X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a my Ci zazdrościmy tego, że masz już malutką przy sobie na świecie i możesz ją do woli tulić :)

Chwilka84, India9, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Trochę zazdrosczę Wam października :-)

Rutelko, powodzenia, oby poszło szybko. Będę trzymała kciuki :-)
    India co Ty w ogole piszesz!! Nie grzesz ;)

Ja zazdroszcze 100000 razy bardziej ze juz jestescie rozpakowani ;)

India9, Anoolka lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko dzielna jesteś kobieta! Niech sie mały nie opiera, tylko elegancko wychodzi z brzucha :) to juz ostatnia prosta :D

Jej dziewczyny wróciłam ze spotkania z położną. Wszystko omówione, picuś glancuś ;) , ale to nie ważne! Siedzialysmy na porodowce i co któreś malenstwo zaplakalo to tez mialam lzy w oczach że za chwile ja też znowu bede mieć takiego bąbla kolo siebie. Emocje mi szaleja na maxa. Wczoraj bylam zła, ze mały nie chce sie jeszcze ewakuować, dzisiaj prawie sie poryczalam bo usłyszałam noworodki :D

Ehh zwariować można na tej końcówce. Tez mnie boli brzuch okresowo, nie mogłam dzisiaj spać, teraz tez caly czas boli. Skurczy jakiś wiekszych brak.

Ibiza, marlon lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek 14.20 i mysle ze doczekam tej wizyty :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę dopiero 12.10. Coekawe, czy dotrwam w dwupaku. ;-) Pazdziernikowe mamusie, to nasz miesiąc! Chociaż jak widać, sporo mamy w naszym gronie wrzesniowek i jedną sierpniowke. :-) Ciekawe, ile będzie listopadowek? Ktoś się zglasza na ochotnika?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 11.10 wizytę i mam zamiar doczekać :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie bo nie wytrzymam do listopada hahaha :D

Wizyta 13 paź i decyzja co zrobimy :D
    No emocje są i to ogromne :)

Juz nie odczuwam stresu jakoś tylko spokój. .. chyba się wyciszam i ja przed porodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 15:15

India9 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlatego napisalam, ze troche, bo wiadomo, ze gdybym miala wybor to czasu bym nie cofnela.
    Ale powiem Wam, ze dzisiaj nie ziemsko spac mi sie chce, nawet sie polozylam, ale nie dakam rady usnac, bo starszak mial do mnie 1200 waznych spraw akurat.
    Wiec odpoczywajcie poki mozecie :-) :-) :-)

No i czekam na Wasze bobaski :-)

A jutro chyba się powerandujemy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 15:19

Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India na każdą przyjdzie czas. Na Ciebie widocznie przyszedł we wrześniu :) A powiedz jak maleńka się czuje? Jak z przesypianiem nocy? I jak Ty się odnajdujesz w tej nowej sytuacji?

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja mam dopiero 11.10 wizytę i mam zamiar doczekać :)
    Też mam wtedy wizytę jak dotrwamy :)

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    India na każdą przyjdzie czas. Na Ciebie widocznie przyszedł we wrześniu :) A powiedz jak maleńka się czuje? Jak z przesypianiem nocy? I jak Ty się odnajdujesz w tej nowej sytuacji?
    Noce przesypia az za dobrze, musze ja budzic po 4-5 godzinach w zaleznosci od tego czy sama sie obudze. W dzien roznie, czasem je co godzine, czasem co trzy.
    Robi psikusy przy zmianie pieluch, czlowiek mysli, ze zmieni spokojnie pieluche na czysta, a ona lubi w trakcie zrobic sobie jesszze jedyneczke lub dwojeczke :-]
    Jest slodka i wydaje z siebie przeurocze dzwieki. Kochamy ja!!!!!
    Cudownie pachnie.
    Organizacyjnie odnajdujemy sie bardzo dobrze, chociaz dzisiaj robilam spagetti i latalam ja uspokajac, bo akurat domagala sie mojej obecnosci. Synek na razie patrzy na nia z dystansem, oswaja sie, ale poki co widac, ze jest oniesmielony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 15:47

mizzelka, Reni@, diewuszka86, Blu, Chwilka84, Ibiza lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze macie takie nocki, a ty możesz się zregenerować. A jak w nocy z pieluchami? Tez często?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze trzy- cztery schodza, ale to dlatego ze dwojke na raty robi

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł!

Mamy październik!
    Wszystko stało się takie realne i rzeczywiste.
    Dzisiaj odczuwam podwójne ciśnienie, bo są urodziny Siostry i Wujka mojego męża, więc "fajnie jakbyś urodziła dziś".

A tak wyglądamy 36+2 w stylowych kapciuchach ;) To już chyba jedna z ostatnich fotek z takim gabarytem ;)

ec5d54f355e0a567med.jpg

Przez ostatnie dni "kończyłam mieszkanie". Już takie totalne detale + trochę zmieniłam łazienkę, by była bardziej funkcjonalna :) Nauczyłam się wiercić udarowo i czuje się taka spełniona :) Obrazki wiszą, jest czyściutko. Idealnie :)

Z nowości to u nas lipa z przytulaniem :( wczoraj już witałam się z gąską i Młody zaczął szaleć, kopał jak szalony, a że byliśmy przytuleni to mój M. poczuł te kopniaki i zrezygnował :(

Udało mi się Was nadrobić. Chociaż starałam się na bieżąco z telefonu.

Canario, Kasia!, Aga85, MMM2016, kasia_1988, kalika - gratulacje :)
    Ola_85 - cudna córcia <3 będzie łamać serca naszym chłopakom ;)
    India9 - jaka ślicznota!

Rutelko - powodzenia!

Pielęgniarka - nie daj się. Ich chyba serio pogięło. To jest mega słabe, co tam wyprawiają. Współczuje i trzymam kciuki. Czy ktoś właściwie powiedział jaka jest idea ich zachowania i tych wszystkich tortur?

We wtorek mam KTG a wizytę dopiero 10/10/16. Jest mi bardzo, bardzo ciężko, nawet chodzić, czuje jak mi stawy siadają.
    No i puchnę jak balon.
    Chciałabym już a z drugiej strony, żeby Synek był jak najdłużej w brzuchu i wyszedł kiedy będzie gotowy.

India9, diewuszka86, Blu, Chwilka84, kasia_1988, Reni@, Jutysia, Sylwia91, szynszyl, Pumpkin, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, brawo dla Ciebie jak w 9 miesiącu z wiertarka udarową szalejesz:) To musi fajnei wyglądać:)

My dzisiaj rano pojechaliśmy do galerii pokupowałam trochę ciuszków jeszcze dla Kuby, i dla 2 córeczek mojej siostry, tak jakos miałam ochotę prezenty pokupować.
    Później do domu, obiad, ogarnięcie i cały czas pieknei napina mi sie brzuchol, ale jak usiade to mija, więc to nic porodowego. Mąż na mnie "krzyczy", że cały czas cos robie, nie pozwalam sie wyręczać a ja po prostu chce juz URODZIĆ!!!i przytulac, tulić , wąchać , dotykac i smyrać mojego Synusia.

Rutelka może juz patrzy na Synusia:)
    NecierpliwaKarolina, pewnie juz do domu wyszłas, jak się czujecie?

marlon, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej w szpitalu i dalej nic nie wiemy. Jedyne co dobre to to że ciśnienie się unormowalo i już nawet było 120/70. Dzisiaj jest ok 130/80 więc super. Tyle że lekarz zwiększył nam dawkę dopegytu z 3x1 na 3x2. Mam nadzieję ze jak będzie dalej tak stabilnie to w poniedziałek max wtorek wyjdziemy do domu. Bo chciałabym jeszcze nacieszyć się mężem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 17:17

thgf9n7308r1f84t.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    My już z Alicja w domciu. Dziś wyszlysmy ze szpitala.
    Wszystko było ok więc lekarz wypisał nas do domu. Ja po cc czuje się już lepiej ale wiadomo to poważna operacja więc dobrze że mąż jest ze mną w domu to mi pomaga przy małej.
    Jesteśmy bardzo szczęśliwi i Ala jest Naszym Najpiękniejszym Skarbem.
    Ja podczas cc jak mi pokazali po raz pierwszy córcie i jak usłyszałam jak płacze to tak płakałam ze szczęścia, że po tym wszystkim co przeszliśmy nam się udało i jesteśmy rodzicami.
    Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i trzymam kciuki za te z Was które jeszcze czekają na rozwiązanie.

Reni@, adrenalina, Sylwia_i_Niki, diewuszka86, a.badziak, marlon, Sylwia91, ewuszka, szynszyl, Blu, Pumpkin, Chwilka84, Anoolka, Jola1985, India9, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość

Aga
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 pazdziernika jest pełnia wiec moze wtedy dizo z Was bedzie rodzic.

diewuszka86, marlon, Sylwia91, Pumpkin lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super. Fajnie, że masz takie piękne odczucia, każda z nas czeka z niecierpliwością na te chwile. Cieszcie się sobą bo to najcudowniejszy czas w życiu :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly to tylko je i spi, za to w nocy wstaje co 1,5 godziny :(

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ