X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletka trzymaj się dzielnie i szybkiego rozwiązania :-) cudownie niedzielny bobasek będzie !!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, nasza matka założycielka rodzi! Trzymamy mocno kciuki! Mąż powinien Cię po piętach wycalowac za to, że go nie zerwalas z łóżka o 2 :-).
    Dziewuszko, rozumiem Twoje nerwy. Ja iteż już parę razy panikowalam, jak nie czulam ruchow przez jakis czas. Ale cóż, trzeba być czujnym. Zastanawiam się, czy po porodzie nie będę z przyzwyczajenia wyczekiwac ruchów. Mój sposób w takich sytuacjach. Piję szklankę wody. Opieram poduszkę o ścianę, bym mogła ułożyć się w pozycji pollezacej. Odslaniam brzuch, kładę na nim ręce i czekam. Najdalej po kilku minutach mam odpowiedź.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ale super!! Trzymaj się dzielnie <3 będę grać i myśleć o Tobie :)

A to się parafianie zdziwią że tydzień temu mnie nie było a dzisiaj jeszcze z brzuchem :D na pewno myślą że urodziłam :D

diewuszka86, Kai, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka nareszcie się doczekałas. Super że ruszyło samo. Trzymam kciuki za szybki poród.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika my chyba wrócimy do espumisanu.nie śpia po nim ale choc gazy są. No i debridat.i zastanawiam sie czy coś jeszcze... Strasznie sie mecza :-(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Diewuszka, współczuję nerwów i rozumiem aż za dobrze, mój to mały leń :( w dodatku uparty, jak nie ma ochoty się ruszyć to żadne pukanie nie pomaga :(

Może to pokazuje jaki będzie miał charakter. Dziś od rana daje popis umiejętności i cieszy mnie to niezmiernie. Całe szczęście, że już niedługo nasze maluchy będą na świecie i problem ruchów minie. Uff.

kalika lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko kochana powodzenia :) Jesteś niesamowita dla męża.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    O kurcze, nasza matka założycielka rodzi! Trzymamy mocno kciuki! Mąż powinien Cię po piętach wycalowac za to, że go nie zerwalas z łóżka o 2 :-).
    Dziewuszko, rozumiem Twoje nerwy. Ja iteż już parę razy panikowalam, jak nie czulam ruchow przez jakis czas. Ale cóż, trzeba być czujnym. Zastanawiam się, czy po porodzie nie będę z przyzwyczajenia wyczekiwac ruchów. Mój sposób w takich sytuacjach. Piję szklankę wody. Opieram poduszkę o ścianę, bym mogła ułożyć się w pozycji pollezacej. Odslaniam brzuch, kładę na nim ręce i czekam. Najdalej po kilku minutach mam odpowiedź.

Wypróbuję metodę następnym razem :) Ja się wczoraj posunęłam nawet do tego, że przyłożyłam sobie do brzucha zmrożone piwo. Nic to nie dało. Do czego te dzieci nas doprowadzają.

kalika lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka trzymam kciuki! Super ze w koncu samo poszlo bo ile w tym szpitalu bedziesz lezec!

Dziewczyny jak to jest z tymi straszakami? Od 3 czy 4 nocy budze sie kilka razy i za kazdym razem odczuwam inne skurcze. Oczywiscie sama nie wiem czy to to czy nie to , tylko sie podekscytuje ze moze juz dzis spotkam sie z synem, ostatecznie udaje mi sie usnac jak poprosze meza zeby mnie przytulil... rano sie budze i wszystkie dolegliwosci mijaja, oprocz ew delikatnego bolu na okres.
    Czy to jakas oznaka zblizajacego sie porodu? Jak klade sie spac to ciagle tylko mysle czy to bedzie w ta noc, bo w ciagu dnia skurczy jakichkolwiek brak.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, powodzenia, może już masz Maluszka kolo siebie:))

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj straszne sny. Zostało nam 3 dni do wizyty w szpitalu i 4 do cesarki. Mam nadzieje ze maluch wytrzyma.
    Rutelko powodzenia.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka kciuki zaciśnięte! ;)

Diewuszka wiem, że rychło w czas, ale przypomniałam sobie, że na obudzenie maluszka dobrze przynajmniej w moim przypadku działa mikser ;) od pewnego momentu nie mogłam juz go używać, bo miałam w momencie twardy brzuch i mały aż podskakiwal. Mam nadzieje, ze dzisiaj już u Ciebie jest wszystko ok ;)

Na problemy brzuszkowe u nas sprawdził się bobotic ;)

diewuszka86, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A ja przy wypisie dowiedzialam sie ze mamy sie zglosic do poradni patologi noworodka na usg glowki bo ma wzmożoną echogenicznosc komorowa i niejednokrotne sploty naczyniowe. Cokolwiek to znaczy. Kurde nikt wczesniej nic nie gadal. Nie chce sie stresowac ale jakis niepokoj jest. Byl owiniety pepowina wiec moze doszlo do niedotlenienia. Ech
    Faktycznie, nie stresuj się na zapas. Trzeba to na pewno skontrolować.
    Mało jest zdrowych jak rybki noworodków na samym starcie, więc się nie przejmuj - może to nic poważnego.
    Mój Olaf jeszcze przed wypisem miał robione USG główki i USG jamy brzusznej, ze względu na moją cukrzycę w ciąży oraz dlatego, że urodził się z sinicą obwodową. My musimy kontrolować za to nerki ponieważ w prawej ma zdwojenie układów kielichowo- miedniczkowych. Musimy iść do kardiologa, aby sprawdzić czy nie utrzymują sie szmery skurczowe nad serduszkiem, bo miał wykryte. Też jestem tym wszystkim zmartwiona, ale wierzę, że będzie dobrze - musi być :)

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka doczekałaś się :-) powodzenia! Choć mam nadzieję, że już po i tulisz Małego :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutalka

czekamy na wiesci :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko powodzenia. Czekamy na niedzielnego bobaska.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zwariuje w tym szpitalu...
    Wczoraj na wywołaniu lekarka powiedziała, że oksytocyna nie ma sensu, bo szyjka kompletnie nie jest gotowa na poród i szybko nie będzie,więc i tak będzie trzeba zakończyć cc, więc lepiej po weekendzie zrobić cc. Dziś inna lekarka powiedziała że jutro będziemy dalej próbować wywoływać poród. Jutro będzie tydzień od czasu jak tu siedzę i nic się nie dzieje, nic nie wiem...

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne maluszki :)

Rutelko trzymam kciuki ^^

KKasiaKK dziwnie w tych szpitalach ;/ może jutro coś się samo ruszy :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Kurcze dziewczyny zwariuje w tym szpitalu...
    Wczoraj na wywołaniu lekarka powiedziała, że oksytocyna nie ma sensu, bo szyjka kompletnie nie jest gotowa na poród i szybko nie będzie,więc i tak będzie trzeba zakończyć cc, więc lepiej po weekendzie zrobić cc. Dziś inna lekarka powiedziała że jutro będziemy dalej próbować wywoływać poród. Jutro będzie tydzień od czasu jak tu siedzę i nic się nie dzieje, nic nie wiem...
    U mnie tez nie była gotowa. A jednak mnie "zmusili" a i tak cc była.
    Jak nie musisz to się nie zgadzaj.
    Zdechnac można z bolu. Nadal z 10 minut próbuje się z łóżka podnieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 13:58

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję... Męczą w tych szpitalach, a podobno jest akcja "rodzić po ludzku" :/

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ