X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w kolejkę nie wpycham. Rodzcie sobie, dziewczyny. Ja muszę poczekać co najmniej tydzień, bo zalatwiamy sprawy z kupnem mieszkania. Wczoraj udało się podpisać umowę kredytową, a we wtorek mamy przeniesienie własności u notariusza. Przekonuje synka, by posiedzial jeszcze w brzuchu, jesli może. Mam dla niego argumenty: nie masz domu ani łóżeczka (łóżeczko było niestety uszkodzone i poszło do reklamacji, a oni się grzebia). Nie wiem, czy to go przekona. W końcu historia zma takie przypadki, że stajenka i żłobek musiały wystarczyć, bo "przyszedł czas rozwiazania" ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:19

Anoolka, kehlana_miyu, diewuszka86, Blu, linka89, marlon, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje!!:) ale juz duzo swiezo upieczonych Mamusiek do nas dolaczylo:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :) My też dołączyliśmy do grona rozpakowanych :) Wlasnie dzidzia zasnęła, mogę coś napisać i nadrobić zaległości :)

Marzył mi się poród SN i dobrze zaczęliśmy - odszedł czop, pózniej wody, ale... jeśli chodzi o skurcze - cisza, jak makiem zasiał. No to w szpitalu oksytocyna - jedna, druga, trzy duże strzykawki do pompy... i po 12h chodzenia, skakania i bujania się, doczekaliśmy się lekkich bóli i praktycznie zerowego postępu w porodzie (z 2cm rozwarcia, zrobiło się całe szalone 4cm). Była opcja, jeszcze jednej dawki oxy, ale ostatecznie postanowiono zrobić CC i mimo, że bardzo tego nie chciałam to była jedna z lepszych decyzji :) Synek pojawił szybko, bardzo sprawna akcja i... co było cudówne, pozwolono być partnerowi podczas operacji. Trafił się też genialny zespół. Będę miło wspominać to wszystko :) A kilka godzin pózniej funkcjonowałam już bez problemu - coś zaboli, coś pociągnie, poszczypie, ale nie taki diabeł straszny ta CC :)!

Podsumowując, 3.10 w 38+0 urodził się nasz synek, Natan :) 3560g i 57cm (i piękne czarne włoski) - wszystkie ciuszki mamy za duże :) Lekarze wróżyli duże dziecko przez cukrzycę i to, że jesteśmy z partnerem wysocy, ale mamy całkiem standardowy "model" :) Synek jest przekochany <3 Od samego poczatku karmimy się piersią, uwielbia zamieniać się w burrito baby i lubi bardzo ciepło ;) - tyle o sobie na razie wiemy :)!

Powodzenia dla wszystkich "nierozpakowanych" jeszcze :) Zaciskamy kciuki!
    Gratulacje!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratuluję :)

KKasiaKK trzymaj się w szpitalu, jeszcze najwyżej kilka dni i będziesz z maluszkiem :)

ja mogę urodzić dzisiaj :) ale tak bardziej w godzinach popołudniowych by mi pasowało :D

wczoraj zapragnęłam mieć leżaczek tiny love :D z tego co pamiętam to niektóre z Was mają i mam takie pytanko macie wersje z budką czy bez? bo nie wiem czy jest sens dopłacać za budkę.

mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stron nabazgrałyście... od wczoraj.... szok.... gratulacje wszystkim świeżym mamusiom... tym co są już po, tym co są w trakcie(bo nie wiadomo co się dzieje) i tym co lada moment zaczną (:
    ja jutro szpital, oj strach mnie oblewa, a to już trzeci mój poród (;

Reni@ lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratuluję!

Duży synek. ☺

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, a co z Toba? Jestes wciaz na porodowce?

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Moze akurat sam sie zdecyduje ;) a musisz caly czas leżeć, czy mozesz trochę pochodzić?

Wlasnie najgorsze to lezenie w szpitalu i wywoływanie, bo nigdy nie wiadomo ile to potrwa...

Nie muszę wcale leżeć, ale nogi mam takie spuchniete, że bolą jak chodzę.
    Mam nadzieje, że mały stwierdzi, że sie wyprowadza z brzucha, dzis fajna data 05.10

Blu lubi tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez dzis taka obrzydliwa pogoda? Leje, jak nie wiem, nawet nosa z mieszkania nie chce sie wychylac... tak mniej wiecej z pol nocy.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy wysyp bobasków jak grzyby po deszczu !!! GRATULACJE VISENNA !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:56

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pogubilam już która urodziła i kiedy ale wszystkim gratuluję :)

Blu lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam lezaczek tiny love ale mam czerwony bez budki. Mi sie bardzo podoba bo na poczatku nawet postawie go przy naszym lozku i maly bedzie mogl w nim spac.

szynszyl lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym mamusia gratuluje.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, gratulacje!!!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Visenna gratuluję :)

KKasiaKK trzymaj się w szpitalu, jeszcze najwyżej kilka dni i będziesz z maluszkiem :)

ja mogę urodzić dzisiaj :) ale tak bardziej w godzinach popołudniowych by mi pasowało :D

wczoraj zapragnęłam mieć leżaczek tiny love :D z tego co pamiętam to niektóre z Was mają i mam takie pytanko macie wersje z budką czy bez? bo nie wiem czy jest sens dopłacać za budkę.

Szynszyl, my mamy leżaczek bez budki. Budka najbardziej się przydaje do ochrony przed słońcem podczas drzemek na tarasie, a coś mi się wydaje, że nasze maluszki wyrosną z leżaczków zanim będą do tego warunki :)

szynszyl lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, Renia wielkie gratulacje :)

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje. Fajnie że tak szybko dochodzisz do siebie po cesarce.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia tak emocje mi się udzieliły ze miałam 3 godz nieregularne bolesne skurcze ale się rozwialo :( szkoda :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wielkie gratulacje! :) Wow, ale się rozkręciły porody.
    Odpoczywajcie :)

l54t4dr.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ