X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w kolejkę nie wpycham. Rodzcie sobie, dziewczyny. Ja muszę poczekać co najmniej tydzień, bo zalatwiamy sprawy z kupnem mieszkania. Wczoraj udało się podpisać umowę kredytową, a we wtorek mamy przeniesienie własności u notariusza. Przekonuje synka, by posiedzial jeszcze w brzuchu, jesli może. Mam dla niego argumenty: nie masz domu ani łóżeczka (łóżeczko było niestety uszkodzone i poszło do reklamacji, a oni się grzebia). Nie wiem, czy to go przekona. W końcu historia zma takie przypadki, że stajenka i żłobek musiały wystarczyć, bo "przyszedł czas rozwiazania" ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:19

nick nieaktualny, kehlana_miyu, diewuszka86, Blu, linka89, marlon, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje!!:) ale juz duzo swiezo upieczonych Mamusiek do nas dolaczylo:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :) My też dołączyliśmy do grona rozpakowanych :) Wlasnie dzidzia zasnęła, mogę coś napisać i nadrobić zaległości :)

Marzył mi się poród SN i dobrze zaczęliśmy - odszedł czop, pózniej wody, ale... jeśli chodzi o skurcze - cisza, jak makiem zasiał. No to w szpitalu oksytocyna - jedna, druga, trzy duże strzykawki do pompy... i po 12h chodzenia, skakania i bujania się, doczekaliśmy się lekkich bóli i praktycznie zerowego postępu w porodzie (z 2cm rozwarcia, zrobiło się całe szalone 4cm). Była opcja, jeszcze jednej dawki oxy, ale ostatecznie postanowiono zrobić CC i mimo, że bardzo tego nie chciałam to była jedna z lepszych decyzji :) Synek pojawił szybko, bardzo sprawna akcja i... co było cudówne, pozwolono być partnerowi podczas operacji. Trafił się też genialny zespół. Będę miło wspominać to wszystko :) A kilka godzin pózniej funkcjonowałam już bez problemu - coś zaboli, coś pociągnie, poszczypie, ale nie taki diabeł straszny ta CC :)!

Podsumowując, 3.10 w 38+0 urodził się nasz synek, Natan :) 3560g i 57cm (i piękne czarne włoski) - wszystkie ciuszki mamy za duże :) Lekarze wróżyli duże dziecko przez cukrzycę i to, że jesteśmy z partnerem wysocy, ale mamy całkiem standardowy "model" :) Synek jest przekochany <3 Od samego poczatku karmimy się piersią, uwielbia zamieniać się w burrito baby i lubi bardzo ciepło ;) - tyle o sobie na razie wiemy :)!

Powodzenia dla wszystkich "nierozpakowanych" jeszcze :) Zaciskamy kciuki!
    Gratulacje!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratuluję :)

KKasiaKK trzymaj się w szpitalu, jeszcze najwyżej kilka dni i będziesz z maluszkiem :)

ja mogę urodzić dzisiaj :) ale tak bardziej w godzinach popołudniowych by mi pasowało :D

wczoraj zapragnęłam mieć leżaczek tiny love :D z tego co pamiętam to niektóre z Was mają i mam takie pytanko macie wersje z budką czy bez? bo nie wiem czy jest sens dopłacać za budkę.

mizzelka, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stron nabazgrałyście... od wczoraj.... szok.... gratulacje wszystkim świeżym mamusiom... tym co są już po, tym co są w trakcie(bo nie wiadomo co się dzieje) i tym co lada moment zaczną (:
    ja jutro szpital, oj strach mnie oblewa, a to już trzeci mój poród (;

Reni@ lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratuluję!

Duży synek. ☺

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, a co z Toba? Jestes wciaz na porodowce?

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Moze akurat sam sie zdecyduje ;) a musisz caly czas leżeć, czy mozesz trochę pochodzić?

Wlasnie najgorsze to lezenie w szpitalu i wywoływanie, bo nigdy nie wiadomo ile to potrwa...

Nie muszę wcale leżeć, ale nogi mam takie spuchniete, że bolą jak chodzę.
    Mam nadzieje, że mały stwierdzi, że sie wyprowadza z brzucha, dzis fajna data 05.10

Blu lubi tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez dzis taka obrzydliwa pogoda? Leje, jak nie wiem, nawet nosa z mieszkania nie chce sie wychylac... tak mniej wiecej z pol nocy.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy wysyp bobasków jak grzyby po deszczu !!! GRATULACJE VISENNA !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:56

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pogubilam już która urodziła i kiedy ale wszystkim gratuluję :)

Blu lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam lezaczek tiny love ale mam czerwony bez budki. Mi sie bardzo podoba bo na poczatku nawet postawie go przy naszym lozku i maly bedzie mogl w nim spac.

szynszyl lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym mamusia gratuluje.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, gratulacje!!!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Visenna gratuluję :)

KKasiaKK trzymaj się w szpitalu, jeszcze najwyżej kilka dni i będziesz z maluszkiem :)

ja mogę urodzić dzisiaj :) ale tak bardziej w godzinach popołudniowych by mi pasowało :D

wczoraj zapragnęłam mieć leżaczek tiny love :D z tego co pamiętam to niektóre z Was mają i mam takie pytanko macie wersje z budką czy bez? bo nie wiem czy jest sens dopłacać za budkę.

Szynszyl, my mamy leżaczek bez budki. Budka najbardziej się przydaje do ochrony przed słońcem podczas drzemek na tarasie, a coś mi się wydaje, że nasze maluszki wyrosną z leżaczków zanim będą do tego warunki :)

szynszyl lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, Renia wielkie gratulacje :)

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje. Fajnie że tak szybko dochodzisz do siebie po cesarce.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia tak emocje mi się udzieliły ze miałam 3 godz nieregularne bolesne skurcze ale się rozwialo :( szkoda :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wielkie gratulacje! :) Wow, ale się rozkręciły porody.
    Odpoczywajcie :)

l54t4dr.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ