X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Właśnie a może wiecie jak jeszcze wywołują poród kiedy cennik foleya i dwa razy wywołanie oksytocyna nic nie da, co jeszcze robią?

Chyba wywołują do 3razy, a potem cesarka.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To trzymam kciuki☺

Ja miałam pierwszą próbę w zeszłą sobotę i jeszcze mi nie powtórzyli. Zazdroszczę tempa co drugi dzień.
    jestem w szoku, że można tyle na "coś" czekać. Mi już zapowiedzieli że jeśli nie urodzę do 18.10 to też na wywołanie

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander jest na świecie od 9:20. Wazy 3450. Jest przepiękny. Odezwę się.

Ola_Ola, Reni@, ewuszka, Ibiza, Sylwusia100, Sylwia91, marlon, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, Dea28, Rutelka, kalika, diewuszka86, Kasik2, Anoolka, Anieńka, Kai, Kasia!, Blu, Pumpkin, Jutysia, szynszyl, Limerikowo, kkkaaarrr, India9, kehlana_miyu, mizzelka, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, Sunshine89 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje adrenalina!

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Gratuluję i zazdroszczę

thgf9n7308r1f84t.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina wielkie GRATULACJE <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina - gratulacje!!!!

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina gratulacje!

Blu póki co troche pomaga mąż może nie tyle przy chłopcach (choć czasem ich karmi i kąpie) co ogarnia zakupy i gotowanie i troche sprzątanie - ale od poniedziałku wraca do pracy :/ i wtedy bede musiała w miare sama zapanować nad wszystkim

Sylwia91 chciałabym więcej do was zaglądać by być bardziej na bieżąco ale jak sie chce być przy bliźniakach jeszcze perfekcyjną panią domu to ciężko, choć jeszcze daje rade i im wszystko prasuje :D

Powiem, że rosną chłopaki :) już ciuszki 50 są male a i niektóre 56 są małe wszystko zależy od metki. Naprawde co firma to inna rozmiarówka tak samo z pampersami, największe jeśli chodzi o dwójki są z Pampersa i z Lidla a najmniejsze z Bella Happy ale nie polecam moi chłopcy potrafią przesikać je na wylot :P

marlon, kalika, diewuszka86, Blu, Jutysia, mizzelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea dobrze że piszesz o pieluszkach. Kurde wczoraj na promocji kupiłam 82 sztuki, mam nadzieję że nie będzie jakiejś masakry z nimi :p potem planuje się przerzucić na dade. Fajnie że chłopaki tak ładnie rosną, jesteście dowodem na to że wcześniaki też się pięknie rozwijają :) <3

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina
    Gratulacje , duzo zdrowka dla was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cewnika do zalezy od szpitala, mja przy 1 porodzie mialam cewnik i dwie indukcje oxy, i tak wszystko g....dalo przy pelnym rozwaciu i tak dziecko sie nie urodzilo , wiec te proby to wszystko jest totalny bez sens...

Teraz tez lekarz mowil ze jak cce po 4 latach to sn moge probowac ale nie gwarantuje ze to sie nie zakonczy cesarka, zatem podziekowalam po czym wzielam skierowanie na ciecie i nie zaluje.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea wyglada na to ze swietnie sobie radzisz. Podziwiam. Swietnie ze chlopcy tak ladnie rosną :)
    U mnie cala sala czeka na pediatre. Urodzily sie wvzesniaki a przy sobocie tylko 1 pediatra i dalej nie wiemy czy idziemy do domu czy nie. Zaraz mnie tu trafi. Juz dzwonilam do domu zeby kupili biala kapuste na oklady i szalwie do picia bo jeszcze troche i mi sie jakies zapalenie w piersiach zrobi :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Gratuluję!☺ niech synek rośnie zdrowo, a mamusia wraca do pełni sił.

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratulacje :)

Mam wrażenie że połowa z nas rozpakowana a tu jeszcze 10 nie było. A gdzie cały październik.

Nie dostałam dziś jednak oksytocyny. Lekarka, która jest na dyżurze - konkretną babka powiedziała, że w moim przypadku to bez sensu, bo po dwóch indukcjach szyjka ani drgnie, rozwarcie cały czas na 2 cm. Powiedziała że w najlepszym wypadku odeszły by mi wody i pewnie byłaby cc na szybko, albo skoczyłoby ciśnienie i tym bardziej cc na szybko by była, no bo mam stan przedrzucawkowy.
    Bezpiecznie będzie zaplanować cc na początek tygodnia i na spokojnie mnie do niej przygotować. Dziwiła się że moja lek prowadząca tak nie zarządziła. Mam nadzieję że uzna jej zdanie i zrobią mi to cc w pon lub wt.

Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Niestety nieco straciłam na byciu na bieżąco z sytuacją u Was (zatrzymałam się 50 stron temu...;)). Teraz będę się starała trzymać rękę na pulsie. Wszystkim rozpakowanym przez ostatnie 8 dni serdecznie gratuluję. Buziaki dla Was i Waszych pociech :*
    Nasz świat przez ostatnie 8 dni stanął na głowie ale jest cudownie! Mikus jest śliczny i bardzo bystry jak na noworodka. Płacze tylko, gdy męczą go wzdęcia po posiłku, ale razem z Espumisanem udało nam się złagodzić te dolegliwosci. Mąż jest zakochany w małym, bardzo dużo się nim zajmuje, a sposób w jaki to robi jest uroczy <3 Póki co pomaga nam też moja mama (gotuje, sprząta, pierze,prasuje) także jest dobrze. Ciemna strona mocy sa karmienia-maly słabo ssie pierś więc karmie go odciagnietym pokarmem. Będziemy walczyć o to, żeby jadł sam, bo odciaganie zajmuje mi spora część doby. Serce mi się krajalo, gdy w szpitalu musiałam go dokarmiac mieszanka, więc wolę już wisieć na laktatorze, jednak na dłuższą metę jest to nie do przyjecia.

Renia, współczuję nawału, nie wyobrażałam sobie jaka to masakra, zanim sama tego nie przeżyłam. Może w oddziale mają laktator i odciagniesz pokarm zanim wyjdziecie do domu? U mnie doszło do zastoju i mąż ręcznie przez kilka godzin opróżnial mi piersi. Ból nie z tej ziemi, krzyczałam i wilam się jak opętana :/

diewuszka86 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratulacje :) Szczęścia i zdrówka życzę.

l54t4dr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Gratulacje. Życzę zdrówka dla mamy i maluszka :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ale super że tak sobie oboje świetnie radzicie z malutkim! <3 myślę że wszystkie wybaczamy rozpakowanym nieobecności, bo wiadomo że teraz priorytetem jest dzidziuś! (lub dwoje :D) perypetii z piersiami bardzo współczuję, oby nam się udało uniknąć kłopotów z karmieniem :(

kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek urodzony 6.10 o godz 17:30. Waga 3800 i 57cm. Jest cudowny :)

Poród wywolywany, ok 12 podali mi oksytocyne, potem buscopan. Mocne skurcze zaczęły się dopiero po 16. Było bardzo dobrze i bez nacięcia :) szybko i znosnie :) 10pkt dostał. Jutro wychodzimy :D

Kasik2, Anoolka, marlon, KKasiaKK, Dea28, Kasia!, Blu, Ibiza, Rutelka, Jutysia, szynszyl, Limerikowo, diewuszka86, kalika, Sylwusia100, Sylwia91, aneta93, kkkaaarrr, India9, kehlana_miyu, mizzelka, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, Sunshine89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, Elficzka gratuluję :)

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ