Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:U mnie tez nie była gotowa. A jednak mnie "zmusili" a i tak cc była.
Jak nie musisz to się nie zgadzaj.
Zdechnac można z bolu. Nadal z 10 minut próbuje się z łóżka podnieść.
No właśnie wczoraj lekarka była bardzo fajna, wyjaśniła wszystko dokładnie co może się zdarzyć i dała wybór czy robimy oksytocyne, czy cc. Dziś inna lekarka powiedziała zupełnie co innego, już nie wspomina o cc, ciekawe co powiedzą jutro...
Żałuję że zrezygnowałam wczoraj z tej oksytocyny, bo mnie nastraszyla że tylko się będę męczyć jak przy pierwszym porodzie a i tak na pewno skończy się cc, gdybym nie zrezygnowała, to owszem bym się nameczyla, ale może już bym miała maluszka na zewnątrz.... -
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Kkasiakk
A Ty pierwszy porod mialas sn czy cc ?
Miałam SN w 42 tygodniu po dwóch wywołaniach oksytocyna która nic nie dała, minęły dwa dni i odeszły mi wody, brak rozwarcia i skurczy, kolejne oksytocyny, silne skurcze przez 4-5 godz i nadal bez rozwarcia. Urodziłam po 13 godz, a za ścianą już czekał gotowy stół na cc. Poród odbierało dwoje lekarzy i dwie polozne.
Było bardzo ciężko i wczorajsza lekarka podejrzewa że teraz też tak może być. Tym razem na niekorzyść działa to że jest 38 tydz, mam stan przedrzucawkowy, więc ciśnienie może mi nagle skoczyć. -
aneta93 wrote:Mam w karcie ciazy 139/80 i podkreslone i napis "do obserwacji" powiedzial ze mam za wysokie a ja glupia nie zapytalam do jakich wartosci moge miec
To zależy jakie miałaś wcześniej. Jeśli około 100-120/60-70 to takie 139/80 to już jest max. -
nick nieaktualnyCiocie
SZYMON urodził się SN o godz. 15:12 w 40t2d.
Waży 3750g i mierzy 56cm.
Mamusia szczęśliwa, a tatuś dumny.
Trochę possał i teraz śpi w najlepsze.aneta93, kkkaaarrr, Sylwia91, sarcia123, lu.iza, Sylwusia100, Amc, Reni@, mizzelka, Evelle, Anoolka, kehlana_miyu, Kai, Blu, Jutysia, kasia_1988, marlon, Jola1985, Kasia!, KKasiaKK, Kasik2, Sunshine89, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, diewuszka86, kalika, szynszyl, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rutelka wrote:Ciocie
SZYMON urodził się SN o godz. 15:12 w 40t2d.
Waży 3750g i mierzy 56cm.
Mamusia szczęśliwa, a tatuś dumny.
Trochę possał i teraz śpi w najlepsze.
Cudownie, gratulacje !! WypoczywajRutelka lubi tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:Dziewczyny, chcę kupić nawilżacz powietrza do pokoju synka. Mamy, które już mają - polecicie mi coś?
u mnie dobra sprawa bo mamy suche powietrze nawet 34%