X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka gratulacje !
    Kalika mam laktator i troszkę odciagam. Nie chce za duzo bo sie bedzie wiecej produkowalo. Jednak idziemy do domu dzis wiec bedzie lepiej :)

Blu, Rutelka, Kasik2, kalika, aneta93, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej próbie, skurcze były mocne ale widocznie to nie to, bo jak tylko mnie odlaczyli to skurcze się skonczyly. Także jutro odpoczywam a w pon chyba kolejna próba. Jedyny plus to taki ze właśnie zaczął mi odchodzić czop.

Rutelka, kalika, Sylwia91, Dea28 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika u nas po espumisanie jest jeszcze gorzej, tzn jak tylko im go podam nie chcą spać, za to świetny na problemy z brzuszkiem okazał sie debridat, dostają go dwa razy dziennie i chyba też przez pogode ale od wczoraj nawet ładnie spią :) także matka ma czas troche nadrobić czas na komputerze, po następnym karmieniu bede nadrabiać sprzątanie w domu chyba że przy sobocie ktoś przyjdzie w odwiedziny :P

elficzka gratulacje!

Reni@, Rutelka, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzko, gratuluję!
    Adrenalino, gratuluję i życzę, by od tego momentu cukrzyca poszła w zapomnienie! Miałaś cc, prawda?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Nasz synek urodzony 6.10 o godz 17:30. Waga 3800 i 57cm. Jest cudowny :)

Poród wywolywany, ok 12 podali mi oksytocyne, potem buscopan. Mocne skurcze zaczęły się dopiero po 16. Było bardzo dobrze i bez nacięcia :) szybko i znosnie :) 10pkt dostał. Jutro wychodzimy :D

Gratulacje! Ale Ci zazdroszczę. A miałaś podaną jedną kroplówkę z oksytocyną, czy dwie?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina , Walleriana, elficzka gratulację ^^ Dużo wypoczynku i spokoju :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka gratulacje :) Fajnie, że tak sprawnie poszło i masz takie pozytywne odczucia. Dużo miłości i zdrówka.

l54t4dr.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie dzisiaj boli całe krocze, dupsko i to tam ze juz nie moge... ledwo stoję a jeszcze czasem tak zakłuje ze zginą mnie wpół. Najchętniej pojechalabym na IP albo porodówkę ale pewnie bez skurczy odeślą mnie do domu :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9a3adefdee4c658bmed.jpg
    Moje Słodkości :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 16:27

lu.iza, kalika, Sylwusia100, Sylwia91, Anieńka, aneta93, Rutelka, Ibiza, marlon, Kasik2, Anoolka, Kai, kkkaaarrr, India9, diewuszka86, kehlana_miyu, Blu, mizzelka, Reni@, Jutysia, Sylwia_i_Niki, Dea28, szynszyl, Sunshine89 lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awwwww Pelegniarka! Ale piekna wyczekana słodkość!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka ale słodkości! <3

Elficzka gratulacje wielkie! Zazdroszczę pozytywnie że tak pięknie poszło :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    kalika u nas po espumisanie jest jeszcze gorzej, tzn jak tylko im go podam nie chcą spać, za to świetny na problemy z brzuszkiem okazał sie debridat, dostają go dwa razy dziennie i chyba też przez pogode ale od wczoraj nawet ładnie spią :) także matka ma czas troche nadrobić czas na komputerze, po następnym karmieniu bede nadrabiać sprzątanie w domu chyba że przy sobocie ktoś przyjdzie w odwiedziny :P
    Dea, my po Espumisanie widzimy ewidentna poprawę. Już po pierwszej dawce stał się po karmieniu dużo spokojniejszy, a gazy oddaje tylko z niewielkim grymasem na twarzy. Wcześniej mocno płakał. Debridat ma inny mechanizm działania, Espumisan jest typowo przeciwwzdeciowy. Widocznie Twoi chłopcy potrzebują czegoś innego niż mój Miki :)

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    9a3adefdee4c658bmed.jpg
    Moje Słodkości :):)

Zazdroszczę i to bardzo.
    Piękny jest.

Zaczyna mnie cholera brać w tym szpitalu.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczny aniołek i jaki uśmiechnięty :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkoszny :-)!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Aleksander jest na świecie od 9:20. Wazy 3450. Jest przepiękny. Odezwę się.
    Gratulacje :-)
    Witamy Aleksandra :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, pielegniarka, Chwilka, adrenalina, elficzka wielkie gratulacje i wszystkiego dobrego dla was i waszych maluszkow.

Pielegniarko, szacun za trudy porodu, mialas 2w1, wiec moge sobie tylko wyobrazac jak było ciezko!!

U nas wszystko w porzadku. W czwartek odpadl nam pepuszek. Jestesmy po wizycie poloznej środowiskowej oraz u lekarza POZ. Mamy lekka zoltaczke, ale jak na moje oko jest jej coraz mniej. Ostatnie dwie noce troche mniej przespame, Borys odkryl z cycka nie trzeba jesc, mozna po prostu ssac...

Kasik2, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Nasz synek urodzony 6.10 o godz 17:30. Waga 3800 i 57cm. Jest cudowny :)

Poród wywolywany, ok 12 podali mi oksytocyne, potem buscopan. Mocne skurcze zaczęły się dopiero po 16. Było bardzo dobrze i bez nacięcia :) szybko i znosnie :) 10pkt dostał. Jutro wychodzimy :D
    Elficzka- serdecznie gratuluję :-) sprawnie poszło. Super!

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wszystkim nowym mamusiom gratuluje. Rowniez tym ktore opisuja co u ich pociech mocno zazdroszcze.

Luiza Twoje posty sa ostatnio pelne zalu na Twoj stan, bardzo wspolczuje ze ostatnie chwile w dwupaku i sie tak meczysz i trzymam kciuki zeby dlugo to juz nie potrwalo.

Ja dzis mialam kryzys do poludnia, ale teraz wzielam sie za sprzatanie, moze wyszorowanie klatki schodowej cos da;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana nie czuję ruchów :/ Robię co mogę pojadłam słodkiego, nie żałowałam sobie obiadu, wypiłam teraz słodki sok malinowy, pukam w brzuch, wołam i nic :( Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale czy to normalne, żeby tyle godzin mały spał? Błagam doradźcie coś..

l54t4dr.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ