X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Anienka, chyba z tym żalem troche przesadziłaś :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka nic a nic, moj czasem sie rusza tak ze ja nie czuje a mąż mowi ze delikatnie smera jak kładzie reke. Moze niech mąż spróbuje? O ktorej ma porę o ktorej zawsze sie rusza? Poczekaj do tej godziny, moze mały ma bardziej śpiący dzien

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza 2 razy w ciągu dnia wydawało mi się, jakby coś delikatnie się ruszył. Normalnie zawsze po posiłkach ożywał a dziś ani po śniadaniu ani po obiedzie. Ostatnia większa aktywność to nad ranem jak szłam do toalety. Już jakiś czas temu zdarzył mu się taki dzień, może to nic takiego, ale martwię się. Już chcę go mieć na zewnątrz..

l54t4dr.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, jak sie martwisz, to leć na IP, zrobią KTG. Nie ma sensu się stresować w takiej sytuacji jeżeli mały ma po prostu leniwy dzień, a jeżeli faktycznie coś jest na rzeczy, lekarze od razu zadziałaja.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Lu.iza 2 razy w ciągu dnia wydawało mi się, jakby coś delikatnie się ruszył. Normalnie zawsze po posiłkach ożywał a dziś ani po śniadaniu ani po obiedzie. Ostatnia większa aktywność to nad ranem jak szłam do toalety. Już jakiś czas temu zdarzył mu się taki dzień, może to nic takiego, ale martwię się. Już chcę go mieć na zewnątrz..

Ja zawsze jak mam obawy to czekam wlasnie do godziny aktywnosci i wtedy zawsze zaczyna sie ruszac :) ale jesli faktycznie masz sie denerwowac to pojedz sprawdzic. Dzieciaczki to mali luzie, ktorym tez zdarzaja sie gorsze dni :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dam mu jeszcze trochę czasu bo pod wieczór zawsze daje czadu, a jak nic się nie zmieni to faktycznie pojadę to sprawdzić. Intuicja mi mówi, że wszystko ok, ale nutka niepewności się wkradła.

l54t4dr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka spróbuj poleżeć na lewym boku. Ja raz w srodku nocy miałam taka akcje ze mi sie ubzdurało ze sie nie rusza to chodziłam po pokoju i do wc 2 razy, aż dal mi takiego kopa ze od razu spac poszłam :) ale nie trwalo to az tak długo jak piszesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:20

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny od rana nie czuję ruchów :/ Robię co mogę pojadłam słodkiego, nie żałowałam sobie obiadu, wypiłam teraz słodki sok malinowy, pukam w brzuch, wołam i nic :( Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale czy to normalne, żeby tyle godzin mały spał? Błagam doradźcie coś..

Jedź na izbę przyjęć to sprawdzić. Koniecznie.

aneta93, Anoolka lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom. Z jednej strony tak bardzo wam zazdroszczę a z drugiej jak pomyśle, ze mam rodzic to panikuje strasznie. Dzis mężowi o 3 w nocy opowiadałam właśnie jak boje się porodu, a on na pól śpiąco sluchal ;)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisanu nie wolno podawac dzieciom mniejszym niz przed ukonczeniem miesiaca, jedt napisane to w ulotce.

Ja raz dziennie malemu daje Delicol

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Jedź na izbę przyjęć to sprawdzić. Koniecznie.
    Tez bym pojechala. Moj zawsze reaguje jak do niego pukam.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko cudny jest !

Diewuszka ja bym chybavtez sprawdzila

A ja przy wypisie dowiedzialam sie ze mamy sie zglosic do poradni patologi noworodka na usg glowki bo ma wzmożoną echogenicznosc komorowa i niejednokrotne sploty naczyniowe. Cokolwiek to znaczy. Kurde nikt wczesniej nic nie gadal. Nie chce sie stresowac ale jakis niepokoj jest. Byl owiniety pepowina wiec moze doszlo do niedotlenienia. Ech

Sylwusia100 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu moj Ignaś9bc644b146d8a90emed.jpg

sarcia123, Anoolka, marlon, Blu, Anieńka, Kasik2, mizzelka, aneta93, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, India9, Sylwusia100, kalika, Sylwia_i_Niki, kasia_1988, KKasiaKK, diewuszka86, Kai, Rutelka, kkkaaarrr, kehlana_miyu, Dea28, Jola1985, szynszyl, Sunshine89, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka

Jedz na ip , zrobia ci ktg z tym nie ma zartow w wysokiej ciazy !

• marlon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka - gratulacje!

Pielęgniarka - jaki przystojniak :) cudnie się uśmiecha pod noskiem <3

Diewuszka - ja bym dla spokoju pojechała na IP.

Pytanie (może głupie) z serii czy Wy też tak miałyście:

Cały czas czuję girę w prawym żebrze, ale tak bardzo, bardzo mocno. Aż mi taka gulka wychodzi.

Czy to normalnie?
    Czy może Młody ma za mało miejsca i powinnam jechać do szpitala i im to powiedzieć, czy powiedzieć im na KTG w poniedziałek?
    Martwię się, że go gniotę czy coś, albo, że mu nóżki się wykrzywią.
    No sama nie wiem.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ - sama słodycz <3

Reni@ lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia może kontrolnie tylko. Musi być dobrze aby nie martw się.

Ale słodziak z niego :)

Reni@ lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamuś; ) niech maluszki zdrowo rosną ;)

A ja dziś notuje u mamy z córcia. Mam nadzieje ze bd spokojna nocka jak byli do tej pory... :)
    Wolałabym jej nie stresować :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon na pewno miejsca aż tak dużo nie ma.
    Ale na pewno nie zrobi sobie krzywdy :)

Co do lenistwa to mój jest taki już od dłuższego czasu... ale to przez mniejsza ilość wod. Robi się większy i takie prawo natury :)

marlon lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon mi tez się wydaje ze gdyby go to bolalo, to by nóżkę skulil po prostu:)

Renia, słodki chłopczyk, na pewno wszystko bedzie Ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:11

Reni@, marlon lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ