X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon jakby go bolalo to by zabral noge ;)

A ja stanelam na wadze. 1,5 kg zostalo :) a w samych cyckach chyba z kilo

Blu, aneta93, NiecierpliwaKarolina, marlon, Canario, Rutelka, kalika, Sylwia91, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, Reni@ ślicznych macie synów <3 do całowania!

Mamuśki gratulacje, że już macie swoje pociechy obok <3

Renia nie stresuj się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze.

Marlon mi notorycznie piętka wychodzi pod lewym źebrem i ja akurat bardzo to lubię :p czasem aż podskakuje bo jest wrażenie ze skóra pęknie :) myślę, że Twój synek też ma dobrą zabawę i go to nie boli

Diewuszka i jak pojechałaś na IP? U mnie dzisiaj rano tez synek leniwy, dopiero po południu się rozruszał i dawał popisy king fu ;) mam nadzieję że u Ciebie tez się rozruszał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:34

marlon, gabryśka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, daj znać. Ja bym pojechała na IP - mam nadzieję, że na darmo.

U nas meksyk, od wczoeajszego popołudnia mała chce jeść co 40-60 min, wykątkiem jest noc.
    Na dokładkę zasypia przy cycku, przez sen wali w pieluchę,więc idę ją przebrać, budzi się, chwilę popatrzy i znowu przypomina sobie o cycku...
    Mam nadzieję, że taki stan długo nie potrwa.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie piękne maluchy :-)
    Reni@, mam nadzieję, że ok będzie wszystko

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Nie chce się nakrecac. W poniedzialek bedzie polozna to zapytam co o tym sadzi

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Gratulacje! Ale Ci zazdroszczę. A miałaś podaną jedną kroplówkę z oksytocyną, czy dwie?

Chyba była jedną strzykawa, zaczęli od 2ml, skończyło się na 6,5ml . To z pompy idzie. Za to miałam dwa buscopany, bo szyjka pomimo pełnego rozwarcia była twarda.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0dbe07566b.jpg

marlon, Anieńka, lu.iza, Sylwia_i_Niki, Reni@, kasia_1988, Blu, Kasik2, kalika, Sylwia91, Ola_Ola, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mamusiek, sliczne dzieciaczki :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za troskę. Na IP nie pojechałam. Mały wieczorem dostał czkawki i poczułam delikatne ruchy. Teraz czuję rozciąganie więc chyba jest ok. Na pewno ten dzień był inny niż wszystkie. Mam nadzieję, że jutro będzie się normalnie zachowywał bo ja po dziś jestem kłębkiem nerwów. Natomiast jeśli jutro od rana będzie tak jak dziś to jadę na IP, żeby sprawdzić czy na 100% wszystko jest ok. Wizyta u lekarza dopiero 17.10.

India9, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dostałam parę razy po żebrach. Poryczałam się z tego wszystkiego.. Ale mi ulżyło..

Reni@, marlon, Blu, Sylwia91, kehlana_miyu, Kai, Anoolka, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Espumisanu nie wolno podawac dzieciom mniejszym niz przed ukonczeniem miesiaca, jedt napisane to w ulotce.

Ja raz dziennie malemu daje Delicol
    Stosujemy Espumisan 100 i w jego przypadku takiego zapisu w ulotce nie ma. Delicol pomaga, gdy przyczyną dolegliwosci brzusznych jest niedobór enzymu laktazy.

mizzelka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) ja tez po takich przerwach zawsze ciesze sie na kopniaki jak dziecko :) mimo ze teraz przy tej wadze juz sa całkiem bolesne :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, uświadomiłam mi, że muszę się zwazyc ;)

Diewuszka, najwyraźniej małemu udzieliła się iście jesienna pogoda. Śpij spokojnie, jutro pewnie nadrobi, aż będziesz miała dosyć :)

diewuszka86, Reni@ lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika niech nadrabia. Dziś pożałowałam wszystkich momentów kiedy narzekałam na bolesne kopniaki. Zniosę wszystko tylko nie taką ciszę. Jestem zmęczona jakbym maraton przebiegła. Oby jutrzejszy dzień był lepszy. Dobrej nocy.

Reni@, Sylwia91, aneta93, marlon, Anieńka, Ibiza lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ciocie, my właśnie wróciliśmy z kina, polecam serdecznie Wołyń. Ja jestem bardzo zadowolona z filmu,mąż jeszcze bardziej. Niestety męczyły mnie skurcze i ból w zebrach który przechodzi wręcz na wylot i bolą plecy. Kręcilam się niemiłosiernie cały seans i doszłam do wniosku że wypad do kina na tak krótko przed porodem to zły pomysł przynajmniej w moim przypadku.
    Chwalę się, bo już po północy - startujemy z 38 tygodniem! Misja "ciąża donoszona" zakończona powodzeniem :D cel osiągnięty, można rodzić :D

aneta93, marlon, Reni@, India9, kalika, kehlana_miyu, KKasiaKK, Dea28, diewuszka86, Blu, NiecierpliwaKarolina, Ibiza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł mój czas. ☺
    O 2 w nocy odeszły mi wody. Przywieźli mnie na porodówkę. Od około godziny mam skurcze na razie nieregularne co 10-6 minut. Mąż jeszcze nie wie. Niech się wyśpi.

kehlana_miyu, kkkaaarrr, KKasiaKK, Evelle, Sylwia91, Sylwusia100, aneta93, Kasik2, Dea28, Anoolka, Ola_Ola, marlon, diewuszka86, Blu, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, szynszyl, kalika, Ibiza lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, współczuję nerwów i rozumiem aż za dobrze, mój to mały leń :( w dodatku uparty, jak nie ma ochoty się ruszyć to żadne pukanie nie pomaga :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, powodzenia!!!

Rutelka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Nadszedł mój czas. ☺
    O 2 w nocy odeszły mi wody. Przywieźli mnie na porodówkę. Od około godziny mam skurcze na razie nieregularne co 10-6 minut. Mąż jeszcze nie wie. Niech się wyśpi.

Nareszcie! Super i powodzenia

Rutelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko zaczęłaś opisywać dokładnie tak, jak by to był mój poprzedni poród, heh powiadomiłam męża dopiero kolo 6 kiedy wstawał do pracy ;)

Powodzenia, oby skurcze były coraz bardziej regularne i maleństwo znalazło się jak najszybciej w twoich ramionach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Rutelko zaczęłaś opisywać dokładnie tak, jak by to był mój poprzedni poród, heh powiadomiłam męża dopiero kolo 6 kiedy wstawał do pracy ;)

Powodzenia, oby skurcze były coraz bardziej regularne i maleństwo znalazło się jak najszybciej w twoich ramionach.

No,właśnie obudziłam męża. Skurcze coraz mocniejsze.

KKasiaKK, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ