Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na wizycie, szyjka wysoko i zamknięta na głucho
Dostałam skierowanie do szpitala, jak się samo nie zacznie mam się zgłosić w poniedziałek lub wtorek
boję się wywoływania jak cholera, no i historie szpitalne tu na forum nie napawają mnie optymizmem co do warunków w szpitalu
nie mógłby ten mój młody zrobić mamie prezentu i rozpocząć ewakuacji samodzielnie???
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana mam te same obawy co Ty. W czw mam wizyte ktg+usg i tez pewnie dostane skierowanie, tym bardziej w cukrzycy przyjmuja najpozniej w dniu terminu. Ale mamy jeszcze czas do przyszlego tygodnia, wiec bedzie jeszcze okazja ewakuacji dla maluchow;)
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
elficzka wrote:mi lekarka mówiła, żeby wybudzać.. Jak młody spał 7mą godzinę i spadł mu cukier poniżej normy, to kazała budzić co 4h max i karmić.
Elficzka, zgadzam się z Twoją lekarka. Noworodka, czyli formalnie dziecko do 28 doby życia, powinno się wzbudzać na karmienia co 3, a nawet co 2-2,5 godz. U tych najmniejszych dzieciaczkow nie stosuje się metody karmienia na żądanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:55
06.2015 - nasz aniołek:*
-
S ja znowu na porodowce
Miałam dziś ponownie założony cennik foleya, wypadł mi po trzech godzinach i rozwarcie niby na 3cm. Teraz mam oksytocyne i skurcze słabe ale co około 5 min.
Trzymajcie kciuki bo już chce w końcu urodzić...szynszyl, Reni@, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość
-
Sunshine piękna córeczka!
szynszyl to już niedługo będziecie się tulic
u mnie przy chodzeniu czuje nacisk na dół.... jest to dla mnie coś zaskakującego, bo z córką tak nie miałam.... boje się, że mały jest dużyMój wróżyl mi poród na pon/ wt, moja mama na piątek, a ja mogłabym chodzić do terminu ( byle niedłużej :p ) gdyby nie to, że boje się żeby nie był klocusiem
Sunshine89 lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Hej dziewczyny a mam pytanie czy macie zamiar używać tego klinka pod głowe dla maluszka? Ja mam kupiony nie wiem czy od razu to zakładać?
Ja mam w wozku i w lozeczku. Moj synek duzo ulewa i jestem przynajmniej spokojna. I klade w rozku usztywnianym raz na jednym raz na drugim boczku -
Evelle wrote:Hej dziewczyny a mam pytanie czy macie zamiar używać tego klinka pod głowe dla maluszka? Ja mam kupiony nie wiem czy od razu to zakładać?
Dziewczyny czy wy też czujecie takie parcie i nacisk na szyjke i odbyt? No dosłownie czuję ruchy małej nawet w odbycie, sorry za dosłownosc ale ja już się martwię czy to normalne... Na szczęście jutro wizyta