, telefonach, czy wiadomościach na fb z kluczowym pytaniem "to już?" :P Najgorzej, jak pomyślę, że "to już" może trwać nawet najbliższe 2-3tygodnie - wtedy idea zakopania komórki i laptopa 3 metry pod ziemią wydaje się być taka piękna :D

U mnie dzisiejsza noc była wyjątkowo dobra - bo z zaledwie jedną wycieczką do toalety :D Ale to chyba zasługa brzuszka, który obniżył się na tyle, że ułatwił mi oddychanie i umożliwił w końcu spanie również na lewym boku. Żeby jednak nie było za pięknie dokucza mi taki ból w kroczu, że z trudem przemieszczam się z miejsca w miejsce. A samo wsiadanie i wysiadanie z samochodu wygląda jakbym próbowała dosiąść wielbłąda :P

kehlana_miyu, Ibiza, Evelle, Chwilka84, Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja mam w poniedziałek na 11.30 wiec chyba jestem pierwsza :)
    Ja o 9 :)

lu.iza, diewuszka86 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dużo newsów w poniedziałek, extra ;)

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdrosczę Wam października :-)

Rutelko, powodzenia, oby poszło szybko. Będę trzymała kciuki :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ